Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Uvoz automobila

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Re: Uvoz automobila

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 26. jul 2012. u 16:36h

totti piše:Zavisi od carinarnice, ne trebaju svugde prevodi.
Nema carina nista sa time nego kada si svu carinu zavrsio i ostalo je samo da predas u Sup-u za registraciju onda ti Sup trazi carina ti uopste ne trazi prevod. U svakom sup-u je isto.
Mbole nema veze to sti ja imam boravak u nemackoj svako ima pravo u moze da vozi zoll(granicne tablice) ili drugaciji naziv Ausführung Kennzeichen( tablice za izvoz) zato i sluze i moze svako da ih vozi ne bitno imao boraviste ili samo srpski pasos. Ne smes nemacke normalne tablice da vozis a ove zoll svako moze. Moj.drug je isto uzeo zoll tablice i hez problema je zavrsio sve a do tada nikad nije bio u nemackoj.
Macaneli i kakvim glupostima pricas ne znam gde si procitao da sam napisao da ne moras da prijavis na granici za carinjenje. Ti kada uzmes zoll tablice i stignes kod nas na granici onice sami da ti kazu da moras desno na jeenom punktu gde se carini roba auta i sve u vezi carine. Sa zoll tablicama i ne mozes da udjes u srbiji a da ne prijavis za carinu. Napisao sam da mozes da izbegnes placanje ulaza tj uput do tvoje carinarnice gde ces cariniti auto. Tim prilikom ne placas 35 evra ulaz i uput jer ga ti odmah prijavis za carinjenje koje se vrsi na tom mestu.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 26. jul 2012. u 17:04h

Slika
Poslednja izmena: macaneli, na dan subota, 28. jul 2012. u 11:46h. Ukupno izmenjeno 1 put.
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

shakal_86

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 26. jul 2012. u 17:14h

Pa onda ti.to.naplate preko speditera koji ti priprema dokumentaciju. Ja sam. Platio u batrovce 35 € i na djerdap 50 € sve sam.to platio spediteru. E sad moze i da bude da ti to uracunaju u carinu koju placas da ga ocarinis. Znam sam.spediter me je pitao zasto sam.usao iz hrv. Zasto nisam direktno iz rumunije izbego bi tih 35 €

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 26. jul 2012. u 17:19h

Slika
Poslednja izmena: macaneli, na dan subota, 28. jul 2012. u 11:46h. Ukupno izmenjeno 1 put.

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 26. jul 2012. u 19:06h

Prvi mu je radio smestaj i propratnicu, a drugi carinjenje.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 26. jul 2012. u 19:51h

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 26. jul 2012. u 19:57h

usao je kad im je bila smena.. :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. jul 2012. u 20:11h

Ako je naumio da ga carini u Boru (iz kojeg god već razloga), tamo nemaš Carinarnicu, nemaš čak ni Carinsku ispostavu, imaš samo carinski referat sa nekim ograničenim ovlašćenjima.

Sve od Velikog Gradišta pa do Zaječara (uključujući tu i opštine Bor i Majdanpek) potpada pod Carinarnicu Kladovo :) a jedina carinska ispostava na ovom području koja ima u svom sastavu Odsek za poslove carinjenja i carinskog nadzora je CI Đerdap.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

shakal_86

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 26. jul 2012. u 21:23h

Upravo tako kao sto je i bojan.napisao. Zato je meni bolje da udjem sa rumunske strane i nema propratnicu i uput da placam. Ja sam platio 35 € propratnicu i uput za carinjenje koje moram da izvrsim na djerdapu.cek zar vas ne salju na nekom.gran. Prelazi kao i nas u timockoj krajni sto teraju??

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 26. jul 2012. u 21:32h

narode ne pomenusmo nista za povracaj poreza ili VAT-a, jel neko to radio?

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 26. jul 2012. u 21:40h

shakal_86 piše: onda ti Sup trazi carina ti uopste ne trazi prevod. U svakom sup-u je isto.
Nije isto, u Beogradu se NE TRAŽI prevod, za druga mesta ne znam, načuo sam da u Nišu traže.
Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. jul 2012. u 23:49h

shakal_86 piše:Mbole nema veze to sti ja imam boravak u nemackoj svako ima pravo u moze da vozi zoll(granicne tablice) ili drugaciji naziv Ausführung Kennzeichen( tablice za izvoz) zato i sluze i moze svako da ih vozi ne bitno imao boraviste ili samo srpski pasos.
http://www.mup.gov.rs/cms_cir/sadrzaj.n ... transtvu.h
Da li je vozilo koje ima zol tablice registrovano u drugoj drzavi a ne u Srbiji? Ako jeste, a po svemu sto znam jeste bez obzira sto su to tablice koje sluze da izvezes auto, onda ne smes da ga vozis.
Ustvari, lepo si napisao, to jesu tablice za izvoz, al nisu tablice za uvoz :)
Djak pesak :)

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 27. jul 2012. u 02:34h

milan_gt piše:narode ne pomenusmo nista za povracaj poreza ili VAT-a, jel neko to radio?
To ti na kraju isto dodje i ne isplatiti se da to radis.
Jer pre nego sto napustis drzavu u kojoj si kupio auto recimo iz nemacke moras kod speditera koji ce da ti napise deklataciju u izvozu koji kosta oko 150 €. Ovde u nemackoj spediteri su vecinom u Mannheim DHL npr pa moras do njih i da im platis oko 150. Oni bi trebalo da ti napisu u toj deklaraciji propratnicu. U njoj spada EUR 1 obrazac,poreklo auta(mora da bude iz EU).
Ja sam to sve izvadio i ali sa velikom mukom. Jedva sam nasao taj Eur 1 obrazac. Pitao sam ovdr u Zoll nisu znali da mi kazu gde.mogi da nadjem taj obrazac. Bio sam svugda kojo.imaju veze sa autom. Na kraj sam.pitao.u adac(amss) gde su.nakon 10 telefonskih poziva nasli gdr mogi da ga uzmem i uputili me tamo oni su i jefini koji imaju taj obrazac. Spediter kupuju.od njih Kosta samo 25 centi to je jedan obican obrazac kojo moras da popunis. Ali moras da imas neki pecat npr iz forda da auto dolazi iz Eu ili pecat od spediteta kojo ce da ti taj.pecat naplatiti. Ja sam uzeo.taj obrazac i popunio sam. Otisao sam u zoll kazu moram da imam pecat na njega od speditera ili od neke firme koja ima veze sa autom npr upravo Ford. Glavno predstavniste forda je u Köln(keln po srpskom). Otisao sam u predstavnistvo ovde u marburgu gde su bili veoma ljubazni i telefonirali sa fordom u kelnu i sve zavrsili za 2 sata. Faksom su mi poslali potvrdu da je auto Eur 3 i da je proizveden u EU(Belgiji) I naravno udarili pecat :ford:
Nakon toga otisao u zoll sa tom pitvrdom gde su reklu sve je ok ali mora da imas pecat i na obrazac EUR 1 koji sam sam popunio.Vratio se u ford i zamolio ih da mi udare pecat sto su i ucinili a nista mi nisu naplatili. Ni za potvrdu niti za ocaj pecat. Otisao u Zoll i predao dik. Ali trazio mi je onda deklaraciju od speditera koji nisam mogao da prilozim jer sam morao da odem u mannheim. Rekao sam im da ne moram da imam kao tu deklaraciju. Cocek mi reko ok ja cu da ti udarim pecat ali bez te deklaracihe nece da ti uvaze vracanje poreza,niti carinu od 2,5% ato je je stupilo.na snagu id 1.1.2012 sledece godine se ne placa carina ali.moras da imas ivu deklaraciju inace nece priznati. Covek me jos terao da mu docezem auto kao sa ga proveri. Mislio sam sad ce da prov. Br sasije kad sa prozora pogledao auto pitao jer to onaj plavi i udario pecat. Krenuo za srbiju u sloveniji prilikom ulaska pitali me za speditersku dekl. Koju nisam imao. Reko mi je i on da bez nje necu moci da uzmem povracaj poreza. Stigao u srbiji kao sto sam vec napisao uput za djerdap tamo kada sam carinio reko sam spediteru da nemam to sranje dekl. Od speditera i pokazao mu papire sto sam omao EUR 1 i.potvrdu iz forda o poreklu auta. Reko mu je bez sped.dekl. Nece da ti uvaze ali da de on da preda papire. Na kraj mi nisu uvazili. Tako da povracaj.poreza mozes jedino preko speditera ali mislim da ce ro vise da platis nego sto ces da dobijes. Tako da ono sto javljaju i za carinu 2.5% pa sledece godine besplatno ne.pije vodu dik ne platis spediteru. I na kraj ti.dodje isto mozda cak i skuplje jer carinu da ti platis 2,5% to nije neka razlika jer carina kosta 200 € a sa tom dek mozda bi platio 30 € manje.
Totti kod nas u boru traze mislio sam da i drugi gradovi traze ali ocigledno sam se prevario.
Mbole 100% sam siguran da moze svako da vozi zoll. Evo ako neko planira da uzme zoll tablice i zezaju ga u srbiji ja dolazim i teram auto do zeljene destinacije jer ti kazes da samo ja mogu da vozim tj ljudi koji imaju boravisnu vizu ja sam siguran 1001. % da gresis. Manite neko da vas zeza to samo panduri hoce pare. Kao sto su meni hteli da prilikom uzimanja srp.tablica tj prilikom registracije hteli su da mi uzmu zoll tablice. Ovde u nem. Ja sam platio tablice i to su moje privatno vlasbistvo ni u nem. Nemoze niko da me natera da mu vratim. I tako u supu su mi trazili da ih njimaa dam ili necu da dobijem srpske. Reko sam ok zovite mu nacelnika policije. Poslali su me kod nje i objasnio i njoj lepo kako i sta. Da mi pokaze gde u zakonu pise da mogu da mi uzmu tablice koje su sada privatne i slozio im pricu da ako hoce da im dam tablice da mi daju 20 € jer kao ako ih vratim u nem. Dobijam. 20 €. I ako i dalje budu insistirali na tab. Da cu da ih tuzim i da cu slucaj da prihavim u nem.supu jer oni bi im rekli da nemaju.pravo da uzmu.tablice. Videla je da sam.to.mislio ozbiljno i da sam po tim.pitanju i rekla je ok onda napisi izjavu da si ih izgubio. Reko sam joj hallo sad jos treba da pisen lazni iskaz i teras me da lazem pa da me posle krivicno gonis mislis da sam.toliko naivan?? Rekla je ok sacekaj 5 min. Sacekao sisla je dole.na registracije i rekla im je da mi daji tablice stim.da im ne vracam svoje zoll. I tako sad oni mogi da lupaju da se zoll tablice nesmeju.voziti a ja ti kazrm da smes slobodno.i.iz iskustva znam da nikoga ne diraju. More dole sa njima treba samo.ostro.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 27. jul 2012. u 07:50h

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 27. jul 2012. u 10:06h

Tablice nisu tvoje vlasnistvo. Tablice su javna isprava (isto kao i licna karta, pasos...). Nisi ti platio tablice, platio si taksu za njihovo izdavanje.
Djak pesak :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 27. jul 2012. u 10:37h

macaneli piše:shak pusti vodu!
hahahaha
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 27. jul 2012. u 13:11h

Shale aj lepo polako sta sve treba i koliko pecata za povracaj poreza, na 10.000 je 2.000e i ko ce da mi vrati te pare :)

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 27. jul 2012. u 13:39h

Slika
Poslednja izmena: macaneli, na dan subota, 28. jul 2012. u 11:45h. Ukupno izmenjeno 1 put.

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » petak, 27. jul 2012. u 15:16h

Samo kad sam se resio carinjenja kola

:suicide: :suicide: :suicide: :suicide: :suicide:
Poslednja izmena: magnat, na dan petak, 27. jul 2012. u 21:11h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 27. jul 2012. u 18:19h

pa valjda ima neka agencija za povracaj poreza..bar sam neke nasao..uz proviziju nek oni zavrsavaju pa koliko bude..

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 27. jul 2012. u 19:57h

mbole piše:Tablice nisu tvoje vlasnistvo. Tablice su javna isprava (isto kao i licna karta, pasos...). Nisi ti platio tablice, platio si taksu za njihovo izdavanje.
Jbg prvo se informisite dobro pa onda pisite. U nemackoj privatne firme prave u stampaju tablice. Sup tj strasse verkehrsamtt ti da papir u.kome pise koje broj tablice ces da nosis. Naravno platis takse.. Kad sve zavrsis odes kod privatnika i on ti po papiru kuca tablicr i broj sto.pise na papiru. I to se placa extra. Nakon toga vratis se u straße verkehrsamtt i oni ti nalepe na tablice slicicu da je auto reg. Tj da ima tüv. Tablice su tvoje vlasnistvo i nikada se ne vracaju. Pandur nema pravo kao kod nas da ti skine tablice.
Macaneli mozemo da se rasoravljamo do sutra ali dzabe ja znam da smes slobodno da se voze zolll tablice naravno kad su na tvoje ime. Ti mozes da mislis da ne mogu.
Ja imam svoje mišljenje ti tvoje.
A srbija ne moze da mi trazi zoll tablice po nikakvom zakonu.
Milane ovde ti je porez za tvoj auto 300 € napisao sam.kako se porez vraca e sad kako bi tebi to isplatili to ne bih znao da ti kazem meni bi vratili preko nemacke banke ali vama bez.boravisne vize ne znam kako to ide. U svakom slucaju napisao sam kako mozes da ga dobijes.

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 27. jul 2012. u 20:17h

Malo mlacćenja prazne slame, pošto nemam iskustva sa dovoženjem automobila-

Postoji više načina da nešto kupiš u inostranstvu.

1. da kao firma uvezeš, kupiš od tamošnje firme. Nema povraćaja PDVa, jer nema PDVa na fakturi, jer je izvoz svuda u svetu oslobođen/ ne podleže PDV.
2. da kao privatno lice dok si tamo, kupiš od privatnog lica. Oped nema PDV, samim tim ni povraćaja, jer privatna lica nisu obveznici.
3. Da kao privatno lice, tamo kupiš od firme, u prodavnici, ne znam konkretno za automobile, ali za ostale proizvode, a ne vidim zašto bi auto bio drugačiji, radnja ti izda fiskalni račun i eventualno neki formular za povraćaj. Na graničnom prelazu, pri izlasku iz te zemlje (EU), nađeš odgovarajući cash back šalter. Oni ti tamo uzmu račun, popuniš papire, i dobiješ potvrdu da na istom takvom šalteru, ali na ulaznoj "rampi" možeš da podigneš pare, prilikom sledećeg ulaska. Može da ih podigne bilo ko, ko ima taj papir, jer važi na donosioca.

Što se tiče cash backa kod nas, ortak radi u prvom i jedinom predstavniku te švajcarske firme, doduše na drugim poslovima (aluminijumske merdevine i skele). Koliko znam, oni rade povraćaj PDV koji je naša firma plaćala na ime računa vezano za sajmove i službena putevanja po inostranstvu, tj. račune koje je zaposleni platamo plaćao, pod uslovom da je uzimao račune na svoju firmu.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 27. jul 2012. u 21:04h

bas tako..uglavnom pise na oglasu auta da li je VAT reclaimbale..odnosno Gross i Net cena..

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 29. jul 2012. u 12:42h

pitao sam ovu auto-kucu za povracaj PDV-a za ovaj auto http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =165556151

rekli su mi ovako:

Hello,

The last price for Serbia is 11 700, - €, less is unfortunately not feasible.

You also need a deposit of 2.000, - € calculate where to get it back.

samo ga ovo zadnje nisam razumeo :wtf:

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 29. jul 2012. u 12:56h

Pa pitaj ih da pojasne.
Možda ako rešiš da ga vratiš, da pokriju troškove?

A ovo prvo, za one koji nisu razumeli, je cena bez PDVa. Toliko o povraáju.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“