Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 03:16h

Ma kako god neka bude i da nisam u pravu, nek svako vozi kao sto misli da treba i to je to, ne bih da produbljujemo temu thumbsuph

Da promenimo temu, jel stigla nekome (ili znate nekoga) kazna za brzu voznju od neke kamere iz BGa? Sve se nesto razmisljam, mozda su pocele od nove godine i to da snimaju, do sad nisu slali kazne za brzinu.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jan. 2012. u 07:58h

RS_cabrio piše:mislim da te ne razumem. LJudi kradu da bi prodali da imaju pare za nesto sto nemogu da zarade.
Na isti nacin kao sto su pre neko vece ukrali 20 ak akumulatora (koje prodaju na kilo).
To o čemu pišeš su klasični slučajevi krađe dobro organizovanih lopova i nemaju veze sa bedom. Beda se prepoznaje po očajničkim aktima pojedinačnih slučajeva krađe relativno malo vrednih stvari...
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 19. jan. 2012. u 15:24h

Zavisi kako gledas. Dobro organizovani lopovi ne rade po principu razbijanja i zavlacenja po haubu. To sto nazivas dobro organizovanim lopovima su jednom prilikom pohapsili kada su mom drugu uradili slično sa volkswagenom,a bili su cigani. (meni su takođe jednom obili auto, ukrali telefon,dokumenta, cdplayer. Inace kada su cupali konzolu,razvrlji su žice koje kada sma dao usao i dao kontakt su se spojilie i pocele da varnice. Ato je poceo da gori, ali je srecom padala kisa,drug je skinuu majicu i natopio je u bari u ugasio na vreme. Lopšov mje uhapsen posle nekoliko meseci a nisma imao ni volje ni nerava da ga gonim mada sma morao da se pojavim u palati pravde). Dobro organizovani lopovi (po mom misljenju) su oni koji rade uz pomoć sistema i drzave,a ovo sve je beda jer rizikuju metak, batine ili bilo sta slicno (fino su procenili druga,ima malu bebu i sa zenom izasao). Dobro organizovani lopovi i kriminal su npr farmaceuti u nasoj zemlji koji rade sa drzavom koja im omogucava da u garazi imaju ferarije,bentlije i to po par komada (da, ne lupam,govorim o zivim ljudima koji žive sa nama u gradu). Svi ovi koji čupaju protokomere ili akumulatore su beda, tj rade to zato sto nemaju mogucnost da na drugi nacin dodju do tog novca. to su bednici (intelektualno,i moralno).

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. jan. 2012. u 15:30h

Ima načina da dođu do novca, samo je teži način, lakše mu ukrasti.
Ajde taj sa BMWom će lakše da podnese tu štetu nego neko sa jeftinijim autom, ali opet nije razlog za krađu.
Ako već hoće da kradu, neka kradu političarima i kojekakvim gazdama koje su preko noći to postali jer oni su nas i doveli u ovo sranje, zbog njih smo u gov**** do nosa.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 19. jan. 2012. u 15:42h

Mnogi nemaju nacin da zarade. Izdajem 2 stana u BG, mngo ljudi tu prodje, veliki je problem mladim ljudima da nadju posao, veruj mi, tj sa tim postenim novcem ne mgou nista da urade. A inace momak cije je bmw, sam zaradio,programer, nije mutljavina neka.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jan. 2012. u 15:47h

RS_cabrio piše:... Svi ovi koji čupaju protokomere ili akumulatore su beda, tj rade to zato sto nemaju mogucnost da na drugi nacin dodju do tog novca. to su bednici (intelektualno,i moralno).
Ne, to su lopovi. Obični lopovi kakvih imaš i u najrazvijenijim zemljama na svetu. Takve stvari se kradu nezavisno od situacije u društvu. Uvek ih je bilo i biće ih.

Indicije siromaštva/"bede" u društvu, su kad presreću decu na ulici i skidaju im delove odeće, kad se krade zeleniš na pijaci i otimaju torbe sa bakalukom starim ljudima.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 19. jan. 2012. u 17:22h

ako ne vidis porast kirminala,oruzanih pljacki (poste, banke),otimanja na ulicama,pljacki kioska (lično sam poznavao momka koga su ubili na karaburmi pistoljem u toku pljacke kioska ,dobar bio kao hleb,dva posla radio da bi preziveo),onda ne gledas prave vesti ili iz samo tebi poznatog razloga ne zelis da vidis situaciju.Porodicni prijatelj je general u policiji i ako njegove informacije nisu merodavne što se tiče statittike, onda stvarno nemam dalji komentar. Sve je rezultat bede ili nemaštine tj rapidnog opadanja standarda većine stanovništva, tj situacije gde jedni imaju mnogo a drugi (u svojoj gluposti) pokusavaju na ovaj nacin da dodju do novca. Retko ko osim kleptomana krade iz druge pobude osim da dodje do novca.(ili ja ne znam za druge ,statistički dominantne motive)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. jan. 2012. u 18:05h

Jako mala kočinia ljudi ima sve i svašta što poželi, ima malo nekih koji se koprcaju pa mogu sebi neki mali luksuz da priušte, a većina jedva spaja kraj s krajem... Kapitalizam bato... eto nam ga!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 19. jan. 2012. u 18:32h

slazem se sa tobom.Plus dodaj da ljude ne vole da pokazu da oskudevaju pa se dosta i krije i lazno predstavlja.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jan. 2012. u 19:29h

Klasika, pre rata nismo imali ništa, a onda su došli Nemci i sve nam uzeli ;)

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 20. jan. 2012. u 01:23h

dule0911 piše:Ma kako god neka bude i da nisam u pravu, nek svako vozi kao sto misli da treba i to je to, ne bih da produbljujemo temu thumbsuph
Ajde da se mi vratimo na ovo, mnogo vise smisla ima u temi o saobracaju nego prica o lopovima :)

Ne pokusavam da isteram da sam u pravu, vec me stvarno zanima, posto se jednostavno ne secam takvog pravila, i nikada nisam vozio po njemu.
A ako postoji mozda ce nekada i da me kazne.
Djak pesak :)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 20. jan. 2012. u 01:44h

Onda neka se javi neko ko poznaje zakon dobro, ja bih se iskljucio iz dalje raspravke.

A mene i dalje zanima da li je nekome ili zna nekoga kome je stigla kazna za brzu voznju u BGu, naravno slikan kamerom :D
Fiesta!!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 20. jan. 2012. u 06:26h

Stigla mom prijatelju ali za žutu traku... vozio komšinicu do autobuske stanice, a naravno kad hoćeš da staneš na stanicu moraš da sečeš žutu. Slika čista i jasna ko za ličnu kartu ;)

I (nevezano za priču, ali ova tema je mesto za to) vredi ponoviti savet koji sam dobio od sudije za prekršaje pre nedelju dana - NIKAD ne potpisivati zapisnik kad te panduri uhvate zbog nečega... Ali nikad.
Ja sam se zeznuo, nadam se da niko više neće.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 20. jan. 2012. u 11:28h

Za zutu traku stize od prvog dana,za brzinu nije stigla nikom koga ja znam do sada...

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 20. jan. 2012. u 12:23h

kako mislis da ne potpisujemo zapisnik, sta da mu kazemo ili... (ne znam nista o tome jer do sada nisam imao priliku (na srecu) da se susrecem sa njima)

u novom sadu je ista situacija, za brzinu ima samo peko mosta slobode.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 20. jan. 2012. u 12:24h

Ništa, kažeš da nećeš da potpišeš. Nema način da te prisili, a da ne prekorači ovlašćenja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 20. jan. 2012. u 12:51h

Tacno, to je mojoj sestri cak i saobracajac rekao dok joj je pisao prijavu :)
Kao, nemoj da potpisujes, vece su sanse da ces se izvuci. I, nije se bas izvukla, ali je platila manje nego sto je trebalo :)
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 20. jan. 2012. u 13:03h

ono sto mene zanima kod zute trake jese dal svima koji njom voze stize,ili selektivno,posto skoro uvek nekog ima u toj traci protivno pravilima

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 20. jan. 2012. u 13:16h

Pa ne postoji način da to saznaš osim ako bi pitao nekog ko radi (ili sam radio) u policiji :D
Budući da su se ono malo što sam po gradu vozio u reonima sa žutom trakom (na mojoj standardnoj deonici ih slabo ima) definitivno pročistile, kapiram da je poslato baš puno slika s kaznom.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 20. jan. 2012. u 14:17h

zato sto vidim dosta njih koji hrabro voze bez blama zutom trakom.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 20. jan. 2012. u 14:21h

Vozio se ja pre neki dan sa drugom, slobodno se moze reci da je hazarder, tacno zna gde su kamere i dokle im je domet, i samo tu ne vozi zutom. A svuda ostalo vozi bez pardona :)

Ja se nikad nisam ni navikao da vozim zutom trakom, tako da nisam imao potrebe da se adaptiram uvodjenjem kamera :)
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 20. jan. 2012. u 14:25h

ma da, ne treba mi kamera i pretanja zakona za to,ali ocigledno,vecini treba. Kako zna dokle je ugao dokle kamera vidi i slika?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 20. jan. 2012. u 14:32h

Nem pojma, znam samo da na brankovom prodje nekih 50-100 metara i predje u zutu, e sad koliko ona hvata ne znam, ali ne verujem da je vise od 50m. Mislim, nije ni bitno :)
Fiesta!!

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » petak, 20. jan. 2012. u 15:18h

Ako neko iza kamere operise ko zna da je koristi onda nema zezanja sa tim.
Primer (satelit) pezo me je snimio mozda kilometar (mogao se videti zar na cigareti).
Primer dva panasonik kamkoreder za 200e 70x opticki zoom
Slika

[youtube][/youtube]

tako da verujem da ove skuplje kamere smimaju monogo bolje i duze nego sto se misli. Netreba se kockati.
Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » petak, 20. jan. 2012. u 23:55h

Kakva su ovo vremena dosla...
Situacija od pre pola sata,
Vracam se iz Kraljeva ka Cacku,(starim putem) i prica mi devojka kako ima jedna krivina na tom putu gde dosta njih izleti u njivu pored puta,udaraju u neku stalu itd. Priblizavamo se tom mestu,kad ima sta i da se vidi,auto na krovu,farovi jos rade,ja naravno kocnica,4 migavca i trk u blato. 2 muskarca i devojka,Citroen C1 na krovu,svi su navodno dobro. Devojka je vozila,MORTUS PIJANA,ne zna gde se nalazi,samo mole da vratimo auto na tockove i da ne zovem policiju. Pomognem im da vrate auto,u medjuvremenu staje jos automobila,hitna pomoc koja je slucajno naisla itd. I dok pokusavam da se ocistim od blata,stoka pijana ladno cita moj br tablica i kaze nemoj slucajno da si zvao pandure,zapamtila sam ti broj! A hvala i to ni u ludilu!
E sad,verovatno sam trebao sam da je udavim na licu mesta i da ucinim dobro delo,ne znam sta drugo takvima uraditi. Njeno hvala mi stvarno ne treba,ali ta doza bezobrazluka me "odusevila".

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“