RS_cabrio piše:ljudi u USA koji imaju kuce ,kabriolete,bazene...
RS_cabrio piše:ali onda ne bi mogao da sedim ceo dan na forumu ovde ili zevzecim bezveze i vozam se bez cilja
Van piše: ...за све те буђаве фордове
jedna od tih stvari je kad ostavis decu kuci pa ih vidis posle godinu ili godinu i po.bojcistv piše:Koje stvari?ja sam rekao to za nostalgiju,samo sto se to ne odnosi na krmka i janje pored vode,kako ti kazes,vec na neke druge teze stvari.
Istinita prica, proslo leto, u Beogradu stajem na semafor i primetim da sam nagazio kolima na pesacki prelaz. I vracam se u rikverc mozda nekih 1/3 metra, a tip iz susedne linije otvara prozor i vice meni "ti sigurno nisi odavde".RS_cabrio piše:Osecam se kao budala kada nekome kazem pardon na ulici ili propustim nekog u saobracaju.
Nista licno,da se ne nadjes uvredjenim.Ja sam svaki dan za volanom po Beogradu i redovno vidjam Dzipove sa USA tablicama kako parkiraju gde hoce,voze po zelenoj povrsini (redovna pojava od trosarine ka auto komandi,dok svi stoje u koloni) cak i pesake na pesackom ne j..u 2%.Talladega_500 piše:Istinita prica, proslo leto, u Beogradu stajem na semafor i primetim da sam nagazio kolima na pesacki prelaz. I vracam se u rikverc mozda nekih 1/3 metra, a tip iz susedne linije otvara prozor i vice meni "ti sigurno nisi odavde".RS_cabrio piše:Osecam se kao budala kada nekome kazem pardon na ulici ili propustim nekog u saobracaju.
To ti je brate cista tuga, kak'a nostalgija. Ja sam ih jednom ostavio 7 dana, isao na sluzbeni put i crk'o sam od muke. Ja sam mislio ono vise nostalgija za rodnim krajem, ovo ono...jedna od tih stvari je kad ostavis decu kuci pa ih vidis posle godinu ili godinu i po.
Na sta tacno mislis? Privatni biznis?milan_gt piše:a meni je muka od onih sto nikad ne probaju..
Mozes i kod nas to da uspes samo od plate, na posten nacin. Imam par drugara sa bas velikim platama koji ce posle 3-4 godine rada biti u prilici sebi da kupe stan (a mozda i pre tog vremena). Problem je sto svi do jednog rade u stranim firmama, ili domacim firmama kojima kapital zavisi iskljucivo od inostranstva. Znaci sa Srbijom nemaju dodirne veze sem sto je firma registrovana ovde i uplacuje doprinose nasim lesinarima. Isto tako ih znam par koji imaju svoje firme i fino zaradjuju ali opet kazem kapital im sav dolazi od preko, nista iz Srbije.Loyale piše:Svako ko mi kaze da je ovde napravio kucu ili kupio stan samo od plate,ja otvoreno kazem da je bezobrazni lazov i licemer.Svi nesto mesetare i valjaju ispod zita a satro stedim pa sam sakupio.
koliko je njih u srbiji uradilo bas to i pokupavalo kola,pa posle godinu dana ih vratili jer nisu imali za lizalicumilan_gt piše:ma to kad kazu 'zagrizao vise nego sto moze' ili 'zaleteo se'..pa start up kredit je bas za to da zagrizes i da se zaletis..na to sam mislio ko je vec resio tako..
Nazalost, imas gomilu takvih seljaka, koji moraju da postuju zakon u Americi, ali onda sve "izbace" iz sebe kad dodju na Balkan i postanu katastrofa.Loyale piše:Nista licno,da se ne nadjes uvredjenim.Ja sam svaki dan za volanom po Beogradu i redovno vidjam Dzipove sa USA tablicama kako parkiraju gde hoce,voze po zelenoj povrsini (redovna pojava od trosarine ka auto komandi,dok svi stoje u koloni) cak i pesake na pesackom ne j..u 2%.
Jednom prilikom vozim levom trakom kod Zvezdinog stadiona i gospodja prilazi pesackom prelazu.Ja stajem i ona prelazi ispred mog auta a desnom trakom njoj ispred nosa proleti ML sa americkim tablama,za dlaku da je skenja.
Ta bahatost me je toliko iznervirala da sam ga stigao i na semaforu ga pitam jel i u Americi obicaj da se gaze pesaci na pesackom? A matori vozac od jedno 60 leta mi na to odgovori "Pusi K..ac bednice" opali po gasu i pobegne.
Neznam sta da ti kazem ... Meni se nekako cini da ste vi u Evropi pod manje stresom (mozda gresim) jer imate ono sta imate i niko vam ne moze uzeti. Dok ja sve sta imam mogu preko noci izgubiti.dule0911 piše:Zorane, jeste da ga placas dosta, ali veruj mi makar znas zasto ga placas.
Mi ga ovde placamo dosta manje (tj ono sto nam uplacuje poslodavac uz platu - ako uplati). Ali zato kao i da ga nemamo, tako da i to malo sto placamo je previse. Mog oca su sad spopale 3-4 stvari odjednom, pritom 2 od njih zbog neodgovornosti nasih lekara da ga ranije operisu, jer su bili u fazonu "nije kriticno". A sad ne smeju da ga operisu zbog drugih stvari koje su se pogorsale, pa se jos i stari problemi javili i moraju da se resavaju. U prevodu ko te jebe, crkni. A veruj mi da mi ovo, nazalost, nije ni prvi ni drugi slucaj u uzoj porodici da sam imao problem sa neodgovornoscu domacih zdravstvenih radnika. Ali da ne sirim dalje, samo cu se opet smoriti.
Eto, ja sam isto trenutno bolestan. Da odem kod doktora opste prakse on ce mi dati antibiotik po slobodnom nahodjenju (tj onaj koji ima u apoteci u domu zdravlja, jer druge i ne dobijaju), a pritom da me savetuje da izvadim krv pre toga ili uradim bris grla? Ma daj, pa to je sve opterecenje na budzet i trosak za dom zdravlja. Prosle godine sam imao skoro 6 meseci probleme sa grlom, veoma jake temperature i jake gusobolje. Kad sam konacno dobio uput za ORL doktora, i otisao da zakazem pregled, rekli su mi da imaju slobodan termin za mesec dana. To sto ja za 2 nedelje idem na put i treba da budem zdrav do tad, to njih naravno ne zanima. Kamoli sto sam imao i tad visoku temperaturu i nisam znao gde se nalazim. Pritom je mesec dana jos i extremno kratko koliko se za neke druge stvari ceka u srbiji.
Sad sam otisao odmah kod privatnika specijaliste i resio problem za 1 dan... Mogu samo da kazem da sam zahvalan svojim roditeljima sto imam mogucnost za tako nesto, 90% ljudi u Srbiji je nazalost nema.