mondeo mk3 plivajuci,pumpa ili dizne?!? pomagajte
Moderator: Dragomir
- dusanfordmk3
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 17. nov. 2010. u 21:07h
mondeo mk3 plivajuci,pumpa ili dizne?!? pomagajte
Ljudi, imam problem. auto sam kupio pre mesec dana, malo je bio bucniji, ali rekoh sredice se. Naime zamenjeno je sve oko pk kaisa,kao i sam kais. medjutim,stuca na leru ponekad, nema gresaka na dijagnostici, ali se i ne cuje zamajac. e sada, kad stisnem kvacilo, cini mi se da auto manje trese i nema tog zvuka, a opet rad motora ne bi trebalo da ima velike veze sa zamajcem. majstori sumnjaju na dizne ili pumpu,ali niko ne zna da kaze tacno sta je.... ne bih da dajem novac na jedno, pa ako nije to na drugo... i tako redom... sta vi mislite sta je?!? gears
ford se ne kvari, on samo zahteva pažnju!!!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: mondeo mk3 plivajuci,pumpa ili dizne?!? pomagajte
Uvek napises koji je motor u pitanju da znas za ubuduce 
Znaci 2.0tddi je u pitanju, sad ce se valjda neko naci sa konkretnim savetom

Znaci 2.0tddi je u pitanju, sad ce se valjda neko naci sa konkretnim savetom

Fiesta!!
- tektonika
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 14. nov. 2010. u 02:10h
ja,nazalost.imam vrlo slican problem sa fokusom 1.8tdci///u leru se cuje,kad se pritisne kvacilo-nista...
a,vec sam i postavio tu temu,pa smo se slozili da je najverovatnije,i nazalost,zamajac...nisam majstor,voleo bih da ti nije to
a,vec sam i postavio tu temu,pa smo se slozili da je najverovatnije,i nazalost,zamajac...nisam majstor,voleo bih da ti nije to
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Kako mislis stuca,da li je to samo zvucni osecaj ili se osecaja i na radu motora. Igra li kazaljka obrtomera?dusanfordmk3 piše:Ljudi, imam problem. auto sam kupio pre mesec dana, malo je bio bucniji, ali rekoh sredice se. Naime zamenjeno je sve oko pk kaisa,kao i sam kais. medjutim,stuca na leru ponekad, nema gresaka na dijagnostici, ali se i ne cuje zamajac. e sada, kad stisnem kvacilo, cini mi se da auto manje trese i nema tog zvuka, a opet rad motora ne bi trebalo da ima velike veze sa zamajcem. majstori sumnjaju na dizne ili pumpu,ali niko ne zna da kaze tacno sta je.... ne bih da dajem novac na jedno, pa ako nije to na drugo... i tako redom... sta vi mislite sta je?!? gears
Zamajac sluzi da ublazi vibracije motora pa tako da ima velike veze sa radom motora,a i sa njega cita senzor radilice.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 11:32h
tddi valjda nema plivajuci zmajac,osim mozda taj od 2.0 tddi, ja imam fokusa I 1.8 tddi mislim da nemam pliv.zamajac!
- dusanfordmk3
da ali sad stucka i kad pustim kvacilo. zamajac bi valjda zvonio kako kazu pri gasenju motora
igra pomalo,nekada kad izbacim na ler u voznji, zadrzi obrtaje na 1500 pa na 1200 pa stabilizuje
ima li? voleo bih da nema. ali mislim da fokus nema a mondeo ima nazalost. nisam majstor ali me malo to sve zanima pa se raspitujem
ok.hvala
sutra skidamo menjac, videcemo sta je. javljam pozz
igra pomalo,nekada kad izbacim na ler u voznji, zadrzi obrtaje na 1500 pa na 1200 pa stabilizuje
ima li? voleo bih da nema. ali mislim da fokus nema a mondeo ima nazalost. nisam majstor ali me malo to sve zanima pa se raspitujem
ok.hvala
sutra skidamo menjac, videcemo sta je. javljam pozz
- dule0911
-
Svaki mondeo mk3 dizel ima plivajuci zamajac.
Focus 1.8tddi nema plivajuci, ali ovde nije ni rec o focusu
Focus 1.8tddi nema plivajuci, ali ovde nije ni rec o focusu

Fiesta!!
- dusanfordmk3
resio problem, bio kod bosiste, kaze pumpa i dizne ok.
e sada plivajuci...
naime ford 2.0tddi po katalogu nosi korpu i lamelu od fokusa!!! stavili smo plivajuci i auto nece da upali,prijavljuje more gresaka. naime plivajuci nije isti, moguce da je od fokusa jer nazovi rebra na fiksnom delukoje cita senzor broja obrtaja motora nisu ista. sutra skidamo menjac ponovo. nazalost sve to smo zakljucili kad smo ga tek namontirali. sad sve iznova. ko moze da pretpostavi da original deo iz prodavnice nije isti za ta krilca. tako vam je to kad se ne pazi... poludeo sam!!! inace zatvorili smo erg ventil i auto je elasticniji u voznji i bolje prima gas i ne gusi se... javljam kako se ponasa sutra kad ovo zamenimo originalnim delom... sreca pa sa drugarom te gluposti, tj. cistu mehaniku radimo sami. naime ja gledam i brisem kljuceve a on radi :-| icon_idea
e sada plivajuci...
naime ford 2.0tddi po katalogu nosi korpu i lamelu od fokusa!!! stavili smo plivajuci i auto nece da upali,prijavljuje more gresaka. naime plivajuci nije isti, moguce da je od fokusa jer nazovi rebra na fiksnom delukoje cita senzor broja obrtaja motora nisu ista. sutra skidamo menjac ponovo. nazalost sve to smo zakljucili kad smo ga tek namontirali. sad sve iznova. ko moze da pretpostavi da original deo iz prodavnice nije isti za ta krilca. tako vam je to kad se ne pazi... poludeo sam!!! inace zatvorili smo erg ventil i auto je elasticniji u voznji i bolje prima gas i ne gusi se... javljam kako se ponasa sutra kad ovo zamenimo originalnim delom... sreca pa sa drugarom te gluposti, tj. cistu mehaniku radimo sami. naime ja gledam i brisem kljuceve a on radi :-| icon_idea
- Dragomir
- Oficijalni serviser
2.0 TDDI ima dve vrste zamajaca jedan za 90 ks i na njega ide set kvacila kao kod fokusa 1.8 tdci i druga vrsta za 115 ks koji nosi vece kvacilo,Zamajci za TDDI i TDCI nisu isti.Obavezno zameni druk lager
- dusanfordmk3
zamenio druk l. moj je 115ks ali ne pase taj koji sam uzeo. a na kutiji pise da je i za tdci.. nabavicu sutra drugi... ne verujes nece da sastavi. javi se i ugasi odmah i prijavi more gresaka
- dusanfordmk3
zamenjen zamajac, ljudi auto ne mogu da prepoznam!!!
- bojan43
- Poruka: 20
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 18:27h
e pitanje ako nije tajna posto imam isti auto,koliko te je izaslo menjanje zamajca,sve djuture???dusanfordmk3 piše:zamenjen zamajac, ljudi auto ne mogu da prepoznam!!!
smrt fasizmu,sloboda cacak 2:0
- dule0911
-
@bojan43
Procitaj pravila foruma i predstavi se u odgovarajucem podforumu.
Pravila: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49
Posle otvoris novu temu ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/viewforum.php?f=5 i kazes par reci o sebi (ime, odakle si, itd...).
Procitaj pravila foruma i predstavi se u odgovarajucem podforumu.
Pravila: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49
Posle otvoris novu temu ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/viewforum.php?f=5 i kazes par reci o sebi (ime, odakle si, itd...).

Fiesta!!
- dusanfordmk3
poslao sam ti na ppbojan43 piše:e pitanje ako nije tajna posto imam isti auto,koliko te je izaslo menjanje zamajca,sve djuture???dusanfordmk3 piše:zamenjen zamajac, ljudi auto ne mogu da prepoznam!!!
pozz
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
E pitanje ako nije tajna koliko te je izaslo menjanje zamajca,sve djuture???
- dusanfordmk3
plivajuci 30 000din.zoradonjic piše:E pitanje ako nije tajna koliko te je izaslo menjanje zamajca,sve djuture???
druk lager 13 500din.
korpa i lamela 19 500din.
delovi znaci 63 000 din
i ruke 7 000din.
sve suma zadovoljstvo kosta 70 000din.!!!!

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Kod mene sa zamenom je 630 e bilo.Koliko imam informaciju cena bi trebalo da ide za peto brzince oko 560 e
- dusanfordmk3
sad mi kazes....
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pisao je dosta puta na forumu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dusanfordmk3
nisam citao sve
nov sam