Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

auto na hho

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Re: auto na hho

Poruka od Nozzlezator » utorak, 30. avg. 2011. u 17:00h

Lolololololololololololololo - evo link na youtubu :D

[youtube][/youtube]

Borise ovome ne trosi ulje izgleda :D

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » utorak, 30. avg. 2011. u 21:58h

Ovo definitivno deluje ko sprdnja na ozbiljnu temu..
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » utorak, 30. avg. 2011. u 22:09h

Pa jos i ford :D

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 30. avg. 2011. u 23:53h

Cika Dule piše:To je cinjenica da je Stanley Meyer u vise navrata dokazao da to pije vodu i da su ga na kraju zbog toga likvidirali.
Taj prevarant nije nikada nista dokazao, a jos manje je to cinjenica.
Upravo obrnuto, dokazano je (na sudu) da je njegov patent najobicnija prevara.
Ljudi misle da ako je nesto patentirano to mora i da radi, a to jednostavno nije tako. Patent samo znaci da ti polazes pravo na neku spravu koja je napravljena tako i tako, a da li ona uopste radi se jednostavno ne proverava.
Cika Dule piše:Da je to bilo samo marketinski trik ili neka druga vrsta prevare sumnjam da bi uspeo da privuce toliku paznju naftne industrije i na kraju plati zivotom. Na bazi ove cinjenice mi deluje da to nije pusta prica ali da definitivno ona nece dobiti svoje mesto pod suncem dokle god je naftnog monopola. ;)
Opet pominjes cinjenicu koje nigde nema.
Uopste nije privlacio paznju naftne industrije vec dvojice alavih i glupih investitora, koje je prevario za 25000$ (zbog cega je i osudjen).
Umro je od mozdanog udara, kao i gomila drugih ljudi.
Pogledaj malo: http://www.aardvark.co.nz/stanley_meyer.shtml
A evo i kratkog izvoda o sudjenju:

In 1996, Meyer was sued by two investors to whom he had sold dealerships, offering the right to do business in Water Fuel Cell technology. His car was due to be examined by the expert witness Michael Laughton, Professor of Electrical Engineering at Queen Mary, University of London and Fellow of the Royal Academy of Engineering. However, Meyer made what Professor Laughton considered a "lame excuse" on the days of examination and did not allow the test to proceed.[3] According to Meyer the technology was patent pending and under investigation by the patent office, the Department of Energy and the military.[14] His "water fuel cell" was later examined by three expert witnesses in court who found that there "was nothing revolutionary about the cell at all and that it was simply using conventional electrolysis". The court found Meyer guilty of "gross and egregious fraud" and ordered him to repay the two investors their $25,000.[3]
Djak pesak :)

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » sreda, 31. avg. 2011. u 09:17h

Prijatelju, lepo sam napisao u svom postu da nemam želje ni volje da pametujem. Fakultetski sam obrazovan pa čak i malo više od toga, a bogami sam se i profesionalno pokazao u svojoj struci. Prema tome namam želju i potrebu da mi neko soli pamet,već sam ovde da bih se relaksirao od posla i nešto naučio oko svog auta. ;)
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

mbole

Poruka od mbole » sreda, 31. avg. 2011. u 09:31h

Napisao si:
"Bez zelje da tehnicki disktujem da li je moguce ili ne"
Mozda sam ja to lose shvatio, a mozda ti lose napisao :)

U skladu sa tim, nisam ni vodio tehnicku diskusiju (nju smo valjda vec rastabirili), vec o stvarima koje se stalno pominju u vezi sa tim likom, a veze nemaju sa stvarnoscu.

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » nedelja, 4. sep. 2011. u 13:49h

Ovaj "pronalazak" je cista glupost. Da bi iz vode elektrolizom izdvojili vodonik koji se koristi kao gas koji sagoreva morate uloziti vise energije (elektricne) nego sto je na kraju dobijete sagorevanjem. Da ne pominjem gubitke energije prilikom sagorevanja gde preko 50% odlazi u vazduh u vidu toplotne energije koja ne moze da se iskoristi.

Nesto u sta mogu da poverujem jeste pronalazak koji iz vode (takodje putem elektrolize) izdvaja kiseonik koji gura direktno u usisnu granu i omogucava bolje sagorevanje goriva i samim tim vise energije. Fora je u tome sto morate ugraditi pravi mali generator od minimum 2 kW ispod haube koji vise guši motor nego sto mu kiseonik povecava snagu. Tako da sve to nema veze s vezom.
Moj ford stari nikad se ne kvari

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 4. sep. 2011. u 16:15h

Da konacno i ja kazem nesto "u prilog" hho-a :)
Doduse samo naizgled u prilog.

Postoji teoretska mogucnost (vrlo verovatno se ona i eksploatise u praksi), da kod loseg motora, ovo doprinese boljem radu.

Recimo da imate los dizel, sa na primer losim brizgaljkama ili slabom kompresijom, i on usled toga ne pali redovno, odnosno dobar deo goriva "ode nigde" posto uopste nije ni upaljeno. Mala kolicina praskavog gasa, moze da doprinese da takav motor pocne da radi bolje, iz prostog razloga sto ce se smesa paliti svaki put, jer ce se ta mala kolicina vodonika ponasati ko "svecica".

To naravno ima svoje posledice po trajnost motora posto je sada paljenje manje vise nekontrolisano, odnosno desava se ne onda kad bi trebalo, vec u nekom trenutku kada praskavi gas resi da se upali. To ce se kompenzovati uglom ubrizgavanja, i naizgled sada motor radi bolje, ali sada je dosta parametara pomereno tako da motor radi u "pogresnom" rezimu, iako radi bolje.
Ustvari trebalo bi srediti na motoru ono sto mu zaista fali.

Slicna varijanta postoji i kod benzinaca, i u sustini ovde se moze nesto dobiti samo kada je motor vec u jako losem stanju. Na primer slaba varnica nece uspeti da upali normalnu benzinsku smesu ali ce uspeti da upali ono malkice vodonika. U sustini takav neispravan motor radi sa recimo 50% svoje iskoristivosti, i ti mu sad dignes iskoristivost na 80% projektovane (posto si prvo potrosio jedan deo da bi napravio hho). Ali mnogo je bolje promeniti svecice ili kablove ili bobinu, ili sta je vec, i dobiti regularnih 100%.

I inace se 99% prevara sa "ustedjivacima" goriva zasniva na propalim i nepodesenim motorima.

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » ponedeljak, 5. sep. 2011. u 11:35h

Ako sam dobro ispratio tematiku i na netu i ovde, jedina realna korist (ako su navodi istiniti) od ovog sistema je da hho u mešavini sagoreva garež u cilindrima motora. Mada sam čitao da se garež može eliminisati i nekim motornim uljima (full sintetika), ako i taj podatak nije pogrešan.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » ponedeljak, 5. sep. 2011. u 15:44h

srbin je izumeo struju, ja se zarko nadam da ce i auto na vodu :ozid:

mbole

Poruka od mbole » utorak, 6. sep. 2011. u 00:06h

stefan milanov piše:srbin je izumeo struju
:) Zivele novinarske "definicije". Uvek me muka spopadne kad nesto ovakvo procitam po novinama.

Struju niko nije "izumeo", ona je prirodna pojava. Ko kad bi rekao da je neko izmislio Mars ili Saturn.
Nije je cak ni otkrio, posto je otkrivena davno pre toga.
Covek je izmislio odlicno tehnicko resenje za motor/generator naizmenicne struje, i izborio se (zajedno sa onima koji su u to utresli goleme novce) da u siroku upotrebu udje naizmenicna a ne jednosmerna struja (u koju su neki drugi vec bili utresli isto tako goleme novce).

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 6. sep. 2011. u 09:41h

Bole nije to samo novinarska definicija, nego greška i u školstvu. Meni niko u školi nije rekao da je Tesla samo osmislio rešenje za naizmjeničnu struju, nego da je on pronašao struju.
Tako da sam ja do prije mjesec dana imao mišljenje da je on pronašao struju...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » utorak, 6. sep. 2011. u 10:32h

Strasno.
Ne znam sta drugo da kazem. :suicide:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 6. sep. 2011. u 10:38h

A niko se nije zapitao ko je izgubio struju da bi je on pronašao? Ili više u školi ne uče kritičko razmišljanje...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 6. sep. 2011. u 10:55h

mbole piše: Ko kad bi rekao da je neko izmislio Mars
...mmmm...mars, snikers, twist, baunti, kinder buJeno...mmm thumbsuph

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 6. sep. 2011. u 10:56h

PA kako da ti kaže, u školi je bilo i dobrih nastavnika/profesora, a bilo je i onih koji su sačuvaj bože.
Eto u osnovoj školi je bila nastavnica engleskog u 7. razredu koja obuče majicu sa velikim izrezom, a hvala Bogu imala je šta da izbaci i onda stane ispred tebe i nasloni se na tvoju klupu tako da su ti pravo pred očima. Ili dođe s leđa pa ti svoje grudi nasloni na glavu. U oba slučaja te nešto pita, a mi jadnici se pobugimo, ne znamo da beknemo slova. hahahaha
A u srednjoj je bila profesorica srpskog, koja se na času šminkala, ugovarala je*ače (koji su bili po 10-15 godina mlađi od nje), uz to još npr. ako odgovaraš ona gleda kroz prozor ili piše sms, a kad završiš s pričom kaže ti nisi ti to dobro naučio pa zbiberi keca ili neku jadnu dvojku. :suicide:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » utorak, 6. sep. 2011. u 10:58h

Sad je meni jasno odakle vuces traume hahahaha

A da mi je videti tu nastavnicu engleskog... mrgreen

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 6. sep. 2011. u 11:01h

kolega, ovo nije tama da mi debatujemo o tome sto si ti poludeo za milfarama :vid budale: ...... A tebi jadniku na engelskom bilo lose :P , garant si isao i u druge razrede (odeljenja) na engleski......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » utorak, 6. sep. 2011. u 11:10h

A zamisli samo auto koji kao pogonsko gorivo koristi pivo ili coca colu mrgreen

...mmm nastavnica engleskog mmm... :wub:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 6. sep. 2011. u 11:19h

Tema: auto na hho.
Epilog: sisata nastavnica engleskog koja nabija traume.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: hahahaha hahahaha hahahaha
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 6. sep. 2011. u 11:30h

Eh da je i meni da je vidim, ali nema, otišla. :( Bila kod nas manje od godinu dana i onda je uzeli oni stranci za prevodioca. Otišla sa njima, jer tamo oni svi mladi, vojnici bez žeMska u blizini. A to u školi nije mogla dobiti od nas, mladi, a profesori svi stari i jbg.
A traume su mi ostale za cjeli život, pa šta vi mislite zbog čega ja ganjam ove starije? mrgreen

Totti thumbsuph thumbsuph hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » utorak, 6. sep. 2011. u 11:52h

mbole piše:
stefan milanov piše:srbin je izumeo struju
:) Zivele novinarske "definicije". Uvek me muka spopadne kad nesto ovakvo procitam po novinama.

Struju niko nije "izumeo", ona je prirodna pojava. Ko kad bi rekao da je neko izmislio Mars ili Saturn.
Nije je cak ni otkrio, posto je otkrivena davno pre toga.
Covek je izmislio odlicno tehnicko resenje za motor/generator naizmenicne struje, i izborio se (zajedno sa onima koji su u to utresli goleme novce) da u siroku upotrebu udje naizmenicna a ne jednosmerna struja (u koju su neki drugi vec bili utresli isto tako goleme novce).
izvinjavam se na neznanju mbole... covek se uci dok je ziv
ispravljam post, sad ce glasiti ovako: srbin je izmislio odlicno tehnicko resenje za motor/generator naizmenicne struje (zajedno sa onima koji su na to utrosili goleme novce) da u siroku upotrebu udje naizmenicna a ne jednosmerna struja (u koju su neki drugi vec bili utresli isto tako goleme novce), nadam se da ce i srbin (zajedno sa onima koji istresaju goleme novce) da napravi auto na hho :rotfl:

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 6. sep. 2011. u 12:44h

Ulaskom dečkonje u igru, diskusija u ovoj temi je konačno otišla u pravom smeru ;) :beer:
Iosis piše:...
Meni niko u školi nije rekao da je Tesla samo osmislio rešenje za naizmjeničnu struju, nego da je on pronašao struju.
Tako da sam ja do prije mjesec dana imao mišljenje da je on pronašao struju...
Ne znam da li su ti javili da su se Turci konačno vratili u Tursku (pa odatle na EP u Litvaniji ;))? :wtf:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » utorak, 6. sep. 2011. u 13:02h

totti piše:Tema: auto na hho.
Epilog: sisata nastavnica engleskog koja nabija traume.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: hahahaha hahahaha hahahaha
fancy piše:Ulaskom dečkonje u igru, diskusija u ovoj temi je konačno otišla u pravom smeru ;) :beer:

Ulepsaste mi dan sa ovom temom! hahahaha hahahaha hahahaha :bravo:
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

mbole

Poruka od mbole » utorak, 6. sep. 2011. u 13:11h

stefan milanov piše: izvinjavam se na neznanju mbole... covek se uci dok je ziv
Ma salim se bre, ja sam i ovo tvoje shvatio kao salu.

Nego, mislim da je ipak prava stvar izmisliti auto koji radi na sisate nastavnice engleskog :)
Eto pravog zadatka za inzinjere, inovatore, izumitelje i ostale

Odgovori

Povratak na „Svaštara“