Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

nova e kategorija

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
peki_92
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h

nova e kategorija

Poruka od peki_92 » petak, 21. jan. 2011. u 19:06h

ej ljudi pomagajte ako neko moze i zna. u petak 14.1 sam polozio za "E" kategoriju, po starom zakonu i u nedelju sam dobio papire. onda sam zvao sup da pitam da li izdaju nove vozacke dozvole, da je promenim i upisem novu kategoriju odmah u novu, i rekli su mi da "E" kategoriju ne mogu da mi upisu u vozacku pre 21. godine, a ja sad imam 18 i po. da li to ima smisla jer sam imao obuku, polagao i polozio po starom zakonu a oni sada zezaju. hvala
L A V

macaneli
VIP
Poruka: 9918
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: nova e kategorija

Poruka od macaneli » petak, 21. jan. 2011. u 19:10h

kad si polagao za b??
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

peki_92

Poruka od peki_92 » petak, 21. jan. 2011. u 21:03h

nisam za b, polagao sam za c i dobio sam i b i c. upisane su u vozacku 26.8.2010.
L A V

Tihi92
Poruka: 474
Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h

Poruka od Tihi92 » petak, 21. jan. 2011. u 21:42h

Pazi ja sam b i c polozio u 9 mesecu i sad pre jedno mesec dana i e...i bez ikakvih problema su mi sve upisali u staru vozacku doz...a sa novom ne znam kako ide.

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 21. jan. 2011. u 22:42h

VALJDA I PO starom moras da imas neko vreme b ili c da ni polagao za e, zovi auto skolu pa pitaj oni ce ti najbolje reci...

peki_92

Poruka od peki_92 » petak, 21. jan. 2011. u 23:25h

ma e sam polozio po starom i da nije stupio novi na snagu posle polaganja ni ja nebih imao problema. nego sam polozio po starom, dobio papire i onda je krenuo novi zakon...
L A V

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 21. jan. 2011. u 23:42h

Novi zakon je na snazi još od 10.12.2009, duže od godinu dana, ali tamo-negde-otprilike-približno u članu 348. stav 1. tačka jedna od njih mrgreen stoji da se iz primene zakona izuzimaju i njegovi članovi koji se odnose na kategorizaciju vozačkih dozvola, dok se ne donesu podzakonska akta (propisi o vozačkim dozvolama, auto-školama, polaganju vozačkog ispita i slično)... što u praksi znači, kako se koji od tih akata donese, tako se određeni segment novog ZOBS-a aktivira. U prevodu, postoji neki pravni vakuum gde se ne zna baš šta se tačno dešava - a ti si, na žalost, upao u to. smileychar022

Od Nove godine je stupio na snagu Pravilnik o vozačkim dozvolama, koji je uz početak izdavanja novih tablica i aktuelan sistem gde propise tumači skoro pa kako ko želi i opštu ludnicu u MUPu dodatno zakomplikovao stvari... Suština je da ćeš, hteo ti to ili ne, morati da se strpiš do 21. godine, a negde sam pročitao i da će tada verovatno tražiti da se odsluša neka kratka dodatna teorijska (možda i praktična) obuka, kako bi polaganje "po starom" bilo kategorisano "po novom". zuti

Evo ti malo štiva za čitanje: http://www.autoskolesrbije.org/vesti.php?id=126
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

peki_92

Poruka od peki_92 » subota, 22. jan. 2011. u 00:14h

hvala bojanm...
L A V

Tihi92
Poruka: 474
Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h

Poruka od Tihi92 » subota, 22. jan. 2011. u 04:23h

Uuu onda sam se ja jedva izvuko... mrgreen
Mogli su onda bar ranije u autoskoli o tome da te obaveste,ali sve u svemu bar si polago po staroj ceni,posto ce po novom verovatno biti dosta skuplje vid budale

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 22. jan. 2011. u 09:40h

i ja sam sve ispolagao da me pita neko zasto ja neznam samo nema A i autobus, a mi neda zena posto nisam normalan kad sednem za motor, mozda i bolje, strugali bi me sa spaklom sa asvalta.....

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 22. jan. 2011. u 20:42h

Peki ,raspitaj se kod advokata . Koliko se ja razumem u pravo , sve sto je poceto da se radi po jednoj zakonskoj proceduri mora da se zavrsi po toj istoj . Ja sam ovo iskusio pri izradi projekta za neku zgradu gde se izmedju dve faze projekta izmenio zakon . Zavrsili smo po starom zakonu proceduru. Po toj logici i ti bi trebao da dobijes e kategoriju ... Pitaj nekog ko se razuem u tumacenje zakona i pravo ...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 22. jan. 2011. u 21:44h

Šta treba da uradi čovek, da se iste te dve i po godine (ili duže) tuži sa državom Srbijom, zbog toga što su oni - bez prethodne konkretne najave bilo kome ko je mogao da ga o tome obavesti - od 1.1. "pustili" u promet još jedan pravilnik, a da su ostavili vremena za prilagođavanje taman da niko ne može da se prilagodi? Ono, jeste glupa situacija, ali takvo (glupo) rešenje je sadržano u zakonu koji je Skupština usvojila.

@peki_92, potraži svakako još nečije mišljenje... nekog prijatelja advokata koji ti neće naplatiti savet, javnog pravobranioca, ombudsmana... ili koga god već da možeš da pitaš. Ja nisam iz pravne struke, i samo sam izrazio svoju bojazan da u ovoj prilici nekog brzog (i po tebe povoljnog) rešenja - nema. Kao i kolega Van, I ja sam po drugom pitanju imao sličnu muku sa MUP-om, dva neusklađena propisa su bila u primeni, i pogodi šta - njihova reč (zakon, pravilnik, tumačenje, uputstvo, depeša) je jača od ljudske logike. Velkam tu Srbija, hev a najs dej.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

macaneli
VIP
Poruka: 9918
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 22. jan. 2011. u 21:52h

Evo sa koliko godina moze za koju kategoriju da se polaze

Члан 180.
Возачку дозволу може добити лице које је навршило:
15 година за категорију M,
16 година за категорију F,
16 година за категорије АМ и А1,
18 година за категорију А2,
18 година за категорије B, В1 и BЕ,
18 година за категорије C1 и C1Е,
21 годину за категорије С, CЕ, D1, D1Е,
24 године за категорије D и DЕ,
24 године за категорију А, осим за лица која возачку дозволу за категорију А2 поседују најмање две године.
Изузетно од одредби из става 1. овог члана ученик средње школе који се образује за занимање возач моторних возила мора имати навршених 18 година живота за добијање возачке дозволе категорије C и СЕ.
Изузетно од става 1. овог члана, возачку дозволу за категорију C може добити лице које наврши 18 година, а за категорију D лице које наврши 21 годину ако управља возилом које користе возила ватрогасне службе и возила за очување јавног реда и мира, односно одбране.

Члан 181.
Возачку дозволу за категорије BЕ могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорију B.
Возачку дозволу за категорије C1E могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије C1.
Возачку дозволу за категорију CE могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије C.
Возачку дозволу за категорију D1E могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије D1.
Возачку дозволу за категорију DE могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије D.
Возачку дозволу за категорије С и С1 могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије B.
Возачку дозволу за категорију D могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије С најмање две године.
Возачку дозволу за категорију D1 могу добити само они возачи који већ имају возачку дозволу за категорије С1 најмање две године.

Члан 195.
Возачка дозвола издаје се за управљање моторним возилима, односно скуповима возила следећих категорија:
АМ - Мопеди, лаки трицикли или лаки четвороцикли,
A1 - Мотоцикли чија радна запремина мотора није већа 125 см3 и снаге мотора до 11 kW чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,1 kW/kg и тешки трицикли чија снага мотора не прелази 15 kW,
А2 - Мотоцикли чија снага мотора није већа од 35kW и чији однос снаге мотора и масе возила није већи од 0,2 kW/kg,
А - Мотоцикли и тешки трицикли чија снага мотора прелази 15 kW,
В1 - Тешки четвороцикли,
B - Моторна возила, осим возила категорије А, А1, А2, АМ, F и М, чија највећа дозвољена маса није већа од 3.500kg и која немају више од осам места за седење не рачунајући седиште за возача,
BЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији В, највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, а није већа од 3.500 kg,
C1- Моторна возила, осим возила категорије А, А1, А2, АМ, F, М, В, D и D1, чија је највећа дозвољена маса већа од 3.500 kg, а није већа од 7.500 kg,
C1Е - Скуп возила чије вучно возило спада у категорију C1, а највећа дозвољена маса прикључног возила прелази 750 kg и највећа дозвољена маса скупа не прелази 12.000 kg, као и скуп возила чије вучно возило спада у категорију В, а највећа дозвољена маса прикључног возила прелази 3.500 kg и највећа дозвољена маса скупа возила не прелази 12.000 kg,
C - Моторна возила, осим категорије А, А1, А2, АМ, F, М, В, D и D1, чија је највећа дозвољена маса већа од 3.500 kg,
CЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији C, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg,
D1 - Моторна возила за превоз лица, која осим седишта за возача имају више од осам, а највише 16 седишта и чија максимална дужина не прелази осам метара,
D1E - Скуп возила чије вучно возило припада категорији D1, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg,
D - Моторна возила за превоз лица, која осим седишта за возача имају више од осам седишта,
DЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији D, а највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg,
F - Трактори са или без прикључних возила и радне машине,
М - Мотокултиватор.
Возач возила категорије C1Е, CЕ, D1Е или DЕ може да управља скупом возила категорије BЕ.
Возач возила категорије CЕ може да управља скупом возила категорије DЕ, уколико има категорију D.
Возач возила категорије CЕ може да управља скупом возила категорије C1Е, односно возач категорије DЕ категоријом D1Е.
Возач возила В категорије има право да управља и лаким трициклима и лаким четвороциклима, тешким трициклима чија снага мотора није већа од 15 kW и тешким четвороциклима, као и тешким трициклима чија снага мотора је већа од 15 kW када напуни 21 годину.
Возач возила В1 категорије има право да управља и лаким трициклима, тешким трициклима чија снага мотора није већа од 15 kW, лаким и тешким четвороциклима.
Трактором и радном машином може управљати само возач који има возачку дозволу за возила категорије F.
Возач возила категорије А2 може да управља возилом категорије А1.
Возач возила категорије А, може да управља возилом категорије А1, А2 и АМ, возач возила категорије C може да управља возилом C1 категорије, возач возила категорије B може да управља возилом В1 категорије и возач возила категорије D може да управља возилом D1 категорије.
Возачи категорија В, С, С1, D и D1 могу да управљају тим возилима и када им је придодато прикључно возило чија највећа дозвољена маса није већа од 750 kg.
Мотокултиватором може управљати возач који има возачку дозволу за управљање возилом било које категорије.
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

peki_92

Poruka od peki_92 » nedelja, 23. jan. 2011. u 02:47h

e meni treba da daju CE, po starom samo e. novi zakon kaze od 21. a stari 18. videcu sta cu... hvala
L A V

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 23. jan. 2011. u 19:16h

Danas sam nesto slusao na konto tog zakona , znaci ovako kazu ,
ako je neko polagao u polozio u prethodnoj godini a zahtev za izdavanje dozvole podneo tek ove godine dobija probnu dozvolu koja traje godinu dana.
Znaci nebitno je kada si polagao i sa koliko godina bitno je kada si podneo zahtev za izdavanje dozvole.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

peki_92

Poruka od peki_92 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 21:32h

pa podneo sam zahtev u ovoj godinu( novi zakon),a polozio sam isto u ovoj godini(stari zakon), jel je to isto ili ne... mislim da nema veze stara ili nova godina, bitni su zakoni... rulest
L A V

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 21:53h

peki_92 piše:ej ljudi pomagajte ako neko moze i zna. u petak 14.1 sam polozio za "E" kategoriju, po starom zakonu i u nedelju sam dobio papire. onda sam zvao sup da pitam da li izdaju nove vozacke dozvole, da je promenim i upisem novu kategoriju odmah u novu, i rekli su mi da "E" kategoriju ne mogu da mi upisu u vozacku pre 21. godine, a ja sad imam 18 i po. da li to ima smisla jer sam imao obuku, polagao i polozio po starom zakonu a oni sada zezaju. hvala
Upravo ono o cemu ti pricam , ti si polozio po starom ali dozvolu dobijas po novom , tacnije od 14.01 su se pocele upisivati te nove kategorije.
Bar tako rekose ....

peki_92

Poruka od peki_92 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 22:13h

odlicno, znaci treba da dobijem probnu vozacku za e...?
L A V

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » utorak, 25. jan. 2011. u 07:41h

Tako bi trebalo da bude.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“