1.4tdci mmmmm ... evo shomy da kaze koju rec...
auto sam poceo da vozim za 118 000km, danas ima 180 000km... od prve voznje do danasnjeg dana nisam osetio neki pad snage motora
90% kilometraze sam navrteo po gradu, od toga grubo receno 50% lagano a ostatak vrlo vrlo zestoko (preko 4000rpm) ... auto na satu ima ~180 000km. Sto se tice tog ulja. Duhtung je oko 1000din, ali zasto tu pusta ulje...to ne znam da odgovorim. Na identicnom mestu i meni pusta ulje i pustalo je od kako sam uzeo auto (pretpostavka mi je bila da je to ulje od dolivanja jer se poklopac nalazi u neposrednoj blizini). Otvarao sam motor, ocistio sve perfektno, zamenio dihtung i opet se pojavi ulje posle par hiljada kilometara.
Dragomir je rekao da je moguce da selna nije stegnuta... kod mene je stegnuta da ne moze vise ali opet ima ulja... skidao sam cak i taj ceo plasticni deo, ocistio leptir, zamenio gumicu jer sam mislio da tu pusta ulje... i dalje isto... zasto? ne znam ni ja

vidjao sam motore 1.4tdci koji nemaju tu klapnu vec samo crevno od turbine i senzor... (da li je to bas ta razlika Euro3 i Euro4 motora...i to ne znam da ti odgovorim

)
sto se tice klime, konkretno na mom autu je problem magistrala u kompijuteru koja valjda pali kompresor (masa - )
( ako sam dobro shvatio Dragomirovo objasnjenje u servisu zasto meni ne radi klima)
i na kraju, sto se tice konkreno motora, za period maj 2009 - januar 2013 - promenjen je senzor rikverc svetla, sve 4 podloske na diznama i dihtung poklopca motora uz redovnu zamenu filtera za gorivo (10 000km), Filtera za fazduh (5000km), Filtera za ulje (5000km) i ulja (5000km).
Sto se tice zamajca. Nebitno mi je gde je auto kupljen. Kako mi je Dragomir rekao : dok se ne rasturi da se vidi, ne zna se da li je plivajuci ili ne.