Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Potrosnja zbog nepostizanja radne temperature?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

ivan_lkc
Poruka: 204
Član foruma od: nedelja, 19. jul 2009. u 15:29h

Re: Potrosnja zbog nepostizanja radne temperature?

Poruka od ivan_lkc » četvrtak, 2. dec. 2010. u 19:30h

Danas sam vozio auto sa kartonom i izgleda da je prokuvao... iscurelo je malo vode, ali nije sve...
dolio sam manje od pola litre... Sutra idem kod onog sto mi je stavio karton da vidi jel se nesto ozbiljnije desilo...
Jel moze da bude problem karton ili termostat? Ne bih bas rekao da voda kruzi kako treba...
Vozio sam od Miljakovca do Novog Beograda, ai voda je iscurela tek kad sam ugasio auto... USut je sve bilo normalno, cak je i grejao ko blesav u kabini ko blesav, a kazaljka verovatno ne pokazuje tacno temperaturu jer je sve vreme bila na minimumu...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:11h

Da nismo pogresno okrenuli zice kad smo menjali tablu..? Ma to termostat nije otvorio,ne bi on prokuvao zbog kartona... Mada pola litra nije nista,verovatno mu nista nije bilo.

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » četvrtak, 2. dec. 2010. u 22:04h

Mislim da nismo okrenuli zice jer je isti konektor, samo su trebala mesta zica da se ispremestaju, a to nisam pogresio... Pre ce biti termodavac ili nesto slicno... Da mi je pokazao da temperatura ide u max, sigurno bih primetio jer stalno gledam... Inace auto sad ide lepo, ali mi nije sve jedno... posle toga sam vozio ceo dan i pratio sam kakvo je grejanje u kabini i primetio sam da ne greje kao jutros, sto znaci da je voda pocela normalno da cirkulise... Idem ja sutra na reklamaciju, pa sta bude...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 3. dec. 2010. u 00:23h

Nije otvorio termostat 100%...

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » petak, 3. dec. 2010. u 00:49h

Sutra cu da ih teram da srede to kako znaju i umeju... Muka mi je od majstora koji uzmu pare i zamazu nesto kao da su radili i resili problem...

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » utorak, 7. dec. 2010. u 16:48h

Sredjeno je grejanje u kabini, problem je bio zapusen mali hladnjak... Sad greje bas lepo...:-)
A kazaljka ne pokazuje tacno temperaturu jer je verovatno termodavac los...
Kupio sam elektricni ventilator i crevo sa termo prekidacem... Sad sam u dilemi dal da ga menjam jer lepo greje...
A primetio sam da crevo nije istog oblika kao ovo sto je sad u kolima... Drugacija je duzina creva i fali onaj prikljucak za prelivanje sto ide u posudu za antifriz...
I fali mi konektor za povezivanje termo prekidaca sa ventilatorima...
Poslednja izmena: ivan_lkc, na dan utorak, 25. jan. 2011. u 00:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » sreda, 29. dec. 2010. u 00:32h

Merio sam potrosnju, i ispada da trosi izmedju 15 i 16 litara po ovom mrazu... Jel to normalno za ovaj motor?
Tesko postize radnu temperaturi jer visko stalno radi, pa odmah pocinje da hladi nezagrejan hladnjak...
Poslednja izmena: ivan_lkc, na dan utorak, 25. jan. 2011. u 00:32h. Ukupno izmenjeno 1 put.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 29. dec. 2010. u 01:32h

Kupi za 350-400 din od kineza unimer koji ima sondu za merenje temperature . Prisloni ga uz blok , gde ti je postojeci dava cili ga gurni u ekspanzioni sud , i vidi koja je temperatura , sve preko 80 stepeni je ok , a idealno bi bilo oko 90

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » sreda, 29. dec. 2010. u 11:13h

Hvala... Javicu rezultate merenja...

ivan_lkc

Poruka od ivan_lkc » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 22:15h

Nikako nisam mogao da nadjem vremena da se bakcem oko kola, pa sad planiram (napokon valjda) da menjam svasta...
Hocu da zamenim ventilator, ali to nije preoblem (umem da ga namontiram, creva da prevezem....), ali mi je problem povezivanje struje...
Imam ventilator sa dva manja ventilatora na sebi, i termoprekidac koji valjda ide sa njima u kompletu...
Ne znam sta je plus, a sta minus na termoprekidacu i jel ima to neke veze...? Nemam original konektore, pa sam mislio da zalemim zice direktno...
Jel bi mogao neko da mi kaze kako da povezem to sve preko releja i osiguraca (neka sema bi bila od velike pomoci..) i dal li je dovoljan jedan relej za to ili moram da kupim jos jedan..?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“