E pa da ti dotični član odgovori

Materijal koji je kod mene iskorišćen za krov je, koliko sam ja uspeo da prokljuvim iz različitih izvora, italijanska (jeftinija) kopija Sonnenland platna (
http://www.haartz.com/en/products/conve ... nd_A53.asp). Ilustracije radi, Englezi uglavnom na sve kabriolete furaju lokalnu "varijaciju na temu" istog tipa platna (malo je grublje tkanje, malo su manje plemenita vlakna koja ulaze u tkaninu - samim time je jeftinije od originala) - i to se obično prodaje kao automobilski moher (Mohair).
Domaća varijanta sličnog platna je Šoteks, vodonepropusno platno od kojeg su se svojevremeno pravili npr. Jugoplastikini ranci i slična roba. Ima ga posvuda, nabavka nije nikakav problem. Doduše, prednost onih "brendiranih" tipova platna je što su mnogo postojanija na UV zrake, dok šoteks ume sasvim fino da pobeli posle samo jedne sezone... plus treba da se zna i par trikova zanata, npr. da spojevi moraju da se dodatno zaštite jer zbog načina tkanja voda može da prodra kroz rupice kroz koje prolazi konac kojim su sašiveni delovi krova, itd.
Ti na kolima imaš nešto što mene mnogo podseća na ceradno platno, čega ima gde god hoćeš, ali je ujedno meni bilo i poslednje od ponuđenog izbora. Ono je možda najpribližnije vinilu od kojeg je bio napravljen i moj originalni krov (nešto kao CV Black materijal na ovom sajtu
http://www.prestigeautotrim.com/usa/inf ... erials.htm), osim što se fabrički krov za cabrio vulkanizira u jedan komad vinila, a bilo koje platno se ili lepi ili šije (ili i jedno i drugo)... i možda još par sitnica koje su me odbile od te solucije.
Uglavnom, tapetar će da ti napravi šta ti hoćeš od materijala koji ti hoćeš, samo je pitanje koliko ćeš ti da budeš time zadovoljan. Ako nisi iz fazona da pristaješ na rešenja iz niže klase (a razlika cena samih materijala je relativno sitna stavka, sveukupno) pokušaj da pronađeš nešto od ovih boljih solucija - sonnenland, mohair ili dobre kopije tih vrsta platna. Znam vrlo dobro koja je problematika sa nabavkom... pošto niko nije video takvo konkretno platno u prodaji kod nas (previše je malo tržište da bi postojao uvoznik) ostaje samo donošenje "od preko", a to ume poprilično da produži celu zafrkanciju.
Ako išteš nešto vrhunski, uvek možeš da kontaktiraš renomirane proizvođače iz branše (
http://www.webasto.com/products-and-mar ... /9020.html)... pošto je onaj koji je finiširao i tvoj i moj auto (Karmann) u međuvremenu otišao pod led i kupio ih je VW, pa njih iz principa ne bih kontaktirao.

Šalu na stranu, nešto Google ne želi večeras da sarađuje, ali kapiram da ima tog materijala negde da se kupi i u slobodnoj prodaji, pa možda neko to može da ti doturi iz Nemačke, Italije ili odakle već. Ima tamo i već pred-skrojenih krovova, mada ne znam koliko bi ti trebalo zezanje oko toga, nije baš jeftino a neka greška u montaži ili deformitet u konstrukciji krova i neće leći kako treba. Pazi kada gledaš cene, pošto se za isti auto nude tri tipa "krova" - unutrašnje "nebo", spoljna košuljica i izolacioni sloj koji ide između ta dva.