Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

TESKO JE U TUDJINI

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: TESKO JE U TUDJINI

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 16. jul 2012. u 17:43h

Ubadam ja cesto...bre hahahaha Slazem se sa svime sto si napisao. Licno, kad bih imao poverenje u sistem i znao da se novac koristi namenski i najoptimalnije, ne bih imao problem da uplacujem deo svog profita u zajednicku kasu. A ovaj sistem jaceg, i sistem gde vredi koliko imas a ne po tome sto si covek,nas je doveo upravo do ovde gde jesmo a gde smo, najbolje se vidi kada ujutru otvorite novine (umiranje po ulicama, izbacivanje bolesnih iz stanova, bodenje nozevima,strajkovi,nezadovoljsto, otrovni lekovi,nocna upucavanja...itd - ovo je samo iz danasnjeg izdanja novina ako se dobro secam). Osecam se kao budala kada nekome kazem pardon na ulici ili propustim nekog u saobracaju. Nase drustvo je bolesno, i nema sfere drustva koja nije zahvacena negativnim tokovima, nebitno da li je to sudstvo,zdravstvo,ekonomija, moral... Eh da, i ebes pare kad nemozes da i h trosis. U mom slucaju, mogao bih vise da zaradjujem ,ali onda ne bi mogao da sedim ceo dan na forumu ovde ili zevzecim bezveze i vozam se bez cilja :beer:

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » ponedeljak, 16. jul 2012. u 17:46h

RS_cabrio piše:ljudi u USA koji imaju kuce ,kabriolete,bazene...

Da se naglasi :rotfl:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 16. jul 2012. u 17:49h

RS_cabrio piše:ali onda ne bi mogao da sedim ceo dan na forumu ovde ili zevzecim bezveze i vozam se bez cilja :beer:
:rotfl: :rotfl:

Slika
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 16. jul 2012. u 18:52h

Nekad bilo sad se spominjalo.
Danas drot kad zaustavi tajinog sina u Q7 ovaj ga pusti uz upozorenje da mu to vise ne pada na pamet jer bi mogao ostati bez posla.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

shone5
Poruka: 58
Član foruma od: subota, 3. jul 2010. u 21:49h

Poruka od shone5 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 20:14h

bojcistv piše:
ja sam rekao to za nostalgiju,samo sto se to ne odnosi na krmka i janje pored vode,kako ti kazes,vec na neke druge teze stvari.
Koje stvari?
jedna od tih stvari je kad ostavis decu kuci pa ih vidis posle godinu ili godinu i po.
jedino, kad sve to prodje, kad se snadjes i stanes na zdrave noge,onda vidis da je sve to sto si izdrzao imalo neku svrhu.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14164
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 20:24h

RS_cabrio piše:Osecam se kao budala kada nekome kazem pardon na ulici ili propustim nekog u saobracaju.
Istinita prica, proslo leto, u Beogradu stajem na semafor i primetim da sam nagazio kolima na pesacki prelaz. I vracam se u rikverc mozda nekih 1/3 metra, a tip iz susedne linije otvara prozor i vice meni "ti sigurno nisi odavde". :D
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 16. jul 2012. u 20:30h

Dahtanje za vrat u redovima kada se ceka su takodje standard. Jednom stojim u velikom redu u posti i cekam (eto ti vec, red u posti kao normalna pojava) i drzim sasvim umereno ali nikako ne veliko rastojanje od momka i devojke ispred. Kad se cuje mladja neka kvocka sa kraja reda i kaze jel mozes ti malo napred. Nekada bi se verovatno i pomerio ali sada sam naucio da uvek prvo komuniciram djonom ili agresijom ,pa ako se ne opiru spustam loptu (nekada mi je to bilo neamislivo) na sta sam joj odmah odgovorio da mi ne pada na kraj pameti da nekome se nabijam i dahcem za vrat. Ovakvih slucajeva mali milion jer stoka ako vidi prazan prostor u redu ,makar i mali,na silu se ubacuje, bas kao i u saobracaju.

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:13h

Talladega_500 piše:
RS_cabrio piše:Osecam se kao budala kada nekome kazem pardon na ulici ili propustim nekog u saobracaju.
Istinita prica, proslo leto, u Beogradu stajem na semafor i primetim da sam nagazio kolima na pesacki prelaz. I vracam se u rikverc mozda nekih 1/3 metra, a tip iz susedne linije otvara prozor i vice meni "ti sigurno nisi odavde". :D
Nista licno,da se ne nadjes uvredjenim.Ja sam svaki dan za volanom po Beogradu i redovno vidjam Dzipove sa USA tablicama kako parkiraju gde hoce,voze po zelenoj povrsini (redovna pojava od trosarine ka auto komandi,dok svi stoje u koloni) cak i pesake na pesackom ne j..u 2%.
Jednom prilikom vozim levom trakom kod Zvezdinog stadiona i gospodja prilazi pesackom prelazu.Ja stajem i ona prelazi ispred mog auta a desnom trakom njoj ispred nosa proleti ML sa americkim tablama,za dlaku da je skenja.
Ta bahatost me je toliko iznervirala da sam ga stigao i na semaforu ga pitam jel i u Americi obicaj da se gaze pesaci na pesackom? A matori vozac od jedno 60 leta mi na to odgovori "Pusi K..ac bednice" opali po gasu i pobegne.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:23h

jedna od tih stvari je kad ostavis decu kuci pa ih vidis posle godinu ili godinu i po.
To ti je brate cista tuga, kak'a nostalgija. Ja sam ih jednom ostavio 7 dana, isao na sluzbeni put i crk'o sam od muke. Ja sam mislio ono vise nostalgija za rodnim krajem, ovo ono...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:35h

@loyale
Nije tu problem sto ima americke tablice vec zato sto je osetio novac i vratio se u Srbiju gde nije niko i nista kao u Americi, ovde je baja sa MLom pa moze da se izivljava. A takvih ima i iz Evropskih zemalja, nista neobicno. Eto bas danas sam video jedno u Strahinjica Bana koji se slicno izivljava, a vozi naravno BMW 760 najnoviji, nemacke tablice, prica na mobilnom svo vreme i nesto se gura/svira... I naravno staje na sred ulice da bi popricao sa ortakom.
milan_gt piše:a meni je muka od onih sto nikad ne probaju..
Na sta tacno mislis? Privatni biznis?
Meni je muka od ljudi koji ga forsiraju tj misle da su oni najpametniji jer su sami svoj gazda. Praveci ostale koji nisu sami svoje gazde budalama sto rade za nekog drugog.

@topic
Slozio bih se sa Petrom i Stefanom.

Samo bih jos dodao jednu stvar, vezanu za zdravstveno osiguranje. Zorane, jeste da ga placas dosta, ali veruj mi makar znas zasto ga placas.
Mi ga ovde placamo dosta manje (tj ono sto nam uplacuje poslodavac uz platu - ako uplati). Ali zato kao i da ga nemamo, tako da i to malo sto placamo je previse. Mog oca su sad spopale 3-4 stvari odjednom, pritom 2 od njih zbog neodgovornosti nasih lekara da ga ranije operisu, jer su bili u fazonu "nije kriticno". A sad ne smeju da ga operisu zbog drugih stvari koje su se pogorsale, pa se jos i stari problemi javili i moraju da se resavaju. U prevodu ko te jebe, crkni. A veruj mi da mi ovo, nazalost, nije ni prvi ni drugi slucaj u uzoj porodici da sam imao problem sa neodgovornoscu domacih zdravstvenih radnika. Ali da ne sirim dalje, samo cu se opet smoriti.
Eto, ja sam isto trenutno bolestan. Da odem kod doktora opste prakse on ce mi dati antibiotik po slobodnom nahodjenju (tj onaj koji ima u apoteci u domu zdravlja, jer druge i ne dobijaju), a pritom da me savetuje da izvadim krv pre toga ili uradim bris grla? Ma daj, pa to je sve opterecenje na budzet i trosak za dom zdravlja. Prosle godine sam imao skoro 6 meseci probleme sa grlom, veoma jake temperature i jake gusobolje. Kad sam konacno dobio uput za ORL doktora, i otisao da zakazem pregled, rekli su mi da imaju slobodan termin za mesec dana. To sto ja za 2 nedelje idem na put i treba da budem zdrav do tad, to njih naravno ne zanima. Kamoli sto sam imao i tad visoku temperaturu i nisam znao gde se nalazim. Pritom je mesec dana jos i extremno kratko koliko se za neke druge stvari ceka u srbiji.
Sad sam otisao odmah kod privatnika specijaliste i resio problem za 1 dan... Mogu samo da kazem da sam zahvalan svojim roditeljima sto imam mogucnost za tako nesto, 90% ljudi u Srbiji je nazalost nema.
Fiesta!!

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:40h

U prvu si druze ali ja cu morati da napravim radikalan rez u svom zivotu.Ja mislim da je bolje da par godina vidjam dete 15 dana godisnje,dok i njih ne odvedem nego da svaki dan gledam dete kome ne mogu da kupim odelce i koje ce samo moci da propadne u ovoj zemlji.Ovde mozes da zivis lepo ako si fudbaler,kontraverzni biznismen (da ne kazem mafijas),diler ili lopov (ali veliki).
Svako ko mi kaze da je ovde napravio kucu ili kupio stan samo od plate,ja otvoreno kazem da je bezobrazni lazov i licemer.Svi nesto mesetare i valjaju ispod zita a satro stedim pa sam sakupio.
Cifre,hocu cifre kolika ti je plata (ne mislim konkretno na bilo koga od vas) koliki su ti racuni i troskovi svakodnevnog zivota pa mi onda objasni odakle ti stan i auto od 10 kila eura.
Ne mozes da zivis pod kirijom (150e) za koju dajes pola plate (300-400e) i pored toga skolujes dete i imas nezaposlenu zenu a nemas ni kredit ni imanje koje si prodao i uspes da kupis plac,napravis kucu,das 5000e za auto i ides svake godine u Egipat na more.Licno poznajem nekoliko ljudi sa takvom tuznom zivotnom pricom i dodje mi da im odsecem sve prste.

Dule 0911
To si u pravu,amere sam naveo kao primer.
Licno moj brat iz Nemacke kad dodje ovde,baca konzerve od piva i prazne paklice cigareta kroz prozor jer misli ako ima para da moze da sere po ovoj drzavi a tamo ne sme ni da prdne.Resio sam cvrsto da mu nalupam samare jer sam bio sa njim u kolima ali se vratio i pokupio to sto je bacio.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:45h

ma to kad kazu 'zagrizao vise nego sto moze' ili 'zaleteo se'..pa start up kredit je bas za to da zagrizes i da se zaletis..na to sam mislio ko je vec resio tako..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:49h

Loyale piše:Svako ko mi kaze da je ovde napravio kucu ili kupio stan samo od plate,ja otvoreno kazem da je bezobrazni lazov i licemer.Svi nesto mesetare i valjaju ispod zita a satro stedim pa sam sakupio.
Mozes i kod nas to da uspes samo od plate, na posten nacin. Imam par drugara sa bas velikim platama koji ce posle 3-4 godine rada biti u prilici sebi da kupe stan (a mozda i pre tog vremena). Problem je sto svi do jednog rade u stranim firmama, ili domacim firmama kojima kapital zavisi iskljucivo od inostranstva. Znaci sa Srbijom nemaju dodirne veze sem sto je firma registrovana ovde i uplacuje doprinose nasim lesinarima. Isto tako ih znam par koji imaju svoje firme i fino zaradjuju ali opet kazem kapital im sav dolazi od preko, nista iz Srbije.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:53h

I ja isto takve znam,ali nemaju nikakv zivot. rade fakticki posao za nekoliko ljudi, bivaju placeni,a stan ce docekati ubijeni u pojam i iznemogli.U kapitalizmu gazda nista ne pita,javljas se na telefon u pola noci ako treba.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 21:55h

Sta znam, neke koje znam su bas u takvoj situaciji koju opisujes, dok drugi vode normalniji zivot, ali se opet dosta radi.
Dok imam drugara koji isto dosta radi ali je te srece da i devojka radi zajedno sa njim i zajedno putuju poslovno, tako da mu je totalno opusten posao, troskova maltene i da nema i svu kintu moze da ustedi.
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:05h

dule0911 piše:ali je te srece da i devojka radi zajedno sa njim
Uh :doh:
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:13h

milan_gt piše:ma to kad kazu 'zagrizao vise nego sto moze' ili 'zaleteo se'..pa start up kredit je bas za to da zagrizes i da se zaletis..na to sam mislio ko je vec resio tako..
koliko je njih u srbiji uradilo bas to i pokupavalo kola,pa posle godinu dana ih vratili jer nisu imali za lizalicu
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:14h

Najlakse je kukati da se nema i da se nemoze zaraditi.
Ja da sam kukao kada sam izbegao iz Bosne nebi imao nista danas.Kada sam dosao u Beograd u dzepu sam imao 20 maraka i deset prstiju.Bio sam zeljan da popijem casu soka a nisam imao da je kupim zasta.Radio sam sa traktorom svaki dan od 5 do 24 da bi mogao da przivim,dok su drugi isli na Adu i na bazene da se kupaju.Nije mi bilo tesko.
Danas kada sam nesto steko radom i srecom i neko mi kaze kako je meni lako kosa mi se dize na glavi.A stojim iz toga ko god hoce raditi ima posla,ali nas narod je naucio da jedan radi a da ga petorica gledaju(socijalizam).Svakom tesko pada kapitalizam samo zato sto treba raditi.Stojim i da onaj koji radi nije dovoljno placen za svoj posao ali ovde je skoro zavrseno 4 rata.
Ja sam se vodio mislju da idem iz Srbije ali nesto u meni mi nedozvoljava da sebi uradim to,ali nikada se nezna
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:17h

Loyale piše:Nista licno,da se ne nadjes uvredjenim.Ja sam svaki dan za volanom po Beogradu i redovno vidjam Dzipove sa USA tablicama kako parkiraju gde hoce,voze po zelenoj povrsini (redovna pojava od trosarine ka auto komandi,dok svi stoje u koloni) cak i pesake na pesackom ne j..u 2%.
Jednom prilikom vozim levom trakom kod Zvezdinog stadiona i gospodja prilazi pesackom prelazu.Ja stajem i ona prelazi ispred mog auta a desnom trakom njoj ispred nosa proleti ML sa americkim tablama,za dlaku da je skenja.
Ta bahatost me je toliko iznervirala da sam ga stigao i na semaforu ga pitam jel i u Americi obicaj da se gaze pesaci na pesackom? A matori vozac od jedno 60 leta mi na to odgovori "Pusi K..ac bednice" opali po gasu i pobegne.
Nazalost, imas gomilu takvih seljaka, koji moraju da postuju zakon u Americi, ali onda sve "izbace" iz sebe kad dodju na Balkan i postanu katastrofa.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

shone5
Poruka: 58
Član foruma od: subota, 3. jul 2010. u 21:49h

Poruka od shone5 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:40h

druze samo napred.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 16. jul 2012. u 22:43h

Ma bre Gagi ne obaziri se na takve komentare (tipa tebi je lako i slicno).

Al ne radi se o tome, vec je to Krstic lepo objasnio. I sve da imas para, neke stvari se ne mogu promeniti (ili uzasno sporo) zbog sredine u kojoj zivimo tj naroda.
Fiesta!!

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 16. jul 2012. u 23:20h

ostajte ovdje,sunce tudjeg neba nece vas grijati ko sto vas ovo grije...Santic...

nije edo moj fah ali eto...

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 17. jul 2012. u 01:00h

Gde preporucujete da probamo? Najbolje negde blize,Austrija,Nemacka,Italija

Znate gde je nas kolega fordovac Miki023,u Kini!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 17. jul 2012. u 01:16h

Nije budala ko radi za drugog. Njegova je briga manja od gazdine.

Problem je ovde, dosta veliki, u shvatanju posla i rada. Shvatanju podele rada, podele poslova
i podele profita. Ovde covek ide na posao da bi po isteku odredjenog vremena dobio platu, a ne
da bi istu zaradio.

Sustina kapitalizma, koji su ovdasnje mase toliko zelele, je upravo u tome da je svako placen
manje nego sto je zaradio, ukljucujuci kapitalistu kome ne ostaje cela dividenda, dok
se svaki proizvod prodaje za vise nego sto vredi, jer u suprotnom ne bi bilo profita. Kad ne bi
bilo profita, ne bi bilo ni plata. Itd.

Jedini koji je na dobitku je sam kapital, kao bice, ili bitak.

Dosta dobro prolaze i oni koji ne proizvode vec sluze kapitalu u smislu odrzavanja sistema, a to
su drzava sa svojim aparatom i "svojim kapitalistima" (koji nisu kapitalisti vec lopovi, najgori),
kao i oni koji preprodaju novac, tj. banke.

Covek sve to oseca, ali ne vidi resenje. Zato upada u zamku sa pocetka teksta. Resenje problema
je upravo suprotno. Vise rada, vise kapitala, vise ljudskih, gradjanskih i radnickih prava, vise
obrazovanja i svesti (i savesti) sve do trenutka kada ce kapital postati prevazidjen i nepotreban.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. jul 2012. u 04:30h

dule0911 piše:Zorane, jeste da ga placas dosta, ali veruj mi makar znas zasto ga placas.
Mi ga ovde placamo dosta manje (tj ono sto nam uplacuje poslodavac uz platu - ako uplati). Ali zato kao i da ga nemamo, tako da i to malo sto placamo je previse. Mog oca su sad spopale 3-4 stvari odjednom, pritom 2 od njih zbog neodgovornosti nasih lekara da ga ranije operisu, jer su bili u fazonu "nije kriticno". A sad ne smeju da ga operisu zbog drugih stvari koje su se pogorsale, pa se jos i stari problemi javili i moraju da se resavaju. U prevodu ko te jebe, crkni. A veruj mi da mi ovo, nazalost, nije ni prvi ni drugi slucaj u uzoj porodici da sam imao problem sa neodgovornoscu domacih zdravstvenih radnika. Ali da ne sirim dalje, samo cu se opet smoriti.
Eto, ja sam isto trenutno bolestan. Da odem kod doktora opste prakse on ce mi dati antibiotik po slobodnom nahodjenju (tj onaj koji ima u apoteci u domu zdravlja, jer druge i ne dobijaju), a pritom da me savetuje da izvadim krv pre toga ili uradim bris grla? Ma daj, pa to je sve opterecenje na budzet i trosak za dom zdravlja. Prosle godine sam imao skoro 6 meseci probleme sa grlom, veoma jake temperature i jake gusobolje. Kad sam konacno dobio uput za ORL doktora, i otisao da zakazem pregled, rekli su mi da imaju slobodan termin za mesec dana. To sto ja za 2 nedelje idem na put i treba da budem zdrav do tad, to njih naravno ne zanima. Kamoli sto sam imao i tad visoku temperaturu i nisam znao gde se nalazim. Pritom je mesec dana jos i extremno kratko koliko se za neke druge stvari ceka u srbiji.
Sad sam otisao odmah kod privatnika specijaliste i resio problem za 1 dan... Mogu samo da kazem da sam zahvalan svojim roditeljima sto imam mogucnost za tako nesto, 90% ljudi u Srbiji je nazalost nema.
Neznam sta da ti kazem ... Meni se nekako cini da ste vi u Evropi pod manje stresom (mozda gresim) jer imate ono sta imate i niko vam ne moze uzeti. Dok ja sve sta imam mogu preko noci izgubiti.

Moja keva uvek kaze da se najsigurnije u zivotu osecala kad smo bili u Kninu za vreme rata i kada ni ona ni cale nisu radili. Bez obzira sto to mozda glupo zvuci - imali smo svoju kucu, bastu i uvek mogli da donesemo hranu sa sela. U sustini, nikad nismo bili gladni niti nam je ikada bila zima.

A sada bukvalno sve sto imamo - mozemo preko noci da izgubimo i da zavrsimo na ulici.

Kad se moj cale razboleo pre neke 2.5 godine, medicinski racun je bio oko $35,000 za 3 dana u bolnici. Sad zamisli tipicnog Amerikanca koji zivi od danas do sutra i ima mozda $1,000 ustedjevine u najboljem slucaju. On nema to odakle da plati. I njemu drzava moze da uzme sve - kucu, kola i bukvalno sve sto poseduje da otplati taj racun, a on zavrsi na ulici skupljajuci limenke.

Amerika je ok mesto za zivot - dok su zdrav. Ali poznavao sam gomilu nasih ljudi koji su iz Amerike isli u Srbiju da se lece, jer je ovde zdrastveno osiguranje skupo i nece da pokrije. Evo moji roditelji su pre par godina pravili proteze u Srbiji jer ih jeftinije izadje cela proteza u Srbiji nego da poprave jedan jedini zub u Americi.

A samo cu spomenuti jos ovo: pocetkom Juna odem kod naseg doktora ovde u Milwaukee. Imao sam bolove u srcu, a posto sam uskoro trebao da letim za Beograd, hteo sam da se odem proveriti. Nas doktor kog koga idem vec 10-ak godina. I primi on mene isti dan kad sam ga nazvao, brzo me prozove, sve bez ikakvih problema. Pregledao me je bukvalno 2 minuta i rekao da nije srce problem vec ledja, da cu imati problema u ledjima kad budem stariji i da pocnem da se bavim plivanjem. Hajde samo da kazem da sam ja morao da radim naredna 3 dana da otplatim racun koji mi je poslao za ta 2 minuta posla.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“