nece da upali :D
Moderator: Dragomir
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
nece da upali :D
sta je ovo, gremlini se veceras pojavili svugdje, ja vidio svog, smije mi se i neda da upalim auto
auto citav dan radilo, ugasio, zavrsio posao (oko sat vremena), sjedam i gle, verglam ali nece da prebaci na plin i upali, vec samo vergla i vergla...
odslepam ga u garazu, zamijenim bombinu i gle cuda ... auto i dalje vergla a ne pali, ni na benzin, hahaha
zamijenim razvodnik sastavi od prve, i kaze mi gremlin pored mene (eto ti Je*o ti sebe, uporan si) valjda mu se spavalo (1h je iza pola noci)... a ja pod dozom od 5-6 piva, saspem mu seku u lice i zatvorim haubu. na pola puta do kuce opet auto staje, rijesio da ga zapalim, auto proradi. war war war
p.s sta ima u onom razvodniku, jesul samo namotaji i magneti ili ima josh nesto?
auto citav dan radilo, ugasio, zavrsio posao (oko sat vremena), sjedam i gle, verglam ali nece da prebaci na plin i upali, vec samo vergla i vergla...
odslepam ga u garazu, zamijenim bombinu i gle cuda ... auto i dalje vergla a ne pali, ni na benzin, hahaha
zamijenim razvodnik sastavi od prve, i kaze mi gremlin pored mene (eto ti Je*o ti sebe, uporan si) valjda mu se spavalo (1h je iza pola noci)... a ja pod dozom od 5-6 piva, saspem mu seku u lice i zatvorim haubu. na pola puta do kuce opet auto staje, rijesio da ga zapalim, auto proradi. war war war
p.s sta ima u onom razvodniku, jesul samo namotaji i magneti ili ima josh nesto?
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: nece da upali :D
U razvodniku imas tegice...
- adnan89
a ima li jos sta sem tegica? evo kanim se satima da idem al mi mrsko nesh...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
znas kako si ti jednom prilikom nekom rekao; ako ne znas sta je unutra,bolje ne diraj...ti tegici samo dovode u red predpalenje u zavisnoti od broja obrtaja i nema sta da te tu zeza...
pa kakva ti je kapa i grafit u noj,kakva je razvodna ruka? nesto si ti usput cacno pa je proradio,dok si se mlatio oko razvodnika...
pa kakva ti je kapa i grafit u noj,kakva je razvodna ruka? nesto si ti usput cacno pa je proradio,dok si se mlatio oko razvodnika...
- Dusan64
Ne moze razvodnik tako da se ponasa.. Sad da radi savrseno,pa za dva minuta ne radi uopste,pa onda opet radi. Jedino sto njemu moze da bude je da se osovina razloka posto tegici po gravitaciji teze dole,a znas u kom polozaju stoji razvodnik. Ali onda pocinje da curi ulje,tad je za bacanje. Sto kaze goja,proveri kapu i ruku. Ocisti malo kontakte na kapi,sa unutrasnje strane. Nemoj samo nesto pogresno da vratis,nece nikad upaliti.. :-)
- adnan89
hmm, ulje jeste curilo na njemu, sad primijetih na mjenjacu da je mokar i to bas ispod razvodnika (nisam prije ni primijetio, jer ne otvaram tako cesto haubu). zamijenio sam ga drugim razvodnikom, koji je isto u ocajnom stanju, odvalio se onaj dzek od kucista, ali eto radi zasad, naci cu drugi razvodnik pa zamijeniti....
nego, zakrenuo sam razvodnik malo prema kabini, motor mnogo mirnije radi... sta sam mu uradio? mechanic
nego, zakrenuo sam razvodnik malo prema kabini, motor mnogo mirnije radi... sta sam mu uradio? mechanic
- Dusan64
Pomerio si mu paljenje.. Pitanje je kako ce sada da ide auto. A to sto ti je curelo ulje moras da vidis gde,da li na gumici do bloka ili na semeningu...
- adnan89
ide bolje nego sto je isao 
curio je i na gumici i na semeringu, vidio sam da je i kapa mokra od ulja...
zasto izmedju 1000 i 2000 obrt auto mi trza, ono kad lagano dajem gas on trza trza do 2000, onda mirno radi... smjesa?

curio je i na gumici i na semeringu, vidio sam da je i kapa mokra od ulja...
zasto izmedju 1000 i 2000 obrt auto mi trza, ono kad lagano dajem gas on trza trza do 2000, onda mirno radi... smjesa?
- Dusan64
Pre ce biti paljenje..
Ako je kapa mokra bacaj ga..
Ako je kapa mokra bacaj ga..
- adnan89
bacio 
gle ovo, na isparivacu onaj saraf sa strane (vjerujem da dira membranu), bio mi zavrnut i vjecito je nesh treso, detoniro, tesko palio na plin...
danas ga odvrnem, drugo auto, ja kontam ako je zavrnut da je dotok plina manji ali nelogicno mi da detonira ako ima manje plina, samo kad ima vise. i sad je ko curica

gle ovo, na isparivacu onaj saraf sa strane (vjerujem da dira membranu), bio mi zavrnut i vjecito je nesh treso, detoniro, tesko palio na plin...
danas ga odvrnem, drugo auto, ja kontam ako je zavrnut da je dotok plina manji ali nelogicno mi da detonira ako ima manje plina, samo kad ima vise. i sad je ko curica
- Dusan64
Ne,ispod njega ima jedna slabasna opruga koja pritiska polugu koja je vezana na malu membranu u isparivacu. U sustini sluzi za stelovanje lera,nema veze sa smesom. Ali moze da se desi da ako je na totalno pogresnom mestu da zeza plin ili da gusi auto. Ma ako nisi sam svoj majstor ne mozes da vozis stariji auto,pogotovu na plin.. Sad sve ok?
- adnan89
yes boss, samo moram sada jos ler smanjit, nekad radi na 1700 nekad na 1000. chudni su ovi eskosi mamicu im...
- Dusan64
Smanji mu malo ler tamo gde stelujes ler na benzinu,nemoj da diras onaj sraf na isparivacu ako kazes da sad lepo radi...
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Detonira kada je siromašna smeša , to zapamti . Od bogate smeše hoće da puca u auspuhu .
Taj šraf za ler utiče i na vožnju na nižim obrtajima , tako da ga podesi kako valja . Samo auto sa idealno podešenom smešom troši najmanje , a ako mu oduzmeš gorivo , neće trošiti manje , samo će lošije ići , po ćeš morati da stiskaš gas više da bi postigao neku brzinu.
Taj šraf za ler utiče i na vožnju na nižim obrtajima , tako da ga podesi kako valja . Samo auto sa idealno podešenom smešom troši najmanje , a ako mu oduzmeš gorivo , neće trošiti manje , samo će lošije ići , po ćeš morati da stiskaš gas više da bi postigao neku brzinu.
- adnan89
yes, kad je zavrnut auto na nizim obrtajima trza, nemirno radi, a sad je odvrnut do kraja i pucketa u auspuhu, a naravno i vise trosi (sa 16l plina sam presao 100km :-| )... idem da ga zavrnem. haha
- Dusan64
Nemoj da ga zavrnes,nego odvrni malo dotok plina.. Ako se ne varam dok budes odvrtao dotok plina auto ce da povecava obrtaje. Odvrci sve dok ne stane da dize obrtaje i onda nijansu vrati.