Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
fORDlaki
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 20. dec. 2012. u 13:58h

Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan

Poruka od fORDlaki » četvrtak, 20. dec. 2012. u 14:10h

Mondea vozim vec dve godine iako nije opticki u najboljem stanju do sada me nije izneverio sto se tice ostavljanja na putu jedini servis je bilo ciscenje EGR-a .medjutim problemi su poceli posto je racunar motora dobijao vodu na konektoru i oni su istrulili te auto nije hteo da upali vise!
Racunar promenjen zajedno sa kljucem i imobilajzerom i posle toga auto ide ,nema gresaka jedino sto vise ne vuce kao nekada,pa je poceo da trokira i crni dim u cetvrtoj brzini!Dijagnoza jedna dizna pravi problem dok su ostale tri u dobrom stanju!(Sipao sam u jedan tank sredstvo za ciscenje i motor se smirio i nedimi toliko vise)
Dali moze da se promeni samo jedna dizna (polovnom nove su paprene) i posto postoje razilike u diznama dali neko zna po godistu i br motora koje su dizne u autu ? imam opciju da dobijem jednu diznu za nekih 80 e ili sve cetiri za 300e ?

Hvala Unapred

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: Mondeo 2.0 TDCI 2003 130ps karavan

Poruka od bojcistv » četvrtak, 20. dec. 2012. u 20:16h

Pregledaj malo ove postove
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... php?t=9260
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 0&start=50
Dizne se mogu reparirati. Cijena je do 130 Evra po jednoj ako me sjecanje sluzi, ali ima ovdje clanova koji ce o tome reci vise i tacnije.
poz
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » četvrtak, 20. dec. 2012. u 20:31h

Veoma tesko da jedna dizna nevalja a da tri budu dobre.Remont dizne je do 150 e ful.
Citaj malo po forumu pa ces naci dobrih saveta i iskustava
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

fORDlaki
Poruka: 3
Član foruma od: četvrtak, 20. dec. 2012. u 13:58h

Poruka od fORDlaki » petak, 21. dec. 2012. u 11:51h

Pozdrav
I meni je cudno bilo da samo jedna dizna toliko lose ,medjutim auto sam kupio bez znanja o servisima ,ko zna sta je radjeno sa 22000tkm a neznam ni dali je prava kilometraza!Dali ima razlike ako se remontuje i ubaci samo jedna dizna koja je remontovana a ove druge nisu(zbog preformansi)?verovatno i polovna nije isto potrosena kao ove druge!jasno je meni da bi trebalo sve povaditi i napraviti ali trenutna finansijska situacija bas i nedozvoljava, ovo su krpacine nazalost :(!
Citao sam postove i jasno mi je otprilike o cemu se radi,bitan je dobar majstor koji ima iskustva i koji zna sta radi zajedno sa alatom i masinama!Nisam siguran ni u taj racunar koji je zamenjen, navodno ima model sa vakum kontrolom egr i turbine i elektricnom kontrolom dali to ima veze posto je moj vakum sistem?

Pozdrav

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 21. dec. 2012. u 14:33h

Nema to veze. Mozes kod bosiste po preporuci Dragomira da dodjes do Bg-a i da odradis ono sto je neophodno,plus nove kodove dizni,mozda i nije tako strasno i mozda ispadne jeftinije.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

centaki
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 20:37h

Poruka od centaki » subota, 12. jan. 2013. u 22:43h

Cao fordasi za dizne od 20tdci treba da odvojis 600 e da bi se vozio ponovo. Svaka dizna ima nekih 150 tacaka tj parametra koje se mogu proveriti samo preko delfijevog aparata.ako dizna ode u odstupanje od nekih 30 do35 jedinica auto nam javi gresku na lampici od grejaca.Onda pocne auto da slabije ide tj neide nikako.Ako hoces da uradis 1 ili 2 ili 3 neces nista dobiti zasto .Zato sto komp javlja dizni one 30 ili35 jedinice ali one imaju odstupanje vise od 3 do 4 ili cak 5 puta vece ili manje one nemogu da rade jer komp salje normalu a one su ko zna gde gde na toj skali od normale .Tako da se moraju uraditi sve nove Delfijeve znaci ulozak ventil stavi se u probni sto Delfijev i on uradi sve . Izvadi stavi u auto ukodira dizne obrise gresku i mondakis radi ponovo ko sat . Samo sto nevalja sto im je vek 100 000 km pa opet 6 zelenih pa gas .Ja sam to uradio pre neki dan kod cika Vilica u NS -u i ja sam hteo 1 ili 2 ali kada sam video moje stare dizne u tom Delfijevom stolu od tih 150 tacvaka sto ima dizna sve sto je valjalo on stiklira sa zelenim a sto ne valja crvenim i nema tu sta da se razumes iline. Toje neko moje iskustvo od 600 e.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 13. jan. 2013. u 01:34h

to za zivotni vek od sto 'iljada te neko slagao..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“