Turbina zuji
Moderator: Dragomir
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Re: Turbina zuji
Hoće nekad da se pocepa i ono crevo pre interkulera, pa ispušta takve zvuke. Valja ti na kanal ili dizalicu, pa da turiraš dok majstor sa lampom i ušima ne nađe kuda pušta. Može da bude i nedovoljno zategnuta šelna. Srećno.
Turbine znaju da zuje i to nije strasno.Moja turbina na eskortu 1.8td se cuje bas mnogo od kad je ugradjena(polovna).Namestio sam turbinu sa VW (Porsche) koja je fizicki ista kao i ova sa forda(bila je mnogo tisa).Zuji mnogo ali je suva ko barut i auto ide extra.Presao sam bas dosta tako.
Milutine moj savet ti je da malo testiras auto,pa kad prodju ovi snezni dani da pogledas dali je sve na svom mestu(creva,selne,spojeve).Ako je sve ok samo vozi i uzivaj.
Milutine moj savet ti je da malo testiras auto,pa kad prodju ovi snezni dani da pogledas dali je sve na svom mestu(creva,selne,spojeve).Ako je sve ok samo vozi i uzivaj.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
mozes li reci sa kog wv si skinuo turbiu (mislim koja turbina odgovara)?mirko015 piše:Turbine znaju da zuje i to nije strasno.Moja turbina na eskortu 1.8td se cuje bas mnogo od kad je ugradjena(polovna).Namestio sam turbinu sa VW (Porsche) koja je fizicki ista kao i ova sa forda(bila je mnogo tisa).Zuji mnogo ali je suva ko barut i auto ide extra.Presao sam bas dosta tako.
i kako ti je potrosnja jel povecana ili je ista ostala?
i jel ima nekih prepravki ili je uglavnom sve isto????
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Turbina je skinuta golfa 2 1.6,ali kod njih ima vise varijanti turbina.Ona je fizicki ista.Sve turbine su manje vise fizicki iste,samo da pase.Potrosnja se nije promenila sem sto bolje vuce.Trosio je 8-9 sa lukas pumpom,a sad sa bosch pumpom 5.5-6.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
posto vidim da si menjao i pumpu, koliko te je to sve izaslo turbina pumpa i ruke?
a to sto zuji.... te u bilo kom wv kojem sam se vozio a da ima turbinu cula se , tako da se moze reci da je to za njihove turbine normalno...
a to sto zuji.... te u bilo kom wv kojem sam se vozio a da ima turbinu cula se , tako da se moze reci da je to za njihove turbine normalno...
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Nije me kostalo nista posto sam automehanicar,imam servis.A i burazer mi radi u ford servisu Kuzmanovic u Sapcu.Pumpa kosta od 50-100 eura od eskort i fieste 1.8d(znaci obican dizel)a turbina isto tako,bolje receno kako se snadjes.Inace komplet reglaza sa dihtovanjem bosch pumpe kosta 3500 din.