Download (programi, igrice, softveri).....
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
el ima neko torrent link za VIVID Workshop 2010 Q2 da se ne zamlacujem sa file hostovima

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
@Dule
Bio si u pravu za GRID, ja sam je nabavio cim se pojavila (svi su je hvalili i govorili da je najbolja), instalirao je, naisao na problem sa 'prevelikim zahtevima' i stavio je u arhivu. Kada si je pomenuo i rekao da je dobra, resio sam da se malo pozabavim sa njom. Na nesrecu po 'default'-u igra je u visokoj rezoluciji pa ni ja nisam video sliku na pocetku sve dok nisam sacekao da se otvori meni. Onda polako do setingsa (bukvalno polako jer svaki klik na neku opciju je trajao nekoliko sekundi) pa izmena grafickih detalja, sve podeseno na minimum i igra radi. I iznenadjujuce koliko je igra dobra cak i sa minimum detalja. Nova graficka (tacnije novi komp) pa ce uzitak biti potpun. Ali pre toga ima drugih prioriteta tako da mrezno igranje za sada nije u planu.
Bio si u pravu za GRID, ja sam je nabavio cim se pojavila (svi su je hvalili i govorili da je najbolja), instalirao je, naisao na problem sa 'prevelikim zahtevima' i stavio je u arhivu. Kada si je pomenuo i rekao da je dobra, resio sam da se malo pozabavim sa njom. Na nesrecu po 'default'-u igra je u visokoj rezoluciji pa ni ja nisam video sliku na pocetku sve dok nisam sacekao da se otvori meni. Onda polako do setingsa (bukvalno polako jer svaki klik na neku opciju je trajao nekoliko sekundi) pa izmena grafickih detalja, sve podeseno na minimum i igra radi. I iznenadjujuce koliko je igra dobra cak i sa minimum detalja. Nova graficka (tacnije novi komp) pa ce uzitak biti potpun. Ali pre toga ima drugih prioriteta tako da mrezno igranje za sada nije u planu.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Prvo domaći zadatak pa onda igradule0911 piše:@RS cabrio
Nemam sad graficku da bih se igrao GRIDa, a iskreno ne treba mi da se opet zarazim, jedan ispitni rok sam zasrao, ne moram i drugi sad

- Mickey038
- VIP
Dosta smo pucali do 1999-te 

Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
Jel koristi neko 5.1 neki sistem i šta?Treba ovo da uzmem ako mislim da igram te igre kako valja.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
Vivax HT-500 + Vivax AM-100 ... 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@RS Cabrio
Jel ti taj novokupljeni reciever stoji blizu kompa? Ako je odgovor da, dodaj jos 3 zvucnika + vufer i napravi sebi 5.1 sistem mnogo boljeg kvaliteta nego sto mozes da kupis za te pare koliko ce te kostati dodatni zvucnici (posto predpostavljam da sad imas 2 za stereo). Jedina uslovno receno "mana" je sto ces svaki put morati da selektujes izmedju stereo i surround moda na recieveru.
Jel ti taj novokupljeni reciever stoji blizu kompa? Ako je odgovor da, dodaj jos 3 zvucnika + vufer i napravi sebi 5.1 sistem mnogo boljeg kvaliteta nego sto mozes da kupis za te pare koliko ce te kostati dodatni zvucnici (posto predpostavljam da sad imas 2 za stereo). Jedina uslovno receno "mana" je sto ces svaki put morati da selektujes izmedju stereo i surround moda na recieveru.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Ma da,upravu si, ,suludo bi bilo stavljati komp zvucnike na ovo,nego sam ja nestrpljiv tip po prirodi. Uradiću 5.1 od kvalitetih zvucnika,tako da ću da krenem od nule i uzmem dva za stereo pa onda vidim dalje,a išao bih na ovo: http://www.bgbstudio.com/index.php?page ... &Itemid=56 i verovatno sve njihovo, moram da vidim u radnji kako zvuč i izgleda.
- Mickey038
- VIP
Treba naravno, igrice hoce da prave problem ako nemas 5.1Jel koristi neko 5.1 neki sistem i šta?Treba ovo da uzmem ako mislim da igram te igre kako valja.

A sto se volana tice, odmah da napomenem da nije glavna stvar u volanu vec u papucicama za gas i kocnicu. Recimo kod GRID-a je dosta dobar osecaj gasa sto je u pravoj voznji znacajniji faktor od 'vrtenja djevreka'.
-
- Ljubitelj životinja
Slušalice ću dobre da kupim,a one koštaju relativno dosta, a ipak su mi sporedna i manje ozbiljna stvar nego ozvučenje iako za igrice sigurno praktičnija tako da ću danas da odem do radnje da vidim jel imaju ove zvučnike. Volan je tu,naravno,bez njega nema svrhe ništa.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ljudi jel ima neko crack za Vivid Workshop 10 ? skinuo sam i nece mi onaj sto ima u njemu... a bas mi odgovara program jer ima moja fiesta...
-
- Ljubitelj životinja
Ima jedna mnogo dobra stvar, http://www.logitech.com/en-us/smartTV/revue Jel neko probao ovo ili bilo koji google tv?
Update: nema ništa od ovoga, barem ne kod mene, ne radi sa CIsco dekoderom koji koristim.
Update: nema ništa od ovoga, barem ne kod mene, ne radi sa CIsco dekoderom koji koristim.
-
- Ljubitelj životinja
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
zanima me sta li mu se desava ako se prevrne u igrici ? vid budale
-
- Ljubitelj životinja
Jedno pitanje ako neko zna konkretan odgovor vezano za carinu.
Kod nas nema da se kupi pa ću naručiti preko njihovog sajta dva proizvoda:
1. http://www.naturalpoint.com/trackir/products/trackir5/
2.http://www.naturalpoint.com/trackir/02- ... p-PRO.html
Zbirno dođe nekih 190 dolara plus shipping (čekam odgovor da vidim koliko će da bude). Da li se zna koliko će naša goveda da naplate poreze,carine ili šta već za nešto ovkao,tj na koji način se to obračunava.
Hvala
Kod nas nema da se kupi pa ću naručiti preko njihovog sajta dva proizvoda:
1. http://www.naturalpoint.com/trackir/products/trackir5/
2.http://www.naturalpoint.com/trackir/02- ... p-PRO.html
Zbirno dođe nekih 190 dolara plus shipping (čekam odgovor da vidim koliko će da bude). Da li se zna koliko će naša goveda da naplate poreze,carine ili šta već za nešto ovkao,tj na koji način se to obračunava.
Hvala
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Mnogo zavisi ko ti carini (pošta, špediter... DHL se tu za moj pojam pokazao u najgorem mogućem svetlu, ali jbg, oni naplaćuju i ime i "garanciju isporuke") i kao šta ti carini... može da te košta skoro ništa (carinski pregled, valjda 300-600 kinti, ne znam koliko je trenutno) spram cene uređaja, ili da na tu cifru ide neka opšta stopa od 15% na tehničku robu, ili manje ili više, pošto je uređaj specifičan i pitanje u koju će tarifnu oznaku da ga svrstaju. Najjednostavnije je da pozoveš nekog špeditera i da tražiš tu informaciju, ali kažem, čini mi se da opet nema garancija za konkretan iznos koji će da se pojavi na carinskom računu.
Da stvar bude smešnija, stajao je takav jedan uređaj na lageru u bivšoj mi firmi jedno 2 i kusur godine i na kraju ga je "dobio" od plate lik koji je to prvobitno i naručio i nije uspeo da ga proda. Malo starija generacija od ovoga što ti gledaš, doduše, ali nije nemoguće da ima još uvek ponegde neki u Srbiji, retko kada se naručuje toga samo po jedan komad, a i ima dosta entuzijasta, kupovali su to ljubitelji avio simulacija, nije nemoguće da ih ima i po igraonicama (ista ekipa koja je svojevremeno kupovala i one sajber-kacige itd.) i da su vrlo malo korišćeni, jer nije za svačiji ukus (pričam iz nekog iskustva, video sam već te uređaje, mom centru ravnoteže takvo mrdanje slike na ekranu unosi mnooogo konfuzije)...
Uzgred, znam da više voliš da daš pare za pravu stvar nego da nešto krpiš, ali čini mi se da je to poprilično kinte za nešto što može da radi ali vrlo lako može i da ti se ne svidi kako radi... Ne znam da li si imao prilike da TrackIR isprobaš uživo, ali razmisli i o višestruko jeftinijoj varijanti, da napraviš istu takvu stvar u samogradnji. Pogledaj npr. ovde http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20288 šta su ljudi radili na tu temu...
Da stvar bude smešnija, stajao je takav jedan uređaj na lageru u bivšoj mi firmi jedno 2 i kusur godine i na kraju ga je "dobio" od plate lik koji je to prvobitno i naručio i nije uspeo da ga proda. Malo starija generacija od ovoga što ti gledaš, doduše, ali nije nemoguće da ima još uvek ponegde neki u Srbiji, retko kada se naručuje toga samo po jedan komad, a i ima dosta entuzijasta, kupovali su to ljubitelji avio simulacija, nije nemoguće da ih ima i po igraonicama (ista ekipa koja je svojevremeno kupovala i one sajber-kacige itd.) i da su vrlo malo korišćeni, jer nije za svačiji ukus (pričam iz nekog iskustva, video sam već te uređaje, mom centru ravnoteže takvo mrdanje slike na ekranu unosi mnooogo konfuzije)...
Uzgred, znam da više voliš da daš pare za pravu stvar nego da nešto krpiš, ali čini mi se da je to poprilično kinte za nešto što može da radi ali vrlo lako može i da ti se ne svidi kako radi... Ne znam da li si imao prilike da TrackIR isprobaš uživo, ali razmisli i o višestruko jeftinijoj varijanti, da napraviš istu takvu stvar u samogradnji. Pogledaj npr. ovde http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=20288 šta su ljudi radili na tu temu...
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Ljubitelj životinja
cool. video sam nšto slično na stranim sajtovima,ali bih izbegao pravljenje. Inače nisam probao ir uzivo,ali mislim da je prava stvar bas za simulacije jer cu uzeti i http://www.logitech.com/en-us/gaming/jo ... vices/5855 a bogami i u pucačinama bi mi spaslo glavu dosta puta
.
Ova verzija 5 je nešto bolja od starijih, usavršena. kada kažeš da neko možda ima , misliš od nekog polovno ili da ima negde da se prodaje? Ova igra ga podržava i mislim da bi samo zbog toga vredelo imati je,a čitam da i Grid podržava. http://www.airwargame.com/eng/start/

Ova verzija 5 je nešto bolja od starijih, usavršena. kada kažeš da neko možda ima , misliš od nekog polovno ili da ima negde da se prodaje? Ova igra ga podržava i mislim da bi samo zbog toga vredelo imati je,a čitam da i Grid podržava. http://www.airwargame.com/eng/start/
- BojanM
- BOFH
Da, mislio sam na "polovno" iz neke igraonice, a znaci navoda zato što mislim da mu ništa ne bi falilo zbog toga što je korišćena roba...
Nije isključeno da ga neko i ima novog na prodaju, a da toga i nisu svesni... ovo što sam ja pomenuo je stajalo u nekom budžaku u magacinu 2 godine jer niko nije znao za to, a nije bilo na oficijelnoj lager listi jer je bilo raspakovano (navodno se lik za koga je naručeno nešto smorio, nije mu se iz nekog razloga dopalo pa je vratio odmah sutradan, ali je ambalažu regularno bacio) - pa nije bilo za dalju zvaničnu prodaju. Na kraju, pošto (opet, navodno) niko nije bio zainteresovan da ga kupi u takvom stanju, završilo se kako se završilo. Međutim, da bi to saznao za takve stvari treba otprilike da si dobar sa magacionerima ili sa vlasnicima firmi, jer običan prodavac teško da zna bilo šta što mu se ne nalazi u cenovniku, što će reći ima mnogo zezanja...
EDIT: Ček malo, sad me zaintrigiralo, ovi se vode kao zvanični distributeri: http://www.start-play.info/?page_id=5 Jesi li ih već kontaktirao?
Nije isključeno da ga neko i ima novog na prodaju, a da toga i nisu svesni... ovo što sam ja pomenuo je stajalo u nekom budžaku u magacinu 2 godine jer niko nije znao za to, a nije bilo na oficijelnoj lager listi jer je bilo raspakovano (navodno se lik za koga je naručeno nešto smorio, nije mu se iz nekog razloga dopalo pa je vratio odmah sutradan, ali je ambalažu regularno bacio) - pa nije bilo za dalju zvaničnu prodaju. Na kraju, pošto (opet, navodno) niko nije bio zainteresovan da ga kupi u takvom stanju, završilo se kako se završilo. Međutim, da bi to saznao za takve stvari treba otprilike da si dobar sa magacionerima ili sa vlasnicima firmi, jer običan prodavac teško da zna bilo šta što mu se ne nalazi u cenovniku, što će reći ima mnogo zezanja...
EDIT: Ček malo, sad me zaintrigiralo, ovi se vode kao zvanični distributeri: http://www.start-play.info/?page_id=5 Jesi li ih već kontaktirao?
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
neverovatno,ali nisma jer sam pričao direknto sa amerima. Znaju od kojih sam,tj odakle sam i rekoše mi da nema distributera, ali ću svakako ovo probati ujutru kad ustanem.
Večeras sam odlučio da nađem finalno i headset ali nije uopšte lak izbor,tj nijedne nemaju sve što mi treba. Pisao sam upravo steelseries da vidim jel nude nešto. VIdim da imaš iskustva, pa ako znaš napiši. Trebaju mi slušalice koje su
1. wireless
2. 5.1 zvuk i iznad
3. imaju mikrofon (Zbog mumlanja u gamingu)
4. pored svega ovoga da mogu da ih nakačim na risiver da bi slušao FM ili TV nekada
U medjuvremenu sam našao ovo gore, ali ne kaže koji je model u pitanju ,vrlo moguće da je taj po boji kutije,ako slika nije bezveze:
http://game-s.rs/index.php?page=shop.pr ... Itemid=157
Večeras sam odlučio da nađem finalno i headset ali nije uopšte lak izbor,tj nijedne nemaju sve što mi treba. Pisao sam upravo steelseries da vidim jel nude nešto. VIdim da imaš iskustva, pa ako znaš napiši. Trebaju mi slušalice koje su
1. wireless
2. 5.1 zvuk i iznad
3. imaju mikrofon (Zbog mumlanja u gamingu)
4. pored svega ovoga da mogu da ih nakačim na risiver da bi slušao FM ili TV nekada
U medjuvremenu sam našao ovo gore, ali ne kaže koji je model u pitanju ,vrlo moguće da je taj po boji kutije,ako slika nije bezveze:
http://game-s.rs/index.php?page=shop.pr ... Itemid=157
- BojanM
- BOFH
Za to ti, na žalost, nisam od pomoći, pošto su generalno za mene slušalice 2.0 i tačka, a sve ostalo je samo fora (video sam jednom "prave" 4.0 sluške, sa po dve membrane po uhu, i to je toliko bilo nezgrapno da se rečima ne može opisati). Te 5.1 varijante slušalica nisam prodavao niti su me ikada preterano zanimale... Slična priča i za wireless, ono što sam gledao i što mi je bilo u platežnoj moći je uglavnom imalo neki gadan feler (loša frekventna slika zvuka koji emituju, ili kriminalno kratko trajanje baKterija, ili osetljivost na smetnje...) tako da stvarno ne znam šta preporučiti.
Igrao sam se jednim bluetooth sluškama, čini mi se da ih je napravio Plantronics... pristojan 2.0 zvuk; integrisan mikrofon sa potiskivanjem okolnog šuma; šteker na bazi je klasičan - 3.5mm - ali mogu da se upare i direktno sa bluetooth-om na telefonu ili računaru i onda imaš uobičajenih 10ak metara dometa; baterije se dopunjavaju induktivnim punjačem na bazi; lagane, udobne... Mada: nisu hi-fi, pre svega su pravljene za dugotrajno nošenje u call centru i telekonferensing (dakle frekvencija glasa se najbolje čuje) a i cena je bila u rangu 200-250€...
A za TrackIR, eto... thumbup
Igrao sam se jednim bluetooth sluškama, čini mi se da ih je napravio Plantronics... pristojan 2.0 zvuk; integrisan mikrofon sa potiskivanjem okolnog šuma; šteker na bazi je klasičan - 3.5mm - ali mogu da se upare i direktno sa bluetooth-om na telefonu ili računaru i onda imaš uobičajenih 10ak metara dometa; baterije se dopunjavaju induktivnim punjačem na bazi; lagane, udobne... Mada: nisu hi-fi, pre svega su pravljene za dugotrajno nošenje u call centru i telekonferensing (dakle frekvencija glasa se najbolje čuje) a i cena je bila u rangu 200-250€...
A za TrackIR, eto... thumbup
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
Verovatno cena dodje na isto dok naručim iz USA ili slična, mada je skupo za nešto što radi smao u nekim igricama. Videću sutra da svratim da viim kako izgled ai jel imaju onaj dodatak što se kači na slušalice.Postoje 2 potencijalna problema, a to je što razdaljina između oba dela mora biti preko 60 cm i rekli su mi da na logitech sluške koje hoću da uzmem,nisu sigurni da može da se montira.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
E ljudi, a za šta služi onaj TrackIR, nisam vidio ništa slično za igrice?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
Prati (Track) tvoj položaj glave pomoću infracrvenih (IR) meta/svetala koja se montiraju na kačket, na slušalice, na glavu - već ko kako voli.
Na osnovu tvog pomeranja glave menja ti 3D perspektivu u igri, tako da možeš da "izviriš" iza ćoška u pucačini bez da otkriješ telo, možeš da pogledaš u desni retrovizor u simulaciji vožnje bez diranja nekog tastera, da izviriš preko nosa klipnog aviona u simulaciji letenja da bi ocenio ugao prilaza pisti, pogledaš bliže neki detalj itd...
[youtube][/youtube]
Na osnovu tvog pomeranja glave menja ti 3D perspektivu u igri, tako da možeš da "izviriš" iza ćoška u pucačini bez da otkriješ telo, možeš da pogledaš u desni retrovizor u simulaciji vožnje bez diranja nekog tastera, da izviriš preko nosa klipnog aviona u simulaciji letenja da bi ocenio ugao prilaza pisti, pogledaš bliže neki detalj itd...
[youtube][/youtube]
pozdrav, Bojan

- Mickey038
- VIP
Jesi li kupio bilo sta od gore navedenih stvari?
- BojanM
- BOFH
Odgovaraš meni ili je pitanje @RS_cabrio?
pozdrav, Bojan