Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Darko Darko u potrazi za Mondeom mk3!

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Zanimljivi oglasi za Fordove

Poruka od 911s [SK] » utorak, 8. nov. 2011. u 23:35h

milan_gt piše:taj motor ne trpi, ne voli i ne vuce u obrtajima a automatik upravo to radi, kad hoces da pretices ja krecem sa 2k obrtaja a on krece sa 4k obrtaja i ja cu bolje ubrzati nego automatik sa istim motorom i jos ce ga on saltati na crvenom polju sto mi je van pameti
Pa stisni manje gas pri preticanju :)
Svi kad obilaze sa automatikom nabodu gas koliko mogu, pa on sašalta jednu ili dve niže i razvuče do crvenog, jer on konta ba da ti hoćeš da se peglaš ako si patosirao gas.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 8. nov. 2011. u 23:43h

ja volim automatik, dosta mi je manuelnog, znam ja to sve bolje od vas, vozio sam automatic, nervira me ovaj fordov menjac jer nema auto kocnicu na uzbrdici, nesto ih zezalo kod starog modela i oni izbace ;) manuelni je dosta ekonomicniji....

vucki
Poruka: 2148
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » utorak, 8. nov. 2011. u 23:46h

Ma jos ti najbolje da kupis neki bez menjaca hahahaha ...

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 8. nov. 2011. u 23:57h

@Krstic
Provozaj manuelnog mondea pa ces skapirati o cemu Milan prica.
Nije poenta samo blago stisnuti gas, onda i nemas overboost, samim tim ni preticanje koje zelis iz nizih obrtaja. Kad potopis gas to je vec druga prica :)
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 8. nov. 2011. u 23:58h

ako mu ne zgazis dugmence na gasu nece vratiti u najnizu mogucu al ce opet drzati motor do veoma visokih obrtaja, klasican automatik dobro radi samo u benzincu kome obrtaji prijaju i koji lakse i brze dize medjugas kad automatik salta u nizu jednu ili dve brzine kada hocete da preticete..

dax92

 
Poruka: 7592
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 9. nov. 2011. u 00:01h

Ipak je taj automatik "glup"! mrgreen
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » sreda, 9. nov. 2011. u 00:16h

darko darko piše:a fokus stari model :( da ima nov dvojka....
Estariol je napisao:

darko darko je napisao:http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _hitno/#11
ajde ljudi komentari,
@dule-znam nema tempomat :ford:
dal da se ususdim, kakva mu je potronja u odnosu na manuelni

Koliko znam automatki menjači nose i nešto veću potrošnju.

Automatik 5 brzina, prosečna potrošnja 7.6l:
http://www.cars-data.com/en/ford-mondeo ... specs.html

Manuelni 6 brzina, prosečna potrošnja 6l:
http://www.cars-data.com/en/ford-mondeo ... specs.html

Jedina druga razlika je da je automatik 50kg teži.

linkovi nerade
rade linkovi, otvorio sam malo pre i jedan i drugi iz posta koji sam napisao i to na kršu od računara na poslu(radim treću smenu :D ) thumbsuph
na kraju krajeva idi na http://www.cars-data.com pa nađi Mondeo :)
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 9. nov. 2011. u 08:32h

dax92 piše:Ipak je taj automatik "glup"! mrgreen
da je glup ferari bi italiju pravio po narudzbini u manuelnoj varijanti, a da nepricam za dzipove, mercedese s, i ostale malo skuplje limuzine, ovde se nezna o automatiku, jer je retko ko i vozio, ali, manuelni je jeftiniji za proizvodnju i ekonomicniji, kod nizih konjaza je obavezno bolji manuelni, neide automatik sa malom snagom....

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 9. nov. 2011. u 09:03h

Pusti dopisivanje, jesi išao da ga vidiš... već? :)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 9. nov. 2011. u 09:29h

nisam, zena mi jos spava, klinac mi je prehladjen pa celu noc nina nuna, treba da usisam i operem moju masinu i da zovem hoce li ovaj doci po mog mondea, mada i kupac i prodavac su na zvezdari...

vucki
Poruka: 2148
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » sreda, 9. nov. 2011. u 09:36h

Pripazicu ti ja zenu i decu,idi slobodno gledaj auto :da: :ntwrthy:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 9. nov. 2011. u 10:23h

dule0911 piše:@Krstic
Provozaj manuelnog mondea pa ces skapirati o cemu Milan prica.
Nije poenta samo blago stisnuti gas, onda i nemas overboost, samim tim ni preticanje koje zelis iz nizih obrtaja. Kad potopis gas to je vec druga prica :)
E moguće je u tom konkretnom slučaju, na tim vašim sulundarima mrgreen :rotfl: :haha:

darko darko piše: da je glup ferari bi italiju pravio po narudzbini u manuelnoj varijanti, a da nepricam za dzipove, mercedese s, i ostale malo skuplje limuzine...
Stvar je u problemu prenosa velike snage na točkove.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 9. nov. 2011. u 10:31h

Matke ima automatik i nisam primetio da nesto kuka.
A i kad smo isli u Zagreb nisam primetio ni da je sporiji.
Po meni jedina mana automatskog menjaca je sto je mnogo skup kada su u pitanju kvarovi
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

darko darko

Re: Darko Darko u potrazi za Mondeom mk3!

Poruka od darko darko » sreda, 9. nov. 2011. u 11:17h

matke kaze da je retko ko imao problem sa automatikom....

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 9. nov. 2011. u 12:06h

...što sigurno nema nikakve veze sa tim što je retko ko ima :P
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 9. nov. 2011. u 12:20h

darko darko piše:ja volim automatik, dosta mi je manuelnog, znam ja to sve bolje od vas, vozio sam automatic
darko darko piše: e, ovde se nezna o automatiku, jer je retko ko i vozio
posedovao 4 godine '02 Grand Cherokee 4.7 V8 Limited vozio duze vreme 535d i CLS 320 cdi 7G tronic kao i E 250 CDI, C 220 CDI, A6 3.0 TDI..tako da verovatno ti ne znas oko automatika..uglavnom ko ne voli da se zeki po putu on voli automatike jer su napravljeni za udobnu voznju a uz to skupi za odrzavanje (konkretno na Jeep-u se menjaju DVA filtera od aut. menjaca :wtf: i sinteticko ulje na svaku drugu zamenu onog u motoru, a u menjac staje 7L po preko 1000din/L i to ako je sve sa njim u redu ) i ne stede motor kad ga opalite po gasu..

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 9. nov. 2011. u 13:00h

BokiRS piše: A i kad smo isli u Zagreb nisam primetio ni da je sporiji.
Ipak mu poprilicno oduzima na ubrzanju, potezali smo se od jedne naplatne rampe.....cini mi se da automatik nije najsrecnije resenje na TDCi Mondeu, mislim da su tri glavne karakteristike/prednosti ovog motora dobre performanse, niska potrosnja i rad u niskim obrtajima, njegov automatik tu razbiva celu koncepciju :D ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 9. nov. 2011. u 18:57h

Koliko si Darko siguran da je taj menjač sa tom kilometražom pravilno održavan?Jeste da je lepo voziti automatiku dok sve funkcioniše kako treba, ali šta ako se pokaže neki skriveni kvar? Teško da možeš auto testirati na malo većoj kilometraži - jedno 200-300 km kombinovane vožnje.Možda da vidiš sa prodavcem da li bi pristao na tako nešto, jer ako je manjač ispravan nema razloga da ne pristane na testiranje. Ja bih tako uradio.Ne bih se usudio da uzmem automatiku sa vožnjom od par kilometara.
Slika Slika

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 9. nov. 2011. u 23:27h

naravno, grad auto put, brdo i neko ko je vozi automatic da krene i proba, matke ima takvog, cimnucu i njega 5 min pre da mi kaze za skrivene kvarove,
- kakvo je ulje, kako saltuje, kako rucica reaguje na prenos, nivo ulja, boja i miris ulja, kako se razlaze na papiru, nivo ulja, dali curi ulje (od ovoga bezis kao djavo od krsta), dali je motor pregrejan nekada samim tim i menjac, dali salta lepo po redu brzine, sve su to stvari od koje jedna da je sumnjiva ne bih ni da ga gledam, http://www.automaslic.hr/atm.html a kamoli da neda da probam, pa ne zelim da spavam na kvarovi i popravke podforumu, ja vec imam jedan koji je mnogo kako vidim bolji od njegovih godisnjaka sa mnogo manjom, i troduplo manjom kilometrazom, (osim sajtni :suicide: ), e sada, ako je ovaj jeftiniji od manuelnog u tom stanju za 1000 evra (pa dao bi mu 4000 recimo ako mu je hitno toliko :bravo: ), e sada, ako je ovaj jeftiniji od manuelnog u tom stanju za 1000 evra zasto ne, bar cu da se navozam 350 000 sigurno sa automaticom za te pare u razlici, ako ne i vise, jeste trosi, ok, ali uzivas, jeste odrzavanje, ali ima i koristi privatnih razloga, jeste sporiji, pa sta, ocu da vozim opusteno, dosta mi je pritiskanja kvacila, dosta mi je divljana, starim, ja jesam sam vozio ceo dan takav auto, nesto se nesecam kako je radio menjac, ali ako radi kao na meci, sto da ne....
a ako naidje manuelni po ovoj ceni i sl, naravno ide manuelni, moze i fokus ali nece valjda karavan...
Ljudi ja malo gnjavim znam, meni nista nije hitno, tako kad podivljam meni se svidi jebeni ford :ford: , i ja se samo :wub: , tako sam se vezao i za ovaj, samo posto mi je uvek trebao auto pa sam zurio sa kupovinom, sada necu, polako, ako valja uzimam, ako ne nema veze, ako ode opet opusteno, mozda kupim sasvim deseto, tesko ja moj prodajem, ja neznam da lazem, jednom tipu sam rekao da je stanje kao da je pao sa beogradjanke covek je crko od smeha, pa neznam sta ocekuje od tog godista, komsija kupio za 1000, ok radio polu gen, pumpu turbinu, i registrovao, ali gde ja idem 4., pa mozda i 5., on 2., pusi kao da ide na suseni vreoci, od svih kod mene u kraju moj osim sajtni je najbrzi i najbolji, svima fali neki krupan kvar, zasto da se stidim, neka gleda i to je to, pa moj da je automatic oni bi terali u Nemacku da trazim sertifikat za menjac koliki sam baksuz....
danas sam okrpio aspuh, sijalice sve proverio, far zamenio, gume prepakovao, trista gluposti sredio sitnice, oprao usisao, bacio udicu i cekam, onako me malo i bilo sramota, niko bas danas da pozove, pa bar da dodje neko da vidi(da sam ga oprao hahahaha ), dao sam juce zeni tel i prvi koji je zvao je hteo da kupi, al upadam ja i :.!.: njega mogu uvek za 1200, sada se ubi lupajuci glavu, icicu neki dan da ga vidim, ako vredi ok, mogu i ovaj da bapnem za 1200 ionako ide registracija......

matke
VIP
Poruka: 308
Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h

Poruka od matke » četvrtak, 10. nov. 2011. u 00:43h

BokiRS piše:Matke ima automatik i nisam primetio da nesto kuka.
A i kad smo isli u Zagreb nisam primetio ni da je sporiji.
Po meni jedina mana automatskog menjaca je sto je mnogo skup kada su u pitanju kvarovi
red je da se javim po ovom pitanju jer se osecam odgovornim da bar malo pomognem savetima jer vozim ovo sokocalo(mondeo mk3)vise od godinu dana.najveca mana je ova sto je boki i napisao skupi kvarovi,mada se ne kvare tako cesto kao npr. plivajuci zamajac na manuelcu
dule-automatik nema plivajuci zamajac i nije tacno da ne koci na nizbrdici,dovoljno je da malo ovlas pipnes kocnicu on prebacuje u nizu,nekad i dve nize ako prepozna da treba da koci motorom,provereno vise puta niz bubanj potok
sto se tice potrosnje ona je oko pola litra veca u odnosu na manuelni-moja potrosnja na putu za zagreb je bila 6.3 po bordu ,mislim da je kod duleta i cede bila 5.8 ako se secam
kod saltanja u nizu ako vam treba dovoljno je pritisnuti pola gasa, ako ga potopis do kraja prebaci u dve nize ako mu komp dozvoli da ne ode u crveno
saltanje je veoma tecno i ne treba mu mnogo vremena da promeni brzinu otprilike isto onoliko koliko treba prosecnom vozacu da presaltuje manuelac
velika prednost -voznja po gradu i guzvama bez ikakvog zamora,izvanredan osecaj
mana malo veca potrosnja i nema 6-tu koja bi olaksala rad motora pri velikim brzinama-konkretno pri 160km/h vrti se oko3000 obrtaja
nije tacno da nema motornu kocnicu na uzbrdici-drzi auto veoma dobro ali pri velikom nagibu popusta po malo unazad
naravno treba se naviknuti na voznju automatika,dosta je drugaciji za voznju i privuce vas tek posle par dana kad se opustite.
cedo-morao sam da te pustim video sam da si zapenio pa reko da ne izjebes zamajac,inace bih te pokidao :woohoo: salim se jeste malo sporiji u ubrzanju u odnosu na manuelni
nadam se da sam nekom bar malo pomogao.veeeeliki pozdrav :ford:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 10. nov. 2011. u 00:57h

I ono što se meni najviše svidja - kočiš levom :D
Ford weist den Weg.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21494
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 10. nov. 2011. u 01:09h

zakoči levom nogom i prođeš kroz šoferku :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 10. nov. 2011. u 01:18h

Da se uvežbati, djiram često na poslu automatik Aurisa i kočim levom. Naravno, za početnike prvo uvežbavanje na manuelcu na sistemu bez kočionog serva :D
Ford weist den Weg.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21494
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 10. nov. 2011. u 01:34h

automatik se vozi tako što otfikariš levu nogu.

Ne treba ti :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 10. nov. 2011. u 09:50h

ja kad sam vozio ono govance od megana automatik,krece da trokira u samoj raskrsnici na ibarskoj i da se gasi,mislim da sam ulubio levom nogom pozarni zid trazeci kvacilo :rotfl:
rust is not a crime

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“