Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Izmestanje pedale gasa Mondeo MK3 pomoc!

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Izmestanje pedale gasa Mondeo MK3 pomoc!

Poruka od zoki51 » petak, 9. nov. 2012. u 10:30h

bez ljutnje ali posto je nesvakidasnje pitanje molim da majstor Dragomir a i ostali ako znaju......daju savet i odgovor......
Kako sam bez desne noge i muka mi je da vozim klasican auto a Mondea nemam nameru da prodam nikada moracu da prepravim gas jer mi je tesko na duzim putovanjima drzati levu nogu konstantno na gasu .......ukoci se ..........
E sada prebacio bi celu pedalu gasa na levu stranu a trazeci po internetu ceo sklop mehanizma za gas nisam uspeo naci prikaz sistema gasa .Mislim na polugu kacenje iste i ostaloga......Vec sam na nekim ranijim vozilima mojim to radio ali su bili klasicni mehanizmi a ovde koliko sam uspeo da se sagnem i malo samo da vidim i neki kablovi i neka cudestavnija lol hahahaha
Merio sam i imam dovoljno ''lufta'' da smestim samu polugu(pedalu gassa) ali nisam pametan jer nevidim kada se sagnem na patos dobro kako ceo sklop izgleda pa da mogu da krenem u neku konstrukciju celog mehanizma.
Ako neko ima ideju ili sliku mehanizma bio bi mu zahvalan ili ako zna nekoga ko bi to mogao da mi fizicki prepravi .
Ne volim rucne komande a ni automatik menjace nesto posebno .........pa iz tog razloga uvek i prepravljam komande na mehanicke :D

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Izmestanje pedale gasa Mondeo MK3 pomoc!

Poruka od van » petak, 9. nov. 2012. u 14:12h

Јел ауто аутоматик , тј. нема педалу квачила ?. Може се лако направити , у том случају, да команда гаса буде и са леве стране ., тј. дупла команда као на аутомобилима за обуку .
Друга солуција је тампомат , који може накнадно да се угради .

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 9. nov. 2012. u 14:14h

No man, manuelni.
zoki51 piše:Ne volim rucne komande a ni automatik menjace nesto posebno .........pa iz tog razloga uvek i prepravljam komande na mehanicke :D
Zbog toga i jeste triksi...

Nemam ni blagu ideju kako je to rešeno na Mondeu, ali možda ima varijanta da se cela kaseta sa pedalama pomeri levo. Doduše verovatno bi bilo tesno za kvačilo.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21505
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 9. nov. 2012. u 14:16h

Auto je manuelac... nije automatik :)

Elem čika Zoki... pedala gasa ti je elektronska,nema nikakve poluge niti sajle thumbsuph
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Scorpio 696
Poruka: 1371
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » petak, 9. nov. 2012. u 14:45h

Neznam koliko ima slicnosti
ali evo pedala gasa S-max-a
Slika Slika Slika
Nisam je ja skidao ali ovako deluje kao nezavisan mehanizam (sva je plasticna)
Slika

zoki51

Poruka od zoki51 » petak, 9. nov. 2012. u 16:15h

sada gledam ....ustvari nedeljama vec po internetu posto je jako malo slika sklopa za gas al ono sto sam nasao se poklapa sa donekle slikom koju si postavio Scorpio 696 :D
E sad ,,,,nemoze ceo sklop da se sa svim pedalama izmesti iz razloga bar po slikama sa neta sto je pedala za gas samo na koliko kapiram na dva srafa vezana na glavni nosac sto je po meni JAKO DOBRO ZA PREPRAVKU ali samo pod uslovom da sam ja u pravu gledajuci jako siromasasn opis i slika po internetu.
Opet cekam da neko ko je vec rasturao da se javi il Dragomir pa da imam malo bolji uvid u tehnicko resenje samoga sklopa gasa ......jer kao bravar nije mi problem da odradim bravarski ali ako je to fizicki (mislim na elektroniku koja je meni nepoznanica u vecini slucajeva.) :wub: problem onda se nebi olako upustao u avanturu
Markedjani ...hvala za informaciju jako mi je vredela kao polazna osnova i olaksica za dalje razmisljanje o preradi :D thumbsuph
Poslednja izmena: zoki51, na dan petak, 9. nov. 2012. u 16:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.

van
VIP

Poruka od van » petak, 9. nov. 2012. u 16:16h

Не треба да се изместа или дира педала , него да се направи нешто што ће на даљину стискати постојећу педалу .
На месту педала квачила може да буде педал гаса , а да квачило буде на полугу ,мануелно . Или да се угради темпомат . Мој пријатељ је пре пар година уградио такав кит у рено сеник .

zoki51

Poruka od zoki51 » petak, 9. nov. 2012. u 16:21h

van piše:Не треба да се изместа или дира педала , него да се направи нешто што ће на даљину стискати постојећу педалу .
.
Van.......o tome sam debelo razmisljao .......da bukvalno dodam polugu od recimo nekog drugoga auta il aj mozda i Mondea za gas i zakacim je skroz levo a neku sipku da prosledim od te pedale ka ovoj originalnoj za gas na desnoj strani te da je ta poluga gura sve vreme originalnu pedalu.......kako rece nas drugar Markedjani ,,,,,,samim time sto nema sajle mi drasticno olaksava citavo mozganje jer predhodni automobili su mi imali sajle pa je bila muka uskladiti sve to............ :D

van
VIP

Poruka od van » petak, 9. nov. 2012. u 18:02h

Аутомобили за обуку возача тако имају решене дупле команде . Педал која преко осовинепротисак постојећу педалу . Ту постоји и неки федер за враћање те нове педале и још по која ситница , али ништа компликовано .

zoki51

Poruka od zoki51 » petak, 9. nov. 2012. u 19:57h

Znam za te duple komande.........neprakticne su za polupokretne ......ugradjivao sam ih drugarima ........ovo sto sam ja zamislio ai godinama to koristim je prakticnije ....ipak hvala za sugestiju i ideju :D

vucki
Poruka: 2148
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » petak, 9. nov. 2012. u 20:29h

Ako moze da se napakuje tempomat od mondea Mk2 ja cu da doniram potrebne delove...

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 9. nov. 2012. u 20:36h

Scorpio 696 piše:Neznam koliko ima slicnosti
ali evo pedala gasa S-max-a
Slika Slika Slika
Nisam je ja skidao ali ovako deluje kao nezavisan mehanizam (sva je plasticna)
jel moze ovo da se paralelno poveze, sa glavnom pedalom, znaci da radi i jedna i druga.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 9. nov. 2012. u 20:43h

mislim da nije problem izmestiti pedalu gasa.Potrebno je naci odgovarajuce mesto gde bi vama najvise odgovaralo i napraviti brezone za pricvrscivanja.Pokusacu ti u nedelju pomoci oko ovog problema
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

zoki51

Poruka od zoki51 » petak, 9. nov. 2012. u 22:16h

Dragomir piše:mislim da nije problem izmestiti pedalu gasa.Potrebno je naci odgovarajuce mesto gde bi vama najvise odgovaralo i napraviti brezone za pricvrscivanja.Pokusacu ti u nedelju pomoci oko ovog problema
hvala Dragomire......ne sumnjam uopste u idejno resenje ! thumbsuph :D

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 16:41h

Zoki, ste uspeli da napravite modifikaciju?
Fiesta!!

zoki51

Poruka od zoki51 » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 16:57h

ne nisam jos jer mi vremenske prilike ne dozvoljavaju da ista pokusam ispred garaze.....nazalost mala je i uska pa jedva otvaram vrata na kolima samim time nemogu da radim nista u njoj .Tako da cekam prolece!
Mada aj sada.....pade mi prelepa ideja na pamet !!!!
Neznma koliko u realnsti je to ostvarivo a zasto objasnicu.......
posto se lako skida ona kutija koja je ustvari elkrticni senzor sa malom polugicom........razmisljam da na auto otpadu kupim jos jednu tu kutiju i izmestim je na desnu stranu a kabl sa djekom koji ide da sa njega ukradem kompletnu struju i bukvalno ustekam u tu drugu kutijicu ......
poenta BI BILA SLEDECA,,,,,,,,
imao bi dve poluge gasa levo i desno a meni bi bilo lakse da vozim stom razlikom sto bi onaj ko sedne u auto (aa ima oba dve noge zdrave)mogao normalno da vozi jer ostaje desno pedala gasa i dalje a ja koristim levu pedalu ......... :D

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 29. jan. 2013. u 14:09h

mislim da to ne moze tako da samo tako zakace dva regulatora za jedan ecu . moze ali bi trebao biti neki svicer koji ce prepoznavati koju pedalu diras.
mozda bi bilo dobro da se premesti i kvacilo na rucicu menjaca , jeste izazov ali to bi bilo super resenje jedan taster kao na busilici :beer: nesto slicno kao na kamionu drzis gas i delis brzine netreba kvacilo .
nadam se da ce neko iz tvoje blizine da ti pomogne u realizaciji
popzdrav :beer:

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 29. jan. 2013. u 17:28h

Pa to zna da moze, interesuje ga kako da ubaci jos jedan gas, najverovatnije mora na sajle da se prebaci...

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 30. jan. 2013. u 11:09h

Ma prosto nadji pedalu gasa sa nekog modela sa sajlom i samo je montiras gdje ti odgovara,a ispod vec postojece napravi ''uvo'' za burzir,probusi pedalu i fiksiraj sajlu na neki nacin...znaci,novom pedalom povlacis postojecu preko sajle,umjesto poluge na pumpi,poteze pedalu...nema poluga nema nikakve zajebancije a radi ti i stara pedala.Ja bih tako ...

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 30. jan. 2013. u 11:34h

Ja bih otisao kod ljudi koji se time bave. Tebi trebaju duple komande,nekad se to radilo preko osovina,sada se radi preko sajli i to vrlo lepo. Oni ce to najkvalitetnije i sigurnije da urade,platices malo vise nego da si ti to sam radio (a mozda opet i neces) i to je to...previse razmisljanja za relativno jednostavnu stvar.

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“