[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Peticija
http://www.gopetition.com/petition/42073.html
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Da ti objasnim. Genetski modifikovana hrana - je voce i povrce a glavni vid genetska modificikacija je = kalemljenje.darko darko piše:e da si nekad pekao prase koje je hranjeno cugerom, ne bi verovao da nemoze vatra da se odrzi ispod, necuri mast nego voda, a ukus je poseban-kao da zemlju jedes, sta ces pored takvih navicicemo se i na to polako, nepitam se vise koliko politicari mogu da upropaste nego dali ce ikada to prestati ili ce uvek biti ovakvih...
Slabije malo da su to "naredili" ameri.NAREDILI SU IM AMERI, SRBIJA NEMA POTREBE ZA TAKO NECIM BOGATA JE POLJOPRIVREDOM, TREBA AMERIMA VISE ALI NA TUDJ RACUN, DOKAZANO JE DA AMERIKANCI KOJI SU JELI VEC TAKVE HORMONE POSTAJU DEBELI KAO SVINJE ZA TOVLJENJE, AKO HOCETE DA VAM ZENE BUDU TAKVE, SEDITE I CEKAJTE DA BUDE KASNO, TO JE JAKO OPASNO NA DUZEM VREMENSKOM PERIODU! PORED NATO ZRACENJA NAM SAMO OVO FALI......
To nisu genetske modifikacije nista vise nego sto je bodibilder koji uzima suplemente "Genetski" modifikovan.Estariol piše:Djomla, kalemljenje je u redu, ali nije u redu kad se u gene tog voće i povrća dodaju bakterije koje proizvode pesticide da ne bi to voće moralo da se prska pa kad ga čovek pojede onda te iste bakterije proizvode pesticide u ljudskom telu pa ga truju iznutra! Ili da se krave kljukaju hormonom rasta da bi što pre počele da daju mleko, koje je takođe puno tog istog hormona pa - kao što se i desilo sredinim 90-tih u SAD - ti hormonu gurnu decu uzrasta od 8 godina u pubertet!
Na takve se genetske modifikacije misli.
Znači nije u pitanju ukrštanje vrsta radi dibijanja nove vrste već manipulisanje postojećim vrstama na genetskom nivou, dodavanjem gena koje te vrste ne sadrže, a to su VEOMA različite stvari!
Ne postoje hormoni kojima mozes da natovis ljude kao svinju. Kada covek unosi puno masti i secera t.j ugljenih hidrata u globalu pravice se masno tkivo.posle ti sinteticki hosmoni dolaze u ljudski organizam pa se i ljudi tove kao svinje,
Vek zivotinje nije bitan, bitan je sta ti kao krajnji proizvod unosis kroz nju.dali znas koj je vek tim zivotinjama, znas li koliko je ovca koja je prvi put klonirana zivela, ako je to ispravno onda bi zivela kao i sve ove a ne godinu dana....
Mislim da treba da prispitate ono sto cujete ne odmah da poverujet! Mozda jeste tachno ali ja ne mogu da tvrdim da jeste ili nije kada nemam nikakav dokaz.Darko-darko je lepo objasnio, i eto i primere je dao.
mora da znaci, da u srbiji i pored zakona o hrani oni uvoze navece djubre, pa ako dozvole ovo, pa mi ce da jedemo najveci odpad u svetu, imaju sada sve uslove, lance super marketa, treba im njivica u vojvodini i eto miloni, zapamtite moj post, bice tako...Djomla piše:Ja ni ne jedem kod njih. Samo kazem d genetska modifikacija ne mora i uglavnom nije losa stvar! Moze da bude ali ako je nesto genetski modifikovano ne mora svi da skacu na noge misleci da prouzrokuje rak i leukemiju.
Ne, ne more.darko darko piše:@djolma -sinteticki hormoni se nerazlazu kao prirodni i kako se svinja njima tovi, tako i covek se tovi, koja je razlika, ako zivotinju pojedes-pojedes i hormon koji goji.................mora da znaci, da u srbiji i pored zakona o hrani oni uvoze navece djubre, pa ako dozvole ovo, pa mi ce da jedemo najveci odpad u svetu, imaju sada sve uslove, lance super marketa, treba im njivica u vojvodini i eto miloni, zapamtite moj post, bice tako...Djomla piše:Ja ni ne jedem kod njih. Samo kazem d genetska modifikacija ne mora i uglavnom nije losa stvar! Moze da bude ali ako je nesto genetski modifikovano ne mora svi da skacu na noge misleci da prouzrokuje rak i leukemiju.
bilo bi dobro da se zakon postuje u srbiji, ali mi svi znamo kako se zakon postuje u srbiji pogotovo kako vazi za politicare, i kakve dobre stvari nam donose....
Ja sam student prava, ljubitelj primenjene analiticke filozofije, primenjene etike i filozofije nauke.darko darko piše:pa organizuj ali nemoj traziti proteine nego hormone, jesi li ti hemicar i doktor djolma pa znas, ja hocu da ima izbor a ne ti da mi pricas sta ja volim i zelim da jedem, da znas ne bi pricao tako, oces da kazes da se u sbiji postuju zakoni nema afera i vlast radi sta treba narodu a ne njihovom dzepu.....
Ovo je recimo tipichna pricha koju slusham od razrnorazni anti-evropska unija i totalno je politicki obojena.darko darko piše: ko ce da izadje kada je cenzura veca nego za vreme milosevica, kome da se obrati kad svi mediji rade za pare a ne za bombone...
Ja nisam rekao da ne zelim da ti imas izbor.darko darko piše: ti jednostavno nezelis da neko ima izbor, ja hocu da nejedem to i mene neces nagovoriti na jedem taj americki otpad, da budem u drustvu pedera, da budem vegetarijanac i da drzim u sobi kuce, i slicno, necu, hocu da imam izbor i kraj ti imas izbor da jedes, ok jedi, ali nemoj meni da guras , razumes, svako ima ista prava....
Slabije da se fizika i hemija zavrshavaju preko veze. Ali oke ako ti tako mislis.darko darko piše: a sta bi ti tvoji prijatelji nasli, kakvo je skolovanje u srbiji ne bi razlikovali svinju od praseta, svi zvrsavate preko veze
Dokle bre vise trip da ti podvaljaju ameri.darko darko piše: da imamo izbora od onoga sto nam ameri podvaljuju na etiketi bi pisalo jeste modifikovana ili nije,
Opet ti kazem, ko ti brani da ti Kupujes NE MODIFIKOVANU HRANU!?darko darko piše: sta ima tu lose, peder sme da ima izbor da bude peder a ja nesmem da hranim decu zdravo, pazi majkumu, a cim nedaju znaci uvaljuju, i da nesto nevalja, bas kao sto ti sada radis, nagovars me da je to dobro, i da jeste nezelim dok nevidim rezultate i kraj, da valja ne bi skolovani ljudi zabranili a politicari dovolili...,
Pa evo ti nemamo genetski modifikovanu hranu pa smo na jako visokom mestu po broj uholesterola, srchanih bolesti etc?darko darko piše: djolma niko ne bi dozvolio zatrovanu hranu, u pitanju je genetski modifikovana koja ostavlja dugorocno prouzrokovane bolesti, tipa holesterol, hormonski poremecaj, rak, itd, te studije mogu da se urade tek posle nekoliko generacija ljudi koliko je to uticalo nanjih....
priroda se bori hiljadama godina da bi stvorila idealne organizme koje pola od toga i neshvatamo, sada ce da bolje uradimo nego prirodna sekcija, a juce smo odsifrovali deo dnk, nemoze to tako, jesmo siromasna zemlja ali netreba da nam bas tako serviraju bajke.....
Za nasu ishranu - da hocemo. Prirodna selekcija ne radi po ljudskim potrebama.idealne organizme koje pola od toga i neshvatamo, sada ce da bolje uradimo nego prirodna sekcija,