el.palenje ili nesto drugo
Moderator: Dragomir
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
el.palenje ili nesto drugo
Zbog cestog trokiranja i gasenja auto u voznji,zamenio sam mu paljenje sa platinskog sam presao na el. e sad malo je se smirio rad, ali mi se desava da mi se auto gasi na leru kad se ugreje tj.kada mu vratim sauh i da ponekad pocne da trza. i da kada dam zmigavac on kao da izgubi struju na sekund i cimne i nastavi da radi. Imam sumnje i da tu malo i karburator zeza stvar, Nasao sam dvogrli karb. ali mi se ne ubacuje zbog ovog novog poskuljenja goriva jer ce sigurno trositi vise.Da li je neko imao slicnih problema?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: el.palenje ili nesto drugo
skini vod od mase i sve precisti kao i masu sa motora na karoseriju.kakav je regler na njemu,onaj na krilu ili onaj na alternatoru? kakva ti je struja generalno?bobina je isto sa elektronca ?mala je vjerovatnoca da trza zbog karburatora...samo malo pojacaj ler gas...
- Necke
ja nemam masu sa motora na karoseriju, da bobina je sa elektronca.ali sa pezo-a vid budale ,a i regler je na alternatoru nije na krilu, skoro mi je cekao tj. davao vecu struju i crkavale mi sijalice ka blesave, pa sam stavio sa drugog aletrnatora i sad radi.videcu sutra da mu stavim tu masu moguce je to
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
frankestajn,a? stavi obavezno masu sa motora na karoseriju...a i ovu ocisti...
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Gojo , masa ide sa akumulatora direktno na blok . Druga zica ide sa akumulatora na karoserije.
Necka , napravi relej , koji se pali na kontaktu ( sa + od bobine ili na osiguracima imas buksnu sa + na kontaktu . Taj relej ti pali dovod + direktno sa akumulatora (stavi neki osigurac od 15 A pride ) . Taj + tiide na bobinu i na komutator .
JA sma ima slicne probleme kao i ti , i mislio sam da je komutator los , da je los kabl ka komutatoru , i iz ocaja , probam da sve spojim direktno na akumulator , i bing, sve radi savrseno . Posle sam ugradio relej i problem resen .
Stare su to automobili , i el. instalacije su u k... tako da non stop nesto osciluje napon , ili pada negde i to zeza elektroniku komutatora .
Sto se tice dvogrlog karburatora , na prvom grlu stavi malu ler diznu , nesto tipa .40 max .45 i nece mnogo da ti trosi ako ga vozis pod malim gasom , posto ler dizna je glavna do 1/8 gasa . Doduse i nece da ide nesto , ali to je drugo pitanje . Dvogrli karburatori tek posle 3000-3500 rpm imaju smisla , da tada je i jedno grlo vise nego dovoljno .
Ler dizne bi trebale da su iste kao i na zastavinim karburatorima , jer je sve to veber
Necka , napravi relej , koji se pali na kontaktu ( sa + od bobine ili na osiguracima imas buksnu sa + na kontaktu . Taj relej ti pali dovod + direktno sa akumulatora (stavi neki osigurac od 15 A pride ) . Taj + tiide na bobinu i na komutator .
JA sma ima slicne probleme kao i ti , i mislio sam da je komutator los , da je los kabl ka komutatoru , i iz ocaja , probam da sve spojim direktno na akumulator , i bing, sve radi savrseno . Posle sam ugradio relej i problem resen .
Stare su to automobili , i el. instalacije su u k... tako da non stop nesto osciluje napon , ili pada negde i to zeza elektroniku komutatora .
Sto se tice dvogrlog karburatora , na prvom grlu stavi malu ler diznu , nesto tipa .40 max .45 i nece mnogo da ti trosi ako ga vozis pod malim gasom , posto ler dizna je glavna do 1/8 gasa . Doduse i nece da ide nesto , ali to je drugo pitanje . Dvogrli karburatori tek posle 3000-3500 rpm imaju smisla , da tada je i jedno grlo vise nego dovoljno .
Ler dizne bi trebale da su iste kao i na zastavinim karburatorima , jer je sve to veber
- Necke
Sumnjao sam na to, ali sam hteo da izvucem prekidac ,ali je relej bolja ideja
.A dvogrli cu staviti naleto, puko mi je deo za vakum sto otvara drugo grlo,pa moram naci drugo ili da uzmem da ga zavarim...da probam negde mora da se uci vid budale