Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc FOKUS 1.8 TDDI zakucala kazaljka za gorivo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Re: Pomoc FOKUS 1.8 TDDI zakucala kazaljka za gorivo

Poruka od veljo_81 » utorak, 22. jan. 2013. u 14:54h

Vladan piše:To o.5 za klimu? Zvuci logicno, medjutim, morao bih da proverim, ali cini mi se da sam na putu za CG vise trosio kad sam isao sam, mahom bez klime, nego kad sam vozio porodicu, pa drzao klimu ukljucenu?!
jes jes, ono jesam bez klime ali dlaka fali da zadnji kraj proklize u krivini
ko ga u krivini ne vrati jednu - dvije manje i ne pukne po gasu da osjeti kako taj auto dobro nosi krivinu taj nije vozac :)
mislim meni je svejedno, meni puno trosi kako god vozio, but nasuo sam na drugoj pumpi gorivo i usuo liqui moly i ostavio maf da noci u nitro razredjivacu pa da malo razmisli jel mu se isplati zajebavati samnom, odvezao 200 km kao da je gorivo dzaba i kazaljka stoji na pola izmedju 3/4 i punog, necu jos da se radujem jer mi je vec par puta poslije toga pocela padati kao da sam probusio tank ali jos nikad nisam presao 200 kilometara a da ne padne ispod 3/4, zato sam danas kad je pop svetio vodicu mu dao duplo vise nego sto dajem, zeznuo sam se samo sto nisam trazio da blagoslovi garazu :)

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 22. jan. 2013. u 14:56h

veljo_81 piše:da nisi odjsekao krov da imas manji otpor :)
ja sam jednom potrosio 5.5 otvorene voznje sa astrom 2.0 dti ali nije bila moja pa sam je cuvao
i koliko to naribas da trosi preko 5
Veruj mi ako neko postoji ko nema zivaca za slinavljenje po putu, to sam ja. Prvo preba odvojiti raspale aute od onih koji se jos uvek drze, pa onda diskutovati u vezi potrosnje. Zato i imam auto koji je agresivan po prirodi, a TDDI je samo nuzno zlo. Treba i znati voziti auto, sto bi BMW rekao "dynamic efficiency".

Mozes verovati, a i ne moras, koga uopste boli dupe, bez uvrede.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 22. jan. 2013. u 15:09h

popovicvl piše:
ja sam jednom potrosio 5.5 otvorene voznje sa astrom 2.0 dti ali nije bila moja pa sam je cuvao
Veruj mi ako neko postoji ko nema zivaca za slinavljenje po putu, to sam ja. Prvo preba odvojiti raspale aute od onih koji se jos uvek drze, pa onda diskutovati u vezi potrosnje. Zato i imam auto koji je agresivan po prirodi, a TDDI je samo nuzno zlo. Treba i znati voziti auto, sto bi BMW rekao "dynamic efficiency".

boze sacuvaj, ja kazem samo ne moze to svako, moj kum vozi e270 sa skoro 200 ks i kaze da mu u gradu ne prelazi 6, 5 a otvorene ispod 5 i ja isto vjerujem da mi kum ima neke specijalne moci, ja sam ga vozio par puta pokazuje izmedju 8 i 9 litara otvorene, e sad mozda on i ne moze ispod al 5 litara stvarno zvuci dobro i ja mu vjerujem, ako on vjeruje zasto ne bih i ja, sta ja tu gubim

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 22. jan. 2013. u 15:20h

ja bas ne znam kako ljudi uspeju da nateraju TDDI/TDCI da trosi preko 6l na otvorenom (izuzev auto puta). Meni se na otvorenom UVEK prosecna potrosnja krece od 5-5.5 l.
Sto bi rekao popovicvl '' treba znati voziti auto''.

Nema potrebe da se cudis sto za 200 km kazaljka nije pala za vise od 1/4. Meni cetvrtina rezervoara traje 200, pa cak do 300 km.
Ako tako nastavi da pada, izmerices potrosnju od 5-6 l thumbsuph

e270 cdi od 1600 kg i 2.7 motorom ne moze 6.5l u gradu. Sem ako za grad ne racuna voznju od Bezanije do Dusanovca auto putem.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 22. jan. 2013. u 15:35h

jbg, ja kod sebe nemam auto put al zato vozim magistralnim kao da sam na auto putu, ne samo ja velika vecina ljudi tako, rijetko ces sresti nekog da vozi ispod 110 iako je ogranicenje 80, ja sad vozim oko 120-130 iz tog razlog sto mi je 165 maksimum, a da moze 190 i kusur koliko vasi voze, drzao bih ga tu oko 150., e sad, tu ima dosta kocenja, zakucavanja u gepek i preticanja, pa uletis u selo, ogranicenje 60, tu moras malo da smanjis ali oduvijek se tako vozilo i nisu bile nekakve potrosnje kao sto ih sad imam, naravno kad se vozi familija ne ides se preko 100
btw, ono sto hocu reci, vjerujem ja popovicvl ali da bi to postigao on mora jako da pazi kako vozi, mora da razmislja, ne ide 1-2-3-4-5, kocim, manja pun gas, opet 5,a mogao sam da mu se ne zakucam u gepek ili evo vidim semafor ide na crveno ali ja i dalje stiscem pa onda kocim i cekam zeleno, kontas, iako on ne prizna ima tu dobra doza penzonerske voznje za tih 5 litara po mom misljenju :)

djole fiesta
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h

Poruka od djole fiesta » utorak, 22. jan. 2013. u 15:39h

Meni je malo čudno, da auto star desetak godina, sa našim gorivom, zimi, pokaže potrošnju manju ili istu kao fabričku. Valjda se razradio... :)

Meni focus po gradu sada troši 8 - 8.5 l, na auto-putu 6.5 l (140-150km/h) a otvoreni put mi je malo nerazumljiva kategorija pa ne bih o tome....

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 22. jan. 2013. u 15:45h

dole pa ni mondeo 2.0 tdci ne trosi toliko..

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 22. jan. 2013. u 15:51h

dole fiesta piše:Meni je malo čudno, da auto star desetak godina, sa našim gorivom, zimi, pokaže potrošnju manju ili istu kao fabričku. Valjda se razradio... :)

Meni focus po gradu sada troši 8 - 8.5 l, na auto-putu 6.5 l (140-150km/h) a otvoreni put mi je malo nerazumljiva kategorija pa ne bih o tome....
pojelo mi post a bas sam se raspisao, ajmo ponovo
grad nema 5-u, otvorena ima, po gradu ne vozis preko 100 (osima kao nemas 18, mnogo bavarie u sebi, zeljan si adrenalina a ne kontas da te malo dijeli od smrti ili zatvora), otvorene vozis koliko smijes i koliko imas para za kazne, otvorena voznja ima i prvu i drugu i trecu i cetvrtu, ako racunas otvorenu voznju vozim po auto putu petom (sestom) ispod 2000 obrtaja i razgledam krajolik onda stvarno moze auto malo da trosi ali meni se tako ne isplati, ja bih zvakao cigarete, smrdio i auto i ja kao duvanska industrija i umro od kakve zivotinje ako ne bih prije toga zaspao za volanom pa sletio :)

djole fiesta

Poruka od djole fiesta » utorak, 22. jan. 2013. u 18:32h

milan_gt piše:dole pa ni mondeo 2.0 tdci ne trosi toliko..
Normalno da ti ne troši kad ti je non stop u safe modu, pa ne ide preko 2000 obrtaja... (skini žvaku il popravljaj)... :.!.:

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. jan. 2013. u 18:58h

a sta da popravljam, posto se tako razumes, pa da svi cuju? :D

japanac
Poruka: 232
Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h

Poruka od japanac » sreda, 23. jan. 2013. u 11:14h

popovicvl piše:

nuzno zlo?...nemoj tako rodjeni... :shok: pa nije valjda tolika kanta?

popovicvl

Poruka od popovicvl » sreda, 23. jan. 2013. u 12:01h

Putujem mnogo, TDDI je samo rentabilan auto, dobro obavlja posao. Inace voleo bih da mogu svaki dan da vozim RSa, ustvari Mustanga 5.0V8 kad bolje razmislim.

japanac
Poruka: 232
Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h

Poruka od japanac » sreda, 23. jan. 2013. u 16:41h

popovicvl piše:Putujem mnogo, TDDI je samo rentabilan auto, dobro obavlja posao. Inace voleo bih da mogu svaki dan da vozim RSa, ustvari Mustanga 5.0V8 kad bolje razmislim.
ja auto cenim samo po tome kako me sluzi,tj da se ne kvari,to mi je jedini bitan kriterijum a posle tek sve ostalo...zato mi zameraju sto favorizujem japance...al lepo je kad auto cupa nema sta thumbsuph

djole fiesta

Poruka od djole fiesta » četvrtak, 24. jan. 2013. u 00:01h

sinisam piše:Za potrosnju proveri pritisak u gumama stavi 2,2Bar.Ako nema promena potrosnje promeni pumpu.
popovicvl piše:Ja sam pre neki dan postigao apsolutni rekord sa TDDI. Otvoren put, NS-SM, resetovan BC kad sam krenuo, potrosnja 4,4 l ! Put je bio nesto "komotniji", na pravcima do 100 km/h. Obicno potrosim nesto oko 4,7-4,8 na otvorenom.
Ako lažete sebe nemojte lagati ostale... Može neko ozbiljno da vas shvati pa da pomisli svašta...
Neke su stvari bitne....

1. BC laže ko ker...
2. Na pumpi uvek možeš nakucati 1l na pun rezervoar
3. Nemojte gasiti auto kad idete nizbrdo, to je puno rizično, može da se zaključa volan
4. Nikad ne verujte ljudima koji potrošnju svog auta mere na decilitre,... kada nemaš problem, to ne radiš... Malo neverovatno zvuči, 4.4 l na 100 km na deonici od 50 km.... Potrošeno znači 2.2 litre...
5. Šta je otvoreni put.... Put na kome petom brzinom ideš 70 km/h, put kroz naselje kroz koji ideš 50 km/h, put koji je "komotniji", na pravcima do 100 km/h, put na kojem ideš uzbrdo, ili put kojim ideš nizbrdo
popovicvl piše: Veruj mi ako neko postoji ko nema zivaca za slinavljenje po putu, to sam ja. Prvo preba odvojiti raspale aute od onih koji se jos uvek drze, pa onda diskutovati u vezi potrosnje.
Kad ovo kaže čovek koji kaže:
popovicvl piše: Put je bio nesto "komotniji", na pravcima do 100 km/h.
Znači ako nisi našao mesto da raspališ focusa od NS do SM, bilo da si išao preko Iriga ili preko sela, preko stotke, to znači da ti ovde nekog zajebavaš jer si ga brate slinavio da gore ne može biti...

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 24. jan. 2013. u 00:11h

Ne kapiram cemu ovo napadanje kad je skroz moguce izvuci ovu potrosnju samo ako hoces. Eto, bas cu ici za NS u roku od 15-ak dana, pa cu meriti na tom putu. Bice merenje od cepa do cepa. thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 24. jan. 2013. u 00:31h

dole bre..svima si odgovorio samo meni nisi..:(

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 24. jan. 2013. u 01:09h

dole fiesta piše:Znači ako nisi našao mesto da raspališ focusa od NS do SM, bilo da si išao preko Iriga ili preko sela, preko stotke, to znači da ti ovde nekog zajebavaš jer si ga brate slinavio da gore ne može biti...
Konacno sam shvatio. Magistralnim putem, gde je ogranicenje 80, ko vozi 100, taj je slina. Ovo je zemlja Srbija gde Fieste idu 200 na sat, i to bez rakije, pa ima tako i da se vozi, svuda i uvek. Ako ides Focusom ili Mondeom, onda bar 250 - 300.

A za potrosnju se slazem negde s tobom, ona je pri pomenutom rezimu tu negde oko 3-4l, i to sa domacom naftom.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 24. jan. 2013. u 01:31h

I kod mene na svim fordovima ne pomera se kazaljka dugo na pun rezervoar,to je normalno. Neznam kako je kod Focusa ali ja sam prezadovoljan potrošnjom Mondea,ja merim u dinarima,na otvorenom putu 1000din na 100km i to sve pun gas,petoro u kolima. 5l litra troši kad ga vozim lagano do 110km/h. I najmanje mi troši kad sipam na NIS pumpama.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 24. jan. 2013. u 07:41h

dole fiesta piše:
sinisam piše:Za potrosnju proveri pritisak u gumama stavi 2,2Bar.Ako nema promena potrosnje promeni pumpu.
popovicvl piše:Ja sam pre neki dan postigao apsolutni rekord sa TDDI. Otvoren put, NS-SM, resetovan BC kad sam krenuo, potrosnja 4,4 l ! Put je bio nesto "komotniji", na pravcima do 100 km/h. Obicno potrosim nesto oko 4,7-4,8 na otvorenom.
Ako lažete sebe nemojte lagati ostale... Može neko ozbiljno da vas shvati pa da pomisli svašta...
Neke su stvari bitne....

1. BC laže ko ker...
2. Na pumpi uvek možeš nakucati 1l na pun rezervoar
3. Nemojte gasiti auto kad idete nizbrdo, to je puno rizično, može da se zaključa volan
4. Nikad ne verujte ljudima koji potrošnju svog auta mere na decilitre,... kada nemaš problem, to ne radiš... Malo neverovatno zvuči, 4.4 l na 100 km na deonici od 50 km.... Potrošeno znači 2.2 litre...
5. Šta je otvoreni put.... Put na kome petom brzinom ideš 70 km/h, put kroz naselje kroz koji ideš 50 km/h, put koji je "komotniji", na pravcima do 100 km/h, put na kojem ideš uzbrdo, ili put kojim ideš nizbrdo
popovicvl piše: Veruj mi ako neko postoji ko nema zivaca za slinavljenje po putu, to sam ja. Prvo preba odvojiti raspale aute od onih koji se jos uvek drze, pa onda diskutovati u vezi potrosnje.
Kad ovo kaže čovek koji kaže:
popovicvl piše: Put je bio nesto "komotniji", na pravcima do 100 km/h.
Znači ako nisi našao mesto da raspališ focusa od NS do SM, bilo da si išao preko Iriga ili preko sela, preko stotke, to znači da ti ovde nekog zajebavaš jer si ga brate slinavio da gore ne može biti...
Ti si jedan nepismenjakovic koji ne da ne zna da cita, nego te i mrzi da cita. Ja ovde nisam da bih ti pricao bajke, verovatno ima nekih specijalizovanih sadrzaja na internetu, niti ovde zajebavam narod naokolo. Iznosim suve cinjenice, a ti ako te mrzelo da citas ili mozda ljubomoran sto ne znas da vozis, prepisacu ti ovde na sta sam tacno mislio...a ako mi slucajno ne verujes, plakacu.
dalje
popovicvl piše:Jednom sam isao za Austriju, puno sam cekao na budjavoj granici (~3h), leto, morao sam da palim gasim auto, posle sam upalio zbog klime. Pokazao je na celom putu oko 7,3l (tj. poslednjih 1000 km jer samo tokiko obradjuje), a nakon sipanja "do cepa" bilo je ispod 6,5. On racuna na osnovu podataka vreme, put, gorivo, brzina, pa moze doci do velikih otstupanja.

Generalno mislim da je tu negde +-0,1.
trece

Ako bih ga vozio 120 na pravcima, potrosio bi OKRUGLO 5.0l. Dalje, ako ti vozis kao ubica po "pravcima" od 4-5 km koji u svakom momentu ima preko 50 kamiona (slepera) i preko 100 automobila, nemoj drugima preporucivati takvu voznju jer nisi bas bistar.

toliko.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 24. jan. 2013. u 07:53h

Spustite loptu, obe strane su rekle šta su imale.

"Dole fiesta", ovo nije prvi put da troluješ na forumu. Ako se ne slažeš sa nečijom tvrdnjom, postoji mnogo drugačijih načina da to iskažeš. Najlepše bih te zamolio da ne nastaviš sa tom praksom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

djole fiesta

Poruka od djole fiesta » petak, 1. feb. 2013. u 00:16h

Slika

A može da se progugla šta znači i ono gore CE 80/1268/CEE (odnosi se na uslove testiranja)... E sad, možda ja nisam bistar što auto ganjam po auto-putu a "aute agresivne po prirodi" ne ganjam po naseljenom mestu, al šta ću kad ne znam da vozim...

A svakako nije dobro čoveku koji je tek kupio auto i pita za savet preporučiti da menja boš pumpu i ubeđivati ga da njegov auto treba da troši 4.4 l na relaciji preko Iriškog venca na kome ima u svakom momentu preko 50 šlepera i 100 automobila...

Možda ja i trolujem ali ne znam šta radi čovek čiji se komentar uvek nađe iza moga...

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » subota, 2. feb. 2013. u 02:28h

jes al kad se testiralo na dobro gorivo... kad sam nasuo na aviji auto jedva da ide ,a trosi kao da je avion hahahaha cekicko

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 2. feb. 2013. u 02:34h

dole burazeru, sto te nema toliko dugo, sve mi auto malo trosi nikako da mi kazes sta da popravljam? :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 2. feb. 2013. u 10:05h

Ne hranite trola, okejfalađenja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

popovicvl

Poruka od popovicvl » subota, 2. feb. 2013. u 10:19h

Dole izvini, samo sam te lozio, moj TDDI trosi oko 11 l na otvorenom. Nemoj samo da se sad opet ljutis i da mi kontriras kako moj Focus ne moze da potrosi 11l na ovorenom putu.

Pozdrav.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“