Mene je zivog namucio,sve isti simptomi kao kod tebe i slucajno provalim cep i to pred odlazak kod bosiste.Sada je poluzatvoren i pali ko mina...
Sad videh da je i Mosha to spomenuo,znaci poslusaj ga

Moderator: Dragomir
vakumski regulator, stoji pored kutije sa filterom zraka. to tako moradex023 piše:Nije u cepu proverio sam nit ima vakuma kad otvorim posle voznje nit ima promene kad ga ostavim poluotvorenog, proverio sam i na pumpi onu polugu nit se klima nit slini.. Tako da ne znam ostao mi jos filter da promenim i crevo od filtera do pumpe! Danas nije nista radilo nisam stigao da kupim ni providno crevo i sve ostalo da bih pogledao.
Nego danas kad sam stao i podigao haubu zaculo se neko blago srkanje samo je vec bila noc pa nisam tacno mogao da odredim gde i to samo u trenutku kad ugasim auto i kad se to srkanje zavrsi meni pumpica opet mekana ali cudno mi je da se negde odozdo cuje ali kazem nisam siguran!
Nego jel ima neko informaciju ako je do pumpe da na pumpi vuce vazduh sta treba tacno da se radi na njoj i koliko bi bi la cena???
ako je neki normalan mehaničar, za ovo će naplatit sat rada, jer mu više vremena od toga ni ne trebambole piše:Sta je tacno, zna se tek kad se otvori pumpa.
A naravno od toga zavisi i cena, i moze prilicno da se seta.
Mogu da budu samo dihunzi/gumice, ali mogu da budu i membrane, neki od ventila...
Pri tom racunaj da to nije samo "zamena gumica", posto pumpa kada se otvori/rastavi (a mora da se rastavi da bi se predihtovala), mora na radni sto, da se ponovo nasteluje, pa makar nista na njoj ne promenio.
Naravno imas jos i skidanje/vracanje pumpe i zupcenje iste, odnosno podesavanje ugla ubrizgavanja.
to je ok, dok se dize ne ugrijuimbrisic piše:mali off
@blackbird700, pišeš o predpaljenju pa da upitam, da li je znak preranog paljenja kad čekića motor u prvih minut rada?
šus je baš to da počne vuč.. ono, držiš gas jednako, on postepeno razvrtava do nekih 2500 obrtaja, a preko toga počne sve brže razvrtavat i osjeti se..dex023 piše:[@riddick] Bas tako ga i palim jer drugacije nece osim ako prethodno na pumpicu ne napumpam pritisak nafte i jos pritom moram stisnuti papucicu gasa jer bez gasa jos teze upali (mada koliko znam dizel treba da pali bez gasa!) ali stvar je u tome da bas to zelim da otklonim da lepo upali iz prve kao i svaki normalan autoOvako se samo nerviram!
![]()
[@blackbird700] Da bas tako kad upali iza auta oblak crnog dimaUf to mi deluje kao neki ozbiljniji zahvat ne znam kako cu to da izvedem bez neke strucnije pomoci ali pokusacu po tim instrukcijama samo pre vikenda ne mogu nikako(gde vidim da li je bregasta na 9 sati???)! Ne znam sta ti je sus turbine ne cujem nikakav zvuk samo osetim da bolje povuce ne puno bolje ali oseti se razlika. Ne znam sta je meni jednostavno pumpa kad ugasim auto posle kratkog vremena ostane bez pritiska! Mislis da cu postici nesto po pitanju tog pritiska ako uradim ovo sto si napisao ili je ipak do same pumpe???