Cao vozim mondeo 2002god 2.0 tdci 96kw 131ks 217000km preso. Imam jedan problem servisirao sam dizne i pumpu, i sve je ok ali posle nekoliko meseci od servisa, kad upalim auto ujutru lose radi neprima gas trokira i da bi to prestalo ja mu dam pun gas dok da kazem ne probije

... Odjednom primi gas istera dim i onda radi. Ali dok ne postigne radnu temperaturi pa cak i tad, motor je bucan i nece da povuce u manjim obrtaima, vec tek posle 3000 obrtaja ono kao povuce ok, ali se i dalje motor jako cuje lose i nevuce kao pre. Kontaktirao sam prijatelja koji je vozio mondeo, i reko mi je da je to sto posto TURBINA i da je gotova

Kaze da posto sam uradio dizne i pumpu, to nemoze da bude jer to nisu uzroci koji bi trebalo da stvori dizna ili komonrail pumpa a kod mene se javljaju. Znaci provereno auto ne trosi vodu ne trosi ulje i iso je fenomenalno dok nije pocelo sve ovo da se desava, da napomenem desilo mi se da mi vise puta pukne crevo od turbine ono debelo i to i gornje i donje po vise puta. Moje pitanje je sledece? Dali je to TURBINA stvarno riknula i sta dalje sad koliko je servis iste, i dali smem voziti dalje ovako s obzirom da ide vozi se svakog dana, ali cuje se motor dosta bucno i nevuce uopste Pozzz HVala unapred....