Upravo tako.
Ne secam se tacnog broja ali moguce je imati cini mi se 8 kljuceva sa daljincem odnosno 15 ukupno. Moguce je i blokirati ostale kljuceve i ostaviti samo 2 da rade (ovo verovatno mozes sam, mada ne moze kod svih modela). A moguce je i pobrisati sve kljuceve osim onih koje ti imas (za ovo mora da se okaci na uredjaj).
Kupis ovakav kljuc, narezes ga, isprogramira ti se imobilajzer i isprogramira se daljinac, i gotovo.
Moguce je da ga sam programiras, i ustedis, ali ...
Imobilajzer mozes sam da programiras samo ako imas dva funkcionalna kljuca. Ako imas samo jedan, moras kod bravara (dobrog bravara, koji ima odgovarajucu elekroniku, ili u ford servis).
Daljinac, mozes da programiras sam i ako imas samo jedan kljuc. Ono sto nisam siguran je da li taj jedan mora da bude isto sa daljincem ili moze da bude i obican. Probas, pa ako nece onda opet kod bravara/u servis da ti on to uradi.
Naravno ovo sve vazi samo pod uslovom da te prodavac nije zavrnuo, to jest da auto zaista ima daljinsko. Posalji mi br. sasije na pp pa cu pogledati sta kaze ford po tom pitanju.
Ne znam odakle si, ako si iz Bg-a ili okoline idi u bravarsku radnju Ristic (Zemun 22. Oktobra,
http://www.autokljucevi.rs ). Kod njih mozes i da pazaris kljuc i da ti odrade celu pricu. Znaju posao, i zaista kvalitetno rade.