Teoretsko pitanje - RS 2000
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Teoretsko pitanje - RS 2000
Van,ne dozvoli molim te da te odvuku od teme,to cesto rade, vrlo su mi korisni tvoji odgovori. Da uprostim adnanu: ako sam procenio da skupa varijanta nema smisla za auto ove vrednosti, ne idem na maximum nego optimalni odnos ulozenog truda (vreme + novac) i rezultata. Za sada je to moj motor sa gore nabrojanim stavkama jer se stvari komplikuju ubacivanjem drugog motra sto po mom misljenju nije vredno (u mom slucaju) razlike koju pruza 2.o u odnosu na 1.8 Ubacivanje 2.0 trazi prepakivanje motora pri cemu Srbiji to mora da se carini,registruje, menja dozvola i slicno,a uzimam i tudju stvar za koju naravno nemam garanciju a mislim da mi se u zivotu nije desilo da kupim nesto polovno i da nesto nije falilo tj nije bilo onako kako je prodavac rekao.
Samo pitam vezano za ovo (teoretski) da li je komlikovano prepravljati 1.8 na 2.0 u mom slucaju (poredim sa procesom zamene motora). Na kraju krajeva, sa setupom ovde navedenim ,koliko 2.0 moze vise da pruzi nego 1.8 sa istim?
hvala
Samo pitam vezano za ovo (teoretski) da li je komlikovano prepravljati 1.8 na 2.0 u mom slucaju (poredim sa procesom zamene motora). Na kraju krajeva, sa setupom ovde navedenim ,koliko 2.0 moze vise da pruzi nego 1.8 sa istim?
hvala
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Pa rekao sam ti 10 %
-
- Ljubitelj životinja
Prevideo sam negde. MIslim da nije vredno truda u mom slucaju tj svega onog nabrojanog.
Da li throtlle bodies od motocikla osim odziva na gas o kome govoris rezulturaiju i nekim konkretnim dobitkom snage?
Da li throtlle bodies od motocikla osim odziva na gas o kome govoris rezulturaiju i nekim konkretnim dobitkom snage?
- van
- VIP
Da , ne bi se to ni stavljalo na trkacke mootre da ne valja ...
Volumetriska efikasnost sisteme gde svaki silindar ima svoj leptir je mnogo bolja nego onog gde svi cilindri idu na jedan leptir . Volumetriska efikasnost je efikasnost punjenja cilindra vazduhom . Npr , kada nisi pritisnuo gas on je 10 % ( gusis motor ) , pun gas je 100% , a stavis 4 leptra , i dobijas 120 % na punom gasu ili tako nesto ....
Nemoj da bacas pare za bregaste u pocetku . Prvo montiraj sve pa usisi i izduv i nateraj to da radi na custom ecu , pa lepo mapiraj , i onda nadalje .
Gledao sam neke linkove , gde je dasa englez TB-ove vezao na fabricki ecu , a komp preko protokomera , koji je isto fabricki , to nekako ispegla . Ima 20 ks vese nego fabricki , ali i primetnu rupu u obrtnom momentu , negde do 3000 rpm . Kako se to ponasa u voznji nemam pojma
Volumetriska efikasnost sisteme gde svaki silindar ima svoj leptir je mnogo bolja nego onog gde svi cilindri idu na jedan leptir . Volumetriska efikasnost je efikasnost punjenja cilindra vazduhom . Npr , kada nisi pritisnuo gas on je 10 % ( gusis motor ) , pun gas je 100% , a stavis 4 leptra , i dobijas 120 % na punom gasu ili tako nesto ....
Nemoj da bacas pare za bregaste u pocetku . Prvo montiraj sve pa usisi i izduv i nateraj to da radi na custom ecu , pa lepo mapiraj , i onda nadalje .
Gledao sam neke linkove , gde je dasa englez TB-ove vezao na fabricki ecu , a komp preko protokomera , koji je isto fabricki , to nekako ispegla . Ima 20 ks vese nego fabricki , ali i primetnu rupu u obrtnom momentu , negde do 3000 rpm . Kako se to ponasa u voznji nemam pojma
-
- Ljubitelj životinja
1. Nije li to onda veći posao,jer posle novih bregastih bi morao ponovo da mapiram?
2. Kako se motor od 1.8 sa snagom koju takav ima ponasa u voznji u odnosu na motor iste snage ali vece kubikaze (2.5 litara ili preko) ?
2. Kako se motor od 1.8 sa snagom koju takav ima ponasa u voznji u odnosu na motor iste snage ali vece kubikaze (2.5 litara ili preko) ?
- van
- VIP
Pa ne moze da povuce dobro na 1500 brtaja , ali posle 4000 ludi , pa sve do nekih 7000 .
Remapiranje je smesna stavka ako imas otvoreni sistem . To je menjanje podataka u tabelama na laptop-u , dok motor radi , i to se onda dektno odnosi na rad motora .
Sve zavisi od ecu , ali vecina moze da podrzi 2 ili vise mapa , tako da ti je jedna za civilnu voznju i malu potrosnju , a druga za trpanje goriva u motor ....
Remapiranje je smesna stavka ako imas otvoreni sistem . To je menjanje podataka u tabelama na laptop-u , dok motor radi , i to se onda dektno odnosi na rad motora .
Sve zavisi od ecu , ali vecina moze da podrzi 2 ili vise mapa , tako da ti je jedna za civilnu voznju i malu potrosnju , a druga za trpanje goriva u motor ....
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
drug pogresno si me shvatio... ovo sto ti zamisljas nema za 1 €, vec moras odrijesiti kesu i uloziti dosta novca da bi se ulozeno vidilo... kako je van rekao, usis i izduv prvo, pa mapa, pa ako budes imao jos novca (a vjerujem da ces imati ako budes zagrijan) ides dalje, bregasta i tako sl...
nemam namjeru da idem protiv tebe, boze sacuvaj, i ja bi isto tako radio da imam auto pored ovog... ali nuzda mijenja zakon gears
nemam namjeru da idem protiv tebe, boze sacuvaj, i ja bi isto tako radio da imam auto pored ovog... ali nuzda mijenja zakon gears
-
- Ljubitelj životinja
Ja iskreno ne znam zasto me redovno ljudi pogresno shvate . Novac nisam spominjao i ne ocekujem da ne platim. Ako ne vozim skup auto ne znaci da nemam novca za svoju ideju, sto kod nas nazalost nije uobicajeno jer znam ljude koji rade mesecno za 500 eura a daju 270 za kredit za kola a takodje poznajem ljude koji bukvalno imaju na raspolaganju i manje brodove a voze poprilicno jeftine automobile. Kao sto sam negde gore i rekao ,ovaj auto moze brzo i da mi dosadi pa necu ukucavati hiljade evra u motor i mislim da je to jedina trezvena odluka vezana za njega koji sam inace kupio bez ikakvog pregleda svojevremeno jer mi se dopao u momentu. Ako je moguce da nekako vise ne pricamo o novcu jer nije stvarno tema a i takve price su uvek bljutave nego sam imao potrebu da odgovorim. Sama ideja da ispravan motor drndam i povecavam potrosnju i uvaljujem se u troskove dovoljno govori da mi nije cilj ekonomija ili da sa tim potezom ušedim novac tako da logika nalaze da je ovaj aspekt, prvi rešen i zadržao bih se na dosada jako korisnom tehničkom delu priče a baš kao što si rekao o posedovanju drugih kola, baz zato i gledam da ovo rešim na što lakši način. Parking jedva da imam i za jedan auto i zelim da to obavim sto bezbolnije i zato proveravam sve varijante jer mi je vreme i hendikep bez kola bitniji nego 200 ili 250 eura za drugi motor
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poslednja izmena: Taunus 17m, na dan petak, 7. jan. 2011. u 13:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
- Ljubitelj životinja
Ljudi ja stvarno ne znam sta je sa vama, dal toliko zvucim neozbiljno mada kada uzmem avatar u razmatranje i teme o kojima govorim mozda nije ni cudno. Da pojasnim :Za mene auto nije nesto neophodno vec licno zadovoljstvo. ne treba mi za prevoz, teret, obavljanje posla,prevoze dece, starih i slicno. Iskljucivo zajebancija i uzivancija tako da ga sa ne gledam sa ekonmske strane. S'obzirom da vodim racuna o ulozenom novcu u njega , znam tacno da je otkada sam ga uzeo i kupio, posle same kupovine potroseno tacno 5000 (koji euro gore ili dole)za popravke i sredjivanje (imam ceo spiska otvoren ispred mene). I jos nije ceo sređen . Da sam se vozio ekonomskom racunicom, uzeo bih neki mali dizel i tandrljao okolo ali to nije slucaj tako da bi me uzasno iritiralo kada bih znao da mu motor nije po mom ukusu, osecao bih se nekompletno,ako razumete taj osecaj. Što bi babe rekle: Ne da đavo mira.
Dakle ne vozim ga da bih ga prodao,zaradio ili bilo sta slicno. Trudim se da ne robujem vozilu iako previse vremena oduzima,to je sigurno. Kad mi dosadi , prodaću ga i ne očekujem nazad uložen novac pogotovo posle godina koje prolaze. Neko to popije,popuši,prokocka u kladionici. Bar ja tako vidim stvari. I još nešto,za moj ukus,mora biti cabrio,tako da teko da će tu da se uklopi turbo.
Dakle ne vozim ga da bih ga prodao,zaradio ili bilo sta slicno. Trudim se da ne robujem vozilu iako previse vremena oduzima,to je sigurno. Kad mi dosadi , prodaću ga i ne očekujem nazad uložen novac pogotovo posle godina koje prolaze. Neko to popije,popuši,prokocka u kladionici. Bar ja tako vidim stvari. I još nešto,za moj ukus,mora biti cabrio,tako da teko da će tu da se uklopi turbo.
- van
- VIP
Ja sam na s7 potrosio mozda i vise nego ti na tvog eskotra . Tvoj auto je kompletan , a moje nije , kada bolje razmislim , pa on ni nema zakonski status automobila . Na 4k e sam prestao da brojim , jer mi je razum rekao , da sam idiot i da sam mogao da kupim normalan auto star 6-7 godina za te pare . Meni nije zao tih para , upoznao sam mnogo zanimljivih ljudi radeci to , a pare bi potrosio na neku drugu glupost , i ne bi ni bio svestan da su bile tu ....
-
- Ljubitelj životinja
Onda sam siguran da razumes ovo sto sma gore napisao,a mozda je i to razlog zasto ne pitas dal je isplativo ili kazes da kupim brzi auto. U kom je stanju tvoj projekat sada?
- van
- VIP
Stoji pod najlonom i snegom . Nisam rastrebio garazu pre zime da ga parkiram unutra .
Autu treba montaza prednjih blatobrana , izrada soferke u pancevu , farbanje par delova , ugradnja grejanja , tapaciranje sedista i nekih delova , izrada platnenog krova , zavrsetak vrata .
Ove godine se, sto sam napravio izduvnu granu , ofarbao dve felne , napravio grejac kabine i napravio bolju mapu za paljenje , nista drugo nisam ni dirao na kolima . Samo sam se vozikao duz 1 km asfaltanog puta od moje vikendice do smederevskog puta . Jako sam zadovoljan kako auto ide i iskreno nisam to ocekivao od 30 godina starog motora . Na tom motoru sam i zakljucio da sve moze da se odradi sto si zamislio , i ako ne to iole logicno sto si hteo , to ce u realnom zivotu raditi . Ljudi koji su vozili auto , kazu da tako ubrzava subaru impreca sa oko 400 ks ...
Autu treba montaza prednjih blatobrana , izrada soferke u pancevu , farbanje par delova , ugradnja grejanja , tapaciranje sedista i nekih delova , izrada platnenog krova , zavrsetak vrata .
Ove godine se, sto sam napravio izduvnu granu , ofarbao dve felne , napravio grejac kabine i napravio bolju mapu za paljenje , nista drugo nisam ni dirao na kolima . Samo sam se vozikao duz 1 km asfaltanog puta od moje vikendice do smederevskog puta . Jako sam zadovoljan kako auto ide i iskreno nisam to ocekivao od 30 godina starog motora . Na tom motoru sam i zakljucio da sve moze da se odradi sto si zamislio , i ako ne to iole logicno sto si hteo , to ce u realnom zivotu raditi . Ljudi koji su vozili auto , kazu da tako ubrzava subaru impreca sa oko 400 ks ...
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ima puno nelogicnosti u celoj ovoj temi. Tesko je razumeti sta ti u stvari hoces, osim sto 'maltertiras' van-a stalnim pitanjima kojima zbunjujes sve unaokolo. Skaces sa pitanja na pitanje a da nikakvu 'podlogu' za njih nemas. Koliko vidim nisu ti jasne teme poput 'kako radi motor' a ti si vec krenuo u pricu o bregastim osovinama. Verujem da nisi bas upucen u materiju ECU-a a raspitujes se o mapiranju i slicnim stvarima. Recimo da da imas novca da platis 'majstora' da ti sve to 'namesti' bez tvojeg uplitanja ali zasto onda to i ne uradis. A ako hoces da naucis nesto o tome, onda barem podji redom. Znam da ces sada reci da ovom temom pokusavas da 'znanje' dobijes i forum 'obogatis' informacijama ali ako pregledas temu, videces da i nije bas tako. A jos, kad posle par godina 'savladas' materiju pa se vratis na ovu temu, shvatices o cemu sada pisem. A ljudi koji ti pisu ovde imaju to iskustvo i upravo zbog toga komentarisu, kako komentarisu.
Koliko sam ja novca 'bacio' na svog RS-a dobro znaju Radenko i Gagi. A ima ih jos: moja porodica, kum, prijatelji... i brojka u evrima je presla na pet cifara mnogo pre nego sto sam ga za manje od 2000e prodao. Puno sam novca izgubio, ali sam dobio iskustvo koje sada koristim (kupio sam novog dizela u koji nisam ulozio ni 1e).
Imas li predstavu sta u stvari hoces da postignes? Treba li ti auto za svakodnevnu voznju, za trke, za takmicenje? Koliko novca planiras da ulozis? Nemoj samo da kazes da novac nije problem, jer tu u startu gresis. Novac je najveci problem!
Koliko sam ja novca 'bacio' na svog RS-a dobro znaju Radenko i Gagi. A ima ih jos: moja porodica, kum, prijatelji... i brojka u evrima je presla na pet cifara mnogo pre nego sto sam ga za manje od 2000e prodao. Puno sam novca izgubio, ali sam dobio iskustvo koje sada koristim (kupio sam novog dizela u koji nisam ulozio ni 1e).
Imas li predstavu sta u stvari hoces da postignes? Treba li ti auto za svakodnevnu voznju, za trke, za takmicenje? Koliko novca planiras da ulozis? Nemoj samo da kazes da novac nije problem, jer tu u startu gresis. Novac je najveci problem!
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
Opet ce se tema svesti na komentarisanje apsolutno nerelevatnih stvari,ali ajde. Da odgovorim: I meni nije razumljivo zasto tebe ili bilo koga zbunjuju moja pitanja. U tom slučaju ,čemu gubljenje vašeg dragocenog vremena i komentarisanja istih? Stvarno mi je neshvatljivo jer na ovom kao i svakom drugom forumu ima veliki tema koje nam nisu razumljive,s'tim da lično sledim prostu logiku a to je da nema razloga da se uplićem ako nešto ne razumem ili se kosi sa mojim načinom razmišljanja. Mnogo puta to sretnem,ali nikada nemam želju da nekome objašnjavam da li je ili nije u pravu jer je to samo moje mišljenje. Mislim da takve rasprave nikada ne pomognu ili ne reše ništa.
Svi mi imamo različita interesovanja i različito gledamo na stvari u životu ( što je i bolje,jer bi u supronom sve bilo monotono). Po tvojim komentarima vidim da polaziš od predpostavke da na isti način gledamo i razmišljamo identično i tu leži i "problem". Meni nije cilj da nešto naučim kako savetuješ ili da sam radim na ovome o čemu govorimo. Moja logika je suprotna, jer ja sam krajnji korisnik,i to je sve. Ako bih se svaki put upustio u analizu kako neki proizvod ili usluga funkcionišu a želim da ih probam, ne verujem da bih imao vremena za bilo šta drugo u životu.
Pojasniću na konkretnom primeru koji će dati odgovor na dve dve stvari iz tvog posta sa kojima se ja ne slazem (a pri tome ne kazem da ti nisi u pravu) a to je da: još uvek čekam da mi isporuče kompjuter (nema nekih delova na lageru). Da li zato što želim da ga imam i koristim kao krajnji korisnik treba da poznajem arhitekturu šestojezgarnog procesora ili način na koji su ubrzali takt rada magistrale ili da ulazim u analizu realizacije 45 nanometarskog proizvodnog procesa ?MIslim da ne jer da me je to interesovalo završio bih odgovarajuću školu i usavršavao se na tom polju. Dakle, interesuje me krajnji proizvod i ono za šta meni treba ( slične komentare prijatelja slušam vezano za isti komp gore koji kažu da ne razumeju šta će mi HDD od 4 terabajta dok meni nije jasno zašto je njima bitno da razumeju šta meni treba i kako ću da koristim). Osim toga, u tvom komentaru opet spominješ da na nov dizel auto nisi dao ni jedan euro ,a ja moram na to da odgovorim kao i pre, da sam hteo da štedim ili da mi je ozbiljno dosadilo davanje novca za auto, ne bih se bavio ovakvim stvarima ili bih prodao auto i ovde nije reč o novcu iako ljudi pokušavaju to da nametnu kao osnovnu stvar. Taj isti komp od pre par redova teksta gore je koštao isto ili više nego ova priča o motoru a takođe mi nije neophodan , tj mogao sam jeftinije da prođem ili da koristim stari. Dakle, zar ne bi bilo najbolje da barem sfera potrošnje novca ostane privatna stvar za svakoga od nas i način na koji ga ko troši a da se koncentrišemo na druge stvari. Ne živimo svi na isti način, ne zaradjujemo na isti,različit trud ulažemo a imamo i različite želje i potrebe.
Da zaključim, mene apsolutno nije sramota da nešto ne znam ili ne razumem i da pitam . Previše je stvari oko nas da bi bio stručnjak u svakoj oblasti a to je jedna od glavnih odlika kod nas, svi se u sve razumeju. Nemam problem sa time,jasno kazem da materiju ne poznajem jer se bavim dijametralno suprotnim stvarima koje sam izabrao. Upravo zato i pitam za savet pa čak i ako to izgleda konfuzno od strane nekoga kome je ta materija u malom prstu,nema razloga da se stidim ili osećam neprijatno. Upravo zato svak nudi svoju uslugu i to naplaćuje ili nenaplaćuje već želi da pomogne. Dakle, ne tražim iskustvo u ovom slučaju kao što si naveo i odlično znam šta želim i koliko će to da košta (aproximativno). Takođe sam siguran da ako se Van oseća ugroženim od strane mojih pitanja da će prestati da odgovara na njih ili mi reći da ga "maltretiram" a ja kad zavrsim ovo o čemu govorimu ću mu se odgovarajuće odužiti u svakom slučaju jer mi je uštedeo dosta vremena i spasao svega onoga kroz šta sam prošao kada sam poslenji put sam krenuo da učim i radim na kolima i prepravljam po motoru stvari. To se završilo sa jednim propalim letom (sa sve prijateljima koji nsu iz insotranstva dosli da putujemo zajedno,a ja nisma mogao da upalim auto), bačenom relativno velikom količinom novca, slabim učinkom i nemogućnošću da prodam auto što znači da iako ne pišem svaki detalj (ovde sam u odgovoru naveo nekoliko koje inače ne bih) ,logična je predpostavka da imam jasan razlog (za mene a sve poduprto mojim iskustvom i mojim načinom razmišljanja ) zašto nešto radim na ovaj ili neki drugi način. Pri tome ne govorimo o nečemu toliko velikom da bi greška bila fatalna ili nepremostiva ako nešto krene naopako.
Svi mi imamo različita interesovanja i različito gledamo na stvari u životu ( što je i bolje,jer bi u supronom sve bilo monotono). Po tvojim komentarima vidim da polaziš od predpostavke da na isti način gledamo i razmišljamo identično i tu leži i "problem". Meni nije cilj da nešto naučim kako savetuješ ili da sam radim na ovome o čemu govorimo. Moja logika je suprotna, jer ja sam krajnji korisnik,i to je sve. Ako bih se svaki put upustio u analizu kako neki proizvod ili usluga funkcionišu a želim da ih probam, ne verujem da bih imao vremena za bilo šta drugo u životu.
Pojasniću na konkretnom primeru koji će dati odgovor na dve dve stvari iz tvog posta sa kojima se ja ne slazem (a pri tome ne kazem da ti nisi u pravu) a to je da: još uvek čekam da mi isporuče kompjuter (nema nekih delova na lageru). Da li zato što želim da ga imam i koristim kao krajnji korisnik treba da poznajem arhitekturu šestojezgarnog procesora ili način na koji su ubrzali takt rada magistrale ili da ulazim u analizu realizacije 45 nanometarskog proizvodnog procesa ?MIslim da ne jer da me je to interesovalo završio bih odgovarajuću školu i usavršavao se na tom polju. Dakle, interesuje me krajnji proizvod i ono za šta meni treba ( slične komentare prijatelja slušam vezano za isti komp gore koji kažu da ne razumeju šta će mi HDD od 4 terabajta dok meni nije jasno zašto je njima bitno da razumeju šta meni treba i kako ću da koristim). Osim toga, u tvom komentaru opet spominješ da na nov dizel auto nisi dao ni jedan euro ,a ja moram na to da odgovorim kao i pre, da sam hteo da štedim ili da mi je ozbiljno dosadilo davanje novca za auto, ne bih se bavio ovakvim stvarima ili bih prodao auto i ovde nije reč o novcu iako ljudi pokušavaju to da nametnu kao osnovnu stvar. Taj isti komp od pre par redova teksta gore je koštao isto ili više nego ova priča o motoru a takođe mi nije neophodan , tj mogao sam jeftinije da prođem ili da koristim stari. Dakle, zar ne bi bilo najbolje da barem sfera potrošnje novca ostane privatna stvar za svakoga od nas i način na koji ga ko troši a da se koncentrišemo na druge stvari. Ne živimo svi na isti način, ne zaradjujemo na isti,različit trud ulažemo a imamo i različite želje i potrebe.
Da zaključim, mene apsolutno nije sramota da nešto ne znam ili ne razumem i da pitam . Previše je stvari oko nas da bi bio stručnjak u svakoj oblasti a to je jedna od glavnih odlika kod nas, svi se u sve razumeju. Nemam problem sa time,jasno kazem da materiju ne poznajem jer se bavim dijametralno suprotnim stvarima koje sam izabrao. Upravo zato i pitam za savet pa čak i ako to izgleda konfuzno od strane nekoga kome je ta materija u malom prstu,nema razloga da se stidim ili osećam neprijatno. Upravo zato svak nudi svoju uslugu i to naplaćuje ili nenaplaćuje već želi da pomogne. Dakle, ne tražim iskustvo u ovom slučaju kao što si naveo i odlično znam šta želim i koliko će to da košta (aproximativno). Takođe sam siguran da ako se Van oseća ugroženim od strane mojih pitanja da će prestati da odgovara na njih ili mi reći da ga "maltretiram" a ja kad zavrsim ovo o čemu govorimu ću mu se odgovarajuće odužiti u svakom slučaju jer mi je uštedeo dosta vremena i spasao svega onoga kroz šta sam prošao kada sam poslenji put sam krenuo da učim i radim na kolima i prepravljam po motoru stvari. To se završilo sa jednim propalim letom (sa sve prijateljima koji nsu iz insotranstva dosli da putujemo zajedno,a ja nisma mogao da upalim auto), bačenom relativno velikom količinom novca, slabim učinkom i nemogućnošću da prodam auto što znači da iako ne pišem svaki detalj (ovde sam u odgovoru naveo nekoliko koje inače ne bih) ,logična je predpostavka da imam jasan razlog (za mene a sve poduprto mojim iskustvom i mojim načinom razmišljanja ) zašto nešto radim na ovaj ili neki drugi način. Pri tome ne govorimo o nečemu toliko velikom da bi greška bila fatalna ili nepremostiva ako nešto krene naopako.
- van
- VIP
Ok , dosta vise rasprave .
Imas informaciju gde da se raspitas za vems , gledaj e-bay ili mozda limundo ili se raspitaj kod ljudi za TB-ove . Izduvnu granu naruci negde na e-bay ili daj nekom da ti napravi . Ja ima plocu koja ide na glavu za zetec motor , jer sam vec pravio jednu 4-1 granu za zetec . Idi kod nekog majstora za auspuhe da ti napravi 4 cevi i kolektor , i to ugradi umesto svoje fabricke grane . Ne treba nista da menjas na motur , to ce raditi kako treba i sa fabrickim ecu . I to ti je neki pocetak , pa vidi da li ti je to ok ili je bacanje para , pa odluci sta ces kasnije .
2 puta si me pita kolika je ralika u snazi izmedju 1.8 i 2.0 motora . Rakao sam da je 10 % razlika u kubikazi i isto toliko i u snazi . Ako se ja secam da sam nesto 2 puta rekao , a ti se ne secas da si cuo , onda ne pazis na casu ... A to je vec jako zamorno za onog ko prica .
Ok 30 e je flansa izduvne grane za zetec motor debljine 8 mm ( mozda je i 10mm ne secam se ) isecena na laserskoj CNC masini , tamo gde ja porucujem .
Imas informaciju gde da se raspitas za vems , gledaj e-bay ili mozda limundo ili se raspitaj kod ljudi za TB-ove . Izduvnu granu naruci negde na e-bay ili daj nekom da ti napravi . Ja ima plocu koja ide na glavu za zetec motor , jer sam vec pravio jednu 4-1 granu za zetec . Idi kod nekog majstora za auspuhe da ti napravi 4 cevi i kolektor , i to ugradi umesto svoje fabricke grane . Ne treba nista da menjas na motur , to ce raditi kako treba i sa fabrickim ecu . I to ti je neki pocetak , pa vidi da li ti je to ok ili je bacanje para , pa odluci sta ces kasnije .
2 puta si me pita kolika je ralika u snazi izmedju 1.8 i 2.0 motora . Rakao sam da je 10 % razlika u kubikazi i isto toliko i u snazi . Ako se ja secam da sam nesto 2 puta rekao , a ti se ne secas da si cuo , onda ne pazis na casu ... A to je vec jako zamorno za onog ko prica .
Ok 30 e je flansa izduvne grane za zetec motor debljine 8 mm ( mozda je i 10mm ne secam se ) isecena na laserskoj CNC masini , tamo gde ja porucujem .
-
- Ljubitelj životinja
Nije strano, prevideo sam mozda, bas kao sto sma prevideo ceto tvoj post za stanje auto od upada nepotrebnih. Jel prodajes tu plocu?
- van
- VIP
Ja narucujem od firme koje se bavi time . Nerucbenica je na moje ime posot sam ja i dizajnirao flansu na osnovu dihtunga izduva za zetec motore . Oni ce iseci od bilo kog materijala koji imaju na stanju . Moze i od prohroma , ali onda nije 30 e nego je sigurno vise . Ako si zainteresovan , mogu da narucim . Cena je okvirno ta , ali ne znam sigurno . Toliko sam ja platio pre godinu dana
-
- Ljubitelj životinja
sjajno.izlazim da sipam gorivo i operem kola pa ti saljem pp da ne preterujem ovde
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Zao mi je sto si se pogodio uvredjenim, nisam imao nameru da te vredjam vec da shvatim sta ti u stvari hoces da uradis sa svojim autom?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
ma jok bre, nisam uvređen....iznenađen i uvređen (Šojić - tesna koža). Sa kolima ništa preterano, svestan sam da već na prvom ćošku ima bržih kola,a treba mi ponekada kad mi se nakače da se jure samnom da ih iznenadim. Dešava se non stop, kače se kao besni. Dakle da ne razmisljam oko vecine standardnih vozila tipa gti, gsi ,hgt i slično.Na ravnom da pariram,a u krivni i opvako većina njih pušta gas.
- Taunus 17m

Poslednja izmena: Taunus 17m, na dan petak, 7. jan. 2011. u 13:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moram ja da ti odgovorim.. Nema covek toliko kesa..niko nema,ne on. Treba da odvoze auto u koji je ulozio gomilu truda i para i volje i svega kod NEKOG majstora,da mu taj NESTO uradi. Covek trazi najbolju soluciju za auto koji mu je iskljucivo za uzivanje,sto znaci da ce ispitati sve moguce opcije (sta raditi i kod koga) pre nego sto se upusti u to nesto,pa makar ga ceo forum smarao sto mnogo zapitkuje a ne radi nista.. A siguran sam da ce to biti kabrio za primer kada zavrsi sa njim. Aj 

- Taunus 17m

Poslednja izmena: Taunus 17m, na dan petak, 7. jan. 2011. u 13:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- van
- VIP
To za izduvne grane od prohroma jednostavno nije tacno . Ne razumem sta to znaci da prohrom ispusta mnogo toplote ? Reci to u nekim fizickim jedinicama , i to sve u poredjunju sa , obicnim celikom , ili gusom , ili aluminijumom , od koga je glava motora ...
Na svakom sportkom motrciklu je izduv od prohromskih cevi . Na svakm boljem sportskom automobilu izduvna grana je od prohomskih cevi . Jedino je na formuli jedan od inkonela .
Na svakom sportkom motrciklu je izduv od prohromskih cevi . Na svakm boljem sportskom automobilu izduvna grana je od prohomskih cevi . Jedino je na formuli jedan od inkonela .