Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Turbina

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
turbo ford
Poruka: 18
Član foruma od: petak, 16. mar. 2012. u 22:58h
Kontakt:

Turbina

Poruka od turbo ford » četvrtak, 15. nov. 2012. u 20:46h

Cao vozim mondeo 2002god 2.0 tdci 96kw 131ks 217000km preso. Imam jedan problem servisirao sam dizne i pumpu, i sve je ok ali posle nekoliko meseci od servisa, kad upalim auto ujutru lose radi neprima gas trokira i da bi to prestalo ja mu dam pun gas dok da kazem ne probije :ozid: ... Odjednom primi gas istera dim i onda radi. Ali dok ne postigne radnu temperaturi pa cak i tad, motor je bucan i nece da povuce u manjim obrtaima, vec tek posle 3000 obrtaja ono kao povuce ok, ali se i dalje motor jako cuje lose i nevuce kao pre. Kontaktirao sam prijatelja koji je vozio mondeo, i reko mi je da je to sto posto TURBINA i da je gotova :bravo: Kaze da posto sam uradio dizne i pumpu, to nemoze da bude jer to nisu uzroci koji bi trebalo da stvori dizna ili komonrail pumpa a kod mene se javljaju. Znaci provereno auto ne trosi vodu ne trosi ulje i iso je fenomenalno dok nije pocelo sve ovo da se desava, da napomenem desilo mi se da mi vise puta pukne crevo od turbine ono debelo i to i gornje i donje po vise puta. Moje pitanje je sledece? Dali je to TURBINA stvarno riknula i sta dalje sad koliko je servis iste, i dali smem voziti dalje ovako s obzirom da ide vozi se svakog dana, ali cuje se motor dosta bucno i nevuce uopste Pozzz HVala unapred.... :doh:

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Turbina

Poruka od darko darko » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:07h

jel si zatvorio eger i ocitio katalizator, kada pusi a neide, turbina je kaput, mada njima tesko riknjava turbina al na leru :wtf: :( kako se cuje motor, kao ventili da klapcu?
kada si uradio dizne, meni to lici da je losa nafta jos u rezervoaru (ona koja ti sjebala dizne), probaj da vuce novu dobru iz flase, i ako jeste ocisti sitem i sipaj wurt aditiv .
ako je trubina, porbaj da ga vozis 20 minuta na preko 3000 ortaja da izgori to sve, ako joj se moze pomoci.

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:27h

dizne pre godinu dana i pumpu sredio, egr sredjen, katalizator nisam dirao. Cuje se kao da ventili klapcu kako ti kazes. Sipao sam wurth aditiv odma kad sam primetio prvi put da je nesto lose i nista nije pomoglo. Probacu da ga vozim 20 min na 3000obrtaja ako nesto uspem da uradim... :suicide:

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:31h

e i ovo nisam menjao skorije filter za naftu jel ima mozda to neke veze ili ne??? Neznam nervira me ovo sve svake godine me kosta 1000evar ovaj auto

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:42h

Pa jedan od preduslova da te godišnje košta po 1000€ je taj da ne menjaš redovno filtere... ;)
Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:44h

neklapcu ventili nego dizne ;)
brate ja vozim sa dunavskom naftom, pa nista, menjam filtere, ponekad aditiv, nikad ispod jedne cetvrtine rezervoar, pa nista
moze da bude svasta........

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » petak, 16. nov. 2012. u 09:09h

Filter nisam menjao zadnjih 10000 hiljada. Za moj auto filtere i ulja donosim iz nemacke i ostale delove, tako da sve uredno i na vreme menjam. Kad sam zadnji put doneo pogresio sam filter za naftu i zato ga nisam zamenio. Mada to nije sigurno izazvalo sve ovo, nebitno sad imam drugi problem i treba mi savet oko toga. Kako da proverim turbinu jer postoji neki nacin da vidim dali je ok ili ne? Dizne nisu niti pumpa jer nepali gresku jednostavno je izgubio snagu, i tek povuce od 3000 obrtaja ko blesav kao da kasni turbina ili vec neznam sta....

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » petak, 16. nov. 2012. u 09:25h

Moguće da ti je turbina zaglavila u položaju za visoke obrtaje pa na nižim obrtajima ne povlači. Možda pomogne čišćenje turbine.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 16. nov. 2012. u 10:28h

Protokomer?
Slika

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » petak, 16. nov. 2012. u 17:25h

Turbinu sam cistio pre nekoliko meseci, i nista se nije promenilo ali je tad samo ujutru losije radio i dimio, ali samo dok je hladan i to minut dva. Sad je veoma lose, kad ga upalim hladan on nece da primi gas skoro uopste, dimi previse i onda mu dodam gas do patosa i krene trokiranje dimi ko lud i odjednom probije da kazem tako. Primi pun gas i odmah istera dim, posle ne dimi vise ali zato veoma bucno radi cak i kad zagreje motor. Kad je vruc motor prima gas dosta tromo, i tek od 3000 obrtaja povuce kao lud pre je tako vukao ispod 2000 obrtaja. Dok je vruc motor ne dimi ne trokira ali je trom itd... sign0023 :doh:

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Poruka od vojo.bogdanović » petak, 16. nov. 2012. u 18:42h

Ne bi ste vjerovali ali meni je Mondeo mnogo lošije radio prije nego mi je otišao senzor bregaste. Da mi je tad neko rekao da bi to mogao biti problem, ne bih mu vjerovao. Međutim, kada je konačno crkao i ostavio me na putu (srećom nedaleko od kuće) stvari su se promjenile na bolje.
Priča se na raznim forumima da su ti senzori iz prve ugradnje loši te da su crne boje kućišta. Navodno da bi se trebali zamjeniti novima koji budu sive boje.
Uzgred, nije bilo grešaka, nije palio lampicu, nije se auto gaslo kada se zagrije i slično. Sve 5, reklo bi se, a nakon toga je otkazao. Auto je isto (dobro ili loše, kako ko uzme) radilo i godinu dana i dan prije otkazivanja senzora. Međutim, nakon ugradnje novoga rad se mnogo promjenio na bolje, kao i odziv na gas. Pomislio sam da je placebo ali nije, definitivno.

nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Poruka od nidbox » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 23:44h

Burazeru definitivno proveri senzor bregaste. i mene je je...vao na jednom mondeu 2002.

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » utorak, 20. nov. 2012. u 12:34h

jesu ti bili isti simptomi kao meni navedeni gore???

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » sreda, 21. nov. 2012. u 18:21h

Turbina valjda može da se proveri kod majstora za turbine.Ja sam menjao senzor bregaste a sad ću izgleda i senzor radilice.Ja nisam mogao da upalim Fokusa kad je crko taj buđavi senzor,vergla ali nema šanse nikad da upali,ali mi nije auto pre toga lošije radio.Crni senzori su iz prve ugradnje,zamenski se ugrađuju sivi.Može biti da je do senzora problem,ko bi ga znao kad moderni auti imaju na desetine senzora za sve i svašta...

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » nedelja, 25. nov. 2012. u 02:44h

Ja ipak sumnjam na turbinu jer mi ne pali nikakve greske, stavio sam ga na komp nema nikakve greske ali sve slabije i slabije vuce. Tako da mislsim da ce da rikne turbina svakog casa. Naso sam jednog poznanika koji vozi mondeo kao moj, skinucemo turbino njegovu ovih dana da je stavimo kod mene, da vidimo kako ce da radi toje najbolje ja mislim da pokusam tako pa javljam rezultat pozzzz thumbsuph

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 25. nov. 2012. u 09:31h

Ne bih da vam kvarim raspravu ali meni ovo lici na problem sa diznama i sistemom ubrizgavanja goriva
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » utorak, 27. nov. 2012. u 21:37h

Da i meni je licilo ali ne pali nikakvu gresku i radio sam servis i dizni i pumpe??? Savet za dalje... aditiv? ili nesto drugo? Hvala unapred.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » utorak, 27. nov. 2012. u 23:24h

Ko ti je radio remont i da li si dobio nove kodove za dizne?

turbo ford
Kontakt:

Poruka od turbo ford » četvrtak, 29. nov. 2012. u 15:37h

Dizne mi je radio GORAN SERVIS STOPANJA bosch i delphy servis. A za te kodove nisam siguran, dobio sam racune i garanciju od godinu dana, ali nije radio bas najbolje u poslednja 5 6 meseca, tako da nisma sumnjao na dizne i sad je istekla garancija. Zvao sam na vas mobilni da se konsultujemo ali nedostupni ste???

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » četvrtak, 29. nov. 2012. u 17:51h

samo fiksni 9-17

nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Poruka od nidbox » petak, 4. jan. 2013. u 19:54h

Meni kada su se dekodirale dizne palio je lampicu grejaca. Kada sam imao problem sa ovim senzorom ponekad nisam mogao da upalim kao sto rece OBRADOVICH ali ne uvek. Ali kada upali nije ni priblizno onoj snazi koju treba da ima i trokira kada je hladan (veoma slicni simptomi kao kod tebe). probaj pa javi sta si odradio.

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » subota, 5. jan. 2013. u 17:44h

Prijatelju napiši šta se na kraju izdešavalo,ali po ovo tvom pisaniju ja bih isto posumnjao na dizne ili pumpu,vidim da pišeš da si to remontovao,međutim,trebalo bi da se obratiš Goran-u u Ts na reklamaciju, ili bar da otkloniš sumnju u dizne. Mislim da kad turbina ode ili je pri kraju,daje drugačije simptome,troši i ulje,baca beličasti dim,neće uopšte da povuče,treba ti 100 godina da nabiješ 100 km-h itd,mislim da je teško da je turbina u pitanju.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » subota, 5. jan. 2013. u 19:32h

niko nije spomenuo crijeva intercoolera

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“