Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Grejanje u Sieri ! Pomoc!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Neske_
Poruka: 58
Član foruma od: nedelja, 30. jan. 2011. u 20:03h

Grejanje u Sieri ! Pomoc!

Poruka od Neske_ » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:31h

POzZ Svim clanovima :) Nov sam na forumu pa ako sam mozda omasio mesto za temu izvinjavam se :)
Imam veliki problem sa grejanjem u kolima! Da objasnim:
Greje samo mlakusan vazduh pojacam li na 2 ili 3 to je haos hladno koliko duva,proveravao sam creva koja idu od motora u kabinu na taj hladnjak oba creva i dolazno i odlazno su vrela uzasno,tako da ne verujem da je hladnjak zapusio! Kola se voze na plin i to da se zna ! Radna temperatura je odlicna na normali znaci ugrajana isto greje probao sam da ih pregrejem temperatura je skoro dosla do max isto grejanje - hladno ! Ovde da bi neki majstor to uradio bezi kao djavo od krsta i cena se pominje paprena! Ako je neko imao iskustva sa ovim zamolio bih za savet,video sma da su vecina njih pisali ali nisu bas lepo rekli i nisam video da li se pomimji siera!
Zanima me posto imam od drugara da uzmem hladnjak ceo sa stranca ako je on u pitanju!
Da li nih morao da skidam celu tablu da bih dosao do tog sistema da vidim sta je u pitanju ili moze samo donji deo table !
Hvala unapred ! Kola su Ford Siera 91god,OHC idu na plin 18oo kubika!
Zanima me vase misljennje posto bih to najradije sam uradio sve :)
_Neske_

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Grejanje u Sieri ! Pomoc!

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:39h

Isti problem do skoro... rešio zamenom malog hladnjaka. (grejač kabine)

2000 din novi mali hladnjak... da ne uzimaš polovni za đaba.

Moraš da skineš samo donji deo table gde se nalazi radio i kaseta...

Posao nije toliko težak koliko traži strpljenja.

Mada ja nemam plin... možda ti je tu i nešto sa plinom creva neka bajpasovana bem li ga... u to se ne razumem.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:41h

Najverovatnije je mali hladnjak(bolje kupi nov odma nego da se bakces da ga cistis,pa posle da ne valja,pa moras da skidas opet)... Msm da kod sierre mora da se skida tabla da bi se doslo do njega,nisam siguran ali javice se neko vec ko je to radio na sierri.... thumbsuph Pretece me :D
Poslednja izmena: paun1, na dan ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:42h

Skines creva sa malog hladnjaka u motornom prostoru,u jedno nabijes bastensko crevo i odvrnes do kraja.. I tako ga malo procistis. Grejace bolje sigurno,ali je pitanje koliko i da li mora se menja..

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:43h

ma to je sve kratkog daha... zameni ga,jeftin je.
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 19:45h

Nije problem kupiti ga,problem je zameniti...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 20:15h

Skidanje ne gine u svakom slučaju i kad hoćeš dobro da ga ocistiš.

Ta varijanta sa baštenskim crevom je kul ako je upao neki krupniš pa zapušilo protok.

Ali za ostale varijanta... zamena je jedina dobra varijanta.
Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 20:20h

Ja pricam kako bih ja radio.. A znam da po ovom minusu sigurno ne bih rasturio cela kola nego bi video da se snadjem do malo lepseg vremena.. :) Kad vec pricamo o tome,sta bude njemu,nakupi se kamenac,sta? Uopste mi nije jasno zasto ne moze da se ocisti kako treba.

Neske_

Poruka od Neske_ » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 21:28h

Hvala na savetima ;) redbullw Probao sam varijantu sa 2 creva samo u mojoj pobosljanoj verziji
war Kompresor za pranje kola 2 produzna creva war i nista nije izaslo clap
A oba creva su vrela vrelcata i dolazno i odlazno ne verujem da je zbog plina posto prvo iz motora vrela voda ide na hladnjak u kabinu a sa njega odlazna pa plin. Proveravao sam vodu ne mislim da je zapusio tok je super koliko vrla ulazi toliko izlazi.
Ne verujem da je zbog plina posto je plin ekstra uradjen,nikad zaledio,pali na bilo kom minusu na plin thumbsuph
Znam da je zima sad ali moram to da sredim jeste da nemam izkustva ali hitno je bas svaki dan sad vozim kola zbog posla pa jbg :( A imam kod drugara komplet sieru stranca svi delovi za nekoliko piva redbullw
Pa bih da vidim sta je to i da uradim sam sto pre posto ne daje mi se dosta para majstorima za to uradio bih to sam,kad sam pravio estrudere moci cu i tu j.. tablu rasklopiti samo da vidim ovako sta je da doteram delove :) Inace ovako motor je u ekstra stanju savrseno ide samo ne sme mnogo posto su amortizeri na redu da se srede plin nikad zezao tako ne bi trebao ni za grejanje da zeza !

Zaboravio sam da kazem da je standardni veliki hladnjak za 1.8 zamenjen hladnjakom iz siere mislim da je 2.0 dohc ilimozda jace kubikaze samo je imala klimu pa sam napravio 2 zavrtke i zasrafio 2 rupe na tom hladnjaku za klimu mada ne bi trebalo da to utice !
Dusan64 piše:Ja pricam kako bih ja radio.. A znam da po ovom minusu sigurno ne bih rasturio cela kola nego bi video da se snadjem do malo lepseg vremena.. :) Kad vec pricamo o tome,sta bude njemu,nakupi se kamenac,sta? Uopste mi nije jasno zasto ne moze da se ocisti kako treba.
U pravu si ti brate za vreme ali hica je velika svaki dan posao po pola sata voznje a i ostao sam bez drugih kola pa jbg :) redbullw
_Neske_

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 21:58h

ako su oba creva vrela a ne grije,prljav je hladnjacak spolja,ne prolazi vazduh kroz njega...skinuti i oprati ga...

Neske_

Poruka od Neske_ » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 22:05h

goja piše:ako su oba creva vrela a ne grije,prljav je hladnjacak spolja,ne prolazi vazduh kroz njega...skinuti i oprati ga...
Da brate oba creva su vrela vrelcata,ali bas su vrela i ulazno i dolazno :) samo sad da vidim da skinem samo taj desni donje deo table da rastavim i izvucem hladnjak valjda cu uspeti da sredim bez mnogo problema :) thumbsuph
_Neske_

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 23:12h

@Neske_ Ne pisi post za postom u tako kratkom vremenskom periodu, ako hoces nesto da dodas koristi opciju edit tj "uredi". Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas.
Fiesta!!

and.ford esk4
Poruka: 2
Član foruma od: utorak, 1. feb. 2011. u 13:58h

Poruka od and.ford esk4 » utorak, 1. feb. 2011. u 14:19h

ne mora da znaci da je mali hladnjak!!!! moze se desiti da ti je plinski uredjaj u visem nivou od hladnjaka,ili posude za tecnost(ako je imas) u tom slucaju se javljaju problemi sa grejanjem,kao i sa radom motora kada je hladan... mozda zvuci glupo,ali provereno!

Neske_

Poruka od Neske_ » utorak, 1. feb. 2011. u 19:17h

Da se zahvalim svima na pomoci ;-) Danas sam poceo sa radom oko grejanja i problem resen mechanic
Potrebno samo skinuti donji deo table uopste nije tezak posao,samo radio sam to sve kod mog prijatelja koji je vrhunski majstor koristio sam njegovu radionicu i alat ;-)
Hladnjak uopste nije busan niti mnogo prljav tako sam dzabe spremao rezervni ali hvala bogu sto nije ;) Malikece je bio prljav nista strasno problem je bio sledeci :
Sav zaptivni sundjer je se istrosio na nalgajucim povrsinama i oko malog hladnjaka tako se vazduh nije usmeravao na mali hladnjak i toplu povrsinu vec samo prolazio pored njega ali za svaki slucaj sam ocistio hladnjak i dobro isprao izduvao i ceo sistem hladjenja,Zamenio sam sav sundjer i ponegde dodao koji gumeni podlozak za svaki slucaj a hadnjak je bio u ekstra stanju. Tako da jedino malo strpljenja oko donjeg dela table je potrebno samo nisam veceras vratio donji deo table posto je bilo dosta loma a u radionici nisam imao pri sebi usisivac to je ostalo sa sutra da se lepo ocisti i vrati donji deo :) A sada greje kao na drva :)
mechanic
Jos jednom Hvala svima na pomoci clap
_Neske_

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“