Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Diskusije o F1 i ostale informacije

Odgovori
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Diskusije o F1 i ostale informacije

Poruka od totti » utorak, 14. jun 2011. u 09:44h

Da, Spa '98... legendarno :clap:

Inace, meni licno, ubedljivo najlepsa staza :wub:
Slika

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jun 2011. u 11:37h

Slazem se. Najblizi njoj mi je Monaco ali iz vise razloga, pa i cinjenice da je to jedina f1 "staza" na kojoj sam bio :D
Fiesta!!

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » ponedeljak, 20. jun 2011. u 23:12h

@BojanM
Ma zvao sam ih i bili su u fazonu "Jel imate već nekog provajdera u zgradi?" "E, ako je KDS mi ne možemo da "uđemo". Probajte ... "
Čuo sam i ja za tu foru sa 50+% stanara/potpisa ali kod mene u zgradi je 90% 60+godišnjaka koji su sasma zadovoljni ponuđenim RTS/Pink/Prva/Fox/šifrovana televizija i ne pamet im nepada da išta menjaju u svojim učmalim životima (a nije i da se nešto odnosim sa njima: Dobar dan - Dobar dan!)

Glede onog vaterpola od trke: stvarno ga preteraše sa bezbednosnim merama! Mislim, OK sigurnost učesnika, publike ... ali kad na to dodate ove besmislene zamene guma, ova pravila sa kersom i DRS-om i na kraju nepostojanje (barem nekima od nas :suicide: ) prenosa, ova godina je totalis bzvz MOGLA DA ISPADNE, ali...
Carevi poput Kobajašija, Heidfelda, matorog Šumija i Webera stvarno daju osećaj da iza celog cirkusa (ali doslovce cirkusa) i dalje ima vozačkog srca i duha (uma) a ne para i svega ostalog što unazađuje celu priču.
Neki ljudi zaista nisu (više) za F1 i pomalo je tužno gledati ih kako se vuku po stazi (uvek mi padne na pamet asocijacija na neke bendove koji su još pre 20 godina trebali da prestanu da postoje i koji od tada snimaju jedan te isti album ponovo i ponovo i ponovo i... a onda dođu da drže koncert u BG-u). Pre svega mislim na Masu, Kovalainena, Barikela... Ovaj potonji makar ima izgovor u vidu bolida ali onaj prvi pomenuti... Njemu ni V12 sa 2 turbine ne bi pomogao!

Spa, Monca i stari Nirburring (ali i Kjalami i Silverston)... Ehhh... '80-e!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 20. jun 2011. u 23:32h

Ja bih voleo da bar jedne sezone odrade (makar i promotivnu) trku ali sa aktuelnim F1 bolidima na "zelenom paklu". E to bi bila prava stvar, ali kapiram da bi se formule raspale u nekim krivinama tipa u Karusell-u :D
Fiesta!!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 25. sep. 2011. u 14:15h

Srpski komentatori za F1 su idioti nad idiotima!!!
Evo sad gledam na SKPRime posle dugo vremena prenos na srpskom, i apsolutno mi se ne gleda ovako, kad se nerviram zbog coravih i neupucenih debila.
Fiesta!!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 25. sep. 2011. u 14:31h

Zašto? :wtf:
Meni su oni sasvim OK, gledam ih cele sezone, tj. otkad su otkupili pravo na prenos.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti

Poruka od totti » nedelja, 25. sep. 2011. u 14:53h

Jel Veljko Petrovic mozda komentator?
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 25. sep. 2011. u 14:58h

Zato sto nisu dovoljno informisani/obrzovani oko F1 i ne prate trku vec pricaju o nekim "zanimljivostima", a onda kad propuste neka obilazenja, komentarisu reprizu obilaska kao da je uzivo, uopste nemajuci pojma da se to desilo pre par krugova.
Onda pricaju da su neki vozaci na jednim gumama, iako su na drugim, i time objasnjavaju brza/sporija vremena, sto nema veze sa vezom...
Sve u svemu ja bih bolje komentarisao trku, jer je bolje pratim od njih, a koliko vidim i bolje poznajem tematiku.

Ili sam se ja previse razmazio sa Martin Brundle & DC kombinacijom, ne znam.
Skinucu trku veceras pa cu na miru pogledati, razlog zasto sam i krenuo da gledam na SKPrime jeste sto mi iPlayer nesto baguje, dal im je preopterecen stream ili sta je, ne znam.

Samo cu da navedem danasnji vrhunac koji je bio na pocetku trke. Obilazi Hamilton Schumachera, oni to uopste ne komentarisu i pricaju o levoj stvari. Posle krug-dva, poredak je Rosberg, pa Hamilton, pa Schumacher. Ovaj jedan krece pricu: "Schumacher i dalje drzi Hamiltona, da da, isto kao u Monzi mu ne daje da ga obidje...". Odmah zatim ide repriza obilaska, i oni komentarisu to kao da je LIVE iako na vrhu ekrana blinkce REPLAY i slika je usporena!? :suicide: I komentar: "Taman sam krenuo da hvalim Schumahera ali eto Hamilton je uspeo da ga obidje. Opet, trebalo bi naglasiti da su oba vozaca Mercedesa na mekim gumama i da je zato Hamilton brzi od njih."
Pritom su svi na istim, tj supersoft gumama, a oni su mislili da je samo hamilton na njima.
Posle ovoga sam na kratko upalio BBC prenos cisto da smirim zivce, ali posto baguje, gledacu veceras ko covek u HDu :)
totti piše:Jel Veljko Petrovic mozda komentator?
Nemam pojma koji su, ali su isti kao prethodni sto se debilizma tice (mislim, iz vremena kad su RTS i B92 prenosili). Od kako znam za sebe nismo imali normalne komentatore za F1. Cak sam gledao i Nemacki prenos radije, koji non-stop favorizuju Nemacke vozace a ostale ne vide. Cak je i to bolje od ovih debila.
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » nedelja, 25. sep. 2011. u 15:09h

dule0911 piše: vec pricaju o nekim "zanimljivostima", a onda kad propuste neka obilazenja, komentarisu reprizu obilaska kao da je uzivo, uopste nemajuci pojma da se to desilo pre par krugova.

Nista novo, to su radili jos dok je Hakinen vozio, a i lici mi na Veljka... :rotfl: :vid budale:
Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 25. sep. 2011. u 15:11h

@dule0911

Al si ti neka picajzla :D
Ako se u brzini zeznu i omaše imena, odvale neku glupost, ništa strašno, imaš oči i vidiš šta se dešava, nije to radio prenos. Stavi se za trenutak u njihovu situaciju kad je većinu vremena dinamična situacija, puno podataka leti okolo i osim gledanja na stazu moraju da prate i live timing za dodatne informacije o dešavanjima na stazi... Daj malo kredita ljudima ili jednostavno gledaj BBC live stream sa expat shieldom koji sam ranije postavio.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 25. sep. 2011. u 15:23h

Gledao bih BBC live da im server nije preopterecen, pa non-stop laguje slika i zvuk :)

I nisam neka picajzla, grese i ovi na BBCu, ali u normalnoj meri. A kod nasih je to konstatno i povecava se u toku trke, ajd ok razumem par puta, svakome se desi, ali ovi stalno bre nesto mase :D
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » nedelja, 25. sep. 2011. u 22:53h

Ovo su neki od komentara sa sajta B92 na vest o trci:

Pred pocetak sezone F1 bio sam ocajan jer je bilo indicija da niko nece prenositi trke.Nekako sam se dokopao RTL-a ,pogledao par prvih trka a onda se pojavio SK Prime.Moje srece!A sada ovaj dvojac diletanata i neznalica koji ovo komentarisu baca me u bedak pa ponovo gledam trke na RTL-u, kao covek.Bar ne slusam budalastine.Toplo im preporucujem da Luisa Hamiltona vode kuci i da ga posine .Na danasnjoj trci,ono malo sto sam sarao ta dva kanala pomenuli su tu budalu jedno dvesta puta.Strasno!I jos hrabro izjave da nemaju navijacke aspiracije.Evo i sada Luis...Ne mogu vise.
(aleksandar2301, 25. septembar 2011 15:21)

Pa zar Srbija mora da sluša ovu dvojicu neznalica... Umesto popularizacije Formule 1, ovi nestručni komentari prosto gase ton na TV-u. Inače trka je najbolja ikada vožena u Singapuru.
(ToGo, 25. septembar 2011 15:09)

Tesko ce Hamilton da obidje Sumija,a on ga obisao pola kruga ranije.Da ne citiram prethodne komentare,ali RTL evo i mene.
(nesa71, 25. septembar 2011 17:04)
Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 25. sep. 2011. u 23:26h

Preteruju bigtime. Lično ne volim Hamiltona (em što navijam za Ferrari em što je isti magarac na kvadrat), i prvi bih se nervirao samo tako da ovi zaista i navijaju za njega.
Oko preticanja Hamiltona Šumija... gledao, čuo šta je bilo, čovek je izmislio. Nešto pre nego je Hamilton pretekao Šumahera rekli su (zaista) kako će da bude borbe jer Šumi zna da se brani, što je pokazao i u Monci kad je onoliko zavlačio Hamiltona, ali čim ga je prešao bio je komentar tipa "ovaj put Hamilton nije imao toliko problema sa preticanjem Šumahera, bla bla..."

A to da će zaista da gledaju RTL - oće, samo što neće. To je negledljivo i nemcima :D

Komentari na B92 su ništavni po pitanu objektivnosti, samo navijačko prepucavanje i ništa više - od politike do sporta. Naravno - 98.5% svih komentara je negativno - o čemu god da su. To ti kažem kao neko ko godinama poznaje veliki broj ljudi, što u redakciji radija što u web redakciji, i kome je, otkad je sajta B92, to home page na svim računarima (pos'o-kuća-lap).

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 01:54h

I pride su jedno tri puta ponovili kako je polomljena desna strana spojlera, iako je polomljena leva.
Djak pesak :)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 20:17h

@fancy
Izgleda da nismo gledali istu trku i slusali iste komentatore, jer to sto su napisali u komentaru za Hamiltona i Schumija je tacno :)

Jeste, tacno je da su oni pominjali borbu u Monzi jos dok je Hamilton bio Schumachera, ali da komentarisu kako je Hamilton i dalje iza njega, iako je iza Rosberga, i onda usporeni snimak da komentarisu kao da je uzivo... Priceless :)

Naravno slazem se da je vecina komentara na b92 uvek negativna, ali me oni i ne zanimaju preterano, znam i sam sta sam gledao, mislim slusao :D

Na kraju sam pogledao uvece u HDu trku, BBC prenos... Milina :)
Smorilo je malo ove sezone sto je Vettel dominantan, i iako ga ne volim skidam mu kapu, stvarno je konzistentan i ume da iskoristi bolid ispod sebe. Neki ce reci da uvek dobija sve sa pol pozicije, ali opet, treba i za to imati koncentraciju. Sa druge strane i dalje navijam za Hamiltona iako se pretvara u sve veceg debila, ali jbg to je subjektivno sa moje strane, oduvek sam ga gotivio :)
Fiesta!!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 21:08h

Pazi, verovatno je sve i bilo tako, ali u magnovenju, shvatiš šta se desilo i informacija ti se ispegla u mozgu (evo ti ladno moj primer :D) - Hamilton je prešao Šumija, video si, video sam, ljudi su dali komentar - da li na replay ili na live, nevažno je, ali verujem da nije zato što su debili nego jednostavno u brzini i gomili informacija koje se brzo smenjuju lako je napraviti grešku. A, ko što rekoh, ja sam ti onda primer da to ladno može da prođe nezapaženo i u krajnjoj instanci - nebitno. Sve materijalne činjenice smo videli kako su se događale što je i najbitnije.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 21:11h

Tu se u principu slazem sa tobom, sve je bilo i sve smo videli :)

Al jbg mene nervira, sta cu, RTL i BBC me razmazili :D

Na RTLu npr je uvek Christian Danner vadio situaciju, da nije njega bilo imali bi vrv slican tandem kao i mi sto se komentarisanja tice :)
Fiesta!!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 21:22h

Sa druge strane RTL je meni totalno negledljiv. Na početku sezone sam pokušao da gledam, ono, veliki TV, ludilo, digitalni prijemnik... popizdeo sam posle 10 minuta i radije proveo sledećih 20min trke tražeći neki normalan stream. Posle sam našao BBC preko Expat Shielda i čak i sa povremenim zastojima zbog bufferovanja bilo mi je bolje od RTL. Jbg, ne znam nemački, tako da mi je potpuno svejedno ko i šta priča, što se mene tiče mogli su i da deklamuju odlomke iz Mein Kampf lol Šta god da se dešavalo, zvuk im je bio monoton i ravan, kao da prenose šahovski meč Podmoskovske ženske lige :wtf:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 21:26h

fancy piše:kao da prenose šahovski meč Podmoskovske ženske lige :wtf:
hahahaha hahahaha hahahaha

Ja razumem nemacki, a dosta dugo nisam imao kablovsku/antenu/tada je bio samo dial-up, pa nisam imao prevelikog izbora, tako da sam se nekako navikao na njih.
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 22:34h

Ja F1gledam na nemcima jos od 2000. god (preko satelitske do 2006. a onda na kablovskoj), a sad gledam :.!.: , posto KDS nema SK prime, a RTL skrembluju za vreme trke :wtf: :suicide: :punnish: :mad: .

Fancy, sta bi za nas dogovor - ja gledam trke kod tebe, a ti imas alibi od mene kad je Liga sampiona? hahahaha
Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 22:39h

Dogovor važi osim sledeće nedelje kad sam na putu (podseti me samo u petak pred trku da se dogovorimo) :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 27. nov. 2011. u 19:45h

I dodje kraj sezone...

Za sledecu sezonu bih najvise voleo da Barichello dobije mesto, u bilo kom timu, gotivim ga i cenim za sve ove godine sto je u F1.
Malo je smor sto u top timovima nece biti izmena sto se tice vozaca, pa mozemo samo da se nadamo da ce neko iz Ferrarija/McLarena staviti prst na celo i napraviti konkurentan bolid. Jer Vettel ako ovako nastavi postace kao Schumacher u Ferrariju.
Inace sam Vettela poceo malo vise da cenim i postujem iako mi i dalje nije favorit, ali decko definitivno ume da vozi.
Hamilton ce morati opet da nadje svoj "mojo" tokom pauze, inace mu se ne pise dobro, Button ga je realno oduvao ove sezone, i to ne samo zato sto je imao vise srece nego je Hamilton stalno pravio neke glupe greske. Mada ga razumem, i ja da sam na njegovom mestu i da se odvojim od onake ribe, i ja bih se smorio :rotfl:

Btw ne znam da li sam i ovde spomenuo, ali ko nije, neka sto pre pogleda ovaj dokumentarac o Senni, vredi svaki minut od 2 ipo sta trajanja :) http://www.imdb.com/title/tt1424432/
Fiesta!!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 27. nov. 2011. u 19:53h

Ja se nadam da će u sledećoj sezoni Kimi dobiti mesto u nekom timu, a što se Barichella tiče, ne verujem da će nedostajati ikom osim tebi :D

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 27. nov. 2011. u 20:02h

od kad navijam, navijam za ferrari al Hamiltonovu voznu veoma postujem, jedini je on za akciju, pored njega ostali kao da arce formule, sto se mene tice nema veze sto su rezultati izostali..

totti

Poruka od totti » nedelja, 27. nov. 2011. u 20:04h

Meni nedostaje Katayama... :'(

Milane, a Sato kakav je bio? :bravo:
Slika

Odgovori

Povratak na „F1“