Kupio sam Focus-a,na moju zalost "amerikanca",mnogi su me pitali "sto to uze ?",kratko jasno....Dobar limarijski,"dobar" motor,unutra "ko nov",pa jos automatski menjac ( moja velika zelja).Ali naravno zlo ne miruje,nije puno proslo,pukla mi je pecurka ventila i napravila toliki haos, da sam menjao komplet motor.Auto je
bio spliport 2.0 a sada je u njemu
2.0 zetec 16V Lik koji mi je prodao motor,kaze da je XXX takvih prebacio i da ne mora da se menja ampula kljuca i kompijuter,da to ostaje isto.Naravno (da bi prosao jeftinije) nisam to uzeo.Motor sam dobio sa agregatima koji se razlikuju i komplet instalacijom (ostalo samo da se povezu ona dva dzeka ( crni i sivi )) Kad smo ubacili motor je upalio na pola zuba,radio na leru kao "doksa" I kad se malo zagrejao,stisnem papucicu od gasa......PUF i ugasi se

Krenem ponovo da ga upalim ...a on se ponasa kao da ima lose pretpaljenje.Proverimo kako je ozubljen ...OK ! Proverimo senzor na radilici OK ! Posto sam ovde procitao da mu je mana ona famozna bombina,zamenim i nju,kablove svecice,krenem da upalim zavrti 2 puta "zasteka" nastavi i upali.Na leru sve ok,cim se stisne papucia gasa ....Pukne i ugasi se. Preko privatne poruke se obratim Dragomiru za pomoc,a on mi odgovara da je izbegavao raditi "amerikance" pa samim tim nebi znao sta moze biti,sem kompijutera,posto ne veruje da se kompatibilni

Istu poruku sam polsao Mrakedjaniju,sa dodatkom sta mi je Dragomir rekao...nije se ni javio (pretpostavljam da nije imao ideju o cemu se radi) Da n e zaboravim kad se auto upali ,pokazuje upaljenu lampicu od alternatora,kao da ne puni.Medjutim kad smo merili pokazuje 14,2 Odradim self test i tu pokazuje 14,2 Znaci puni.Stoji mi upaljena jos jedna lampica upaljena u obliku zubcanika a u sredini uzvicnik ??

Ne znam ni sta to znaci...Poslusam pretpostavku Dragomira (jer ni ovi "nasi " nazovi "mehanicari" nisu imali predstave sta bi moglo biti) pa uzmem od lika sto mi je prodao mortor,kompijuter i ampulu kljuca i zamenim ....Dam kontakt sve se lampice pogasise...Moje srece nigde kraja,mada nazalost jako kratka,jer cim sam krenuo da upalim auto
isto se desava ALI SVE ISTO

Razlika je uocljiva samo na kontrolnoj tabli,jer mi sad radi pokazatelj temperature,radi mi KM sat,ugasila se ona lampica (sto niko ne zna sta znaci) ali kad upalim auto pali mi se lampica
chek fuel cap gori nekih 15-tak sekuni i
cim se ona ugasi pali se lampica od alternatora,i gori vecno

Ponovnim merenjem ustanovljeno da sad stvarno ne puni alternator.....
Da li nekome pada na pamet bilo kakva ideja sta bi moglo da bude ?