Cep na posudi za rashladnu tekucinu
Moderator: Dragomir
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Cep na posudi za rashladnu tekucinu
evo ovako, kod starca na Astri G, 1.6 16v, gubi rashladnu tecnost. Sve je suho, i preko noci nigdje ni kap ispod auta da negdje curi. Unutra sve 5, suho... Za 400km potrosila je 1L, sto je previseeee, jer nikad nije trosila...
Pitanje moje se odnosi da li crijevo do hladnja velikog mora biti tvrdo kao kamen, ali bas tvrdo, jer cep drzi pritisak u boci, ili crijevo ne smije biti tvrdooo... Da napomenem da grijanje ima extra
Pitanje moje se odnosi da li crijevo do hladnja velikog mora biti tvrdo kao kamen, ali bas tvrdo, jer cep drzi pritisak u boci, ili crijevo ne smije biti tvrdooo... Da napomenem da grijanje ima extra
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: Cep na posudi za rashladnu tekucinu
Moguce da mu pumpa kompresiju u vodeni prostor..to bi objasnilo gubitak vode i tvrda creva...
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
tako se desava i sa mojim fordom, kad zavrnem cep sa astre, crijeva budu kamen...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa dihtung je verovatno otisao..
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
zna se desiti da na samom cepu onaj dio zariba od kamenca sto propusta pritisak.. pomaze to da ga prokuhas u vodi sa nekim sredstvom sto otklanja kamenac.. ima za ove kucne masine za pranje nekakvih tableta i sl..
Ako na cepu ne rade ventili za odusku onda pravi pritisak u sistemu ali nesme da nestaje vode ili antifriza,ako su creva tvrda ko kamen onda je problem u dihtungu glave.Kada ode glava onda je pritisak takav da pukne crevo.Veoma jednostavno.Pre 20 dana sam uradio jedan vw sa istim problemom.