Focus mk1 tddi problem
Moderator: Dragomir
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Focus mk1 tddi problem
Evo ovako. Nakon prve jucerasnje relacije od nekih desetak km sa upaljenom klimom koja je radila kao luda sve je proslo ok. Odradio sam sta sam imao i krenuo kuci. Ponovo klima sve radi ok ali na parkingu ispred zgrade se upali lampica sa akomulatorom. Ugasil klimu, svetla, muziku , isturiram auto i dalje svetli. Ugasim upalim auto sve ok ne svetli vise. Pomislim nista strasno. Popodne krenem na adu sa klincima sve popalim i klimu i nakon nekih km ili 2 ponovi se upali lampica. Ugasim klimu u voznji ali idalje svetli u medjuvremenu i sirene jedva da se cuje prozori se jedva pomeraju-elektricni. Dovucem se nekako do ade tako ugasim i probam da upalim auto a ono cvrc nista ni da cuje prazan akomulator totalno.Uvece krenem kuci , upalim ga na kablove , malo odradio u mestu da dobuni bateriju i krenem kuci, nisam palio nista ni svetla cak a kamoli klimu. Sve je ok do pred kuce kada se lampica ponovo upalila i naravno do kuce totalno ispraznila akomulator.
Napominjem da su mi stubici akomulatora posle voznje sa tako upaljenom lampicom bili vreli. E sad da li je do alternatora, neke elektronike - reglera, ili nesto trece. Pomagajte auto je za sada mrtav.
Napominjem da su mi stubici akomulatora posle voznje sa tako upaljenom lampicom bili vreli. E sad da li je do alternatora, neke elektronike - reglera, ili nesto trece. Pomagajte auto je za sada mrtav.
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Re: Focus mk1 tddi problem
diode na alternatoru ili sam regler a moze biti obadvoje. uglavnom ne radi ti punjenje akku.
- m_peki
Pretpostavljam i ja ali me zbunjuje sto nekad radi a nekad ne.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Prosto ko pasulj. Izmeri da li puni alternator,ako puni onda je akumulator gotov i mora da se menja
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- m_peki
Da ali auto je zakucao ispred zgrade a niti imam kablove niti unimer nista ali i onako sutra ide u prvi servis pa sta bog da.
- tddi
- Poruka: 46
- Član foruma od: nedelja, 21. jun 2009. u 21:20h
Kablove i struju uzmi od prvog prolaznika a unimer od drugog i resio si problem.2277625 piše:Da ali auto je zakucao ispred zgrade a niti imam kablove niti unimer nista ali i onako sutra ide u prvi servis pa sta bog da.

- adnan89
100% nije akku. jer momak je objasnio kako su mu kleme bile vrele, sto znaci da je sva struja isla izravno sa baterije, nije dobivala punjenje. i da je akku stradao ne bi mu gorila sijalica od akku.
a to sto nekad upali nekad ne, to je do elektronike auta, ako punjenje padnje (bubam) ispod 12.8V onda on prijavljuje gresku i pali ti sijalicu, a diode su vec djelimicno crkle i prestaju puniti. zamijeni diode i budi rahat ili kod majstora i vidjet ces da je to to
pozz
a to sto nekad upali nekad ne, to je do elektronike auta, ako punjenje padnje (bubam) ispod 12.8V onda on prijavljuje gresku i pali ti sijalicu, a diode su vec djelimicno crkle i prestaju puniti. zamijeni diode i budi rahat ili kod majstora i vidjet ces da je to to
pozz
- m_peki
Upravo stigao od elektricara kaze da je ploca potpuno izgorela i da se raspao. Reparacija preko 150e. Istog momenta sam zvao otpad i uzeo polovni za 100e. Videcemo sta ce dalje biti.
- adnan89
kazem ti, ja sam diode platio samo 100€, doduse opel iz 2000-te godine