Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » sreda, 20. jun 2012. u 14:15h

Ne pise se dobro onome ko ide u susret tebi Boki, ako citas zakon dok vozis :rotfl: :rotfl:
Fiesta!!

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 20. jun 2012. u 14:31h

ma jok, ja ne vozim st-a, vozi ga keva subotom na pijac :D
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 20. jun 2012. u 14:57h

BokiRS piše:Ovde je ko o cemu kurve o postenju hahahaha
Ja vozim samo po propisima, cak imam zakon ispred sebe i citam ga dok vozim.
A vi ste svi manijaci i treba vam oduzeti dozvole i kola. :D
Pravila su tu da bi se krsila, ali nema mesta ljutnji kad pri tome stradas. Kriv si i tacka.
Zigavci su stvar kulture, a pojas odraz osecaja odgovornosti.
Zmigavce automatski ukljucujem i kad sam sam na autoputu, a i pojas vezujem, bas kao u auto skoli. Ogranicenja brzine i pesake postujem prema situaciji.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 20. jun 2012. u 15:15h

Ja pojas navlacim iz straha da me neko ne katapultira iz kabrioleta ,nema sta da me zadrzi. Zato se i plasim vecih brzina u njemu. Zmigavac uvek dajem,zaista pesake pustam ,a i kad sam peska kola pustam jer znam kolko je zeznuto doci na red od pesaka npr na bulevaru. Zutu traku nisam vozio ni kad nema kamera, ne vozim brzo na otovorenom ,oce glava da otpadne od auspuha.....idealan i bezbedan vozac

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 20. jun 2012. u 15:19h

sign0023
Poslednja izmena: Pančevac, na dan sreda, 20. jun 2012. u 17:59h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 20. jun 2012. u 16:05h

:zev:
Poslednja izmena: Pančevac, na dan sreda, 20. jun 2012. u 17:58h. Ukupno izmenjeno 1 put.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 20. jun 2012. u 16:22h

obrisao sma moj post, da ne tupim, nema veze.

Duke
Poruka: 49
Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h

Poruka od Duke » sreda, 20. jun 2012. u 16:29h

U beogradu sam živeo skoro 20 godina i tamo ispekao vozački zanat, ali mi se rutina malo istopila jer sad u Beograd dolazim jednom mesečno. Beograd ima dosta dobrih vozača i jedan ne može sebe zvati vozačem koji nije preživljavao krkljance u 2 u starom gradu iz dana u dan. To je fakat. Zašto? Kada vozite auto, vaš mozak pokušava da procesuira okruženje i vi kao vozač prema tim informacijama prilagođavate ponašanje. Kada 99% vremena provodite u neprometnom gradu i odete u Beograd u 2 popodne vaš mozak mora da procesuira 3 puta više informacija nego što to inače radi u slabom saobraćaju. Mi iz manjih sredina ne pravimo greške zato što ne znamo da vozimo već zato što primećujemo duplo više stvari u saobraćaju nego prosečan beogradski vozač. Vremenom i rutinom, naš mozak počinje da odbacuje nepotrebne stvari koje su inače uzimane u obzir prilikom prvog "krkljanca" te tako samo bitne stvari dolaze na finalnu obradu tipa: zeleno svetlo, plavuša u crnom miniću, novi model forda itd. :D

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 20. jun 2012. u 16:33h

BokiRS piše:ma jok, ja ne vozim st-a, vozi ga keva subotom na pijac :D
A tebi da ST samo po nekad da se malo *určiš u društvu? hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 20. jun 2012. u 16:33h

@Duke:
Stari put pored mora od Lepetana do Kotora, pravi razliku između dečaka i muškaraca thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 20. jun 2012. u 16:49h

Tu kako voze domaci nije normalno. Ja polako, po propisu, od Kotora do Tivta, a nazad magistlom. Desni retrovizor spustim da vidim koliko sam od zidica.

Pre par godina, jos uvek nisam isao autom, bio sam mnogo svez, dao mi pasa (rodjeni Kotoro - Prcanjac, Lacmanin) golfa, ne znam kog, neka trojka 1.8, sport, mort, tako nesto, ja vozio malo po magistrali i vratio. Reko', ovde je sve kontra od mog Forda. Kad pipnem gas on juri, a kocnicu moram da gazim do poda. Na Fordu, moram gazim gas, ali zato koci super. Posle 2 dana pasa se namerno zakuca u brdo, izmedju Mua i Prcanja, da ne bi Italijana bacio u more, posto su mu otkazale kocnice.

Toliko o vozackom iskusstvu.

Posle je kupio Skodu Yeti, dizel.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 20. jun 2012. u 16:57h

Lakša je deonica Tivat - Kotor uz more. zaje*ano je kad se krene od Kotora :)

Koliko sam je puta prešao od 1996 na ovamo svake godine po mesec - dva... tu sam već domaći. ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Duke
Poruka: 49
Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h

Poruka od Duke » sreda, 20. jun 2012. u 17:30h

fancy piše:Lakša je deonica Tivat - Kotor uz more. zaje*ano je kad se krene od Kotora :)

Koliko sam je puta prešao od 1996 na ovamo svake godine po mesec - dva... tu sam već domaći. ;)
Jebi ga, ja to nisam video. Osećam da je to tamo divljina samo takva. Naravno da respektujem vozače koji odatle izađu :D

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 20. jun 2012. u 17:46h

Re: Pustanje pesaka

Ja se uglavnom vodim pravilom za koje sam cuo da je zakonsko, ali nisam bas proveravao, a to je otprilike...

duzan si da pustis pesaka, na prelazu, kada prema uslovima saobracaja stize u traku kojom se ti kreces kad i ti ili pre tebe.
To jest, sa druge strane, ako prema uslovima saobracaja mozes da prodjes svojom trakom pre nego sto pesak stigne do nje, onda ne moras ni da ga pustas.

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 20. jun 2012. u 18:09h

RS_cabrio piše:
Ljubavnik1 piše:
Pančevac piše:iskompleksirani beogradjani. sta reci?! najbolji vozaci u jugoistocnom delu evrope
+1
Koji Beogradjanin daje zmigavac kad se prestrojava ? Ni jedan, upravo oni su umisljeni likovi, da su sami na putu, valjda misle to sto im pise na tablici BG da su diplomatske ili za njih ne vaze pravila...Gde se najvise udesa desava nego u Beogradu ( ruski rulet )..Kad bi oni mnogo vise vodili racuna o pravilima i ogranicenjima brzine, bilo bi sve normalno...Cast izuzecima i iskusnim vozacima thumbsuph
Ovaj komentar najbolje govori o tebi samom i onome kako vidis sebe u saobracaju a paralelno i neiskustvu u velikom gradu. NIkada mi ne pada na pamed da ne dajem zmigavac, to je mehanicka operacija i neophodna a i sve drugare koje poznajem se vode istim pravilom,tj nisam primetio da ga izostavljaju. Problem je sto se u BG svake godine slije ko zna koliko desetina hiljada ljudi koji pomocu kredita dodju do automobila . Em neiskustvo (nisu pre vozili ili davno bese poslednji put upaljen wartburg karavan koga domace zivotinje vec uveliko izjedose u ambaru) em ne snalazenje u velikom gradu i navike voznje po lokalu u selima ,i onda ti to mozda tako izgleda. A takvih je najveci broj (ne znaju ni da tramvaj ima prvenstvo pa uvate da arce sirenu kada propustim tramvaj na Slaviji...ali kako i da se ljutis, verovatno prvi put vide tramvaj pa se uspanice).A tome da na osnovu registracije procenjujem da li za mene vaze pravila, zaista nemam komentar.
Bravo za komentar :clap: :clap: :clap: Kad ste vec toliko velikodusni i vidite trabanta kojeg je pojela svinja i umazanim gumama jer je isao po blatu ( selu-lokalu), sto onda ne ispadnete ljudi ? mozda covek ne zna gde treba tacno da skrene, ispadni covek pa mu objasni, a ne odma sad cu da mu je..m kevu pa po sireni udri brate, samim tim ces jos gore da pokvris situaciju, unervozices ga i bice jos gore...Pre neki dan olabavi mi se selna sa creva koje ide na turbinu, tacno na gazeli kod one zgrade sto su je bombardovali, nisam imao srafciger kod sebe, i sad zaustavljam redom automobile da mi samo pozajme srafciger da zategnem selnu, sat vremena je proslo i svi se prave prosti da nemaju, i svi me salju kod majstora...cist primer koliko ste voljni da pomognete nekome...
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 20. jun 2012. u 18:26h

Realno, koliko ljudi nosi ikakav alat sa sobom u autu? Manijaci-DIY-automehaničari se ne računaju, a i njih onako ima u promilima od svih vozača.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 20. jun 2012. u 18:38h

Ja nemam ni ključ za točkove, mada koji će mi kada nemam ni rezervnu, a o šrafcigeru za šelne ni da ne pričam :ford:

E Crna Gora je prava teritorija za vožnju što se mene tiče. Zahvaljujući dobroj podlozi (čitaj kamenu) putevi su im u 10x boljem stanju nego naši. Pošto dole imam neku nekretninu prinuđen sam da jadan svake godine idem dole barem 2-3 puta. E to su putevi za šta je ovo moje malo govance napravljeno. :rally:

Taman su asfaltirali i sredili put od Kotora ka Lovćenu, pa ko voli krivine i serpentine izolte :ford:
Poslednja izmena: Sharpshooter, na dan sreda, 20. jun 2012. u 18:41h. Ukupno izmenjeno 1 put.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 20. jun 2012. u 18:39h

Jau Beogradjaninu moj, pa ne sluzi srafciger samo za selne :P :P :beer:
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 20. jun 2012. u 18:41h

Da mogu drugima i da bušim gume sa njim :P

Ovaj prcoljak, kao i onaj pre njega me u životu nisu ostavili na putu da nisam mogao da stignem do mastora. Lamele, creva, sajle, kaiševi, nema veze važno je da ide.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 20. jun 2012. u 20:20h

Ljubavnik1 piše:
RS_cabrio piše:
Ljubavnik1 piše:
Pančevac piše:iskompleksirani beogradjani. sta reci?! najbolji vozaci u jugoistocnom delu evrope
+1
Koji Beogradjanin daje zmigavac kad se prestrojava ? Ni jedan, upravo oni su umisljeni likovi, da su sami na putu, valjda misle to sto im pise na tablici BG da su diplomatske ili za njih ne vaze pravila...Gde se najvise udesa desava nego u Beogradu ( ruski rulet )..Kad bi oni mnogo vise vodili racuna o pravilima i ogranicenjima brzine, bilo bi sve normalno...Cast izuzecima i iskusnim vozacima thumbsuph
Ovaj komentar najbolje govori o tebi samom i onome kako vidis sebe u saobracaju a paralelno i neiskustvu u velikom gradu. NIkada mi ne pada na pamed da ne dajem zmigavac, to je mehanicka operacija i neophodna a i sve drugare koje poznajem se vode istim pravilom,tj nisam primetio da ga izostavljaju. Problem je sto se u BG svake godine slije ko zna koliko desetina hiljada ljudi koji pomocu kredita dodju do automobila . Em neiskustvo (nisu pre vozili ili davno bese poslednji put upaljen wartburg karavan koga domace zivotinje vec uveliko izjedose u ambaru) em ne snalazenje u velikom gradu i navike voznje po lokalu u selima ,i onda ti to mozda tako izgleda. A takvih je najveci broj (ne znaju ni da tramvaj ima prvenstvo pa uvate da arce sirenu kada propustim tramvaj na Slaviji...ali kako i da se ljutis, verovatno prvi put vide tramvaj pa se uspanice).A tome da na osnovu registracije procenjujem da li za mene vaze pravila, zaista nemam komentar.
Bravo za komentar :clap: :clap: :clap: Kad ste vec toliko velikodusni i vidite trabanta kojeg je pojela svinja i umazanim gumama jer je isao po blatu ( selu-lokalu), sto onda ne ispadnete ljudi ? mozda covek ne zna gde treba tacno da skrene, ispadni covek pa mu objasni, a ne odma sad cu da mu je..m kevu pa po sireni udri brate, samim tim ces jos gore da pokvris situaciju, unervozices ga i bice jos gore...Pre neki dan olabavi mi se selna sa creva koje ide na turbinu, tacno na gazeli kod one zgrade sto su je bombardovali, nisam imao srafciger kod sebe, i sad zaustavljam redom automobile da mi samo pozajme srafciger da zategnem selnu, sat vremena je proslo i svi se prave prosti da nemaju, i svi me salju kod majstora...cist primer koliko ste voljni da pomognete nekome...
Mozda si im antipatican? A taj trabant pojeden i sa blatom ne bi trebao valjda da bude na putu uopste,.Evo ja sma pre neki dan gurao jednog punta na bulevaru.I bezbroj puta sma to uradio,jedino kad bih izbegao jeste na autoputu posto su se desavali smrtni slucajevi da neko naleti na ljude koji pomazu. I skoro uvek kad nekome stane,pitam za pomoc dal im treba.Ovo me je motivisalo da ipak uzmem onu kameru napred sto snima saobracaj i sastavicu video posle nego vremena da vidis o cemu govorim. Licno,ne sviram i ne ablendujem ljudima (milan ce ti potvrditi a on nije iz bg :) )Doduse danas jesma,al tip je uleteo na prepad totalno iz sporedne ulice bez gledanja. NIkad ne sviram nikome zato sto je spor. Ako mi je bitno, preteknem.Sta imam da dizem tenziju ili da sviram ako ne vidim sta se desava ispred (a ja nikad ne vidim jer mi je auto nizak).

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 20. jun 2012. u 20:21h

Sharpshooter piše:Ja nemam ni ključ za točkove, mada koji će mi kada nemam ni rezervnu, a o šrafcigeru za šelne ni da ne pričam :ford:

E Crna Gora je prava teritorija za vožnju što se mene tiče. Zahvaljujući dobroj podlozi (čitaj kamenu) putevi su im u 10x boljem stanju nego naši. Pošto dole imam neku nekretninu prinuđen sam da jadan svake godine idem dole barem 2-3 puta. E to su putevi za šta je ovo moje malo govance napravljeno. :rally:

Taman su asfaltirali i sredili put od Kotora ka Lovćenu, pa ko voli krivine i serpentine izolte :ford:

Ni ja ne nosim nista, a i nemam mesta od wufera i mrzim da mi leti po gepeku.Sutra ako ne bude vruce cu da odem da uplatim onu AMSJ pomoc na putu,spasla me par puta bila.

cvele_87
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 9. feb. 2012. u 11:50h

Poruka od cvele_87 » sreda, 20. jun 2012. u 21:39h

Dobio sam cestitku pre neki dan od PS Stara Pazova da im se javim u roku od 8 dana i dam izjavu o tome ko je upravljao vozilom u trenutku kada su sluzbena lica zabelezila prekrsaj. A posto sam ja vozio, najverovatnije ce me odmah naterati i da se sastavi zapisnik o prekrsaju. A prekrsaj je taj da sam se parkirao na mestu na kojem nije dozvoljeno saobracajnim znakom.
Cestitka izgleda ovako:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/50 ... 002rp.jpg/]Slika[/URL]

Slika
i plus poziv

E sad zanima me neki savet ili sugestija kako da se ja izvucem a da mi ne pisu kaznu ili prijavu, posto ce to biti treca za manje od godinu dana. Za jednu cekam presudu, a za ovu drugu poziv, i jos plus ova treca... sto je mnogo, mnogo je.
Mislio sam da se izvucem na foru ako su im samo ove dve slike dokaz, da to nije bilo parkiranje, vec zaustavljanje, i da nije trajalo vise od tri minuta i da sam ja kao vozac bio sve vreme u vozilu, itd, itd...

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » sreda, 20. jun 2012. u 21:46h

911s [SK] piše:Realno, koliko ljudi nosi ikakav alat sa sobom u autu? Manijaci-DIY-automehaničari se ne računaju, a i njih onako ima u promilima od svih vozača.
kod mene uz serijski alat, još i teleskop sa 17 i 19 gedorom, mala hidraulična stupna dizalica, požarni aparat i šlep štanga :D
i set gurtni.. nikad ne znaš kad ćeš morat nekog za banderu zavezat :rotfl: :rotfl: :rotfl:
cvele_87 piše:E sad zanima me neki savet ili sugestija kako da se ja izvucem a da mi ne pisu kaznu ili prijavu, posto ce to biti treca za manje od godinu dana. Za jednu cekam presudu, a za ovu drugu poziv, i jos plus ova treca... sto je mnogo, mnogo je.
Mislio sam da se izvucem na foru ako su im samo ove dve slike dokaz, da to nije bilo parkiranje, vec zaustavljanje, i da nije trajalo vise od tri minuta i da sam ja kao vozac bio sve vreme u vozilu, itd, itd...
ne vrijedi ti tu da si bio zaustavljen jer je znak zabrane zaustavljanja i parkiranja...
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 20. jun 2012. u 21:53h

A sem toga ko ti kaže da patrola nije napravila i fotku na kojoj se vidi da nije bilo nikoga u vozilu. Da si bio unutra, odmah bi ti tražili dokumenta i predočili ti prekršaj, ne bi ni fotografisali niti tražili "ko je upravljao vozilom".

Čupaj se na neki drugi način.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

cvele_87
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 9. feb. 2012. u 11:50h

Poruka od cvele_87 » sreda, 20. jun 2012. u 22:06h

Ma bio je lik u civilu i slikao je kod tog znaka, nije bila patrola, video sam ga kad sam ulazio u auto. Samo sam ja mislio da slika nesto drugo, nije mi ni palo na pamet da je pandur. Gde da stanem na drugo mesto kad u celom centru pazove imaju 10 parking mesta, a od toga su 5 za taxiste.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“