Sigurnosni sraf-matica
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Sigurnosni sraf-matica
E da podelim i ja sa vama jedan problemcic,odem juce kod jednog drugara u servis u nameri da za najvise sat vremena zamenim zadnje diskove i plocice na mom Mondeu,krenem lagano da popustam srafove na tockovima,leva strana otpustena,desna skoro svi sem zastitnog(McGuard-Ford),nece sa pistoljem,pa reko da popustim rucno,iii PUCE kljuc za sigurnosnu maticu,okrugla zastitna matica,knap uz alu felnu,nocna mora,2 sata smo cekicali,busili,navarivali drugu maticu,jedva smo je skinuli,felna mi izgleda kao da je prosla ratnu zonu.Al ima jos jedan problem,imam i na prednjim tockovima po jos jednu tu maticu,jel ima neko neko pametno resenje ili neki alat za skidanje sigurnosnih srafova i matica da ne unakazim i prednje felne.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: Sigurnosni sraf-matica
Napravi kljuc opet...
- Goran Mond
- Kontakt:
Ma napravili ga oni u fabrici,ko za sef je,nema sanse takav da napravi bilo koji strugar.Evo slike

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
ja to skinem za 30s
po tocku

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: nedelja, 26. dec. 2010. u 13:02h
pitanje!! imam na fiesti 2001 godiste alu felne (R 14)i kada sam stavljao nove zmske gume majstor je uspeo da mi skidajuci tockove slomi dve matice(lik nije ubo inbus do kraja nego ga je samo malo uglavio i matice su pukle)! Elem ne bi bio problem stoto je on to slomio da sam ja takve matice video negde, al sam ih video prvi put na mojim kolima , to su inbus matice koje ulaze u otvor na felni i odvrcu se inbus kljucem br.12 Molim za pomoc i savet gde dai ih trazim ili kupim!!!
Takodje da napomenem da su svih preostalih 14 matica iste (nemam sigurnosne)!!! Fiestu sam skoro kupio model je 1.8 tddi 75 ks i super sam zadovoljan sa njom. Molim ljude koji imaju iskustava sa ovim modelom da mi kazu kakava je i kakav je to motor!!! Gledao sam po forumu pa mi je utisak da nema mnogo vlasnika takvih fijesti ovde pa zato i pitam!!! Ovo mi je prvi Ford u zivotu, do sada sam vozio Opele benzince od kocke do astre G i u njih se razumem u sitna creva, za forda dizela sam duduk, molim vas prosvetlikte me!!!
UNAPRED HVALA!!!!
Takodje da napomenem da su svih preostalih 14 matica iste (nemam sigurnosne)!!! Fiestu sam skoro kupio model je 1.8 tddi 75 ks i super sam zadovoljan sa njom. Molim ljude koji imaju iskustava sa ovim modelom da mi kazu kakava je i kakav je to motor!!! Gledao sam po forumu pa mi je utisak da nema mnogo vlasnika takvih fijesti ovde pa zato i pitam!!! Ovo mi je prvi Ford u zivotu, do sada sam vozio Opele benzince od kocke do astre G i u njih se razumem u sitna creva, za forda dizela sam duduk, molim vas prosvetlikte me!!!
UNAPRED HVALA!!!!
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@dulefiesta
Procitaj pravila foruma i predstavi se u odgovarajucem podforumu.
Pravila: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49
Posle otvoris novu temu ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/viewforum.php?f=5 i kazes par reci o sebi (ime, odakle si, itd...).
(nisam dobio sa autom kljuc, pa su morale da se skidaju).
Procitaj pravila foruma i predstavi se u odgovarajucem podforumu.
Pravila: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49
Posle otvoris novu temu ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/viewforum.php?f=5 i kazes par reci o sebi (ime, odakle si, itd...).
U ovo sam se vise puta uverio, i meni na mondeu su sve 4 sigurnosne matice skinute expresnorsdforddragomir piše:ja to skinem za 30spo tocku

Fiesta!!
- Goran Mond
- Kontakt:
Odaj tajnu,pa makar ih ja skidao 10 min)),jedino je problem sto ih je ovaj konj od vulkanizera pretegao koji mi je stavljao zimske,i to samo tako.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
nista bez alata.Samo na dizalici ti mogu odati tajnu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Goran Mond
- Kontakt:
Resio sam problem sa ove strane reke,da te ne bi smarao sa glupim problemom,resenje je bilo ovako,malo tesnja gedora se macolom nabije se na sigurnosnu maticu i odvrnuto.Ali jedino sto treba malo jaca gedora.