Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ubrizgavanje goriva sierra 2.0 dohc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: ubrizgavanje goriva sierra 2.0 dohc

Poruka od van » subota, 21. jan. 2012. u 11:59h

КАко си мерио вотажу на сензорима температуре , када се мери отпор ?
Јел имаш +12 волти на обе буксне на билоком жеку од дизни , када је на контакту ? :lele:
Треба да имаш + на једном а - прекида рачунар , тј . нема минуса док рачунар не пусти струјни импулс да се дизна окида . Ова је врло кратко , мери се у мили секундама .

Scorpio 696
Poruka: 1382
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 21. jan. 2012. u 12:49h

:eek:
Evo upravo sam izmerio kod sebe (dzek 1)
-bez kontakta 0, 0
-kontakt 11.91v, 11.91v

Kad testiras instalacije gledaj da su ti zatvorena vrata tj. da ni jedna lampica prekidac ne svetli.
Slika

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » subota, 21. jan. 2012. u 13:51h

proveravao sam ispitivacem,sad cu i unimerom....cini mi se da minus ide preko emulatora i vrlo lako kje moguce da on brljavi...cudi me kako auto uopste radi i kako nisu pogorele diyne :eek: kad sve ispitam,javljam,pa cemo videti sta dalje cekaj scorpio ako sam te dobro shvatio imas napon na obe buksne na dzeku kad das kontakt? ako je tako,onda je kod mene sve ok... Van: senzore sam merio na hladan i ugrejan auto,merena je voltaza i krece se u nekim granicama normale,nemogu precizno da kazem posto neznam kolika je u tom momentu tacna bila temperatura motora ili vazduha u grani,ali senzori reaguju na grejanje,odnosno hladjenje i vrednosti se krecu u propisanim granicama. Plus imam na obe buksne na svim dzekovima od dizni...

van
VIP

Poruka od van » subota, 21. jan. 2012. u 15:49h

Колико ја знам мери се отпор , на тим сензорима температуре , и све вредности су табелама су везане за отпор . Шта мери рачунар , полтажу која опада или отпор то не знам .
За дизне ако су оба пина под + када је на контакту не значи ништа . Битно је када раде . Може рачунар д аобори волтажу и направи тако струјно коло које окида дизну . Ја сам био уверен да прекида - . Акоимаш бољи унимер који мери максималне и минималне вредности , можеш да заверглаш па видиш шта каже .

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 21. jan. 2012. u 16:41h

sierra 20i piše:cekaj scorpio ako sam te dobro shvatio imas napon na obe buksne na dzeku kad das kontakt? ako je tako,onda je kod mene sve ok...
Jeste oba pina daju napon pod kontaktom (izgleda tako treba), verovatno ECU to dalje regulise.
Slika

sierra 20i

Poruka od sierra 20i » subota, 21. jan. 2012. u 18:39h

onda je to ok....vec sam se istripovao da je neka zesca zajebancija :D mada onda auto nebi ni radio...sad sa iskljucenim map-om radi skoro ok,kad ga ukljucim padnu obrtaji i prodimi...definitivno cu morati ponovo sve senzore da proverim...neverujem da je map upitanju posto sam vec probao dva i isto se ponasa... Problem je sto je auto bio karastrofalno zapusten a na benzin nije radio bar 5 godina .....Van,ovde imaju neki naponi koje senzor salje kao povratnu informaciju ECU-u ako sam dobro shvatio,a ja cu proveriti otpore u svakom slucaju http://www.oldfuelinjection.com/

van
VIP

Poruka od van » subota, 21. jan. 2012. u 18:47h

Мени и даље ниеј јасно како може моотр да ради без мап сензора ?
Он је основа за рачунање табеле волуметриске ефикасности из које се извлачи податак колико је дужина отварања дизни , наравнмо уз корекцију другиш сензора .
Но нема везе ... елем то што ти продими са сензором указује да сензор чита веће оптерећење мотора , тј. мањи вакум у усису него што је стварно . Јеси ли сигуран да црево ка усиној грани са МАПа није негде бушно , п амап чит амањи вакум него што тварно јесте и ралунар онда даје више горива ?
Црево ка МАПу мора бити закачено негде ан усисну грану после лептира гаса . Шта занм шта је неком пало на памет па где је већ могао да прикључи ...
Јел си покретао само-дијагностику рачунара ?

sierra 20i

Poruka od sierra 20i » subota, 21. jan. 2012. u 18:53h

crevo od map-a je provereno 1000 puta i sve je na svome mestu....to i mene buni jer kad otkacim dzeknu sa map-a auto bukvalno prodise i dimucka tek preko 5000 obrtaja dok sa spojenim mapom ler pada i dimi kako u niskim tako i u visokim obrtajima....sa dijagnostikom se nisam bakcao,mada sam citao negde kako se radi,ne deluje mi komplikovano...

van
VIP

Poruka od van » subota, 21. jan. 2012. u 18:57h

Једино манометром да провериш који вакум прави на крају црева за мап да будеш сигуран да ту негде није проблем .
Диајгностика је лака , имап дијагностички порт , ваљда преспојиш неком жицом контакте на порту , рачунар добија информацију да треба да одради дијагностику . Пробна лампа се споји на порт и комп шаље ипулсе у виду децималног броја пар фелшева цифру десетица па мала пауза пар флешева за цифру јединица . Па онда већа пауза па нови код . Запишеш шта је ралунар блицнуо , који број и после тражиш у лисит грешака шта та грашка значи .
Ово је прицип , а јавиће се већ неко да објасни детаљно како треба .

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 21. jan. 2012. u 23:01h

Da li na vakum crevu izmedju MAP-a i usisne grane imas plasticno burence?
Ja sam jednom ceo dan izgubio preskocivsi tu sitnicu,
cackanjem sam slucajno smakao crevo sa tog burenceta i nastao haos.

Savet za diagnostiku
Ja kad radim da se nebi zabrojao lepo snimim kamerom (mob/kamkorder/asistent) i natene u winu brojim greske ako ih ima.
Sad neko da kaze gde se nalazi na sierri diagnosticki port pa radi.
Slika
ukratko dve dugacke zice (akumulator/diag.dzek do vozackog mesta)
sa druge strane 12v sijalica (poziciona) na grani sa akumulatora prekidac on/off
--na skorpiu tropinski dzek jedan zemlja sa "zica" druga dva prespojena
das kontakt i borojis ili snimas sve je gotovo za najduze 2 minuta.
Poslednja izmena: Scorpio 696, na dan subota, 21. jan. 2012. u 23:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » subota, 21. jan. 2012. u 23:02h

sierra 20i piše:crevo od map-a je provereno 1000 puta i sve je na svome mestu....to i mene buni jer kad otkacim dzeknu sa map-a auto bukvalno prodise i dimucka tek preko 5000 obrtaja dok sa spojenim mapom ler pada i dimi kako u niskim tako i u visokim obrtajima....sa dijagnostikom se nisam bakcao,mada sam citao negde kako se radi,ne deluje mi komplikovano...
to se isto i meni dešava. Čim odspojim map ler se umiri i auto radi mirno kao sat. Probano do sad sa jedno 3-4 map-a i uvek isto, što upućuje da nije problem u map-u...
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

sierra 20i

Poruka od sierra 20i » nedelja, 22. jan. 2012. u 12:41h

ima burence...probao sam i sa njim i bey njega,isti simptomi....nego da li promer creva igra ulogu??? posto mi deluje jako usko gumeno crevo izmedju map-a i grane...mnogo je uze nego sam otvor na map-u mozda to pravi problem,probacu naci odgovarajuce crevo pa cu videti...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“