Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Stubic za parkiranje

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Stubic za parkiranje

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 28. maj 2012. u 16:09h

Oduvek sam se grozio ljudi koji ogradjuju svoje parking mesto ,a i onih koji i bez toga ne postuju dogovor stanara oko istog.Ovaj problem je u centru grada pogotovo izrazen i godinama sam uspeovao da odolim naletima i atacima na moje parking mesto.Ali krug se polako suzio,99% stanara je podiglo to sranje (o koje inace sami lupaju kola,macke zapisavaju a oni pipaju rukama,itd..) sto znaci da kad god nisam parkiran poneki padobranac ili buduci komsija,naleti i posto jedino mesto gde nema prepreke je moje, tu se i ubaci. Namerno sma udarao takva kola ,ali im ni to ne vredi,tako da sam prindujen da se prikljucim ostalima i da postavim tupavi stubic.

Da li neko zna gde ima najpovoljnije ovo da se uzme. Nije neka thenologija,a ja bi sutra otisao da kupim i montiram. Hvala

nesto ovako:

Slika

Slika

Slika

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Re: Stubic za parkiranje

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 28. maj 2012. u 16:11h

To nije ni malo naivna stvar.
Ako nemas dozvolu da postavis, kazne su fine.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 28. maj 2012. u 16:14h

bez brige,bukvlano ih svi imauu,a to je ekipa iz vlasti koja je blokirala opstinu. Meni licno smetaju i zaista ih nevolim pogotovo sto stanari imaju dvoriste ogradjeno kapijom na daljinski ,dakle niko ne bi trebao da udje,ali svak nekome da kljuc,prijateljima,rodjacima,privremeno,rentiraju parking mesta kad prodaju kola i slicne fore.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 28. maj 2012. u 16:24h

Ako stvarno želiš da eksperimentišeš...

http://www.tehnomerkur.rs/index.php?act ... tby=&str=1
http://www.barriyera.com/obarajuci_stubici.htm (sliku si vidim već sam izguglao)
http://www.ogradnisistemi.com/Parking-barijere-2201
http://www.flash-as.co.rs/site/index.ph ... &Itemid=11

Najjeftiniji je, pretpostavljam, Tehnomerkur, ali bilo koji prosečan bravar/cevar može da ti izradi stubić za sitne pare.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 28. maj 2012. u 16:29h

ispo sma glup u drustvi,poslao tehnomerkutu email, nisam nasao na sajtu :). Ja bi onaj na daljinski,gospodski,al mi mnogo sad 20 soma da dajem, jer kazu,ide akumulator sa njime,i moze do mesec dana da izdrzi sa tim napajanjem.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13923
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. jun 2012. u 09:58h

BokiRS piše:Ako nemas dozvolu da postavis, kazne su fine.
Moze malo vise info o ovome. ako nije problem? Imam isti problem kao RS_cabrio i muka mi je vise da svako vece zovem stan do stana jer mi je neko stao na mesto, iako je jasno oznaceno kao moje.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv

Poruka od BokiRS » sreda, 13. jun 2012. u 10:06h

Ako nemas dozvolu da postavis i neko te prijavi, kaznes u ogromne.
Chip tuning za Ford-ove

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. jun 2012. u 10:08h

Znaci moram da trazim dozvolu da na svom licnom parkingu (koji jeste moj, imam sve papire za njega da je ukljucen u cenu stana kad sam ga kupio) mogu da postavim nesto?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv

Poruka od BokiRS » sreda, 13. jun 2012. u 10:12h

Tako je u Beogradu.
I ja imam slican problem i razmisljam o resavanju
Chip tuning za Ford-ove

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. jun 2012. u 10:22h

Jel znas mozda koliko je dozvola?

Posto sam u Beogradu bas cesto u poslednje vreme i ovo pocinje da mi predstavlja problem.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv

Poruka od BokiRS » sreda, 13. jun 2012. u 10:27h

Ne znam tacno. Najbolje idi u opstinu pa ces tamo dobiti detaljne informacije. Mozda su nesto i menjali.
Chip tuning za Ford-ove

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 13. jun 2012. u 10:28h

Pa ako si često u Beogradu, idi do nadležne institucije i raspitaj se. Imaš Internet, vidi ko je zadužen za to.
Ne znam kako su ti prodali stan sa parkingom na koji može da se prakira bilo ko :wtf:

Kod mene je parking ispred zgrade odvojen od trotoara zidom, postoji kapija koja se zaključava (mada nema potrebe, vidi se da je to skroz privatan parking) i svi na parkingu (nas 7) znamo koje je čije mesto. E, sad, imamo i jednu matoru budalu koja je na sve to stavila taj stubić na svoje parking mesto i uvek se, iako jedva i hoda, cima da to otključa, pa posle zaključa :suicide: i sl. Mislim glupost, zna se šta je čije lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. jun 2012. u 10:32h

Nisam trenutno u Beogradu, vratio sam se danas u Ameriku.

U pitanju je nedavno zavrsena zgrada koja u prizemlju ima dosta kafica i prodavnica i ljudi koji dolaze parkiraju gde hoce, iako jasno postoje znakovi da je parking samo za one koji imaju stan u zgradi (svaki parking je oznacen sa brojem i sa prvim slovom prezimena vlasnika stana).

Nisam jedini koji ima taj problem, dosta ljudi se zali ...

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 13. jun 2012. u 10:39h

Da, da... parking vam je zapravo na otvorenom ispred zgrade, to može da bude zeznuto.
Cenim da nećete imati problema da dobijete dozvolu da stavite te stubiće, samo vidi na sajtu gradske uprave Beograda ko je zadužen za to. Parking servis, sekretarijat za saobraćaj... nešto tako je sigurno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. jun 2012. u 10:40h

Zahvaljujem. thumbsuph

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 13. jun 2012. u 10:46h

fancy piše:Pa ako si često u Beogradu, idi do nadležne institucije i raspitaj se. Imaš Internet, vidi ko je zadužen za to.
Ne znam kako su ti prodali stan sa parkingom na koji može da se prakira bilo ko :wtf:

Kod mene je parking ispred zgrade odvojen od trotoara zidom, postoji kapija koja se zaključava (mada nema potrebe, vidi se da je to skroz privatan parking) i svi na parkingu (nas 7) znamo koje je čije mesto. E, sad, imamo i jednu matoru budalu koja je na sve to stavila taj stubić na svoje parking mesto i uvek se, iako jedva i hoda, cima da to otključa, pa posle zaključa :suicide: i sl. Mislim glupost, zna se šta je čije lol
Kod mene je parking odvojem ulaznim tunelom od ulice,na ulazu u taj tunel,prolaz se nalazi znak za parking i kapija koja se otvara na daljinski upravljac.Ali to ne vredi. Juce su neki iz gornjeg milanovca usli i parkirali auto kad su videli da je kapija otvorena.Naravno,negko je zatvorio kapiju a njima ostao auto zarobljen unutra pa su zvonili po zgradi da ih neko pusti.

Tadkoje, ekipa stambenog je na istu fora ostala zaglavljena unutra juce (ako ne lazu da su iz stambenog). Takodje, juce sam morao da zavrcem brisace novom upadici koji se nadzodzio pored mog parking mesta. (i dalje nisam stavio stubic kao skoro svi stanari kod mene , vec sma obelezio farbom za beton moje parking mesto i a sada to daje neke rezultate). Parkirao je tako da kada ja udjem na svoje mesto, on ne moze da otvori vrata,dakle,velike su sanse da ce da pokusava da se uvuce i gnjeci moja vrata njegovim.

Takvih tipova ima dosta jer su ljudi glavni problem i oni koji nemaju kola, daju prijateljimia ili poznanicima daljinske upravljace koji se multipliciraju. Posebna je fora prodavanje stanova sa parking mestom koga nema, takvih slucajeva ima kilo. Ljudi koji nisu vozili novom vlasniku kazu da ima parking u dvoristu a zapravo ga nema (jer su mesta dogovorno izdeljena jo0s pre mnogo godina izmedju stanara koji su se izborili da opstina ne sagradi trzni centar jer su to hteli na mestu gde je dvoriste). Slutim da cu uskoro ipak morati da dizem stubic iako mi je to ruzno resenje i potrebno bi bilo samo da se svi drzimo dogovora.Cekam kameru da se odlucim koju uzimam da bi mogao da vidim sta se desava jer znaju da zakace kola kad se isparkiravaju i manevrisu ne bi li se uvukli ...ljudi su problem, nas mentalitet, kada vide nesto,napadaju da uzmu po svaku bez postovanja tudjih prava.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 13. jun 2012. u 10:56h

Talladega_500 piše:U pitanju je nedavno zavrsena zgrada koja u prizemlju ima dosta kafica i prodavnica i ljudi koji dolaze parkiraju gde hoce, iako jasno postoje znakovi da je parking samo za one koji imaju stan u zgradi (svaki parking je oznacen sa brojem i sa prvim slovom prezimena vlasnika stana).
U tom slučaju možeš ladno i da zoveš pauka thumbsuph
Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 13. jun 2012. u 11:02h

@RS_cabrio: Kako li su ti iz GM otišli sa izbušenim gumama?
Niste im izbušili gume?? Šteta ;)

Enivej, ako imaš neki dokaz da je to tvoje parking mesto, gledaj da postaviš stubić što pre, uostalom, ako su postavili svi u komšiluku, postavi i ti, ne verujem da ćeš imati problema bez obzira što bez nekakve dozvole to ne bi smeo da uradiš.

Kod mene su, dok još nismo postavili katanac na kapiju, jednom ušli neki tipovi (majstori, nešto radili u komšiluku, pa im zgodno bilo da zabodu svoj kombi na parking) i stali mi na parking mesto. Kad sam predveče došao kući ladno sam stao iza njih.

Posle nekih pola sata čujem gužvu na parkingu i odem do prozora i vidim ekipa se uzjebala, gledaju u moj auto, ne mogu da izađu... posle nekog vremena, skapirali su da ih gledam s prozora i pitali me da li znam čiji je auto iza njih. Ja sam rekao da znam i vratio se u kuhinju da večeram thumbsuph

Kad sam večerao sišao sam dole oni meni nešto besno kao "šta se praviš lud, što ne kažeš čiji je ovo auto"
Ja im rekoh "niste me to pitali... usput da li znate na čiji ste se parking parkirali?"
Oni, naravno krenu da se nešto kurče jer su već shvatili da je to moj auto, krenu nešto da prete i ja ih samo pitam... "Ok, i šta ćete sad? Vas jeste dvojica, ali ne možete nigde da odete dok je moj auto iza vašeg" :D

Tad su shvatili glupost svog položaja pa krenuli da se izvinjavaju i sl... još se i rastasmo ko stari ortaci ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 13. jun 2012. u 11:19h

Fini ljudi ovi iz GM,samo glupi izgleda. takvih situacija imam brdo ,na istu foru oko parking mesta. Dosta izliva agresije. nazalost,uglavnom sam bio taj koji je to inicirao ali zato sto se kace na moje mesto (sam sam kriv sto se nisma ogradio kao ostali,ali mi je mrsko da skidam katanac svaki put,macke zapisavaju , i vozim cesto i dosadno je,ali cu izgleda morati) i znaju da budu bezobrazni ili agresivni u tome.Dodju tako likovi i parkiraju auto i ne mrdaju nekoliko dana (pustim im sve gume). Ja nemam nameru da uzimam tudje mesto od komsije i parkirma na ulici,pa popijem nekolko hiljada dinara kazni za parking. Radio sam svasta, od pustanja guma (nikad nisma ih busio) izguravanja autmobila na silu na sred dvorista ili kada se neko parkira ispred ulaza u garazu,i bas to zagradjivanje da nemoze da se izadje,ali sve to dize tenziju i pravi probleme. Desavalo se da komsiluk izgura auto na sred ulice i pozove policiju. Interesnanto je bilo skoro kad nismo nas nekoliko mogli da udjemo jer se gospodja parkirala, bogme i njen muz ispred skretanja za garazu,pa sam izasao na bulevar, navato prvog pauka i doveo ga. U tome je sisla i gospodja i njen muz koji su popili kazne,ali je bezobrazna i oce da se svadja i pita me: jel si sad zadovoljan?Ja rekoh: podjednako kao i 10 ak automobila koji nisu mogli da udju u garazu kad dodju sa posla jer ste blokirali ulaz. htela je jos da se svadja,ali je murkan otero. Desavalo se da tipu kome sam pustio gume dami pumpu da pumpa :) Ponizavajuce...ali idjoti,parkiraju se na ulaz garaze bez svesti da neko mozda hitno mora da izadje jer mu avion polece,mora u bolnicu ili bilo sta slicno. I mislim da imam jednog novog upadicu. Juce sam ga blokirao,pa je morao da izgurava auto da bi usao u njega,a videcu dal ce danas da ponovi situaciju. Stres non stop. Ceka se i majstor da napravi tajmer da se kapijia sama zatvori posle otvaranja jer dosta ljudi zaboravi da je zatvori,pa onda upadaju.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 13. jun 2012. u 11:25h

Samo se ti opusti i radi ono što moraš da oslobodiš prolaz svom autu, nemoj da se mnogo emotivno unosiš. To je jednostavno tako. thumbsuph

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 13. jun 2012. u 13:29h

Ako je to u dvoristu, ili na prosirenju, oznaceno, imas napismeno, ok, tvoje je.
Meni smeta sto se ljudi, u sirem centru grada ponasaju kao u selu da zive. Konkretno, Lekino brdo (objektivno, i jeste selo, samo u gradu), dozvoljeno parkiranje duz trotoara. Ja ugledam mesto, zmigavac, kad svira mi curica neka iza, njih dve u autu, kao ne mozete tu, to je nasa kuca, mi tu zivimo. Pa? Bas me zabole. Ali bilo je jos mesta 10m dalje, pa sam ocutao. Al' ajd sad, objasni ovima sa Lekinog brda da i 50m dalje, u Juznom bulevaru, neko zivi, pa ih pitaj da li bi ocekivali "e, nemoz' tu, ja tu stanujem", ili oko Tasa ili,... Ja bih uveo zone svuda. Platis i ne razmisljas o ljacima.
Pa jos svi nesto postavili gajbice, stolice, ..., cekaju isporuku ovoga i onoga svaki dan po ceo dan, pa baste kafica, pa ambasade, vladine i ostale institucije... Mars bre. Ili ne daj boze parkiras se na Petlovom brdu, pa te ubije taksista jer tripuje da je mesto njegovo. Itd.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 13. jun 2012. u 13:59h

Ja sam pregazio jednu gajbicu (sluzbenim autom naravno mrgreen ) i kazem nisam ja to video,sta ce gajbica na parking mestu i naravno covek je samo precutao...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 13. jun 2012. u 14:05h

Joj sto mrzim kad stave te gajbice, kao da su kupili parking mesto pa je njihovo :mad:
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 13. jun 2012. u 14:16h

trebalo bi poznavati zakon i prava, pa kad imas osnova da ne mogu da se bune. Milim na te gajbice, poprilicno su zatupljene u vojvode stepe. Voleo bi da znam moja prava, tj ako ugazim i skl0nim gajbice ako se bune.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 13. jun 2012. u 14:30h

Vojvode Stepe ulica je kao da si otisao na teksas,tu nista ne vazi.

Odgovori

Povratak na „Svaštara“