Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blicanje prilikom preticanja

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Blicanje prilikom preticanja

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 23:43h

Pancevac nam se naljutio,a promakao mu ovaj deo
Dusan64 piše:ideo sam barem 3-4sudara kako pancevac mota u auto pored sebe
,znaci nista licno,nego realno..

I koliko ja vidim niko ne koristi blicanje pri svakom preticanju,nego samo onda kada oseti potrebu za tim,tj.kada misli da ga vozac koga zeli da obidje nije primetio iiii vracamo se na prvu stranu ove teme gde je to sve lepo napisano.. :P A ko i dalje hoce da se raspravlja,nudim mu suvozacko mesto na tri dana,pa ce da izlece iz kola da cupa tudje sirene i farove..

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 00:33h

svidja mi se sad meksi pristup od Dusana 64 :D

hajde malo iz pozicije kakav bih ja scenario voleo kad mene preticu..

stize me auto, primetio sam ga ali dalje vozim normalno i ne moram ni da skrecem pogled sa puta da bih njega pratio kad ce krenuti u preticanje jer mi vozac pre preticanja blicne i ja tog momenta njega ocekujem i ne povecavam brzinu i pratim da ne uleti u makaze i ako ipak do toga dodje zakocim ili ubrzam ako nije dobro procenio i hoce da se vrati..

jos jedan mnogo bitniji scenarijo, ja se vozim opusteno u koloni, zadnji auto iz kolone krece da pretice i blicne i svi znamo da treba da obratimo paznju na njega, pratim ga koliko auta od prilike hoce da obidje i na osnovu toga ubrzam da mu napravim mesta iza mene ili usporim da mu napravim mesta ispred..covek se javi, da sva 4 migavca, ja mu na to blicnem i vozimo dalje bez nervoze, bez iznenadjenja..(ja za rs_cabria vozim i razmisljam bahato i bez solidarnosti, al njegov problem)

a ne kazem sta ovaj glumi sa ovim brzim autom, misli da je on najpametniji pa pretice nesto i blica, sta on misli ko je on :D

reci cete da je sve ovo moglo proci bez tog famoznog blica ko prati situaciju iza sebe ali zelim da na moju bezbednost sto manje ima uticaj neko drugi..

Sent from my Samsung Galaxy S2
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 9. dec. 2011. u 01:55h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 9. dec. 2011. u 01:49h

RS_cabrio piše:Imam utisak da kada čitam postove , kao da ih pišu ljudi koji su tek seli za volan i plaše se vožnje,tj ne umeju da procene šta je rizik a šta ne pa onda iz straha vuku (po mom mišljenju) čudne poteze i traže dodatnu signalizaciju.
Tebi "se javlja" ko vozi u kolima ispred tebe, koja idu 40 na sat, a ti ih sustizes sa 80? Nekom magijom saznajes da li je u njima za volanom plavusa koja se sminka, deda koji drzi glavu proturenu kroz volan, neko normalan, ili neko koga ce upravo da iznervira zena koja sedi pored njega?
Sta da se radi, mi ostali nemamo takvih sposobnosti, plasimo se, pa smo prinudjeni da vucemo cudne poteze, kako bi bili malo sigurniji.
RS_cabrio piše:Ako bude neki vecernji skup ,sledeci put cu da vas strpam u kola, i da idem za vas da drndam duga svetla, da vidite koji efekat izaziva ablendovanje ako sedite nisko. (osim duleta, on kaze da mu ne smeta nikakvo svetlo sto naravno, nije nemoguce)
Cime ces pokazati da spadas u onu kategoriju koju sve vreme pljujes?

Ajd jos jednom: KO PRICA O DRNDANJU ABLENDERA OSIM TEBE?
Pančevac piše:ne mogu a da ne reagujem na ovakve tekstove koji se odnose na pancevce
Ne sekriaj se, Pancevci su mala deca prema Staroj Pazovi, Indjiji i Rumi. Mada za Rumu i nisam siguran, posto su do skora svi spadali pod njihovu registraciju.
Nista bolji Paracinci. doduse Paracinaca ima relativno malo, al nadoknadjuju "kvalitetom" :)
Djak pesak :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 9. dec. 2011. u 03:03h

Sad tek videh klip sa pocetka, lik je malo nepazljiv, reakcije su mu kao kod neke babe :/

Sent from my Sony Ericsson Xperia Pro using Tapatalk
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 15:16h

mbole piše:
RS_cabrio piše:Imam utisak da kada čitam postove , kao da ih pišu ljudi koji su tek seli za volan i plaše se vožnje,tj ne umeju da procene šta je rizik a šta ne pa onda iz straha vuku (po mom mišljenju) čudne poteze i traže dodatnu signalizaciju.
Tebi "se javlja" ko vozi u kolima ispred tebe, koja idu 40 na sat, a ti ih sustizes sa 80? Nekom magijom saznajes da li je u njima za volanom plavusa koja se sminka, deda koji drzi glavu proturenu kroz volan, neko normalan, ili neko koga ce upravo da iznervira zena koja sedi pored njega?
Sta da se radi, mi ostali nemamo takvih sposobnosti, plasimo se, pa smo prinudjeni da vucemo cudne poteze, kako bi bili malo sigurniji.
RS_cabrio piše:Ako bude neki vecernji skup ,sledeci put cu da vas strpam u kola, i da idem za vas da drndam duga svetla, da vidite koji efekat izaziva ablendovanje ako sedite nisko. (osim duleta, on kaze da mu ne smeta nikakvo svetlo sto naravno, nije nemoguce)
Cime ces pokazati da spadas u onu kategoriju koju sve vreme pljujes?
Ajd jos jednom: KO PRICA O DRNDANJU ABLENDERA OSIM TEBE?
Stvar subjektivne procene,i o tome govorimo sve vreme ali izugleda da nisi razumeo čak ni poentu sa sedanjem u kola,al verujem da je to zato što si se preterano uzbudio, čim imaš potrebu da pišeš velikim slovima (dereš se), pa ti je zato promaklo(ja neću trošiti vreme da pojašnjavam očigledno). Inače što se tiče natpirodnih sposobnosti,koliko poznajem sebe,nemam nikakve,a odgovor na pitanje šta mislim o tome, ćeš dobiti ako pogledaš neki od prethodnih postova gde sam napisao da vozim oko 13 godina,i nijednom nisam imao potrebu da skrećem pažnju kada pretičem,ablendujem,sviram ili slično,i gle divnog čuda, nisam imao ama baš nikakv problem i bez toga. Možda je u pitanju samo zdrav razum (procena saobraćaja i neulaženje u rizične situacije ako niste sigurni što nema veze sa magijom). ..u redu je plašiti se, nije to sramota niti neobično(mnogo bolje nego srljati pa posle oplakivanje po novinama i bolnicama). Ja se npr. ne plašim toliko,al imam problem sa zaslepljivanjem . Za ove što nisu sigurni dal su bahati i slično,topao savet da pre analiziranja tako "kompleksnih" stvari savladaju osnove srpskog jezika (scenariJo ne postoji kao reč). Takođe ,kada kažem procena saobraćaja,možda sam blesav,ali ja kad vozim gledam da uračunam što više paremetara mogu. Dakle, kao što je milangt rekao,ako vidim matiza , skalu 55 ili vartburga,predpostavim šta mogu da očekujem. Ako vidim transportni auto, kamion,ili traktor, takođe imam neku predpostavku. Ako vidim vozilo npr marke audi ili gnjolf, i tu valjda postoji neki scenario. (pokušavam da uračunam takodje i performanse vozila,a to najviše pomaže u gradu kod ubacivanja kada slušate onog pored sebe kako menja brzine u odnosu na to kako mu se vozilo ponaša ako je dizel,benzinac itd). ne kažem da ne mogu da pogrešim,ali ovo valjda postane mehanička radnja i pomaže u odlučivanju.

Za duleta: izvini,tada sam prvo mislio da je još jedan siledžija na drumu,a nisam znao da voziš taj auto (zaslepeo si me a nisam ti video facu :vid budale: ). Dan pre toga sam upoznao nekog murkana sa istim kolima, pa gledam jel on i šta se dešava kad sam progovorio dve reči sa čovekom.

A evo sada bez ironije,neprimerenog odgovaranja i sličnog što se gore može naći u izobilju , situacija od sinoć. Negde oko 23:00. Beograd, Ulica Kumodraška,idem u smeru prema autokomandi(nizbrdo).U visini broja 118 (koliko sam video jutros kad sam prošao na navigaciji ,a ovo kažem zbog onih koji poznaju kraj). sa moje leve strane (suprotan smer) parkiran je fiat doblo (il tako nešto transportno). Ko poznaje ulicu,zna da su trotoari mali a ulice relativno uske tako da taj doblo malo viri na kolovozu. U njegovoj traci ide (ako sam dobro video octavia ili neki audi,nebitno) auto koji hoće da ga pretekne i pošto valjda misli na sigurnost saobraćaja (što je ovde glavno objašnjenje),on uhvati da ablenduje . Pošto ja nailazim iz suprotnog smera ,mene zaslepi na sekund ,dovoljno da (pošto se krećem) u mojoj traci ne vidim čoveka skroz obučenog u crno koji je glavu gurnuo ispod svog gnjolfa ,a telo mu viri do pola ulice u mom smeru. (njegov ceni golf je parkiran paralelno sa doblom ,al u mojoj traci,a on gleda verovatno neki kvar). Lice mu je bilo pod kolima tako da nije bilo svetle površine na njemu, ulica ili nije osvetljena ili je svetlo jako slabo (ne znam, baš ću da pogledam večeras), "utopio se" u mrak. Mislim da sam ga izbegao za milimetar i to zato što ga je i moja devojka kasno videla,pa je vrisnula. ...banalna situacija, setio sam sam naravno odmah ove teme i rasprave. Ne ulazim ko je kriv (dal doblo koji se parkirao na mestu gde nije predviđeno), dal covek koj nepromisljeno viri ispod kola, sa telom u uskoj ulici ), ali je to bila realna situacija na terenu.sveža,rizična i vezana za ablendovanje zbog preticanja.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 15:43h

Dakle, kao što je milangt rekao,ako vidim matiza , skalu 55 ili vartburga,predpostavim šta mogu da očekujem. Ako vidim transportni auto, kamion,ili traktor, takođe imam neku predpostavku. Ako vidim vozilo npr marke audi ili gnjolf, i tu valjda postoji neki scenario.
hajde budi ljubazan kazi nam sigurne predpostavke za sva ta vozila, da vise ne blicamo, a da budemo sto sigurniji da mozemo bezbedno da preteknemo, jer voziti na predpostavkama u najmanju ruku nije pametno :D
u redu je plašiti se, nije to sramota niti neobično(mnogo bolje nego srljati pa posle oplakivanje po novinama i bolnicama). Ja se npr. ne plašim toliko

citiram jednog poznatog vozaca za stazu u Nürburgring-u, onaj ko kaze da se ne plasi vozeci ovde ili laze ili nije vozio dovoljno brzo da bi se uplasio..pa ti to prevedi u generalno mnoge situacije u saobracaju..

da si i ti u tom trenutku dao na sekund duga svetla video bi tog golfa a ne da vozis corav 50m po noci sto je van pameti, toliko o tvom iskusvu u saobracaju..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 16:33h

milan_gt piše:
Dakle, kao što je milangt rekao,ako vidim matiza , skalu 55 ili vartburga,predpostavim šta mogu da očekujem. Ako vidim transportni auto, kamion,ili traktor, takođe imam neku predpostavku. Ako vidim vozilo npr marke audi ili gnjolf, i tu valjda postoji neki scenario.
hajde budi ljubazan kazi nam sigurne predpostavke za sva ta vozila, da vise ne blicamo, a da budemo sto sigurniji da mozemo bezbedno da preteknemo, jer voziti na predpostavkama u najmanju ruku nije pametno :D
u redu je plašiti se, nije to sramota niti neobično(mnogo bolje nego srljati pa posle oplakivanje po novinama i bolnicama). Ja se npr. ne plašim toliko
citiram jednog poznatog vozaca za stazu u Nürburgring-u, onaj ko kaze da se ne plasi vozeci ovde ili laze ili nije vozio dovoljno brzo da bi se uplasio..pa ti to prevedi u generalno mnoge situacije u saobracaju..

da si i ti u tom trenutku dao na sekund duga svetla video bi tog golfa a ne da vozis corav 50m po noci sto je van pameti, toliko o tvom iskusvu u saobracaju..
O svojoj brzopletosti ostavljaš pisane dokaze u svakom postu. Da jedini cilj komentara nije da budes maliciozan i odgovoris (kao sto si celu debatu preneo na ovaj ,sada već opsesivan, nivo na kojem sa konstatacijom da verovatno ja ne ulivam poverenje ili nešto slično),onda bi citirao i upravo moj deo rečenice gore: a to je "ne kažem da ne mogu da pogrešim" ili barem se setio da si ti prvi koji je spomenuo,sada već čuvenog matiza (ako ne grešim,a mrzi me da pregledavam temu ponovo) što ne sporim da je pogrešno.

Za deo o vozaču sa Nürburgring ne zna zašto si spominjao (možda sam i ja sad već nervozan pa ne pazim), jer u prethodnom postu sam takođe rekao da nije ništa čudno ili neobično plašiti se (ako pogledaš moje postove gore, logično je da se ne mogu da pazim i predvidim sve situacije) a rešenje je dodatna pažnja i ne srljanje u rizične situacije.

Poslednji deo tvog posta o tome da sam ja trebao da upalim duga svetla da vidim golfa , nije relevantan kao ni prethodna dva zato što nigde nisam rekao da nisam video golfa (i da ga nisam video, nebitno je jer on stoji na trotoaru tako da ne pravi razliku) već da sam zbog iznenadnog ablendovanja (koje je ovaj koristio da bi preticao) za sekund bio onemogućen da vidim čoveka ,a upravo je to razlog zasto sam kasno uočio istog koji faktički,leži na putu sa glavom ispod točka. Ako poznaješ beograd kako tvrdiš da poznaješ i saobraćaj u njemu , znaš onda koje je širina traka u tom delu ulice i koliko prosečan čovek u tom položaju zauzima iste. O vožnji sa dugim svetlima u gradu koju preporučuješ kao rešenje ćeš najbolje informacije dobiti od sledeće kontrole saobraćajne policije na koju naiđeš,a onda se takođe seti konstatacije na moj račun o iskustvu u saobraćaju.

Dakle, da uprostim. ja sam samo pasivni učesnik u celom događaju ,a aktivni su jedan koji kao ti koristi duga svetla po gradu i čovek koji leži do pola trake obučen u crno (po zakonu na koji se pozivate gore, trebao je da bude obučen u fluorescentni prsluk gde bi ga video,a pri tome ne bih morao da koristim duga svetla i napravim nešto slično kao ovaj u škodi).A moje iskustvo je dovelo do dobre procene da u toj ulici idem 50 na sat koliko je ograničenje (40 nešto niže zbog škole), jer je evidentno da je slabije osvetljena, da ima pešačkih prelaza i autobuskih stanica i da na to treba dodati ovakve, nepredviđene situacije kojih uvek ima.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 17:08h

pa ako ne ulazis u rizicne situacije zasto ti se ta rizicna desila, a ti posle objasnjavaj tom sto ga pregazis da je trebao da obuce fluorescentni prsluk ili tom matizu da si vec zapoceo njegovo preticanje da on ne krece.. :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 9. dec. 2011. u 17:17h

Markedjani piše: polako bre ljudi šta vam je stvarajte ljubav a ne mržnju hahahaha (nemojte samo ljubav prema istom polu... to je zaje*ano) :rotfl:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 17:28h

milan_gt piše:pa ako ne ulazis u rizicne situacije zasto ti se ta rizicna desila, a ti posle objasnjavaj tom sto ga pregazis da je trebao da obuce fluorescentni prsluk ili tom matizu da si vec zapoceo njegovo preticanje da on ne krece.. :D
ja sad vec ne znam jel me zezas,al ajde. navedena se desila zato sto je onaj ablendovao, zato je i spominjem. NIje ni bitno. verovatno niko nevoli da mu se soli pamet (bilo recima bilo ablendovanjem) niti ce promeniti svoje navike u voznji zbog postova na forumu, a samo ruzne reci padnu. Stefane, odgovaraj malo na pp umesto da promovises isopolnu ljubav po forumu.....edit: sad tek vidim da si se već ogradio po tom pitanju istog pola :)

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 9. dec. 2011. u 17:33h

Kako ide auto posle generalne? :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 17:38h

pa da care, to je rizicna situacija u kojoj se nisi snasao a u koje inace ne ulazis :D a mi obozavamo da ulecemo u rizicne situacije osim tebe, tebe ne doticu, ti vozis 2m iznad zemlje :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 9. dec. 2011. u 17:39h

Što se PP-a tiče, šta da ti kažem - navukao sam neku temperaturu, sedim kod kuće i ne radim ništa :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 17:41h

necu ga gazim jedno 1000 km po savetu, trebalo bi da istekne to veceras il sutra.nisma pazio kolko sam presao , hteo sam da resetujem kilometrazu na nulu da bi pratio lakše intervale zamene ulja i svega-.
Ono sto osećam jeste(osim mirnog rada i glatkog potpuno),da je potentniji, tj da manje dodajes gasa a on kreće kao nekada sa većim,manja je potrošnja (dosuše blago sam ga vozio poprilično),a nema tu kraja.Ali nema tu kraja, drugari su po starom dobrom običaju osim popravke,sjebenisali nešto,ovog puta udarili moj sveže ofarbani i do besvesti uglancani RS branik,pa sad mora na farbanje (zeznuli mu farbu)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 17:43h

milan_gt piše:pa da care, to je rizicna situacija u kojoj se nisi snasao a u koje inace ne ulazis :D a mi obozavamo da ulecemo u rizicne situacije osim tebe, tebe ne doticu, ti vozis 2m iznad zemlje :D
Jedino što mogu da predpostavim jeste da je tebi cool da repliciraš bez trunke razuma i logike,a ja budala se pecam da odgovaram. Da se nisam snašao u situaciji, sad ti ovo ne bih pisao nego bio u pritvoru , Dakle, netačno.(kao i skoro sve do sada ).A primer situacije jeste bio zašto kažem da ablendovanje smeta i šta može da napravi. Konkretan primer, nikad jasniji. Pokušaću da ne odgovaram više.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 17:46h

bas si se snasao i prosao na mm od njega :D hajde kazi nam kad uletis u sledecu rizicnu situaciju pa cemo ti reci da je moglo biti spreceno jendim blicom ili jednom bip na sirenu, a ako kazes opet da ne ulazis u rizicne situacije onda blago meni mnogo foliras :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 17:50h

Svaki tvoj odgovor na konkretno objasnjenje se završava smajlićem i detinjastom provokacijom. (izgleda da ti foliras kada kazes da poznajes beograd jer ako poznajes sirinu ulice navedene gore, video bi da sam se itekako snasao sobzirom na coveka na putu i auto u suprotnom pravcu.) Možda bi prava stvar bila da ispod avatara stoji i broj godina svakog člana, mislim da bi se situacija još lakše iskristalisala. (ako imaš vremena da čitaš.imaš mojih dosta postova u Saobraćaj i situacije iz prethodnih perioda, mislim da se tmao može naći sigurno neka rizična).

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 17:59h

moram smajliji jer si sav zapenus'o :D tema je blicanje prilikom preticanja a ti je konstantno off ujes sa nekim konstatacijama, boze me sacuvaj :D

i koji je procenat tih rizicnih situacija koje si mogao da sprecis jednim blicom ili jednim bip pre samog rizika (ako je to i samo jedna situacija onda jos moras da ucis, i spomenuo sam ti vec da na svoje iskustvo ne smes da imas takvih propusta u rasudjivanju, posebno ako ti to prica neko mladji od tebe kao ja, a slobodno prebroj koliko ljudi je odgovorilo da se slaze sa tobom a koliko sa mnom, i sta i kako oni voze)
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 9. dec. 2011. u 18:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 9. dec. 2011. u 18:00h

Ovde treba da radi Glock, pardon, lock..... :lock:
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 18:07h

covek ne razlikuje jedan blic od blicanja, jer on posle obe stvari ne vidi neko vreme..meni je krivo zbog toga..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 9. dec. 2011. u 18:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 18:08h

Drugo pitanje je sto ti je lakse da ne uzimas u obzir navedeno,tj imas povrsan pristup. Pametni ljudi se drze van ove "rasprave" ili su odustali odavno ,a posto verujem (ne znam koliko godina imas),da si u BG bio da studiraš, na većini fakulteta se izucava neki oblik istrazivanja (empirijsko ,statistika ili npr sociologija), a odatle verujem da znaš šta je potrebno za uzorak i šta je to statistička greška. U svakom slučaju, nedovoljno da bi doneo takav zaključak koji si izneo. Ako ti je sve ovo mnogo komplikovano, ono što ti zoveš off je jasan primer da je čovek blicao tokom preticanja i time izazvao rizičnu situaciju. (zar je toliko teško shvatiti tako prostu poentu?)Konkretno,sažeto i prostije nemože. Jedino i ja da počnem da lupam gluposti i šaljem smajlije, drugo mi ne preostaje. :suicide:

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 18:13h

a znaci ne znas koliko god. imam, u martu 27 :D

mene je blic nebrojeno puta spasio a ako je taj iza kombija blicnuo mozda se neko provlacio iza pa da covek vidi sto si i ti trebao da uradis a ne da se krizas sa necijim nogama..brrr najezim se..ili je jednostavno bio u onoj grupi ljudi koji blicaju po 5 puta koje naravno ne podrzavam dok ti ne pravis tu razliku.. :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 18:20h

milan_gt piše:a znaci ne znas koliko god. imam, u martu 27 :D

mene je blic nebrojeno puta spasio a ako je taj iza kombija blicnuo mozda se neko provlacio iza pa da covek vidi sto si i ti trebao da uradis a ne da se krizas sa necijim nogama..brrr najezim se..
Izvini, odgovorio bih,ali stvarno ne poznajem termin "krizas",tj ne znam šta znači a nije mi svojstveno da pišem nelogičnosti(kao ni da blicam ljudima po putu) . NIko se nije provlačio nigde, ja sam prošao tuda pre par sekundi. Ubacuješ elemente koji ne postoje u celu priču ali to ne menja situaciju....probacu veceras po tvom savetu da uzmem da blicam na svaki auto saobraćaju pod predpostavkom da izbegnem rizicnu situaciju,a mozda to primenim i na pešake. Javiću rezultate, pod uslovom da me neko ne upuca u glavu od tolike brige za bezbednost sebe i drugih. :beer:

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 9. dec. 2011. u 18:24h

care ti vozis km po gradu ja na otvorenom putu, zato nikad ne mozemo da se razumemo..i ne vozimo svi isto..

ovo sam ti napisao na drugoj strani a cini mi se da osetis otvorenog puta samo kad krenes na more..kombi je stajao nije se kretao a mi pricamo o preticanju na otvorenom putu..sad ce i drugar ako te prepozna uvece i blicne ti, ti neces videti neko vreme i tako ljut ces to iskustvo strpati ovde :D

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 9. dec. 2011. u 18:45h

Ovaj "intelektualac" je ablendovao u cilju preticanja da se osigura da ovaj ne krene dok on to radi (ocigledno nema mozga da vidi dal neko sedi u tim kolima ili ne gleda u retrovizor da vidi gde mu je pogled ako već sedi) , baš ono o ćemu govoriš i ti. (mogla je biti i planinska staza,mislim da je suština u razlogu zašto se to radi). Neverovatno da sada znaš i kuda se krećem bolje nego ja. Inače kad smo kod toga, čudne stvari sam doživljavao po najgoroj mogućoj kiši na onoj nizbrdici kod Užica (ne znam kako se zove), kada kamiončine uhvate da pretiču automobile (nabacuju vodu na kolonu vozila). Ako u takvoj sredini voziš nije ni čudo što moraš da ablenduješ....za drugare bez brige, fin neki svet (nemaju potrebu da sviraju i ablenduju kad se sretnemo, ne vidi niko to kao nešto toliko posebno ) i imaju slično mišljenje kao ja,doduše,svi voze uglavnom neka patosirana kola a mislim da je tu glavni uzrok problema sa svetlima.

Odoh sad malo off da vozam,naravno da necu da blicam kao sto sam se zezo gore.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“