Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk1 tddi problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Focus mk1 tddi problem

Poruka od m_peki » nedelja, 18. jul 2010. u 12:54h

Evo ovako. Nakon prve jucerasnje relacije od nekih desetak km sa upaljenom klimom koja je radila kao luda sve je proslo ok. Odradio sam sta sam imao i krenuo kuci. Ponovo klima sve radi ok ali na parkingu ispred zgrade se upali lampica sa akomulatorom. Ugasil klimu, svetla, muziku , isturiram auto i dalje svetli. Ugasim upalim auto sve ok ne svetli vise. Pomislim nista strasno. Popodne krenem na adu sa klincima sve popalim i klimu i nakon nekih km ili 2 ponovi se upali lampica. Ugasim klimu u voznji ali idalje svetli u medjuvremenu i sirene jedva da se cuje prozori se jedva pomeraju-elektricni. Dovucem se nekako do ade tako ugasim i probam da upalim auto a ono cvrc nista ni da cuje prazan akomulator totalno.Uvece krenem kuci , upalim ga na kablove , malo odradio u mestu da dobuni bateriju i krenem kuci, nisam palio nista ni svetla cak a kamoli klimu. Sve je ok do pred kuce kada se lampica ponovo upalila i naravno do kuce totalno ispraznila akomulator.
Napominjem da su mi stubici akomulatora posle voznje sa tako upaljenom lampicom bili vreli. E sad da li je do alternatora, neke elektronike - reglera, ili nesto trece. Pomagajte auto je za sada mrtav.

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Re: Focus mk1 tddi problem

Poruka od adnan89 » ponedeljak, 19. jul 2010. u 16:02h

diode na alternatoru ili sam regler a moze biti obadvoje. uglavnom ne radi ti punjenje akku.

m_peki

Poruka od m_peki » ponedeljak, 19. jul 2010. u 18:09h

Pretpostavljam i ja ali me zbunjuje sto nekad radi a nekad ne.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 19. jul 2010. u 20:21h

Prosto ko pasulj. Izmeri da li puni alternator,ako puni onda je akumulator gotov i mora da se menja
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

m_peki

Poruka od m_peki » ponedeljak, 19. jul 2010. u 20:25h

Da ali auto je zakucao ispred zgrade a niti imam kablove niti unimer nista ali i onako sutra ide u prvi servis pa sta bog da.

tddi
Poruka: 46
Član foruma od: nedelja, 21. jun 2009. u 21:20h

Poruka od tddi » ponedeljak, 19. jul 2010. u 20:45h

2277625 piše:Da ali auto je zakucao ispred zgrade a niti imam kablove niti unimer nista ali i onako sutra ide u prvi servis pa sta bog da.
Kablove i struju uzmi od prvog prolaznika a unimer od drugog i resio si problem. ;) I da bi otisao u servis moras prvo nekako da ga pokrenes, a ako se ispostavi da je aku los onda nema potrebe da ides u servis.

adnan89

Poruka od adnan89 » četvrtak, 22. jul 2010. u 14:25h

100% nije akku. jer momak je objasnio kako su mu kleme bile vrele, sto znaci da je sva struja isla izravno sa baterije, nije dobivala punjenje. i da je akku stradao ne bi mu gorila sijalica od akku.

a to sto nekad upali nekad ne, to je do elektronike auta, ako punjenje padnje (bubam) ispod 12.8V onda on prijavljuje gresku i pali ti sijalicu, a diode su vec djelimicno crkle i prestaju puniti. zamijeni diode i budi rahat ili kod majstora i vidjet ces da je to to

pozz

m_peki

Poruka od m_peki » četvrtak, 22. jul 2010. u 16:20h

Upravo stigao od elektricara kaze da je ploca potpuno izgorela i da se raspao. Reparacija preko 150e. Istog momenta sam zvao otpad i uzeo polovni za 100e. Videcemo sta ce dalje biti.

adnan89

Poruka od adnan89 » četvrtak, 22. jul 2010. u 16:31h

kazem ti, ja sam diode platio samo 100€, doduse opel iz 2000-te godine

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“