Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od mbole » subota, 14. nov. 2015. u 23:31h

Novinari kad god nemaju o cemu da pisu potegnu neko zracenje :)
A u isto se razumeju ko i u sve ostalo ... daklem nimalo

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Djak pesak :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 15. nov. 2015. u 02:15h

Lupetanje, lupetanje i još lupetanja!

Radio talasi mogu da budu štetni, ali ako si pored tako jakog izvora i plus da su talasi takvi da mogu da te sprže, kao recimo talasi u mikrotalasnoj pećnici.

Ruteri, mobilni, bazne stanice itd, zrače elektromagnetne talase, ako su oni opasni, onda je i svjetlost opasna, jer i to je elektromagnetno zračenje, samo druga talasna dužina.

Kao što skoro čitam neko lupetanje o mikrotalasnim, neko je negdje pročitao da zrače pa je shvatio da je radioaktivna, poput radioaktivnosti iz uranijuma. Taj nikada nije rastavio niti vidio unutra šta se nalazi pa da zna.

Koliko još se ljudi bune protiv baznih stanica na krovovima, a svaki od njih nosi mobilni u džepu. Pa ako zrači bazna stanica, isto toliko će i da zrači telefon, da bi dobacio signal do bazne stanice.

Ako bi nekom nešto trebalo da bude od tog zračenja, onda je to ćale, čovjek je proveo po stubovima među raznim antenama vremena i vremena.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 15. nov. 2015. u 02:52h

Pa sad... nije bas ni tako jednostavno :)
Mada je ovo sto pise ovo piskaralo cisto lupetanje.

WiFI je u opsegu daleko vecih talasnih duzina, i jako malih energija u poredjenju sa svim ostalim. Njegovo elektromagnetno zracenje je zanemarljivo.

GSM nije bas toliko naivan, ali i tu postoji razlika izmedju bazne stanice i telefona. Bazna stanica emituje istovremeno za n telefona, a telefon emituje samo za sebe. Ok, nije tako jednostavno, al... najprostije za objasniti bez velike nauke. U svakom slucaju emisija bazne stanice je daleko veca nego emisija pojedinacnog telefona. Al koliko nas zivi a 3 metra od bazne stanice? A niko je ne drzi naslonjenu na uvo. Energija EM pada sa kvadratom rastojanja, tako da...
Ima smisla buniti se da ti postave baznu stanicu na krov tik iznad sobe, a nema nikakve em barijere izmedju. Sto niti je ne znam koja investicija da se uradi niti je rocket science. Al jednostavno mrzi nas da se zaje*avamo sa tim. Uostalom nece majstori da spavaju ispod toga :)

Daleko od toga da elektromagnetno zracenje nije problematicno. Naravno da jeste. Samo koje i u kojim energijama.
Vidljiva svetlost ima prilico energije, ali smo mi evolucijom prilagodjeni da nam ona ne smeta. Malo iznad ili malo ispod (u IC ili u UV podrucje), i vise stvari nisu tako jednostavne.

Mirotalasna, ako je oklopljena kako treba, ne pravi bas nikakve probleme. Ali, ako "curi" a to tipicno radi na jeftinim modelima oko ivica vrata... bolje nemoj drzati jajca u njenoj blizini :)
MT ima prilicno visoke energije, u podrucju talasnih duzina koje nisu bas naivne. IMTEL (institut za mikrotalasnu tehniku i elektroniku) gde sam dugo radio, se prvenstveno bavio radarima (bukvalno mikrotalasi, tj isti opseg frekvencija), i mogu ti reci da su nosili olovne gace kad testiraju iole jaci radar.
Onako iz zezanja smo merili i mikrotalasaste, i zaista na primercima renomiranih firmi tipa LG, Phlips... nije bilo nikakvih problema. Al na no name kung-fu primercima.... bilo je problema i to kakvih.

Meni smeta, sto neko novinarsko piskaralo ili nadobudni marketing "srucnjak", koje blage veze nema o cemu se radi, jos manje raspolaze sa realnim podacima, samo s vremena na vreme ispali ovakvu glupost, na koju se nepismen narod napali cas posla.

Odavno mi je zelja da "uzivo" sretnem nekog od takvih seratora, da mu malo "objasnim neke stvari" na nimalo civilizovan nacin. Posto su uspevali da tako napale i moju mamu, pa sam trosio sate na ubedjivanje, al "to je bilo na televiziji," ili "pisalo je u novinama"... more... da mi je da ga se dokopam na par minuta... za sva vremena bi zaboravio sta je sloboda stampe :punnish:

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 15. nov. 2015. u 10:18h

Naravno da velike snage mogu biti štetne, znam kada sam bio na Batajnici, jedan od oficira koji je bio pored radara mi rekao da je tada bio uključen samo prijem, tj. sakupljao informacije koje avion šalje sa transpondera. Da je bio uključen tako da traži avione, mi ne bi mogli stajati tu pored, jer bi nam spržio mobilne telefone, a ni nama ne bilo dobro, jer oni su u kućici kada taj radar radi, a kućica se ponaša kao Faradejev kavez. Ne znam koji je domet radara ali znam da je rekao da mogu da vide iz Batajnice avione iznad Rumunije. To je znači par stotina kilometara, naspram par kilometara koliki je domet bazne stanice za mobilne.

A koliko znam bazne stanice ne bacaju signal direktno ispod, nego ide trapezoidno. I stvarno kada sam bio pored stuba na čijem je vrhu bazna stanica, na mobilnom mi je pisalo da signal dobija sa druge bazne stanice.

Za MT se slažem da mogu biti štetne, jer u njoj su ipak talasi koji zagriju hranu, pa onda bi i nas mogli, ali ono što sam čitao je lupetanje teško, kažu radioaktivno! Pa unutra nema uraniuma, plutoniuma ili nekog drugog radioaktivnog elementa.

Inače mi novinari nekada idu tako na živce, trpaju se svuda, a najgore tamo gdje nemaju pojma. Primjeri, okače sliku Boeinga 747, a kažu Airbus A340 ili pročitao sam negdje provalu Boeing A340 ili tako nešto. Isto bi bilo da ja dođem i pišem udžbenik za medicinski fakultet, a nemam pojma o medicini. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2015. u 00:11h

Da li ima neki program koji crta dijagram, obična linija, tj. više linija na jednom dijagramu, ali da ne moram da imam tabelu, nego da unosim podatke, a da na svaki novi unos izbaci sledeću tačku?

Znam da mogu u Excelu da uradim dijagram, ali u tom slučaju moram da imam tabelu, a s obzirom da imam mnogo unosa, tj. dijagram treba da bude dugačak, a ne bi baš da imam tako veliku tabelu.

Ovako nešto, ako nisam bio najjasniji u tekstu. :D

Slika

mbole

Poruka od mbole » utorak, 8. dec. 2015. u 00:35h

Pa ta tabela negde mora da postoji. Nebitno koji je program u pitanju.
A valjda ti je lakse da uneses podatke u excel tabelu, gde mozes i da ih ispravis itd... nego da kuckas pa sta onda kad se jednom zeznes.
I kolika je to "velika tabela" excel sasvim lepo izlazi na kraj sa tabelama do 65535 redova jos u prastarim verzijama a ove novije i mnogo vise.

A ako unosis preko 65000 podaka na ruke...

U sustini mozes i u excelu da uneses podatke, pa posle da ih uvezes u MatCad ili nesto slicno, zavisi kakav ti grafikon treba. Ili da iz excela izvezes u tab delimited, CSV... ili koji ti vec format odgovara.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2015. u 02:26h

Nemam ni blizu toliko, imam 60 unosa. :D

Ostaje mi onda samo Excel. :D

mbole

Poruka od mbole » utorak, 8. dec. 2015. u 03:54h

Al ne kapiram, kako ti je to "velika" tabela od 60 redova?
Pa to stane na jedan i po ekran po visini.

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » utorak, 8. dec. 2015. u 07:42h

U kom formatu imas te podatke?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2015. u 11:03h

Ide po širini. :)

Unosim ih ručno.

mbole

Poruka od mbole » utorak, 8. dec. 2015. u 11:29h

Pa sto to sebi radis :)
Palo mi je napamet da je u tome trik, al reko... nije valjda
Po nekoj uobicajenoj logici, kolone predstavljaju vrstu podatka, a po redovima su sami podaci.
Tipa kolona A je struja, kolona B napon, a vrednosti dalje unosis po redovima.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 8. dec. 2015. u 12:49h

A potpuno je nebitno kako se unose podaci, uvek može da se transponuje tabela i zamene mesta redovima i kolonama.

Sent using Tapatalk
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » utorak, 8. dec. 2015. u 13:02h

Ma slazem se, al nekako mi neprirodno da unosis podatke po horizontali.
A i onda razumem sto mu je nepregledno to jest "velika" tabela.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 8. dec. 2015. u 14:24h

Ma nema veze, tjerat ću ovako. :D

Hvala u svakom slučaju! :beer:

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » sreda, 16. dec. 2015. u 22:36h

da li je neko imao problem sa brisanjem: avg web tuneup-a? Guglao sam neke remove tool-ove ali to mi je poslednja opcija

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 16. dec. 2015. u 22:40h

Do sada je uvek najobičniji uninstall radio posao... samo sam iz predostrožnosti stopirao AVG zaštitu da se ne buni previše što mu "nasilno" uklanjam komponentu.

Ako neće tako, probaj iz safe mode-a (ne znam koji je Windows u pitanju).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Billy

Poruka od Billy » sreda, 16. dec. 2015. u 22:47h

Windows 10, laptop mi je mega bagovao i obrišem avg, posle brisanja radi normalno ali je ostao taj avg web tuneup, ne može uninstall, ne mogu ni folder da obrišem

Billy

Poruka od Billy » četvrtak, 17. dec. 2015. u 00:09h

Uspeo sam da ga obrišem pomoću lObit uninstaller-a. Šta mi je uradio ovaj avg web tuneup, ako vam se desi da hard disk ima samo 500-600 mb slobodno iako ste imali lupam 200-300 GB, moguće da vam avg pravi problem, obrišete i to je to..

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 17. dec. 2015. u 00:10h

E sad puno sreće da ukloniš IObit hahahaha

Ja sam se tog g..neta jedva ratosiljao na 10-ki. thumbsdownh Mada ko zna, možda zavisi od slučaja do slučaja.

Meni je ostavljao neke prateće programe, repove, za koje me opušteno nije ni pitao da li želim da ih instaliram. Caveat emptor.
pozdrav, Bojan

Slika

kvaju
Poruka: 161
Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h

Re: P: Xiaomi WiFi pojačivač signala

Poruka od kvaju » nedelja, 3. jan. 2016. u 19:54h

stalker92 piše:Pojačivač (extender) signala za wireless (802.11n, 300Mbps). Napaja se sa USB porta (može i telefonski punjač).

Originalan XiaoMi, potpuno nov, u originalnom pakovanju. Ja sam kupio sebi dva komada, ali mi je jedan u potpunosti bio dovoljan, tako da ovaj ide na prodaju za onoliko koliko je i mene koštao sa dostavom i carinom. :)

Cena: 1300 din.

Kontakt:
061/14-000-72 - Aleksandar
[email protected] ili PP :)

Slika Slika Slika

I jesi zadovoljan sa ovim, jeli stvarno se osjeti razlika kako u jačini signala?
Poslednja izmena: stalker92, na dan ponedeljak, 4. jan. 2016. u 22:00h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: premešten off iz oglasa

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 4. jan. 2016. u 04:23h

Posto je tema vezana za kompjutere da ne bih otvarao novu temu jer verujem da nece nikom trebati ovo osim meni.
Zna li neko na koji nacin moze da se proveri wifi kartica za laptop.Unimetrom ili tako nekim uredjajem ako da kako?
Rasturao sam i sklapao do sada vise laptopova alli sa ovim ne znam sta nije u redu.
Skinuo sam odavno wifi karticu i vratio na mesto i od tada nece da radi nikako.
Proverio skidao ponovo stavljao nazad i nikako nece.
Pa da li zna neko kako mogu da je proverim da nije crkla ili tako nesto?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 4. jan. 2016. u 07:27h

Unimerom takoreći nikako; osciloskopom možda... ali pre će biti neka varijanta da se ta kartica isproba na nekom drugom računaru i/ili zameni bez isprobavanja.
pozdrav, Bojan

Slika

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 4. jan. 2016. u 09:34h

Ok ali ja mislim da ne pasuju kod svakog laptopa nisu sve iste
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 4. jan. 2016. u 09:38h

Možda glupo pitanje, ali da se nije driver poremetio nešto?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 4. jan. 2016. u 09:51h

Ma nije glupo pitanje.Probao sam i to.Instaliran program ja sam ga deinstalirao i ponovo instalirao ali nece
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“