Capri v6
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Capri v6
Novi capri moze da bude samo sranje i blacenje imena . Ford se nije proslavio sa kuguarom pa nece ni sa novim kaprijem .Jednostavno nema mahaniku za novi kapri .
FWD karpi , bljak ...
Isto je slucej i sa novom bubom ... Glupo je pozivati se na neku nostalgiji ... Kapri je bio dobar auto , zasluzio je svoje mesto u automobilskoj istoriji i tamo treba da ostane .
FWD karpi , bljak ...
Isto je slucej i sa novom bubom ... Glupo je pozivati se na neku nostalgiji ... Kapri je bio dobar auto , zasluzio je svoje mesto u automobilskoj istoriji i tamo treba da ostane .
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: utorak, 3. mar. 2009. u 18:57h
E Van dobro si ovo srocio slazem se sa tobom!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Poskupele su registracije pre neki dan. Van, jesi li gledao koliko ti je sad za Caprija?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
Ma ne smem ni da pitam koliko kosta registracija , da se onesvestim , zato i nemam volju da zavrsim tih par sitnica i dovedem auto u stanje za tehnicki pregled . Upalim ga jednom u 2-3 nedelje , provozam ga 200 metara tamo i nazad ... Ponovo mi navuce osmeh na usta ... Divljak
, pali gume kao luuuud.
Jeftinije mi je da sredim limariju na taunusu , ofarbam ga i registrujem ... Sto cu najverovatnije i uraditi ....

Jeftinije mi je da sredim limariju na taunusu , ofarbam ga i registrujem ... Sto cu najverovatnije i uraditi ....
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
a da ubacis manji motor pa da registrujes caprija pa da mu vratis sestaka?
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
TC1 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Porez za kategoriju 2000 do 2500 kubika je skočio za 13.000 dinara.
Znači, umesto 32.000 bi registracija za tvog Caprija bila... 45.000 :S
Znači, umesto 32.000 bi registracija za tvog Caprija bila... 45.000 :S
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- van
- VIP
Ma super ...
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
jel se ti secas onog pinta 1.3 sto si ga pljuvao
e oces ti sredim pazar
a ti posle ono (ispala mi getriba ,a ja zamenio sve na sred autoputa)
e oces ti sredim pazar
a ti posle ono (ispala mi getriba ,a ja zamenio sve na sred autoputa)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- van
- VIP
Meni se taunus vodi na 1.3 , ali mu je ispao motor slucajno kod mene u garazi , a ja sma krenuo , pa sam na pola puta video da nema motor pa sam pazario jedan za 2.0 za 80e
. Registracija za tu kobikazu i snagu je oko 15 000 din . Do razlike u ceni sa kaprijevom registracijom mogu komplet da sredim auto , doduse da ga ja radim , ali komplet da uradim limariju ( vec sam pazario sajtne i rubove ) i da ofarbam ponovo nekako perverzno , da mi tapetar odradi sedista kvalitetno ...

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
Srecni radovi

It is 1971
It is 1971

- kresa capri
ma butni ti taj motor 1.3 u caprija registruj i teraj
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21564
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Off u vezi cene registracija pomeren u drugu temu...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 379#p14379
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 379#p14379

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
Danas sam morao da odem u vikendicu i ispustim vodu iz vodovodne instalacije i da sipam antifriz u wc solje .
Rekoh ajde da dopunim i one " druge " WC-e u kojima se ukakis od srece .

Gde li je kapri ?

A evo mu ga i stariji brat

A neko uziva u garazi
[youtube]0klWQs7iCvE[/youtube]
Koje je ovo dizanje teme iz mrtvih
Rekoh ajde da dopunim i one " druge " WC-e u kojima se ukakis od srece .

Gde li je kapri ?

A evo mu ga i stariji brat

A neko uziva u garazi
[youtube]0klWQs7iCvE[/youtube]
Koje je ovo dizanje teme iz mrtvih
- ICCI
- Poruka: 35
- Član foruma od: petak, 11. dec. 2009. u 10:09h
Epa svaka cast druze... Motor ti je "ubica" , ali zasto ne iskoves neku grazicu za tog lepotana???? :S
Greota breeeeee :-(
Greota breeeeee :-(
- van
- VIP
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
A sa proljecem i zelja da se otarasis 25-6 hiljada dinara, za registraciju plave 'tice...ma baci ih,tesko ces u australiji naci zadovoljstvo te vrste...
- kresa capri
dokle si dogurao i sta je u planu rega ili mirovanje do daljnjeg?
- van
- VIP

Slike restauracije Sinisinog kaprija .
Prednji trap je montirna za vikend . Sve sto moze da se promeni je promenjeno , ostalo je peskirano , farbano , cinkovano , remotovano ....
Trenutno je je dubioza koje kocnice ce da se nabudze . Diskovi i kljesta od skorpiona 2.9 24v ili standardan kljesta , sa ventilirajucim diskovima od BMW-a E30 . I za jedno i za drugo treba dosta prepravki , sa tim da ovo drugo moze u standardnu felnu da stane , a ovo prvo valjda moze u 15ice....

- xltale
- Poruka: 86
- Član foruma od: ponedeljak, 20. okt. 2008. u 23:56h
15 staju sigurno ali sa odgovarajucim et-om,
ja sam na scorpiu imao sa mercedesa 190 i prednje su mi udarale u stub amortizera
14 sa consula mi takodje nisu odgovarale zbog et-a ali bez kocionih klesta moze da se pomera auto
Mislim da bi cak i 14 stale ako je mali et
A kako cete resiti felge sa ovim diskovima od drugih auta, ici ce bmw ili scorpio felge
ili bi ste busili diskove na 4x108?
Sada bi trebao da radim to farbanje oko motora, mozda si pisao negde sta radis ali nisam citao
Svidja mi se kako je ispalo,a nisam nikad to radio sam.
Sta si sve radio?
ja sam na scorpiu imao sa mercedesa 190 i prednje su mi udarale u stub amortizera
14 sa consula mi takodje nisu odgovarale zbog et-a ali bez kocionih klesta moze da se pomera auto
Mislim da bi cak i 14 stale ako je mali et
A kako cete resiti felge sa ovim diskovima od drugih auta, ici ce bmw ili scorpio felge
ili bi ste busili diskove na 4x108?
Sada bi trebao da radim to farbanje oko motora, mozda si pisao negde sta radis ali nisam citao
Svidja mi se kako je ispalo,a nisam nikad to radio sam.
Sta si sve radio?
- van
- VIP
Tale , diskovi od BMW-a se malo doreraju na strugu i probuse se nove rupe i pasu na mesto starih diskova , tj. sa zadnje strane glavcine . Posto su skoro isti u precniku kako i stari , kljesta ostaju na istom mestu tako da sve upada pod standardnu 13'' felnu . Jedion sto zastitni pleh mora da leti napolje ... Kada se sve motira problem j u nekin 1ili 2 mm da to sve lepo legne , ili mali distancer do lagera , ili da se diskovi malo stanje .
Kljesta se prepravljaju tako sto im se obrusi neki unutrasnji granicnik i moze deblji disk da udje . E sada problem je da li mogu da stanu i nove plocice ili moraju polapotrosene da se stave vid budale .
Skorpion ima 4 x 108 diskove ( MK II ) . Glavcini je trebalo da se skine jedno 3 mm ruba da bi mogao disk da se navuce . Trebaju veci brezoni ( od siere ili skorpiona ) i da se napravi adapter ploca od jedno 12 ill 14 mm lima sa sve nekim podloskama da kljesta mogu da se montiraju . Sam disk je distancer od nekih 5 mm tako da za toliko moze veci et .... Skorpion 2.9 24v ima najmocniji kocioni sistem od tih matorih fordova , tako da 500 laksi auto da izuva sa kako ce da koci ...
Motorni prostoj je ociscen , presmirglan i naneta je zastita . Tek treba da se farba u crno ....
Kljesta se prepravljaju tako sto im se obrusi neki unutrasnji granicnik i moze deblji disk da udje . E sada problem je da li mogu da stanu i nove plocice ili moraju polapotrosene da se stave vid budale .
Skorpion ima 4 x 108 diskove ( MK II ) . Glavcini je trebalo da se skine jedno 3 mm ruba da bi mogao disk da se navuce . Trebaju veci brezoni ( od siere ili skorpiona ) i da se napravi adapter ploca od jedno 12 ill 14 mm lima sa sve nekim podloskama da kljesta mogu da se montiraju . Sam disk je distancer od nekih 5 mm tako da za toliko moze veci et .... Skorpion 2.9 24v ima najmocniji kocioni sistem od tih matorih fordova , tako da 500 laksi auto da izuva sa kako ce da koci ...
Motorni prostoj je ociscen , presmirglan i naneta je zastita . Tek treba da se farba u crno ....
- van
- VIP
Napreduju radovi na kapriju ( ali ne mom )
Uradjena je izduvna grana od crnih cevi debljine 2 mm . Dvoumio sam se izmedju njih i aluminiziranih cevi , lai crne su debljeg zida pa sam njih uzeo. Malo je bezveze sto moraju da se farbaju , ali sta da se radi . Bogu i da se hormiraju
. Izduvnoj grani fali kolektor , koji spaja se cevi u jednu pa odatle u dve . Posto je taj deo vec pod podom kaprija , to cu morati da uradim kada motordodje na svoje mesto .

U toku su i radovi na zadnjem trapu . Sve je poskidano , rastavljeno i odneseno na peskiranje. Posle toga je farbano osnovnom 2K epoksidnom bojom , pa 2K poliuretanskom bojom . Ostalo je da se se srafovi ociste i posalju na cinkovanje i da se vidi šta da se urati sa selenblokovima jer im stanje nije najbolje .
Pošto su opticaju bile 2 zadnje osovine ,3.22 i 3.75 , odlučeno je da bude kraća u kolima , da bi auto bolje potezao .

Pošto će ići diskovi pozadi , limovi koje nose gurtne , koje su sada na osovini su nepotrebni . tako da ih POKLANJAM .
Kome treba za kapri MKI ili MIKII ovakvo nešto , neka me kontaktira . Sa pločama idu i doboši i odgovarajući mehanizam za paknove ...
Uradjena je izduvna grana od crnih cevi debljine 2 mm . Dvoumio sam se izmedju njih i aluminiziranih cevi , lai crne su debljeg zida pa sam njih uzeo. Malo je bezveze sto moraju da se farbaju , ali sta da se radi . Bogu i da se hormiraju

U toku su i radovi na zadnjem trapu . Sve je poskidano , rastavljeno i odneseno na peskiranje. Posle toga je farbano osnovnom 2K epoksidnom bojom , pa 2K poliuretanskom bojom . Ostalo je da se se srafovi ociste i posalju na cinkovanje i da se vidi šta da se urati sa selenblokovima jer im stanje nije najbolje .
Pošto su opticaju bile 2 zadnje osovine ,3.22 i 3.75 , odlučeno je da bude kraća u kolima , da bi auto bolje potezao .

Pošto će ići diskovi pozadi , limovi koje nose gurtne , koje su sada na osovini su nepotrebni . tako da ih POKLANJAM .
Kome treba za kapri MKI ili MIKII ovakvo nešto , neka me kontaktira . Sa pločama idu i doboši i odgovarajući mehanizam za paknove ...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Sa kojim motorom je išao taj 3.22 diff, to je baš predugačko?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- van
- VIP
v6 , 2000. Mislim da je svaki v6 ima 3.22
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Sad nešto gledah za diferencijale, 3.0 i 2.8i su imali 3.09, a 2.0 V6 je imao 3.44.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.