posto sam vernik, dacu jedan primer iz Hriscanske Pravoslavne Crkve. Posto nauka kaze da je nemoguce iz nicega stvoriti nesto, kako je moguce da iz freske tece krv ? kako je moguce da sv. Vasijije ostroski svaki put kad mu skinu "cipele" nadju pesak u njima ? postoje mnooooogo primera jos koje nauka ne moze da objasni... mnogo njih mozete naci na "otkaceni" forumum, tema "Nauka vs Religija" ... i moj nick misa_lauda da ne bih ovde opet pisao sve isto...fancy piše: p.s. jel može neki mali primer tog "nekad" događaja iz poslednje rečenice?
mbole piše:Nakon 24 elektrolize "rasturio" si 10 ml vode i dobio si 1 GRAM vodonika. Naravno da nisi vozio auto 24 sata, ne mozes da ga vozis ni 1 sekundu na to.Shomy_ksh piše:@mbole - pusti te racunice ... i ja sam napisao za onih 10ml a ako procitas malo bolje videces da pise da nisam vozio 24h auto nego je elektroliza trajala toliko![]()
Daj razmisli malo, ako ti treba 24 sata da bi dobio tu kolicinu, koju kolicinu ces dobiti za 1 sat? 0.04 grama. I sad ce tih 40 miligrama vodonika nesto da urade za 1 sat voznje?
Ne secam se da sam igde racunao potrosnju dizela, a jos manje na tvojoj fiesti.Shomy_ksh piše:a po ovim tvojim proracunima moja fiesta nikako ne moze da trosi 3,8l (dizela) .. ispada da trosi kao boskov cossi![]()
Kad nesto neznas, lepo srocena prica ti sve "objasni"Shomy_ksh piše:mnogo vise objasnjavaju nego ona sarma i te racunice...
Gospodin Tesla se i te kako bavio racunicama. I nikada nije rekao 80% onoga sto mu se pripisuje.Shomy_ksh piše:Prvo Tesla je rekao da ce automobili da idu na vodu...eto covek naparavi sve i svasta a ti opet racunice...
Sta su mu sve nadobudni novinari i prevaranti ugurali u usta je sasvim druga stvar.
Ja se ne ljutim, smesno mi je da dozvoljavate da vas varaju takvim glupostima.Shomy_ksh piše:msm nemoj da se ljutis al nekad se teorija i praksa ne mogu porediti...nekad praksa uradi ono sto u teoriji nije moguce...
za 24h sa "malom" spravom cisto da se vidi dal uopste to moze da se uradi.. kad se napravi nesto vece logicno je da ce brze i vise imati efikasnosti...

voleo bih da izracunas potrosnju za fiestu da vidim koliko su ovi iz fabrike zaebali proracun.
moguce da mu pripisuju po nesto ali mnogo toga su mu pokrali.