Gume
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Gume
drtzi se katalosle preporuke, kad god ja nisam najb sam, uglanvom ima sira a niza i vislja a uza dimeznija, uza ide zimi, sira leti, povecanje sneznog pokrivaca i leti otpor vazduha, takodje i uze bolje izbacuju sneg.....
- crow
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h
Pirelli P7 su sad u opticaju kao najpovoljnija od premijum varijanti? Ima li ko iskustva s njom?
Inace, vrteci review-e po netu, naidjoh na ovaj Ford forum i temu o gumama - ladno se u Britaniji loze na Tigar. Cuo sam jednom za to al nisam verovao
http://www.talkford.com/topic/91108-tyres/
Inace, vrteci review-e po netu, naidjoh na ovaj Ford forum i temu o gumama - ladno se u Britaniji loze na Tigar. Cuo sam jednom za to al nisam verovao

http://www.talkford.com/topic/91108-tyres/
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Može slobodno 215-45 na 6.5j... zid bude skroz ravan i lepo izgleda.dule0911 piše:215/45, mada je i to presiroko za 6.5j felnu po mom misljenju. Ja se drzim fabrike ipak

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Paaa ne znam, ako gume imaju ojacan zid onda ipak nece izgledati bas ravno... Evo pogledaj slike mog mondea, pirelli pozadi nemaju ojacan zid, kleber imaju, videces da su kleber dosta izbacenije od ruba felne od pirellija.
A ovo sto sam na pisao sam mislio vise u fazonu "za moj ukus" jer mi lepse cuci 215 na nekoj 7-7.5j
A ovo sto sam na pisao sam mislio vise u fazonu "za moj ukus" jer mi lepse cuci 215 na nekoj 7-7.5j

Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ortak na Grande Puntu je imao 215-45-17 na 6.5j felni od Grande Punta Sport a gume su bile Continental Contisport 2... sasvim je lepo izgledalo 
Ali što kažeš to je sve od gume do gume razlike... nemaju sve isti zid

Ali što kažeš to je sve od gume do gume razlike... nemaju sve isti zid

- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
kod mene na original 16" felgama koje su 6.5J je bila 205/55 guma i po meni presiroka guma za tu sirinu felge, balonka ziva.. 195 je nekako knap..
sad na 17" imam 215 na 8.5J i prednje Nokian su extra sjele, samo tako i sasvim malo razvuceno jer imaju dosta velik stitnik za rub felge, al nazad sam stavio bridgestone 215 i to mi se vec nesvidja nikako jer mi je rub felge doslovno vani i nije prekriven gumom tako da cu traziti druge 2 gume al vjerovatno 225.. tako da puno zavisi i od same gume kako sta legne..
sad na 17" imam 215 na 8.5J i prednje Nokian su extra sjele, samo tako i sasvim malo razvuceno jer imaju dosta velik stitnik za rub felge, al nazad sam stavio bridgestone 215 i to mi se vec nesvidja nikako jer mi je rub felge doslovno vani i nije prekriven gumom tako da cu traziti druge 2 gume al vjerovatno 225.. tako da puno zavisi i od same gume kako sta legne..
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ja imam zimske 205/55 R16,imaju stitnik za felnu i deluju bas lepo jer im je poprilicno ravan zid,drugar ima one tipicno zaobljene i velika je razlika iako je ista dimenzija..na 17 ALU su 205/50 i zid je skroz ravan,super izgledaju,malo prelaze ivicu,tj. ono ojacanje uz rub felne je dosta izrazeno..jeste,dosta zavisi od modela gume,touring,HP,UHP...uglavnom na prvom mestu su 205/50,trazim neke dobre,iskljucivo letnje,idemo na performanse,ma hebes udobnost..ee tako
..

- Markedjani
- Predsednik kluba
Porediš 16" gumu sa 55 profilom i 17" gumu sa 45 profilomMOMO piše:kod mene na original 16" felgama koje su 6.5J je bila 205/55 guma i po meni presiroka guma za tu sirinu felge, balonka ziva.. 195 je nekako knap..

Nije isto

- crow
Na Mondeu su mi 205/50/17 sa oznakom 93W XL - ako uzmem 16 felne i predjem na preporucenu 205/55/16 velicinu, sta se onda desava sa nosivoscu, da li moram i dalje juriti XL i 94 nosivost ili su 91 bez XL ok?
Takodje, ima li ko iskustva sa Nokianom (V ili H) i Hankookom (K105 ili K110)?
Takodje, ima li ko iskustva sa Nokianom (V ili H) i Hankookom (K105 ili K110)?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Meni su na 17 felnama 205/50 89 W sto znaci da su predvidjene za brzine do 270km/h i nosivost po gumi 580kg,na 16 celicnim su zimske gume 205/55 91 H sto znaci da su predvidjene za brzine do 210km/h i nosivost 615kg tako da i jedne i druge prevazilaze fabricku max brzinu i opterecenje vozila..XL gume su za neka velika opterecenja i ne trebaju ti..znaci gledaj da gume budu od H pa na dalje sto se tice brzinskog indexa jer je max fabricka brzina 208km/h a nosivost gledaj da ti bude od 87 pa na dalje jer je max dozvoljena tezina za limuzinu je 2030kg,sve od tih mera pa na dalje je skroz dovoljno..neki optimum bi bio 89 V (580kg i 240 km/h) a preko 91 W (615kg i 270km/h) stvarno nema nikakve potrebe a procices i dosta jeftinije
..

- crow
Uzeh na kraju letnje Hankook V12 Evo, 12 hiljada po gumi me izaslo
. Ispod nije moglo definitivno u toj dimenziji. Cena me je u startu privukla, nema sta da lazem (vec sam pisao o nekim cenama valjda, npr od ovih premium GY Optigrip je najnize sto sam nasao sa 17 hiljada i vec bio spreman da je kupim kad je ova varijanta sa Hankookom iskrsla), kao i preporuka 2 razlicita vulkanizera da nema potrebe bacati duplo vise para jer ce i ova guma da uradi dobar posao te da su je montirali na dzipove, bmw-JE i slicno (hmmmm)... Gledao review-e po stranim forumima i generalni zakljucak je da ne postoji bolji odnos cena kvalitet sto se gume tice. Kako sam je stavio pao je sneg pa fakticki nisam cestito ni osetio gumu vec sam ustekao kola, s prvim lepsim danima napisacu i utiske. Znam da mnogi imaju 205/50/17 dimenziju i muku muce s cenama novih guma, pa eto mozda nekom olaksam kupovinu (nadam se) kad je malo isprobam. Uglavnom, skapirao sam da je ova guma i sam proizvodjac napolju (tipa GER i USA) mnogo popularniji i rasprostranjeniji nego kod nas sto mi je bio dodatni plus u stavkama uzeti/ne uzeti.
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... 2+evo+K110

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... 2+evo+K110

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja mislim da si uzeo odlicno gumu po odlicnoj ceni. Hankook oduvek pravi dobre gume po povoljnijoj ceni od konkurencije, a nisu nista losije, cak su ponekad i bolje. Da mi sad trebaju gume odmah bi te smarao da mi das kontakt gde si uzeo
Ali za sada sam opremljen, mozda sledece zime pred narednu sezonu uzmem 2

Ali za sada sam opremljen, mozda sledece zime pred narednu sezonu uzmem 2

Fiesta!!
- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Pretpostavljam da ovde treba da postavim pitanje vezano za letnje gume.Kupujem četiri komada,205/55R16,od tigra i save sam odustao,najrazumniju cenu imaju nokian.Ima li neko iskustva o njima,konkretno za letnje modele?
Bf goodricg imam zimske i odlicne su,cak sam fotografisao jednom gde sam se bez problema okretao gde drugi nisu mogli ni da izadju.Nokian su mi na dohvat ruke,u friendly prodavnici pa ybog toga pitam kakva su iskustva sa letnjim.A razlike u ceni gotovo da nema izmedju njih i goodrich.Havala ljudi,ako neko nadje neku realnu informaciju ili iskustvo neka javi
Bf goodricg imam zimske i odlicne su,cak sam fotografisao jednom gde sam se bez problema okretao gde drugi nisu mogli ni da izadju.Nokian su mi na dohvat ruke,u friendly prodavnici pa ybog toga pitam kakva su iskustva sa letnjim.A razlike u ceni gotovo da nema izmedju njih i goodrich.Havala ljudi,ako neko nadje neku realnu informaciju ili iskustvo neka javi

Poslednja izmena: djole3113, na dan subota, 5. mar. 2011. u 14:29h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Po onome što sam pročitao na netu, važe za kvalitetne gume. Procunjaj po prethodnim postovima u ovoj temi, ima dosta linkova sa recenzijam guma, siguran sam da ćeš uspeti da nađeš nešto više.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Dule, dodao bih Fuldu u tvoj spisak, moje zimske si se pokazale kao odlične - Kristall Montero 3. Tihe, hvataju i po snegu i po ledu, dobro su ojačane - nisu se deformisale iako sam pošteno pogodio par rupa, i - što me iznenadilo: tihe su. Nisu skupe, bar ne za mog Eskorta, i, iako ne znam cene za veće dimenzije pretpostavljam da su negde u sredini.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...