Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Super 7

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Super 7

Poruka od van » četvrtak, 16. apr. 2009. u 11:14h

Paneli ostaju od ALU lima , nefarbani . Mozda ih samo lakiram , ako je to moguce ili zalepim providnu foliju , posto aluminijum lako oksidira i promeni boju . Gledam da izgleda kao stari automobili i avioni . Gde ste videli auto od aluminijuma ? Alu lim izgleda fenomenalno po suncanom danu , ne moze nikakva boja da mu parira .
Sire Alu fene sa manjim ET-o ne mogu da stanu pod blatobrane a i plasim se kako bi se ponasao prednji trapa . Slazem se da su lepse duboke felne , ali ovo je preformace car a ne show car , tako da je sve podredjeno voznim karakteristikama . A i ne bih voleo da izgleda napadno , nego da ljudi pomisle da je to neka replika na bazi bube . Pa da ostanu u cudu kada me za par sekundi vide na horizontu lol
Dosta me usporava glupi pinto , njegov remont i prepravka kartera , prevljenje usisne grane za bike carbs itd , mada treba smao da ga sklopim , i sa njim prodjem ates i tehicki ... A posle toga RS 7 :-)
Mada bi ja voleo da vidim kako stari pinto koga sam ja budzio moze da se nosi sa N7A koji ima bokadu na 6000+ RPM . Mikuni karburatori koji idu na pinto ,ne znaju za blokadu , teraju dok ne izlete klipovi 8)
Ovakav look ciljam
Slika

Ps . Boki ce mi pozajmis superchip da vidim sta to cudo ume ... A i da vidim kako da nabudzim VSS senzor

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » četvrtak, 16. apr. 2009. u 11:31h

Ce ti pozajmim naravno.
A sta mislis o kombinaciji tih karbova i dizni na N7A?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

bossko77
Poruka: 1378
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Poruka od bossko77 » četvrtak, 16. apr. 2009. u 13:11h

Ma naravno da treba dati akcenat na preformanse, manja bi ti bila trakcija zadnjeg dela sa sirim gumama jer ti je i ovako lagan auto i predpostavljam da potpisuje kako hoces..eh imam iste felne kao taj sa slike magnezijumske 16 ce sa cossia al jedna ne ispravna jbg..
SlikaSlikaSlikaSlika

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 16. apr. 2009. u 13:30h

Procesljaj malo otpade i pokusaj da nadjes "leptirice" od motorcikla Suzuki GSX750. Izbaci glupavi "plenum" pa nakaci pomenute "leptirice" :)

Na to "prilepi" panel filter i uz custom ECU mozes svasta da napravis :)
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 16. apr. 2009. u 14:45h

Ce da pravimo cuda , samo polako . Drago mi je da ce ovj auto biti bas ono zata ga je Colin Chapman namenio pre 50 godina ; osnova za testiranje komponenti i veoma zabavna stvarcica za voznju .
Auto se ne potpisuje kao lud , ako uhvati dobar asfalt i krenen sa ubrzanjem , prebacuje tezinu na zadnje tockove i katapultira se . Lakse s epotpisuje kapri , njemu samo svirnes pun gas na 2500 rpm i cepa gume kao lud ... S7 je lak i moze da dodje do pocetnog proklizavanja koje lici na proklizavanje lameli , skoce obrtaji a auto ne ubrza , niti se cuje skripanje guma .Jedino ako ovo uradite na skretanju , pobecice mu dupe .
Treba mu dati 1/3 gasa , auto ce ubrzati i prebaziti tezinu nazad i posle moze pun gas ... Isto je i sa kocenjem ... Stvarcica je veoma zabavna za voznju , neuporedivo interesantnija nego obican auto
Zanji trap je jedno 6 cm siri od prednjeg , isto toliko je sira zadnje sierina osovina od taunusove prednje ...

Ne bi da se igram sa N7A , Miki ga je tako lepo ocuvao , pa ne bih da ga upropastim ... Ima pinta za igranje a ima i jednog 1.8 zetec-a u garazi , bez ecu i dizni , tako da cu i na njemu da probam karburatore od R6 .
Sto se tice TB-ija od GXR 750 to tek u nekoj sledecoj generaciji , mozda ga i ukrstim sa nekim zetec-om 2.0 ...
Mada bi sledeci S7 , ako budem pravio , napravio da bude malen sa motorom od motorcikal i masom od oko 450 kg ... A posle je mali mrmot zavio cokoladu , da , da , kako da ne ....

van
VIP

Poruka od van » utorak, 21. apr. 2009. u 10:04h

Slika
Ima glupo montiran prednje uska na donjim viljuskama , ciji je jedan kraj ekcentrican i nije u osi oko koje se rotira vesanje . Zbog ovoga je i stradao selen blok na jednom kraju . Ovaj problem me je omeo da postavim auto na tockove tokom vikenda . A plan mi je da za 1. maj auto bude u voznom stanju i tokom maja se upustim u proces atesturanja

kresa capri
Poruka: 350
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h

Poruka od kresa capri » utorak, 21. apr. 2009. u 19:42h

plava ptica vidim odmara?

van
VIP

Poruka od van » sreda, 22. apr. 2009. u 00:19h

Vezba futur . Odmara i odmarace :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 23. apr. 2009. u 19:03h

Ovih dana se po mom kraju (Banjica - Jajinci) mota crni Caterham sa engleksim tablama - jel to taj sa sajma?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 23. apr. 2009. u 19:06h

Jel to ovaj auto ?
To je Westfield SE , vlasnistvo gospodina Ben Mare .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 23. apr. 2009. u 19:20h

Jeste.
Malo, crno, a pegla sve redom.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 23. apr. 2009. u 22:43h

To mu je u opisu radnog mesta , da bude brzi od svih

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 6. maj 2009. u 00:23h

Eo koja slichica zanimljvog autica :)

http://img158.imageshack.us/gal.php?g=media5.jpg

Petrol. NOT FOR THE FAINT HEARTED - this DAX Rush Hayabusa Turbo was Duncan Cowper's Sprint Car - spec includes: Dax Round Tube Competition Chassis and De Dion Rear Beam, Suzuki Hayabusa Turbo Charged Engine which has just been completely re-built with a NEW Cyliner Head and Barrel, JE Forged Pistons, Carrillo Roads, High Flow Oil Pump, 12mm Studs, Nova Close Ratio BILLET Gear Set, 4 Injector System, MBE Engine Management, MBE Gear Position Dash. The Bodywork is in good condition and the Wheels are Image Split Rim Billet on Slicks for the track and ACB 10 Road Wheels. 12 Months MOT. £25,000
Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 6. maj 2009. u 09:16h

Cena je tricavih 25k funti . Super , ja jos ima fore 22k funti da stigne do ovog :D
Ako sve bude ok , sledeci vikend u S7 se vraca remontovan pinto ( ako bude gotov do tada ) i auto bi trebao da bude u voznom stanju .

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 6. maj 2009. u 10:36h

Ma postavio sam slike zbog motora! jer kontam da je stvarno paklena mashina!

ajd, ajd da ga shto pre sklopish i da se ponosno vozikash! Daj neke slike (da budemo u toku :D)
Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 6. maj 2009. u 11:08h

Sve cu detaljno da izslikam za vikend . Sklapanje motora i ubacivanje u kola i ostale radove na kolima ....

sini

Poruka od sini » petak, 8. maj 2009. u 21:00h

ponecu ti fotoaparat, stizem ja nalozen da skarabudzim ono :)))

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 18. maj 2009. u 14:04h

Slika
Slika prikazuje motor pred ubacivanje . Usminkan je gore nego ribe pred izlazak na splavove :D

Slika
Zamajac je pretrpeo ozbiljnu kuru mrsavljenja , olaksan je 2.2 kg . Malo je deblji od lamele :D

Bilo je malo muke da se izabere odgovarajuci druk lager i potisna viljuska i posle jedno 4 montiranja i vracanja menjaca prava kombinacija je bila tu.
Motor zajedno sa menjacem je ubacen manuelno , pomocu 4 coveka , posto smo shvatili da nam treba sat vremena da montiramo skelu za koju bi zakacili cekrk , a seo posao oko uvacivanja motora na ruke je trajao 10ak minuta .
Motor je upalio , uz malo oklevanja , tj zajebavale su platine i kontakt na kablu koji vodi do bobine .
Posto je slabo verglao anlaser , spojili smo ga na 24 v preko dva akomulatora

bossko77

Poruka od bossko77 » ponedeljak, 1. jun 2009. u 00:14h

Stevane..ima li sta novo..vreme je
SlikaSlikaSlikaSlika

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 1. jun 2009. u 09:30h

Ima , samo me nesto mrzi da slikam i opisujem .
Sinoc je S7 radio 2 sata u mestu , da bi se motor razradio malo posle remonta .
Zurio sam da sklopim i kocnice da bi mogao malo da se provozam , ali zbog kisice i aparata za zavarivanje koje crkao pa sam potrosio 4 sata da ga popravim , nisam uspeo da montiram sve .
Sto se tice motora , radi lepo i mirno radi ... Potrosio sam 2 sata pokusavajuci da ga nateram da radi kako treba , i na kraju je razvodna ruka pravila problem ... Kada sam stavio drugu motor je radio kako sat .
Ako sve bude po planu sledeci vikend moze da se provoza auto
Bio sam u subotu kod tapetara , dogovorili smo se da mi sashije tapet za sedista i krov od cirade . Valjda ce auto biti gotov tokom juna , da mogu na atest .

bossko77

Poruka od bossko77 » ponedeljak, 1. jun 2009. u 10:58h

Odlicno,
mozda ga i vidim uskoro ako budem navracao...
taman ce i cosworth da mi bude gotov u junu pa da se prodjiramo //
pozdrav
SlikaSlikaSlikaSlika

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 1. jun 2009. u 14:57h

Taman da se potegnem sa cossiejem da vidim na cemu sam . Da li mogu da se nosim sa njim ili je s7 u to drustvo zalutao ...

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 15. jun 2009. u 12:00h

Slika
Slika
Slika

Prepravio sam rucicu menjaca u quick shifter , radi perfektno . Hod nije veci od 8 cm .
Zahebavao sma se sa jos gomilom sitnica i sinoc oko 11 sat sam uspeo da osposobim S7 za voznju .
Motor posle remota i budzenja poteze kako lud . Probao sam ga prva , druga , bez nekog preterenog kidanja , i prezadovoljan sam rezultatom .
Sada bar ima entuzijazam da zavrsim sve sto pre . da mogu na atest .

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 15. jun 2009. u 13:06h

Extra.
Koja je razlika izmedju njega i N7A?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 15. jun 2009. u 14:34h

Ono sto mogu da primetim iz voznje I , II je da pinto ne zna za knedlu i da ima momentalni sut-u-dupe efekat . RS2000 puca od snage , ali je isporucuje prilicno glatko i kultivisano i nije tako divalj na odzivu gasa .Doduse ja nisam ima vehicle speed sensor na s7 kada sam ga probao.
Pinto ce ce imati karburatore od jamahe R6 , 4-2 izduv , mikroprocesorsko skroz podesivo paljenje preko EDIS4 modula .... , mozda ako se otvorim i neku KENT bregastu osovinu .... Uz vec postojece modifikacije ,ne bi ja tako lako otpisao stari traktorski motor kakav je pinto . Moze ta gomila gvozdja i dalje surovo da povuce ...
O konjima necu da licitiram , oni me ne zanimaju , zanima me samo kako ide auto lol

Dodji sledeci vikend u Grocku pa se sam uveri kako ide .

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“