Genetski modifikovana hrana
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Re: Genetski modifikovana hrana
Zivim u vojvodini , bole me dupence za tamo neku modifikovanu virslu , ili paradajz ili sta znam , povrce imam u svojoj basti , zdravije je od onog ispod plastenika , potpuno prirodno , ne secam se kada sam isao na pijacu da tako nesto kupujem , osnovne stvari imam i u svom domacinstvu , znaci svoj proizvod.
@Djomla
Mislim da niko nikoga nije oterao , osim u slucaju banovanja , al talladega nije banovan , on je mozda svojom voljom prestao posecivati i pisati po forumu.
Prvo ne mozemo se on i ja razumeti nikako , standardi su nam skroz drugaciji i razmisljanja pogotovo.
Tako da on u evropi sa americkim razmisljanjem tesko moze nesto da postigne.
Nemam nista protiv coveka , naprotiv nego ono .... jbg
@Djomla
Mislim da niko nikoga nije oterao , osim u slucaju banovanja , al talladega nije banovan , on je mozda svojom voljom prestao posecivati i pisati po forumu.
Prvo ne mozemo se on i ja razumeti nikako , standardi su nam skroz drugaciji i razmisljanja pogotovo.
Tako da on u evropi sa americkim razmisljanjem tesko moze nesto da postigne.
Nemam nista protiv coveka , naprotiv nego ono .... jbg
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Jesi u Vojvodini si, imaš svoje proizvode, ali misliš da će to tako lako da prođe. Pa eto uzmi npr. rakiju ili svinjokolj, ne znam da li su to izglasali ali znam da se pričalo nešto oko toga. Nećeš smjeti peći rakiju, ali ako hoćeš moraš da platiš neki porez. Ne smiješ da kolješ prase nego moraš da ga dadneš nekome ko vrši te usluge da uradi to, naravno platiš tu uslugu i kroz to porez.
Tako će da bude i sa hranom iz bašte, oporezovat će ti baštu.
A i mi smo totalno glup narod, jedne prilike kad smo pravili zimnicu pogledam bjeli luk proizvodnja Kina. Pa bem ti ljude i državu koja uvozi ono što može sama da proizvede. Mislim da luk nije neka mudrolija uzgajat.
I šta ćemo mi ostali koji nemamo mogućnost uzgajanja povrća u baštama?
Novi način ratovanja je da se ne ispali ni jedan metak, a da okupiraš zemlju, privredu i narod te zemlje staviš kao svoje robove. Što oni sada i čine nama. Kupuju nam tvornice, sad će nas prisliti da smo zavisni od njihovih sjemena. Znači nemamo ništa više svoje. I te fabrike kao kod nas su i srpske, ali malo morgen, vlasnik je Njemac, Frnacuz, Italijan, Amer i svu zaradu sebi uzima.
Tako će da bude i sa hranom iz bašte, oporezovat će ti baštu.
A i mi smo totalno glup narod, jedne prilike kad smo pravili zimnicu pogledam bjeli luk proizvodnja Kina. Pa bem ti ljude i državu koja uvozi ono što može sama da proizvede. Mislim da luk nije neka mudrolija uzgajat.
I šta ćemo mi ostali koji nemamo mogućnost uzgajanja povrća u baštama?
Novi način ratovanja je da se ne ispali ni jedan metak, a da okupiraš zemlju, privredu i narod te zemlje staviš kao svoje robove. Što oni sada i čine nama. Kupuju nam tvornice, sad će nas prisliti da smo zavisni od njihovih sjemena. Znači nemamo ništa više svoje. I te fabrike kao kod nas su i srpske, ali malo morgen, vlasnik je Njemac, Frnacuz, Italijan, Amer i svu zaradu sebi uzima.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
slazem se sa losis, sta je sa nasom kulturom, i koja budala se stidi svoje kulture, sta tu ima cudno da ispecem prase i ubijem kilo rakije domace, njegove svinje od trista kila i soju za nigere neka jedu oni, u meku, ja da stedim da bi ameri vozili masine od 6-7 000 kubikla, sav taj kapital od zarade ide stranim vlasnicima mega marketa.........
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
To ti je isto kao da kazes da neces moci sam da zamenis sajtnu , nego ces ici kod nekog ko ce da ti uradi pa ćeš platiti porez . Taj zakon može da važi ali samo za proizodnju u komercijalne svrhe . Niko ne može da ti zabrani da pečeš rakiju za sebe , ili praviš vino , ili ajvar ili džem ...
Inače kako će da ti naplate i rod voća koji imaš . U Grockoj , gde mi je vikendica , ljudi gaje voće . Ko ima 20 ari pod tresnjama , ima oko 80ak stabala , koje radjaju po 60 kg , pa sve to puta 2 e po kg . To je oko 10000 e godišnje . Sasvim dovaljno da živiš bolje od većine ljudi u ovoj zemlji . Proizvodnja hrane je prava stvar ...
Inače kako će da ti naplate i rod voća koji imaš . U Grockoj , gde mi je vikendica , ljudi gaje voće . Ko ima 20 ari pod tresnjama , ima oko 80ak stabala , koje radjaju po 60 kg , pa sve to puta 2 e po kg . To je oko 10000 e godišnje . Sasvim dovaljno da živiš bolje od većine ljudi u ovoj zemlji . Proizvodnja hrane je prava stvar ...
- Iosis
- VIP
Jeste prava stvar, još bolja što kod nas imaju odlični uslovi za tako nešto, ali će to pokvariti kojekavim genetski modifikovanim sranjima. Ne znam samo koliko to ljudi uspiju da prodaju i da li dobiju pravu cjenu, jer znam da bude po medijima kako dosta poljoprivrednika ne može da proda svoje proizvode pa ih na kraju baci.
U Hrvatskoj su bili zabranili da se pravi vino i rakija, pa su se ljudi bunili, ne znam kako se na kraju završilo.
Reče mi jedan prijatelj iz Austije, ne znam samo o kojoj se evropskoj zemlji radi, da ne smiješ sam da popravljaš auto, čak ni da ga opereš ispred svoje kuće, nego moraš u servis, odnosno u autopraonicu.
U Hrvatskoj su bili zabranili da se pravi vino i rakija, pa su se ljudi bunili, ne znam kako se na kraju završilo.
Reče mi jedan prijatelj iz Austije, ne znam samo o kojoj se evropskoj zemlji radi, da ne smiješ sam da popravljaš auto, čak ni da ga opereš ispred svoje kuće, nego moraš u servis, odnosno u autopraonicu.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
tu se i slazem, ako hoces da peces rakiju, peci za sebe a ne da prodajes, ali ako kupis sadnicu ili seme po novom zakonu nemora da pise ili nece smeti da pise da je vocka genetski modifikovana, mozes da gajis sam ali velika je verovatnoca da ces da dobijes komercijalno isplativ proizvod- gm...
pazi uvek je bilo kvarne poljoprivredne proizvodnje, na primer zelena salata uzgajana na otpadnim fekalnim vodama(znaci najdubreno sacuvaj boze, jako djubrivo
), secate se kako su ona deca dobila salmonelu, mnogi gaje na stiroporu, ili jenostavno sprovedu kanalizaciju u bastu da navodnjava
tu je profit ali nije humano, dok genetski je malo na duzi period, moze uticati na potomstvo...
ja sam razmiljao za uljanu repicu i za bio dizel, sta ima veze, 5-6 hektara i guraj, e tu bi mogla modifikovana za bio dizel a ne za hranu....
pazi uvek je bilo kvarne poljoprivredne proizvodnje, na primer zelena salata uzgajana na otpadnim fekalnim vodama(znaci najdubreno sacuvaj boze, jako djubrivo

ja sam razmiljao za uljanu repicu i za bio dizel, sta ima veze, 5-6 hektara i guraj, e tu bi mogla modifikovana za bio dizel a ne za hranu....
- van
- VIP
I ja se slažem sa tobom Darko da je najcrnja stvar , to što neko predlaže da ne mora da stoji deklaracija da li je nešto GM ili nije . Nemaš slobodu izbora ...
A ovo za trešnje me je toliko zaintrigiralo . Zaradiš godišnju platu sa 30ak drveta trešanja . Ako , i treba ,samo koji sam ja k.... studirao
A ovo za trešnje me je toliko zaintrigiralo . Zaradiš godišnju platu sa 30ak drveta trešanja . Ako , i treba ,samo koji sam ja k.... studirao

- Taunus 17m
Do pre par godina smo imali vikendicu , gomila zemlje , oko 80 stabala orasa , 100 stabala sljive , nekoliko lesnika , svinjac, kokosinjac , pustili kokoske napolje da kljucaju i traze sebi sta ce da jedu (a svi znamo da ce zivotinja uzeti ono sto je najbolje za nju) , dobro svinje nismo pustali napolje , pa je tu bilo malo zeceva itd...
To je znacilo svake godine ogromne kolicine mesa , piletine , svinjetine , zecetine , sljiva , dzema od sljiva , rakije , orasa za kolace , za prodati , itd itd...
Vikendica mi je bila pored kanala , pa sam imao na jednoj parceli detelinu, na drugoj kukuruz itd ...
I naravno svo ostalo povrce , nije mi prakticno nista trebalo , uz minimalna ulaganja smo imali sve , e sad splet okolnosti , kupovina objekta za firmu , rekonstrukcija istog nas je naterala na prodaju vikendice i sve je to nekako nestalo , ali u sklopu firme imam i nesto neiskoristene pomalo zapustene zemlje koju cu iskoristiti u iste svrhe , izgradicu svinjac , kokosinjac itd...
Pa necu bre da placam umobolne cene za neke djubar proizvode , jao kad se setim domace dimljene sunke , kobasica... ijao krenula mi vodica na usta.
To je znacilo svake godine ogromne kolicine mesa , piletine , svinjetine , zecetine , sljiva , dzema od sljiva , rakije , orasa za kolace , za prodati , itd itd...
Vikendica mi je bila pored kanala , pa sam imao na jednoj parceli detelinu, na drugoj kukuruz itd ...
I naravno svo ostalo povrce , nije mi prakticno nista trebalo , uz minimalna ulaganja smo imali sve , e sad splet okolnosti , kupovina objekta za firmu , rekonstrukcija istog nas je naterala na prodaju vikendice i sve je to nekako nestalo , ali u sklopu firme imam i nesto neiskoristene pomalo zapustene zemlje koju cu iskoristiti u iste svrhe , izgradicu svinjac , kokosinjac itd...
Pa necu bre da placam umobolne cene za neke djubar proizvode , jao kad se setim domace dimljene sunke , kobasica... ijao krenula mi vodica na usta.
- van
- VIP
Jbg , ti imas mnogo bolju poziciju za to .
Odoh ja na selo
Odoh ja na selo

- Taunus 17m
U svakom slucaju da , vidi meni je to bio spas , totalna izolacija , sa zivotinjama si , nema niko da te smara , mobilni nije imao signala , struju nisam imao u vikendici , voda je bila u obliku pumpe i prirodni bunar , trenutno mi jako fali tako nesto , prvo iz jelte razloga koje sam naveo u prethodnom postu a drugo beg iz ove nazovi civilizacije ....
Da se samo osvrnem na ovu pricu o zabrani kuvanja rakije i svinjokolje , delomicno mi je jasno , fora je da ce te prisiliti da kupujes u prodavnici , pare ce da se obrcu , prodavac ce da zaradjuje , proizvodjac i drzava.Ali isto tako ko meni moze doci i zabraniti da ja kuvam rakiju ili bilo sta drugo ... Niko uvek ce biti neka alternativa ili rupa u zakonu.
Da se samo osvrnem na ovu pricu o zabrani kuvanja rakije i svinjokolje , delomicno mi je jasno , fora je da ce te prisiliti da kupujes u prodavnici , pare ce da se obrcu , prodavac ce da zaradjuje , proizvodjac i drzava.Ali isto tako ko meni moze doci i zabraniti da ja kuvam rakiju ili bilo sta drugo ... Niko uvek ce biti neka alternativa ili rupa u zakonu.
- darko darko
jeli si probao nekada da naberes kilo tresanja??van piše:I ja se slažem sa tobom Darko da je najcrnja stvar , to što neko predlaže da ne mora da stoji deklaracija da li je nešto GM ili nije . Nemaš slobodu izbora ...

- Iosis
- VIP
Naravno uvjek je bilo i biće rupa u zakonu, ali kroz te rupe će smjeti da prolaze samo oni određeni, sinta raja biće kažnjavana.
Ako budeš pravio rakiju neđe te inspskicja piše ti kaznu, a kazan predpostvljan da će biti oduzet.
OK ne bi bilo problema da se to može kupiti, ali ko garantuje za kvalitet te rakije i mesa?! Bilo je slučajeva gdje su firme ''pravile rakiju'' i prodavali, kasnije ljudi se potrovali jer su prodavali ko će ga znat šta. Ja mislim da je to bilo u Somboru.
Evo nešto sam našao:
Ovo mogu otprilike uporedit sa azbest-cementin cjevima. Na predavanju nam je profesor pričao kada su nastale azbest-cemente cjevi znalo se da su kancerogene, ali su ih ipak ugrađivali. 80% novosadskog vodovoda je od takvih cjevi. Već su se počele proizvoditi te cjevi i ispitivanjima se došlo da su kancerogene, no proizvođači su forsirali da se prešuti kako bi ostvarili profit.
Tako će da bude i sa ovom hranom...
Ako budeš pravio rakiju neđe te inspskicja piše ti kaznu, a kazan predpostvljan da će biti oduzet.
OK ne bi bilo problema da se to može kupiti, ali ko garantuje za kvalitet te rakije i mesa?! Bilo je slučajeva gdje su firme ''pravile rakiju'' i prodavali, kasnije ljudi se potrovali jer su prodavali ko će ga znat šta. Ja mislim da je to bilo u Somboru.
Evo nešto sam našao:
Генетски модифицирана храна је већ ушла у ланац исхране без икаквог претходног тестирања о опасностима које она доноси по човеково здравље, јер Америчка популација данас се прехрањује са око 70% храном у чијем саставу је нека генетски модифицирана супстанца. Корпорације у трци за профитом не бирају средства да спроведу своје планове са ГМО, подмићују државне чиновнике, уцењују претњама и подмићују независне научнике који говоре о штетности ГМО.
http://dzonson.wordpress.com/2008/08/23 ... ana-hrana/Ретардација и поремећај код пацова који су јели генетски модифициране рајчице огледао се у томе да су им црева расла много брже, бубрези и јетра били су оштећени, величина им је била мања, мозак им се није правилно развијао. Имали су много спорији имунолошки систем који је спорије реаговао на претеће стимулансе из околине, него пацови који су јели генетски немодифицирану храну. Имали су и разна крварења унутрашњих органа…
Ovo mogu otprilike uporedit sa azbest-cementin cjevima. Na predavanju nam je profesor pričao kada su nastale azbest-cemente cjevi znalo se da su kancerogene, ali su ih ipak ugrađivali. 80% novosadskog vodovoda je od takvih cjevi. Već su se počele proizvoditi te cjevi i ispitivanjima se došlo da su kancerogene, no proizvođači su forsirali da se prešuti kako bi ostvarili profit.
Tako će da bude i sa ovom hranom...
- Estariol
- Poruka: 960
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Aj da vidim koja bi inspekcija ušla na nečiji posed čak i sa nalogom pored dva puštena Kuvasa... 
Kuvas je nepodmitljiva rasa, to im je u krvi, tako su "pravljeni"... 50 jura štene bez papira...
Čovek na slici je da se stekne pojam o veličini...

Kuvas je nepodmitljiva rasa, to im je u krvi, tako su "pravljeni"... 50 jura štene bez papira...

Čovek na slici je da se stekne pojam o veličini...

Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- Taunus 17m
Prigrevica , selo 10-ak km od Apatina , inace to smo zvali fabrika smrti , nekih 80 do 90% alkohola je bilo u oj nazovi rakiji , mogli su je piti samo hronicari od koje su se i pootrovali...Iosis piše:Naravno uvjek je bilo i biće rupa u zakonu, ali kroz te rupe će smjeti da prolaze samo oni određeni, sinta raja biće kažnjavana.
- van
- VIP
Ne stizem . Kada mi rodi tresnja , ima drugove termite , dok je ne obrste , ne skidaju se .darko darko piše: jeli si probao nekada da naberes kilo tresanja??

Moja tresnja daje oko 80 kg , a cena otkupna je 2-2.5 e . Placaju braca rusi . Ocu skrotume svoje da izedem sto nemam vise . A u okolnim selima imaju ljudi koji tuku 100 000 - 200 000 e godisnje od voca . Ali to su pametni ljudi , ne eksponiraju se , nego rade posao .
- darko darko
po mojoj proceni vikendica ti je prema brestoviku, (tamo mi je ziveo drugar) a Rusu je neki konj podmetuo cigle na otkupu covek pokupio stvari i otisao, i to neki glupi penzos kako sam cuo, jeste da oni zaradjuju od voca, ali ne bas samo od voca, imaju hladnjace i prodaju to voce van sezone, tako zaradjuju, + kraj je ekstra za voce, recimo tamo jagode zruu 10 dana ranije, znaci oni uveliko beru kada ih niko nema.....
probaj da naberes kilo, ako te bude mrzelo izmeri jednu tresnju koliko je teska
i izracunaj koliko treba da visis na drvetu za jedno kilo, mada te nase tresnje su najukusnije, i jagode, dali je probao neko ovu modifikovanu jagodu sto zri cele godine, vise ima ukus na krastavac, ili onaj som uvezen koji je doputovao sa dela planete gde je sad mrak a kod nas dan i jeftiniji je od naseg ulovljenog duplo, odvratan je, sam led i voda, od sada kupujem ribu samu u smederevu na pijac i to tek ulovljenu na dunavu...
probaj da naberes kilo, ako te bude mrzelo izmeri jednu tresnju koliko je teska

- Iosis
- VIP
U Doboju u krugu trafostanice gdje je ćale prije radio bila je jedna velika trešnja. To je bilo nešto posebno, nijedna nije bila trula ili crvava, a one koje su srele i crvene su tako ukusne da kad počneš da jedeš izlazi na nos i uši ali i dalje trpaš i jedeš. Ali je bio veliki problem dječurlija iz obližnjih zgrada je dolazila dok još nije zrela sasvim, kidali su grane i jeli zeleno. Ćale ih je stalno tjerao zbog toga što uništavaju, nije mu bilo žao što jedu jer je drvo bilo ogromno i bilo je dovoljno za sve.
A te jagodo-krastavac je užasan, crveni se, velika ko paprika, a nikakav ukus nema. Odvratno... Jeste da one jagode i babine bašte su manje, ali su 100 puta ukusnije!
A te jagodo-krastavac je užasan, crveni se, velika ko paprika, a nikakav ukus nema. Odvratno... Jeste da one jagode i babine bašte su manje, ali su 100 puta ukusnije!
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
E da je tako jednostavno zaraditi sa vocem.. Prvo da bi nesto izvezao npr Rusima, moras svaku trenju da uberes sa peteljkom, mora da iporucis vecu koliceinu da bi ti to primili, zatim moras da plati nekoga da ti to bere.. Ljudi imaju po 2-3 h pod vocem pa jedva nesto zarade. Jedino ako nabavis neku genetski modifikovanu tresnju, koja se sama bere i moze da stoji 2 god da ne satruli, moja preporuka je ukrstiti je sa genom Kineza da bi bila vredna i dodati malo gena od od Gavrana, oni zie i po 200 godina 

No Turbo-no fun! No LPG! 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Ih bre odoste od genetskih modifikacija na branje tresanja, ima jedan vanzemaljac u Ljudi u crnom 2 sto sortira postu sa 6-7 ruku bio bi dobar za te stvari.
Ovo sa Codex alimentarius me bas zainteresovalo ali nigde ne nadjoh ceo tekst na srpskom da bas vidim sta je to sve usvojeno i to izgleda jos 2009 godine bez velike pompe.
Za genetski modifikovanu hranu bih rekao da sto se zivotinja tice cak i ovi u zapadnoj evropi rade sada na genetskom poboljsavanju stoke jer su dobrano zaglibili ali je veci problem sto mnogo koriste raznih hormona rasta i antibiotika pa je meso bledunjavo i ima viska vode a i pitanje je koliko od tih hormona ostaje u mesu.
Ono sto znam je da genetski modifikovana hrana NE MOZE direktno da menja genetsku strukturu coveka. Medjutim prava opasnost je u svim hemikalijama koje se unose preko hrane i to celokupne pa onda odradjuju svoj posao - debljina, secerna bolest, osteoporoza kanceri raznih vrsta itd.
Druga stvar je da pocinjem da verujem da stvarno postoji povezanost velikih firmi za lekove, hranu i drzave. Medjutim mislim da je za vecinu problema ipak kriv sam "potrosac". Nema veze sto je na cigaretama napisano sve sto treba da se zna - trose se sve vise ali se stalno, bar kod nas, provlaci prica o povecanju kancera kao posledice bombardovanja osiromasenim uranijumom i to prolazi. Sa druge strane niko ne kaze koliko hrana utice na kancer u smislu pada standarda i sve veceg djubreta koje jedemo u zadnjih 10 godina - to nije popularno a i ne znam drzavu koja bi sprovela takvo istrazivanje pa da samu sebe sahrani - mislim na vlast.
Mi sami sebe najvise trujemo svojom lenoscu - jednostavno smo nauceni da probleme resavamo parcijalno i da mislimo kako ce nauka i tehnologija da nas izvuku iz svake lose situacije u koju upadnemo. Ovde prevashodno mislim na medicinu - uvek vam kazu da je nesto nastalo zbog - pusenja, lose ishrane, nekretanja ali niko nikad nije sproveo pravu akciju da se stetne materije uklone iz hrane i pica jer bi to nekom odnelo lavovski deo zarade.
Mislim da o ovome ne moze da se pise a da se ne dodje do teorije zavere kako god da okrenes a mi mozemo da pisemo do preksutra pa nista ...
Ovo sa Codex alimentarius me bas zainteresovalo ali nigde ne nadjoh ceo tekst na srpskom da bas vidim sta je to sve usvojeno i to izgleda jos 2009 godine bez velike pompe.
Za genetski modifikovanu hranu bih rekao da sto se zivotinja tice cak i ovi u zapadnoj evropi rade sada na genetskom poboljsavanju stoke jer su dobrano zaglibili ali je veci problem sto mnogo koriste raznih hormona rasta i antibiotika pa je meso bledunjavo i ima viska vode a i pitanje je koliko od tih hormona ostaje u mesu.
Ono sto znam je da genetski modifikovana hrana NE MOZE direktno da menja genetsku strukturu coveka. Medjutim prava opasnost je u svim hemikalijama koje se unose preko hrane i to celokupne pa onda odradjuju svoj posao - debljina, secerna bolest, osteoporoza kanceri raznih vrsta itd.
Druga stvar je da pocinjem da verujem da stvarno postoji povezanost velikih firmi za lekove, hranu i drzave. Medjutim mislim da je za vecinu problema ipak kriv sam "potrosac". Nema veze sto je na cigaretama napisano sve sto treba da se zna - trose se sve vise ali se stalno, bar kod nas, provlaci prica o povecanju kancera kao posledice bombardovanja osiromasenim uranijumom i to prolazi. Sa druge strane niko ne kaze koliko hrana utice na kancer u smislu pada standarda i sve veceg djubreta koje jedemo u zadnjih 10 godina - to nije popularno a i ne znam drzavu koja bi sprovela takvo istrazivanje pa da samu sebe sahrani - mislim na vlast.
Mi sami sebe najvise trujemo svojom lenoscu - jednostavno smo nauceni da probleme resavamo parcijalno i da mislimo kako ce nauka i tehnologija da nas izvuku iz svake lose situacije u koju upadnemo. Ovde prevashodno mislim na medicinu - uvek vam kazu da je nesto nastalo zbog - pusenja, lose ishrane, nekretanja ali niko nikad nije sproveo pravu akciju da se stetne materije uklone iz hrane i pica jer bi to nekom odnelo lavovski deo zarade.
Mislim da o ovome ne moze da se pise a da se ne dodje do teorije zavere kako god da okrenes a mi mozemo da pisemo do preksutra pa nista ...
- Iosis
- VIP
Ma ne znam, ta teorija zavjere mi je izgledala smješno, pa i onaj film Digitalni anđeo, masonerija itd. Ali nekako što više prolazi vremena, sve više počinjem da vjerujem u to. Ne kažem ni sad da vjerujem 100% u to i da je sve tačno ali...
Da se sve vrti oko para, to je tačno, pa i ovaj napredak (ako se to može tako nazvati, jer sami sebe uništavamo) je zbog para, da bi neko imao veću zaradu.
Da se sve vrti oko para, to je tačno, pa i ovaj napredak (ako se to može tako nazvati, jer sami sebe uništavamo) je zbog para, da bi neko imao veću zaradu.
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Teorija zavere: Ameri nikad nisu hteli da potpisu sporazum iz Kjota (o smanjenju emisije CO2) - ovo su sad zvanicni podaci sluzbi koje se time bave - aero zagadjenje se jedino smanjuje iznad SAD a svugde drugde raste. SAD emituju najvise CO2 i bas ih briga za sve ostale jer oni imaju resenje za aero zagadjenje - ne postoji objasnjenje zasto se kod njih smanjuje aerozagadjenje sem teorije da su oni to resili ali samo za sebe. Voleo bih da mi neko to objasni a da nije "teorija zavere"...
Znaci ovo nije rekla-kazala vec zvanicni podaci.
Znaci ovo nije rekla-kazala vec zvanicni podaci.
- Estariol
Imam samo jedno opažanje: CO2 je teži od vazduha...
... Zaključite sami...

- Iosis
- VIP
Ne razumijem šta hoćeš da kažeš time? icon_idea
- Estariol
Da je koncentracija CO2 alarmantna, u zonama u kojima ga ima najviše ljudi bi se gušili kao pilići.... Ili ne? :-|