Znaci simptomi su vec poznati pocetni i krajnji, nacin voznje i ponasanje razlicitih auta (cini mi se da je kolega Dragomir objasnio kako je to kod focusa, kako kod mondea).
Posto i ja imam problema na 2.0 tdci c-maxu u smislu: lupkanja prilikom gasenja motora (bez stisnutog kvacila), blagog krcenja na pola kvacila, vibracija vrlo malo na pedali kadas e blago stisne na pocetku,
na leru motor lepo radi (poneki put se cuje neki zvuk lupkanja,obicno kad je hladan),i ono sto me najvise brine na nizim obrtajima se cuje kao zvuk grebanja,
koji je najizrazeniji kad se oduzme gas ili prikoci.Kvacilo lepo hvata na pola,nije podignuto,nemam problema sa paljenjem i sa cimanjem auta itd..
Napominjem da kad se auto zagreje svi simptomi se ublazavaju sem ovog grebuckanja ,ono je konstatno.
Zamajac je dosao na red za zamenu to je sigurno ali vidim da mnogi sa slicnim ili cak gorim simptomima nastavlaju da voze,doduse kao vecinom otvoren put i tako to.Mene zanima da li je pozeljno,
da ovako krenem na more i nazad tj. da li on moze da izdrzi jos hiljadu km i sta moze da me snadje ako resi da riknjava na putu, sta se desava kad crkne nacisto.
Da li se auto moze dovesti nekako ili mora na slep?
Da li da uopste krecem sa njim na put jer definitivno sad 700 evra ne mogu kesnem ni ovde a ni na putu?
Dva majstora kazu "idi u svet,nece to bas odjednom da stane",drugi kaze "ne zezaj se idi drugim nekim autom,da ti ne pricam sta se meni desilo sa seatom alteom".

Molim za savet,iskustva i tako dalje.Isao bih do Bugarske oko 1300 km tamo-ovamo.
I uzgred da li znate kolko kosta slepovanje u inostanstvu ako zatreba