Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 20. dec. 2012. u 13:58h
Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan
Mondea vozim vec dve godine iako nije opticki u najboljem stanju do sada me nije izneverio sto se tice ostavljanja na putu jedini servis je bilo ciscenje EGR-a .medjutim problemi su poceli posto je racunar motora dobijao vodu na konektoru i oni su istrulili te auto nije hteo da upali vise!
Racunar promenjen zajedno sa kljucem i imobilajzerom i posle toga auto ide ,nema gresaka jedino sto vise ne vuce kao nekada,pa je poceo da trokira i crni dim u cetvrtoj brzini!Dijagnoza jedna dizna pravi problem dok su ostale tri u dobrom stanju!(Sipao sam u jedan tank sredstvo za ciscenje i motor se smirio i nedimi toliko vise)
Dali moze da se promeni samo jedna dizna (polovnom nove su paprene) i posto postoje razilike u diznama dali neko zna po godistu i br motora koje su dizne u autu ? imam opciju da dobijem jednu diznu za nekih 80 e ili sve cetiri za 300e ?
Hvala Unapred
Racunar promenjen zajedno sa kljucem i imobilajzerom i posle toga auto ide ,nema gresaka jedino sto vise ne vuce kao nekada,pa je poceo da trokira i crni dim u cetvrtoj brzini!Dijagnoza jedna dizna pravi problem dok su ostale tri u dobrom stanju!(Sipao sam u jedan tank sredstvo za ciscenje i motor se smirio i nedimi toliko vise)
Dali moze da se promeni samo jedna dizna (polovnom nove su paprene) i posto postoje razilike u diznama dali neko zna po godistu i br motora koje su dizne u autu ? imam opciju da dobijem jednu diznu za nekih 80 e ili sve cetiri za 300e ?
Hvala Unapred
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan
Pregledaj malo ove postove
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... php?t=9260
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 0&start=50
Dizne se mogu reparirati. Cijena je do 130 Evra po jednoj ako me sjecanje sluzi, ali ima ovdje clanova koji ce o tome reci vise i tacnije.
poz
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... php?t=9260
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 0&start=50
Dizne se mogu reparirati. Cijena je do 130 Evra po jednoj ako me sjecanje sluzi, ali ima ovdje clanova koji ce o tome reci vise i tacnije.
poz
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Veoma tesko da jedna dizna nevalja a da tri budu dobre.Remont dizne je do 150 e ful.
Citaj malo po forumu pa ces naci dobrih saveta i iskustava
Citaj malo po forumu pa ces naci dobrih saveta i iskustava
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 20. dec. 2012. u 13:58h
Pozdrav
I meni je cudno bilo da samo jedna dizna toliko lose ,medjutim auto sam kupio bez znanja o servisima ,ko zna sta je radjeno sa 22000tkm a neznam ni dali je prava kilometraza!Dali ima razlike ako se remontuje i ubaci samo jedna dizna koja je remontovana a ove druge nisu(zbog preformansi)?verovatno i polovna nije isto potrosena kao ove druge!jasno je meni da bi trebalo sve povaditi i napraviti ali trenutna finansijska situacija bas i nedozvoljava, ovo su krpacine nazalost
!
Citao sam postove i jasno mi je otprilike o cemu se radi,bitan je dobar majstor koji ima iskustva i koji zna sta radi zajedno sa alatom i masinama!Nisam siguran ni u taj racunar koji je zamenjen, navodno ima model sa vakum kontrolom egr i turbine i elektricnom kontrolom dali to ima veze posto je moj vakum sistem?
Pozdrav
I meni je cudno bilo da samo jedna dizna toliko lose ,medjutim auto sam kupio bez znanja o servisima ,ko zna sta je radjeno sa 22000tkm a neznam ni dali je prava kilometraza!Dali ima razlike ako se remontuje i ubaci samo jedna dizna koja je remontovana a ove druge nisu(zbog preformansi)?verovatno i polovna nije isto potrosena kao ove druge!jasno je meni da bi trebalo sve povaditi i napraviti ali trenutna finansijska situacija bas i nedozvoljava, ovo su krpacine nazalost

Citao sam postove i jasno mi je otprilike o cemu se radi,bitan je dobar majstor koji ima iskustva i koji zna sta radi zajedno sa alatom i masinama!Nisam siguran ni u taj racunar koji je zamenjen, navodno ima model sa vakum kontrolom egr i turbine i elektricnom kontrolom dali to ima veze posto je moj vakum sistem?
Pozdrav
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nema to veze. Mozes kod bosiste po preporuci Dragomira da dodjes do Bg-a i da odradis ono sto je neophodno,plus nove kodove dizni,mozda i nije tako strasno i mozda ispadne jeftinije.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 20:37h
Cao fordasi za dizne od 20tdci treba da odvojis 600 e da bi se vozio ponovo. Svaka dizna ima nekih 150 tacaka tj parametra koje se mogu proveriti samo preko delfijevog aparata.ako dizna ode u odstupanje od nekih 30 do35 jedinica auto nam javi gresku na lampici od grejaca.Onda pocne auto da slabije ide tj neide nikako.Ako hoces da uradis 1 ili 2 ili 3 neces nista dobiti zasto .Zato sto komp javlja dizni one 30 ili35 jedinice ali one imaju odstupanje vise od 3 do 4 ili cak 5 puta vece ili manje one nemogu da rade jer komp salje normalu a one su ko zna gde gde na toj skali od normale .Tako da se moraju uraditi sve nove Delfijeve znaci ulozak ventil stavi se u probni sto Delfijev i on uradi sve . Izvadi stavi u auto ukodira dizne obrise gresku i mondakis radi ponovo ko sat . Samo sto nevalja sto im je vek 100 000 km pa opet 6 zelenih pa gas .Ja sam to uradio pre neki dan kod cika Vilica u NS -u i ja sam hteo 1 ili 2 ali kada sam video moje stare dizne u tom Delfijevom stolu od tih 150 tacvaka sto ima dizna sve sto je valjalo on stiklira sa zelenim a sto ne valja crvenim i nema tu sta da se razumes iline. Toje neko moje iskustvo od 600 e.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to za zivotni vek od sto 'iljada te neko slagao..