Ali dobro vrv imam veci luft u glavi upravljaca vozaca

Moderator: Dragomir
Iako izgleda neverovatno, ovo je potpuno realna cifra.Dragomir piše:...
Sa mondeom MKIII 2.0 TDCI 130KS u 6.brzini pri brzini kretanja oko 100 km mondeo trosi oko 3.5 l/100km
...
Jeste, samo ovo je za TDCI od 115 KS mučenje, da ne kažem greotaNesa piše:Katalizator se proverava na specijalan nacin...
Dizela samo drzi do 2000 obrtaja,ranije ukljucuj visi stepen prenosa i potrosnja ce biti niska
evo da se nadovezem... EGR ventil zaprljan i nikad ciscen do pre neki dan...na satu 156 000km (ako se moze verovati)zoradonjic piše:Većina majstora sa kojima sam pričao slažu se da zatvaranje eger ventila utiče samo na ekologiju, na potrošnju ne.
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Meni sa istim autom (samo hatchback) BGD-NS, ista brzina, oko 6.5 l/100 km.gory piše:Posto sam ispratio potrosnju na danasnjem putu da prilozim i moje podatke :
Ford Focus 1.8 tdci (115ks) karavan
autoput Nis-Beograd , Beograd-Nis, 140km/h na 2.800 obrt/min (ukljucen tempomat), dvojica u kolima,
potrosnja 6.8-7.0 l/100km
Realno to je ta potrosnja za 1,8 tdci. Oko 6-6.5 otvoreno, 8-9-10 gradbucho piše:Evo i ja da se ukljucim i dodam svoja iskustva...
U pitanju je Focus 1,8 tdci 115ks, relacija BG-UE...pri tom nako tocenja
punog rezervoara presao sam 70km po Beogradu i 200km do Uzica, i kada
sam dosao na pumpu stalo je 16l...sto mu dodje prosek negde 5,9l/100km.
Moram da napomenem da nas je bilo dvoje u kolima i da sam se trudio da
nigde ne predjem 2300rpm,tako da se moze reci da sam ga bas mazio...
Zato mislis da te neko zavitlava ako ti kaze da skines pumpu i dizne i odneses u servis? Ti ne smatras da je to dobro resenje koje ce ti mozda resiti problem? Taman kad odneses ces da vidis da li ti dizne "piske" i koliki im je protok... a za pumpu ces da vidis u kakvom je stanju i da li ima neki kvar (mozda cak i na elektronici). Da li si stavio original senzor? Da li si zamenio regulator pritiska?Neo Anderson piše:... da me ne zavitlava odgovorima sa skidanjem pumpe i dizni neka odgovori...
bkrmar piše:Zato mislis da te neko zavitlava ako ti kaze da skines pumpu i dizne i odneses u servis? Ti ne smatras da je to dobro resenje koje ce ti mozda resiti problem? Taman kad odneses ces da vidis da li ti dizne "piske" i koliki im je protok... a za pumpu ces da vidis u kakvom je stanju i da li ima neki kvar (mozda cak i na elektronici). Da li si stavio original senzor? Da li si zamenio regulator pritiska?Neo Anderson piše:... da me ne zavitlava odgovorima sa skidanjem pumpe i dizni neka odgovori...
Nemoj pogresno da me shvatis ali ako bajes iznad haube i ocekujes da se same stvari poprave od sebe mislim da se to nece desiti.
Lepo uzmi parce papira i sistematski napisi sta moze da uzrokuje takve simptome. Onda lepo ides jednu po jednu stavku i doci ces do resenja.