Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Re: USA Ford generalno

Poruka od Deckonja » četvrtak, 5. jan. 2012. u 20:44h

Talladega_500 piše:... da je Americko trziste mnogo zahtevnije i ono sto je ok u Evropi u Americi je ipak samo ispod proseka? mrgreen
Zanimljivo...ostade mi u secanju pre nekoliko godina Toyota Selica koja je taze uvezena u Srbiju iz Amerike tj. za Amerikansko trziste...u poredjenju sa modelom za EU trziste je golo vnaGo... :D

...vazno da maloletna deca arbajtuju po trecem i cetvrtom svetu da bi trutovi u amerikama izigravali demokratiju i kvalitet...
Ladno al jbg, standard mrgreen

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 5. jan. 2012. u 20:51h

Talladega_500 piše:Eto sta cu, jos sam mlad i zelen i nisam gledao Clarksonove snimke po netu da budem ekspert kao vi ostali ... :P
Tako je, drž´ se ti Jesse-a thumbsuph
Slika

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14156
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:16h

Nisam neki ljubitelj Jessea jer se ne palim na motore. Sta-vise, ne interesuju me uopste.

Ali zato Tanner Foust ... thumbsuph

p.s. mozda bi bilo najbolje da pitamo vlaskike Yugica ko pravi najbolje aute? Ako im kazemo da njihov novi Yugo kosta manje nego 10 godina star Ford, jel bi odgovorio bio "U istoriji čovečanstva, uvek je bilo mnogo manje pametnih i promišljenih ljudi nego onih drugih, tako da je ovo rezultat toga?"
Ispade da Yugo pravi najbolje aute ... lol
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:24h

Da je Yugo dobro vozilo pokazuje 30ogodisnja proizvodnja...i proizvodio bi se jos uvek da ga ovi nasi ne izdadose... hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:25h

Aha, toliko je dobar da se ljudi otimaju za njega. :D
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

totti

Poruka od totti » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:30h

Pa u Americi su se otimali, uspeli smo da ga tamo uvalimo... :haha:
Za razliku od Evrope, bili su niži kriterijumi za kvalitet.
A možda je fuel efficiency odigrao ključnu ulogu ;)
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:48h

Da, sigurno je to, trosi samo 10 litara. To je fenomenalno za 1.1L 45 hp auto.

Tehnologija koju svi u Evropi imaju, sta ces ...

Imao bi ogroman uspeh u Americi, ali eto Amerikanci nisu jos uvek bili spremni da menjaju svoj Model T za Yugo ... Kazu da je bio previse napredan za njih.

totti

Poruka od totti » četvrtak, 5. jan. 2012. u 22:57h

U Ameriku je išao 1.3 65 KS thumbsuph
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 23:00h

Uh cak 65 hp ... Mora da je Yugo imao u planu auto-sport. U protivnom, nevidim razlog sta ce vozacu cak 65 hp, Yugo ima da leti sa tom snagom.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 23:09h

Ford F-Series je zavrsio 25. godinu za redom kao najprodavanije vozilo na Americkom trzistu i 35. godinu za redom kao najprodavaniji pickup.

10 najprodavanijih vozila na Americkom trzistu u 2011:
1. Ford F-Series 584,917
2. Chevrolet Silverado 415,130
3. Toyota Camry 308,510
4. Nissan Altima 266,981
5. Ford Escape 254,293
6. Honda Accord/Crosstour 253,599
7. Ford Fusion 248,067
8. Ram Trucks 244,763
9. Toyota Corolla/Matrix 240,259
10. Chevrolet Cruze 232,588

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 8. jan. 2012. u 02:31h

Talladega_500 piše:Mora da je zbog toga Golf iz 2002 skuplji nego Focus iz 2006-2007. :D
Gde si to pronasao ovakav odnos? Evo upravo gledam lokalni sajt i golf tog godista je tipicno oko 4000 a focus oko 6000.
Elem, Golf drzi cenu na blentavom srpskom trzistu, pa cak ni tu nije vise u prednosti.
Izuzetak su dvojke koje jednostavno imaju potpuno nerealne cene za automobile tog godista, ali to je vec stvar psihologije.

Pogledaj malo cene polovnjaka, pa ces videti da im u odnosu na focusa cena pada brze. Naravno nemoj da zaboravis "sitnicu" da je u startu gnojf skuplji.
Skoro sam radio neko poredjenje (uzimao cene iz nasih oglasa i iz nemackih, i poredio cene automobila starih 3, 5 7 godina), posto sam pokusavao jednom drugaru da utuvim u glavu da auto koji plati 2000 skuplje u startu, nije iplativiji ako ga kroz tri godine proda za 1000 vise nego onaj sto je u startu bio jeftiniji za 2000. Al sad nikako ne mogu da pronadjem gde sam zaturio fajl.
Sve u svemu to sa "drzanjem cene" je cista legenda, koju naravno vagen intenzivno forsira.
Talladega_500 piše:Uh cak 65 hp ... Mora da je Yugo imao u planu auto-sport. U protivnom, nevidim razlog sta ce vozacu cak 65 hp, Yugo ima da leti sa tom snagom.
Jel ti zaista mislis da je 65KS bilo malo 1985 godine? I to u autu velicine Yuga?
Pogledaj malo snage iz tih godista, pocevsi od recimo bas tog gnojfa II, koji je dosta veci a najmanji motor u njemu (1.3) je tih godina imao 55 konja (54 dizel).
Naravno bilo je i jacih motora, al normalno su se kupovali oni od 70-tak do 80 KS.

Na americkom trzistu je doduse kretao od 85KS (odnosno 52 za dizel), ali u autu koji je dosta tezi i veci od yugica.
Niko ne kaze da je yugo bio neki super auto, al daj malo realnosti u poredjenjima.
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 8. jan. 2012. u 02:36h

Džaba i tih 65 kad to nema ni školjku ni trapove da to isprati...
totti piše:Pa u Americi su se otimali, uspeli smo da ga tamo uvalimo... :haha:
Za razliku od Evrope, bili su niži kriterijumi za kvalitet.
A možda je fuel efficiency odigrao ključnu ulogu ;)
Yugo se masovno prodavao i svuda po Evropi. Čak i u Engleskoj sa desnim volanom. ;)
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. jan. 2012. u 03:24h

@mbole,
Ja nebi imao lepe reci ni za VW na Americkom trzistu tokom 1980ih godina (ma sve do godinu-dve auti su im bili smesni). VW se nikada nije mogao proslaviti necim na Americkom trzistu, ali za razliku od Yuga - kad kupis novi VW dobivas zaista novi VW dok je Yugo kada je bio i novi tokom kasnih 1980ih (kada se prodavao u Americi) i dalje bio 20 godina star (koliko je bio zasnovan na Fiat 127 iz ranih 1970ih). No, to je nebitno. Moj teco u Srbiji je imao Yugo koji je bio namenjen Americkom trzistu, ali nikada nije zavrsio (imao je i mph umesto km/h na satu za brzinu). To je nebo i zemlja koliko je bolje uradjen od onog modela koji se prodavao kod nas.
Ja Yugo uopste ne mrzim, sta-vise, bilo mi je bas krivo kad su ga ugasili ... Mnogo teze mi je pao kraj Yuga nego recimo kraj Pontiaca ili Mercurya.
Ali mislim da je smesno stavljati Yugo u isti kos sa bilo kim drugim na Americkom trzistu. Mnogo ozbiljnije kompanije (Opel recimo) nisu prosle na Americkom trzistu ...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. jan. 2012. u 08:12h

Ford Explorer koji pripada Brett Michaels.

Slika

Slika

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » nedelja, 8. jan. 2012. u 14:27h

Ako izuzmemo to sto doticni Brett nije poznat u ovdasnjim krugovima, Explorer jos izgleda odlicno :)
...vuce na EU look :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. jan. 2012. u 17:58h

Hvala Bogu sto Ford nije upropastio i Explorer sa Evropskim dizajnom.

Zato ih je i prodato 135,000 (+124%) u 2011 godini.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 8. jan. 2012. u 19:00h

Sâma količina prodatih automobila nema nikakve veze sa uspehom koji Ford želi. Uspeh se meri profitom što, ponoviću, nije uvek u direktnoj srazmeri sa obimom prodaje.
Ako Ford prepusti mesto lokalne Zastave ;) u US a izdigne se bar pola koraka iznad kvalitetom i cenom (što je razumna strategija u ova vremena) - ima nade. thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. jan. 2012. u 19:06h

To bi moglo proci u drzavi gde UAW ne vlada, a ovako ... Lako je dok se F-Series i Escape i Fusion odlicno prodaju. Sutra kada prodaja padne UAW ce opet poceti praviti probleme i ponovo ce Ford nuditi ogromne popuste da se resi auta koje niko ne zeli i ... eto nas opet u 2008 godini.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 8. jan. 2012. u 19:39h

A šta kažeš na to da sačekamo i vidimo kako će stvari da se odvijaju? Za početak, ne izgleda mi uopšte da Fordu ide loše, ali mi je poprilično čudno da se sa jedne strane predstavljaš kao ljubitelj Forda a sa druge si potpuno negativan prema većini stvari koje rukovodstvo planira. Velike promene se dešavaju ne samo na tržištu automobila nego i u svetskoj ekonomiji, zahtevaju se više ili manje radikalniji novi pristupi u biznisu, a tvoj jedini komentar na sve je da ništa ne valja jer nije isto kao pre. :wtf:

Bar ovde, na ovom forumu, bi normalnije bilo da imaš veru u firmu kojoj je forum i posvećen.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. jan. 2012. u 20:00h

Mogao bi i ja vama istu stvar reci. Kao ljubitelji ste Forda, a svaki put kada ja napisem bilo sta o Americkim Fordovima eto odmah price kako to nevalja i kako je nesto drugo bolje (ona prica o F-150 najbolje to potvrdjuje). I sto je najcrnje od svega - razloga za to uopste nema jer sa tim proizvodom 95% vas ovde uopste niste ni videli uzivo, a da ne govorim vozili ili posedovali. Eto opet cu spomenuti onu pricu o F-150 - ispisane su stranice i stranice kritika i ispalo je da svi znaju vise o tom F-150 nego ja koji ga licno posedujem i to samo zato sto ste videli 9 minuta dug video star 13 godina od strane coveka ciji je posao da pravi sprdnju (Clarkson).
U ovih nekoliko godina koliko sam clan ovde ako i nekim cudom pohvalite neki Americki Ford to je zato sto, po vasim recima, je Evropa zasluzna za to, u protivnom auto dobiva samo kritike. A bilo je zaista smesnih izjava tipa "Ford GT nije Americki auto zato sto je Aston Martin dizajnirao kontrolnu tablu za njega" ... To sto je motor u njemu Americki, sto se radi u Michiganu, to je nebitno, Ford GT nije Americki auto zbog Aston Martinove kontrolne table ... :wtf:
Nemam stvarno nameru da te uvredim, ne samo sada nego uvek kad pricamo, ni tebe ni bilo koga drugog, ali pre nego sto mene optuzis za nesto - pogledaj prvo u svoje dvoriste. Jer od kada sam clan ovde samo kritikujes ne-Evropske proizvode, ne zato sto mislis da su losi - 99% sam siguran da ne znas nista o njima jer to vidim po tvojim komentarima vec jednostavno mrzis Amerikance. Jer od kada sam clan ovde sve zakljucke donosis na osnovu jedne recenice koju nadjes na nekom forumu ili na youtube sto zaista nema nikakvog smisla ... Jer jedan youtube komentar "We wanna European Fords" i bum - po tebi cela Amerika samo sanja o Evropskim Fordovima ... I ti, koji sebe nazivas ljubiteljom Forda - za koliko Americkih Fordova si ikada lepu rec rekao? Ja mislim da se mogu nabrojati na prste jedne ruke, jeli tako? Ako si ih i nekada pohvalio to su samo proizvodi koji, po tebi, Ford EU je zasluzan, nikako Amerikanci.
Pokazao sam ti brojeve da Evropski proizvodi (ne samo Fordovi vec generalno) ne prolaze dobro u Americi i takodje sam ti par puta ponovio zasto je broj prodatih vozila jednako bitan koliko i profit na njima ... i ti se opet drzis svoje price ...

Da se vratim na temu ... :ford:

Slazem se da se desavaju velike promene u svetu i da se auto trziste mora prilagodjavati njima, ali stvar je u tome sto se Americki Fusion odlicno prodaje. Da mu je prodaja losa nebi imao nista protiv ove odluke da probaju sa necim novim (Fusion-Mondeo). Ovako imaju uspesnu formulu (Fusion je u upravo zavrsenoj 2011 godini imaju najvecu prodaju u svojoj istoriji) i oni je menjaju ... zasto?
Da ti docaram situaciju ovako - Fusion je do sada delio bazu sa Mazdom 6. Znaci mehanicki su identicni, isto se ponasaju na putu, enterijer je vise-manje isti, cena prakticno ista ... Ali naravno ne izgledaju ni malo slicno. U 2011 godini u Americi je prodato 248,000 Fusiona i samo 35,000 Mazdi 6. Zasto mislis da je tako? Po mnogima (ukljucujuci i samog mene) Mazda 6 izgleda daleko lepse od Fusiona. Zbog cega mislis a je Ford prodao toliko vise Fusiona nego Mazda sto je prodala Mazdi6?
Ja sam izneo svoje misljenje zasto mislim da globalni Fusion nece uspeti. Jos nisam cuo jedan jedini razlog od tebe zasto mislis da hoce.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 13. jan. 2012. u 23:19h

:D

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 13. jan. 2012. u 23:30h

Ledena kisa je mnogo cool stvar :D
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jan. 2012. u 03:35h

Jedini Focus RS koji je zavrsio u Americi.
Ford nikada nije importovao Focus RS u Ameriku, ali jeste 5 komada u Meksiko. Jedan od tih 5 se nasao na eBay pre par godina i kupio ga je neki bogatas iz Texasa za $45,000, i kasnije uvezao u Ameriku.
Citao sam o tom tipu ranije, ima ogromnu kolekciju automobila.

Slika

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 14. jan. 2012. u 04:24h

U cemu je fora sa ovim USA tablicama preko Nemackih?
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. jan. 2012. u 04:42h

Americke mora imati radi zakona, a svapske je verovatno stavio za show.

Ustvari, u Americi prednje tablice nisu obavezne pa tako neki ljudi stavljaju strane tablice napred. Ovde kod mene u gradu ima dosta svaba kao exchange students, imao sam casove sa dosta njih, i vecina njih stavlja prednje nemacke tablice na svojim autima.

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“