Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Re: USA Ford generalno

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 9. jul 2012. u 08:43h

Kupis veliki auto zato sto imas "mali" :). Negdje mora da se nadoknadi (centi)/metraza jer kazu nema efikasnijeg lubrifikatora za zenski rod od BMW X5. Djeluje beskontaktno, na daljinu a i gazdi produzava "ponos". Kazu da ga BMW X5 sa V8 motorom garantovano produzava za 10 cm. Zene se kunu da je tako...:):):):):)
Mi koji nemamo para za veliko auto mozemo samo biti ljubomorni na one koji imaju i smisljati opravdanja zasto smo mi bolji nego oni - mislim da je to tvoja poenta Mbole.
Mada ovdje nismo pricali o size does matter vec prije o realnoj potrebi covjeka za dinosaurusom od auta. Lubrifikacija zenskog roda cak i na daljinu nije nesto sto je prijeka potreba (mada i to je stvar ukusa) i prioritet automobila kao prevoznog sredstva.
Kako kaze Talladega, on zivi u drzavi u kojoj pada snijeg i logicno je da ima 4x4 auto zbog toga i slazem se s njim.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. jul 2012. u 10:19h

Jeste da se obracas MBoletu, ali posto sam ovaj off negde ja zapoceo, poredjenjem Iphonea i Nokie, da kazem par reci.

Mi koji imamo para za mali ili prosecan auto, imamo i za veliki,ako je poenta u velicini i parama. Pitanje je samo kog godista i u kakvom stanju.
Ja ne bih da budem "vlasnik" u pesmi Mice Trofrtaljke opevanog - "I labavi ume da zabavi". Doduse, postoji i ona - "Pistolj mali pa nece da pali".
Ovde razlika izmedju malog i velikog biva zamagljena.
Ako je poenta samo u parama, postoje i drugi lubrifikanti do automobila. Npr. same pare mogu da posluze. Moze njima i da se obrise, u nuzdi. Dodju same sebi lek.

Ti i Tale ste pricom o 4x4 zakrenuli moju, u kojoj nije bilo razlike u funkcijama. U mojoj analogiji, oba modela imaju, ili nemaju 4x4, samo se jedan, skuplji, kupuje (mnogo) jer vazi za "THE" model sa 4x4, a drugi, jeftiniji, se kupuje (manje) a isto ima 4x4, koji super radi, cak bolje od "THE" modela.

bojcistv

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 9. jul 2012. u 10:36h

...ako je poenta u velicini i parama....
Poenta uvijek jeste u parama dok bi se o velicini i moglo raspravljati "i labavi ume za zabavi" :). Mnogo se stvari radi zbog para jer "...pare, pare pokrecu svijet, politiku i nogomet".

Sve u svemu mislim da smo razumjeli, a Talladegi sorry jer odosmo u vise filozofske teme u temi USA Ford koja bas i nije mjesto za filozofiranje.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. jul 2012. u 10:48h

Priznajme da je udarac bio nizak... al malo... :)

Obrcete pricu na dal za isto para kupiti bolji manji ili losiji veci. Jock. Imas para, cena nije bitna, hoces li kupiti manji ili veci? Auto sa kompletnom opremom, ili "klot" model?

Naravno da postoji "moda", ali to nije vezano za dimenzije kola (ili odgovarajucu karakteristiku bilo kog uredjaja).

Malo je stvar statusa, malo toga sto volimo da se ku**imo, i to naravno prodavci koriste. A obicno ima i po neki deo istine u tome da skuplja roba nosi neki kvalitet kojeg kod jeftinije nema. Da li je to sam materijal od kog je napravljena, bolje teh. resenje, veci izbor kvalitetnih dodataka i aplikacija, cist "umjetnicki dojam" to jest izgled i dizajn...
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:13h

Iskreno, ne bih imao nista protiv tipicnog USA kamioncica. S druge strane, ne podnosim mini buseve, kao, putnicki auto, sa 7-111 sedista, + furgon pozadi, ma hajte molim vas.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. jul 2012. u 15:09h

Ne podnosiš, a voziš takav jedan samo u mini izdanju. lol
Fusion je zamišljen da bude za Fiestu ono što je C-MAX za Focusa ili S-MAX za Mondea. :D
Naravno u taj Fusion nije bilo mjesta da se ubace još dva sjedišta koja bi bila upotrebljiva.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 9. jul 2012. u 23:00h

bojcistv piše:Mada ovdje nismo pricali o size does matter vec prije o realnoj potrebi covjeka za dinosaurusom od auta.
Ovo mi nikad nece biti jasno, a to je zasto su takve kritike samo na racun auta.

U sustini, ako recimo samac covek ima financije i kupi ajmo reci Hummer H2 - on je to kupio radi kurcenja?

Ali ako taj isti covek samac kupi kucu na tri sprata sa 7 soba (iako sam zivi u njoj), onda je to kupio ... iz nekog krugog razloga? Ili ako je kupio skupi telefon ili skupe patike isto iz nekog drugog razloga? Ono, kao "ima se, moze se, pa sto bi se zadovoljio osnovom kad moze imati bolje".

Zbog cega bi situacija sa autom bila drugacija?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 11. jul 2012. u 08:12h

Kritikovali smo prije toga i sve ostalo, pa i telefone. Nije bilo potrebe da se ponavljam.

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 12. jul 2012. u 18:39h

Iosis piše:Ne podnosiš, a voziš takav jedan samo u mini izdanju. lol
Fusion je zamišljen da bude za Fiestu ono što je C-MAX za Focusa ili S-MAX za Mondea. :D
Naravno u taj Fusion nije bilo mjesta da se ubace još dva sjedišta koja bi bila upotrebljiva.
Ne preterujmo. C-max, pa cak ni S-max nisu to sto ne podnosim. Dobro, S-max je tu negde. Galaxy je vec presao crtu. Vise sam mislio na reno espace, mercedes vaio, takva cuda. Ima ih jos, raznih marki.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 12. jul 2012. u 19:00h

Vladan piše: mercedes vaio
Viano?
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 12. jul 2012. u 19:14h

Pa to, ne mogu ime da mu izgovorim kolko mi je gadan.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 13. jul 2012. u 14:42h

Najnovije istrazivanje je pokazalo da je prosecna starost auta u Americi dostigla 11 godina. U Americi trenutno ima 245 miliona vozila, od cega pickupi cine polovinu.

Najvise vozila na putevima ima Ford, ispred Chevroleta, Toyote i Honde. Polovnih najvise vozila cine Ford F-Series, Toyota Camry, Honda Accord i Chevrolet Silverado.

Slika
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan subota, 14. jul 2012. u 00:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

slowmotion
Ljubazni komsija
Poruka: 823
Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h

Poruka od slowmotion » petak, 13. jul 2012. u 23:26h

Talladega_500 piše:Najnovije istrazivanje je pokazalo da je prosecna cena auta u Americi dostigla 11 godina.
Misliš starost?
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jul 2012. u 00:31h

Hehe, da.

Jutros sam bio polupospan kad sam to napisao.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. jul 2012. u 16:46h

Ford je objavio da ce Americki Focus ST imati prosecnu potrosnju od oko 9 litara i maksimalnu brzinu od 155 mph (250 km/h), sto znaci da ce biti ekonomicniji od glavnih konkurenata (Volkswagen GTI, Subaru Impreza WRX, Mazda MazdaSpeed3), ali i veci potrosac od Hyundai Veloster turbo.

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 15. jul 2012. u 16:52h

a jel tamo jos nesto bitno osim potrosnje?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. jul 2012. u 16:55h

Aha, broj drzaca za case.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 05:58h

Danas sam zavrsio citanje knjige "American Icon", koja prica o situaciji u Fordu u zadnjih 6-7 godina, tj. od dolaska Allan Mulallya na mesto predsednika.

Knjiga je odlicna, jedna od boljih koje sam procitao. Autor Bryce Hoffman radi za Detroit News vec duze vreme tako da je u odlicnim odnosima sa vecinom glavnih ljudi u Fordu (ukljucujuci i samog Mulallya), tako da je imao detalje o celoj situaciji.

Zanimljivo je da Mulally o samim autima zna jako malo (sto je i sam priznao), ali je genije za brojeve i rad sa ljudima, i samim tim je uspevao da smanji troskove u Fordu - ista strategija sa kojom je uspeo da spasi Boeing 2001 godine.

Preporucujem svima.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jul 2012. u 00:24h

Tanner Foust, Ken Block i Focus ST.

[youtube][/youtube]

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 22. jul 2012. u 09:50h

auuu znaci pravice neki mini serijal :D :jeeej: :jeeej: :jeeej: :jeeej:
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jul 2012. u 22:06h

Izasla je lista vozila koja imaju najvise delova u njima napravljenih u Americi.

Zanimljivo je da u Top 5 ima samo jedan "Americki" model i 4 "importa".

U top 5 su Toyota Camry, Ford F-150, Honda Accord, Toyota Sienna i Honda Pilot.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. jul 2012. u 07:10h

Ford C-Max Energi ce moci da predje 32 km (20 milja) sa elektricnim motorom, a inace ce da trosi samo 2.4 litre na 100 km (95 mpg) kada rade elektricni i benzinski motori.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 26. jul 2012. u 03:49h

Ford je u druga 3 meseca ove godine imao profit od $1.8 milijardi.

Ford je opet odlicno poslovao u Americi ($2 milijardi profita), ali katastrofalno u Evropi ($404 miliona gubitka). U Juznoj Americi je ostvaren profit od $5 miliona, a u Africi gubitak od $66 miliona.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan petak, 27. jul 2012. u 18:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. jul 2012. u 08:26h

Opet mi se cifre nikako ne slazu.
USA +2
EUR -404
LA +5
AF -66

Kako iz ovih cifara dobismo +1800?

Vidim da fale azija i australija, al zar je moguce da je tamo profit 1800 + 463 = 2263
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 26. jul 2012. u 12:49h

Fale Australija i Azija, a na listi nije ni Ford Credit (koji je imao profit od $438 miliona).

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“