Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14229
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 17:50h

Karavan je morao biti zato sto nas dosta (+ torbe) ide za Hrvatsku svaki put kad dodjemo u Srbiju.
A dizela je hteo cale i morao sam da mu udovoljim. U ocima mog caleta svi benzinci trose minimalno 10 litara u gradu jer je njegov Stojadin toliko trosio pre 30 godina, a svi dizeli trose oko 5 litara jer je toliko trosio Golf kec dizel u njegovo vreme. :D

Rentanje mi se zaista ne isplati. I one najvece krntije (Skoda Felicija stara ko biblija) su 30 evra po danu. U Hrvatskoj je jos skuplje, tamo sam placao cini mi se oko 40 evra po danu (doduse dobio sam novog Fiat Grande Punto). Put do Hrvatske i nazad za nas 6-7 koliko nas ide izadje oko 1,000 evra (tip naplacuje cini mi se 40 evra po osobi u svakom pravcu). Ovo su svi brojevi zadnji put kad sam rentao aute (2008). Znaci ova 4 puta koja sam dolazio u Srbiju sam potrosio daleko vise na transport nego sto ce me Passat kostati.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:00h

@Talladega_500
FiestaRS piše:Ja znam 10ak slucajeva da su im drmnuli nekog novijeg VW-a, to je ziva istina da se kradu kao ludi.
Nisam hteo to da potezem,ali Passat (dizel,karavan) uvezen iz Slovenije je dva dana kasnije ukraden. Placan 7000e. To je bilo pre mozda 7-8meseci. Ja bih to govno zaobisao u sirokom luku. Kradu se kao nenormalni i apsolutno ne vrede zivaca. Svaki put kada ga ostavis negde (bilo gde) verovatnoca da ti ga ukradu je ogromna. Pa ti ako hoces da se brines svaki put dal ces morati taxijem kuci,ti ga kupi.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:21h

Dusan64 piše:...
to govno
...
hahahaha
Brutalno.

A ja se još trudim da budem fin :ozid:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:23h

Znao sam da se VW krade, ali nisam znao da je toliko ozbiljno.

Mislim, ja necu biti puno po gradu. Ja cu ziveti pored Barajeva i jedino gde trebam ici je do devojke u Pancevo, to ce biti voznja 90% vremena. I zadnji put kad sam bio bi vozio negde do nekog podnaselja (u ovom slucaju je bio Vidikovac), onda ostavio tu kola i uzeo autobus ili taksi do centra posto nisam hteo da se zezam sa parkingom po gradu.
Plus, sama voznja u Beogradu je :suicide:
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:32h

Vožnja u Beogradu je sasvim OK i to ti govori neko ko svakog dana prelazi dva puta po 10Km do posla i s posla (poso-kuća ;) ) na deonici Rakovica - Vukov Spomenik.
Dok sam živeo u centru takođe nije bilo nekih velikih problema. Jbg. Beograd je projektovan u doba Turaka kad je bilo značajno manje automobila na ulicama 8)

Trenutno su radovi na Gazeli i to stvara velike gužve na prilazima istoj što za posledicu ima veće zastoje u rush hours.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:35h

Guzve su najmanji problem. Ne moze proci ni sekunda da se ne cuje sirena auta. Kultura vozaca je ... :wtf: Meni je lakse bilo voziti moj Ford F-150 dugacak 6+ metara kroz centar Chicaga tokom petka i subote uvece (kad su guzve najvece) nego voziti malenkog Golfa kroz Beograd. Jos jedan od glavnih razloga zasto sam uzimao taksi i autobus svaki put kad bi isao prema centru grada.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:44h

Preteruješ.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:49h

Oni u gradu Čikagu imaju 6+ traka i nemaju uličice kao što ih je pun Beograd (posebno one u jednosmerne u centru), tako da ne bih rekao da preteruje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 17. mar. 2011. u 18:57h

Ne znam, možda sam navikao, ali apokaliptična slika saobraćaja u Beogradu eventualno važi tokom udarnih sati, ali sigurno nije tako celog dana i uvek...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 17. mar. 2011. u 19:10h

Oguglao si.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 17. mar. 2011. u 19:26h

Pa koliko njih danas ne gugla? mrgreen
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 19:33h

Ne radi se o guzvi vec o kulturi drugih u saobracaju, a ona je definitivno najgora ovde. Kad god sam otisao negde gde su ljudi iole civilizovaniji, nisam primetio takvo "nervozno" ponasanje u saobracaju kao sto je to u Beogradu, a guzve su bile slicne.
Ja svaki put kad odem u BG vidim, ili licno imam situaciju sa nekim nervoznim vozacem, tako da mislim da Taladega ne preteruje.

Evo danas sam napravio 50km po BGu i gledao kako taxista oce da se pobije sa likom. Ko zna skretanje iz Ruzveltove u Bulevar, 2 trake na levo, jedna od njih je i za desno i skroz desno tramvajske sine. Tramvaj skrece levo medjutim neko je ostao u raskrsnici (ili sta je vec bilo nisam se previse interesovao) i tako kad se automobilima upalilo zeleno on je preprecio obe trake. Ovi iz leve trake su skretali levo zaobilazeci tramvaj (taman bilo mesta), taxista na sinama iza tramvaja ceka da se tramvaj skloni, a onda nasrce na punta koji ceka da skrene desno, u fazonu, obilazi tramvaj sa leve strane, ajde sta cekas, a covek ne moze nigde da makne sa svih strana ima prepreke. Upalilo se crveno u medjuvremenu, tramvaj se sklonio, taxista na crveno pun gas i odeee. :ozid:
Posle se vracam kuci autoputem, lik se nabio sa hyndaiem i30 u levu traku. Vozim iza njega oko 1km, mozda malo manje, necu da blicam jer nemam obicaj da to radim. Desna traka slobodna, cekam da se skloni, on se ne sklanja. Ok, onda smo naisli na grupu auta koja su isla sporije, obidjemo njih, onda opet desna traka slobodna, on se ne sklanja. Blicnem jednom, ne sklanja se. Blicnem drugi put, on se skloni, i onda doda pun gas da meni ne bi dao da ga obidjem. Ja se ne cimam, nemam nameru da se teram, koliko ubrzavam u 6toj ubrzavam. Ispred njega autobus GSPa, on izlece ispred i sece me (vec sam ga preticao) i koci namerno. Obidjemo bus lagano i onda kad ga je obisao, pun gas, smota u zutu traku gde je vec bilo iskljucenje, ne skrece vec obilazi tako sve redom, mimoilazeci se sa cunjevima, divlja. Ja svo vreme u levoj traci gledam ispred sta radi budala, i onda kad je skretao tj iskljucivao se ceka mene da prodjem pored njega i nesto me gleda...
I kako covek da se ne iznervira sa voznjom u BG. :/

Za kradju VWa se slazem. Cale je prvih 7-8 godina posedovanja golfa 2 bukvalno stalno vodio nekog od nas dece sa njim da mu neko ne bi digo auto, krali su se nenormalno. Sad ne znam kakvo je stanje ali kad sam cuo za slucaj od Dusana64, smorio sam se. Das tolike pare i posle 2 dana ode auto :(
A meni se desavalo par puta da ostavim Mondea u Zemunu i centru grada otkljucanog :blink: . Pogodite sta se desilo - nista :ford:

jbt koliko post, izvinjavam se :vid budale:
Fiesta!!

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 19:43h

Talladega_500 piše:Znao sam da se VW krade, ali nisam znao da je toliko ozbiljno.
Pa evo ti mog primera,a ima ih jos koliko hoces. Na carini snime sta ce da kradu i (barem ja tako cenim) i nista ih ne moze zaustaviti. Veliki je rizik kupiti ga,to je barem moje misljenje.
fancy piše:Vožnja u Beogradu je sasvim OK i to ti govori neko ko svakog dana prelazi dva puta po 10Km do posla i s posla (poso-kuća ;) ) na deonici Rakovica - Vukov Spomenik.
Dok sam živeo u centru takođe nije bilo nekih velikih problema. Jbg. Beograd je projektovan u doba Turaka kad je bilo značajno manje automobila na ulicama 8)

Trenutno su radovi na Gazeli i to stvara velike gužve na prilazima istoj što za posledicu ima veće zastoje u rush hours.
Komsija. :D

Inace,po gradu svaki dan predjem oko 70-80km. Ako poznajes grad i znas da se snadjes za tebe nema guzve..eventualno slusas radio da znas da su guzve.. mrgreen

Raspala Gazela,morao sam da idem obilaznicom,a svi oni sleperiii...nikad kraja.

Preterujete za nervozne vozace po Bg-u,danas sam video samo jednu tucu,doduse na sred kruznog toka na Nbg-u,ali nista strasno.. hahahaha
[quote="dule0911""]A meni se desavalo par puta da ostavim Mondea u Zemunu i centru grada otkljucanog . Pogodite sta se desilo - nista [/quote]
Ja danas zaboravio kljuc u bravi..i nije me bilo sat vremena.. :ozid:

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 20:24h

ja znam par slucajeva kradje ali to su uradili ovi sto su i prodali kola..... proda nepoznatom coveku, a sebi izradili jos jedan kljuc, i kulturno udju u auto....
ali necemo o tome sada.... covek ce se uplasiti da smo velike lopovcine pa nece ni doci......
evo jedan slucaj na klisi sto se desavao, likovi su stalno obijali jeddan jugic i posle 5-6 puta vlasnik je poludio (smorio se menjajuci bravice) i ostavi im otkljucano i kljuc u bravi, da napomenem da su stalno vracali auto, i to su mu jos sipali goriva ;)
ma kultura u bg-u je kriticna, svako trubi, niko nikog ne postuje, a da vidis da je neko pustio nekoga da se ubaci pa to ti je ko da si video cigu da se kupa.........(mada ja idem samo 1-2 puta mesecno u bg)....
dule0911 piše:
A meni se desavalo par puta da ostavim Mondea u Zemunu i centru grada otkljucanog :blink: . Pogodite sta se desilo - nista :ford:

jbt koliko post, izvinjavam se :vid budale:
:shok: pa gde u zemunu otkljucanog, tamo i smileychar022 kradu :P ...
a post rulest mene bi mrzelo kucati toliko :D
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 20:40h

Nije to bas tako.. Mnogo vozaca ima,a oni losi se uvek istaknu,pa je misljenje takvo da su svi nekulturni i bezobrazni..

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 20:43h

Pogresno ste me razumeli, ne mislim ni ja da preovladjuju nekulturni u BGu. Samo sam hteo da kazem da su mnogo cesci nego u nekim drugim sredinama.
knezevic piše: :shok: pa gde u zemunu otkljucanog, tamo i smileychar022 kradu :P ...
Imam protekciju :diablo: hahahaha hahahaha
Protekcija - vozim Ford :.!.: :ford:
Fiesta!!

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 21:21h

@dule
ma to stoji, generalno , koliko sam i ja cuo i koliko vidim, fordovi se retko kradu, ali ipak sta ja znam, mome burazu su dva puta ispred zgrade u temerinu obijali daewoo nubiru , tako da ja zakljucam uvek i ponesem saobracajnu :P ....

a za kulturu, ma najvise mrzim da vidim lika u ML-u prica na telefon, pusi neki tompus i tako dere se sto ti pusis nekog da se ubaci :zuti: ....
e Talladega_500 ti kada dodjes prati da nece biti neki skup pa naleti da vidimo to uzivo thumbsuph
a gde odosmo mi u odnosu na naslov cekicko
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 21:21h

911s [SK] piše:Oni u gradu Čikagu imaju 6+ traka i nemaju uličice kao što ih je pun Beograd (posebno one u jednosmerne u centru), tako da ne bih rekao da preteruje.
Centar Chicaga, gde sam nedavno isao na koncert, je imao jednu ili maksimalno dve linije u svakom pravcu. 6+ traka ima samo autoput, ovo je bio sam centar grada. Plus sam bez problema usao i u garazu (bilo je blizu, antena sve vreme udarala u plafon garaze). :D
I ono sta jos centar Chicaga ima je 90-godisnje babe (sa veoma sporim refleksima) visoke 150-160 cm za volanom Buick Roadmasters (koji je otprilike istih dimenzija kao BMW 7-Series). Pa se ti usudi voziti pored njih. lol

Slika

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 17. mar. 2011. u 21:48h

911s [SK] piše:Pa koliko njih danas ne gugla? mrgreen
Ko nema u vugla ima u gugla :D
dule0911 piše:Ne radi se o guzvi vec o kulturi drugih u saobracaju, a ona je definitivno najgora ovde. Kad god sam otisao negde gde su ljudi iole civilizovaniji, nisam primetio takvo "nervozno" ponasanje u saobracaju kao sto je to u Beogradu, a guzve su bile slicne.
...
Preteruješ Big Time. Mi smo mala deca za Italiju i Grčku. Ali zaista mala deca. A za Crnu Goru smo jadni amateri :D

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 17. mar. 2011. u 21:59h

E crnogorci su mene ostavili bez teksta. Cekam da predjem ulicu,na pesackom,nijedan crnogorac ne pomislja da stane,a Bg table usporavaju i pustaju me da predjem,dok im kolona crnogoraca iza svira u cudu sta to radi.. :suicide:

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 17. mar. 2011. u 22:21h

Talladega_500 piše:Imam dva uslova: da je karavan i da je dizel (i naravno da ima klimu), preko svega drugog mogu preci.

Budzet je 5,000 evra, covek mi je rekao da se moze naci 2001-2002 model (uz malo srece mozda i 2003 sa vecom kilometrazom) za te pare. Posto mi treba auto na mesec dana jednom u tri godine ne zelim da potrosim neke velike pare. Cisto da imam nesto da me preveze od mesta A do mesta B.

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=191914171

http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... 53&asrc=fa

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=189897231

ima ih koliko hoces
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 18. mar. 2011. u 04:47h

fancy piše:Preteruješ Big Time. Mi smo mala deca za Italiju i Grčku. Ali zaista mala deca. A za Crnu Goru smo jadni amateri :D
Zaista ne pomazes posto i u Grcku planiram da idem. ;)

Mozda meni ipak najbolje ostati u "US and A" sto bi rekao Borat. Ovde nek nose auto, ko ih 'ebe, svi su 100% osigurani. I za neke sitne pare (F-150 $40 mesecno, Mustang $50 mesecno).

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 18. mar. 2011. u 07:33h

hahahaha

Skoro sam gledao neku emisiju vezanu za Grcki saobracaj... oni ne *ebu nikog... 8)
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 18. mar. 2011. u 08:58h

Samo da se malo nadovežem za krađu VW-a. Jedan prijatelj je otišao prije 6-7 godina iz Banja Luke u Bg sa Golf IV, sjeo je u kafić da popije kafu sa nekim društvom i gleda na parking i njegov Golf odeeee. To se desilo sve u 20 minuta.
Drugi slučaj, čovjek sa Passatom B5 stao na trafiku da kupi cigare, ostavio auto iza sebe na 2 metra, ali nije isključio motor, lopov čekao uletio i odeeee (kažem ja cigare ne valjaju lol ).
Treći slučaj, prije 5-6 godina, čovjek je kupio Passata B5, dao posljednje pare za auto da bi se eto kao imao neki pristojan auto. Bogata oprema, naravno i alu felne. Naravno ukraden je poslje par mjeseci, javili su mu se i tražili 7000€ za auto da otkupi od njih. Pošto nije imao uspio da je sakupi nekako 5000€ (zadužio se i Bogu i narodu). Pristali su i na 5000€ ali su mu povadili iz auta sve što se može dobro prodati, CD player, zvučnike, kožna sjedišta, skinuli felne i vratili auto.
Mene sa Fordom ne brine krađa auta, ali me brina da neki majmun ne napravi mi neku štetu tipa: izgrebe auto (duga ogrebotina preko cjele desne strane), skine mi znak :ford2: (to se desilo polje 2 mjeseca nakon što je auto kupljen) i tako neke slične stvari. Da nekog uhvatim na djelu pa ne znam šta bi bilo s njega, polomio bi pajser na njega. :diablo:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 18. mar. 2011. u 10:28h

Sinoć u Dimitrija Tucovića, idem levom trakom 40-tak na sat, nigde žive duše, refleksno dajem desni migavac da se rekreativno prestrojim u desnu traku, pogledam u panoramski retrovizor i vidim mentola na skuteru koji se zaleteo mojom trakom i ima nameru da me obidje sa desne, reko ček da vidim šta će sad da uradi, i nastavim svojom trakom al sa upaljenim migavcem, očekujem da će da uspori i-ili zadrži u mojoj traci da mogu da se prestrojim, al čovek izgleda da toliko ne ceni svoj život, samo je legao na sirenu jer se iscimao da ga ne vidim i da ću da se prestrojim, ali nije usporio nimalo već je svirao jedno par sekundi i istom brzinom nastavio obišavi me, pravi samoubica. :blink: :lele:
Dalje što ne mogu da verujem koliko njih hladnokrvno prodje kroz crveno, kao da ga ni nema, samo sinoć sa ih video petoricu.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“