Mogao bi i ja vama istu stvar reci. Kao ljubitelji ste Forda, a svaki put kada ja napisem bilo sta o Americkim Fordovima eto odmah price kako to nevalja i kako je nesto drugo bolje (ona prica o F-150 najbolje to potvrdjuje). I sto je najcrnje od svega - razloga za to uopste nema jer sa tim proizvodom 95% vas ovde uopste niste ni videli uzivo, a da ne govorim vozili ili posedovali. Eto opet cu spomenuti onu pricu o F-150 - ispisane su stranice i stranice kritika i ispalo je da svi znaju vise o tom F-150 nego ja koji ga licno posedujem i to samo zato sto ste videli 9 minuta dug video star 13 godina od strane coveka ciji je posao da pravi sprdnju (Clarkson).
U ovih nekoliko godina koliko sam clan ovde ako i nekim cudom pohvalite neki Americki Ford to je zato sto, po vasim recima, je Evropa zasluzna za to, u protivnom auto dobiva samo kritike. A bilo je zaista smesnih izjava tipa "Ford GT nije Americki auto zato sto je Aston Martin dizajnirao kontrolnu tablu za njega" ... To sto je motor u njemu Americki, sto se radi u Michiganu, to je nebitno, Ford GT nije Americki auto zbog Aston Martinove kontrolne table ...
Nemam stvarno nameru da te uvredim, ne samo sada nego uvek kad pricamo, ni tebe ni bilo koga drugog, ali pre nego sto mene optuzis za nesto - pogledaj prvo u svoje dvoriste. Jer od kada sam clan ovde samo kritikujes ne-Evropske proizvode, ne zato sto mislis da su losi - 99% sam siguran da ne znas nista o njima jer to vidim po tvojim komentarima vec jednostavno mrzis Amerikance. Jer od kada sam clan ovde sve zakljucke donosis na osnovu jedne recenice koju nadjes na nekom forumu ili na youtube sto zaista nema nikakvog smisla ... Jer jedan youtube komentar "We wanna European Fords" i bum - po tebi cela Amerika samo sanja o Evropskim Fordovima ... I ti, koji sebe nazivas ljubiteljom Forda - za koliko Americkih Fordova si ikada lepu rec rekao? Ja mislim da se mogu nabrojati na prste jedne ruke, jeli tako? Ako si ih i nekada pohvalio to su samo proizvodi koji, po tebi, Ford EU je zasluzan, nikako Amerikanci.
Pokazao sam ti brojeve da Evropski proizvodi (ne samo Fordovi vec generalno) ne prolaze dobro u Americi i takodje sam ti par puta ponovio zasto je broj prodatih vozila jednako bitan koliko i profit na njima ... i ti se opet drzis svoje price ...
Da se vratim na temu ...
Slazem se da se desavaju velike promene u svetu i da se auto trziste mora prilagodjavati njima, ali stvar je u tome sto se Americki Fusion odlicno prodaje. Da mu je prodaja losa nebi imao nista protiv ove odluke da probaju sa necim novim (Fusion-Mondeo). Ovako imaju uspesnu formulu (Fusion je u upravo zavrsenoj 2011 godini imaju najvecu prodaju u svojoj istoriji) i oni je menjaju ... zasto?
Da ti docaram situaciju ovako - Fusion je do sada delio bazu sa Mazdom 6. Znaci mehanicki su identicni, isto se ponasaju na putu, enterijer je vise-manje isti, cena prakticno ista ... Ali naravno ne izgledaju ni malo slicno. U 2011 godini u Americi je prodato 248,000 Fusiona i samo 35,000 Mazdi 6. Zasto mislis da je tako? Po mnogima (ukljucujuci i samog mene) Mazda 6 izgleda daleko lepse od Fusiona. Zbog cega mislis a je Ford prodao toliko vise Fusiona nego Mazda sto je prodala Mazdi6?
Ja sam izneo svoje misljenje zasto mislim da globalni Fusion nece uspeti. Jos nisam cuo jedan jedini razlog od tebe zasto mislis da hoce.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.