Znači da bi i ovaj motor sa 212 ks mogao lako da ima 375 ks.
moj ford amer...
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: moj ford amer...
Auuuuu 7.5 V8,
hoćuuu taj motor!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Pa kao uzmes da 50 ks po litru zapremine nije nikakva nauka za kraburator i razvodnik, Ovaj motror bi trebao da ima 375 ks .
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15466
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
U sustini, tad su svi lagali o snazi motora da bi se zajebale osiguravajuce kompanije.
U vecini slucajeva kad bi ti kompanija rekla koliko konja auto ima to se uglavnom odnosilo na tockovima.
Recimo 426 Hemi je na papiru imao 425 hp, a u realnosti preko 500 hp. Isto je i za Boss 429 (na papiru 375 hp) i za mnoge druge motore iz tog perioda.
Ovaj 460 nije napravljen za performance, vec za sporo kruziranje i zato se ubacivao u luksuzne Lincolna kao i u Ford Thunderbird. Ford je jednom pokusao da ubaci Thunderbirdov motor u Mustanga ('68, kad su ubacili 390; Mustang iz "Bullitta" je imao taj motor) i nije ispalo lose, ali daleko od ocekivanog.
U vecini slucajeva kad bi ti kompanija rekla koliko konja auto ima to se uglavnom odnosilo na tockovima.
Recimo 426 Hemi je na papiru imao 425 hp, a u realnosti preko 500 hp. Isto je i za Boss 429 (na papiru 375 hp) i za mnoge druge motore iz tog perioda.
Ovaj 460 nije napravljen za performance, vec za sporo kruziranje i zato se ubacivao u luksuzne Lincolna kao i u Ford Thunderbird. Ford je jednom pokusao da ubaci Thunderbirdov motor u Mustanga ('68, kad su ubacili 390; Mustang iz "Bullitta" je imao taj motor) i nije ispalo lose, ali daleko od ocekivanog.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nisam ni mislio Lincolna za trke, nego za ljetno krstarenje ulicama uz zvuk velikog V8 motora. thumbup
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
Pisacpn
- Poruka: 43
- Član foruma od: subota, 23. okt. 2010. u 15:06h
Covece,kolko je dobar auto i stvarno izgleda luksuzno,zesce je ovo voziti,nego S klasu,a i motor je,wauuu! :-|
-
Amigaboy
- Poruka: 107
- Član foruma od: nedelja, 25. jul 2010. u 23:13h
evo jos malo informacija...
Po vin broju i samoj opremi (Potpisi na opera prozorima , krom lajsne oko stakala , poluvinilni krov obrubljen krom lajsnom na krovu , te cartier satovima u unutrasnjosti ) ovaj lincoln je continental mark IV CARTIER EDITION.... Eh, sad kuzim kaj je deda pricao ,d a je netko uzeo plocu s natpisom cartier edition , njuskanjem po netu , plocica je bila napravljena u 22 karatnom zlatu :|. Kmeeeee....
U teoriji , taj lincoln bi morao izgledat ovako :
http://automotivemileposts.com/mark41976cartier.html
Za pocetak slike siceva i interijera..odlicnom su stanju , osim kaj ih je zub vremena...ZAPRLJAO...

Stari je zavario i pripremio zacelke , da se blatobrani mogu usarafiti (Scupao stare i zahrdjale i puknute vijke, i onda zavario oko tih rubova lim , ako je bilo strulo.... Cilj igre je : Sastavti karoseriju (Zato smo prvo isli blatobrane rpednje prevariti i sloziti , tako da se cijel akaroserija omoze ditji u zrak , jer kad dizemo samo kabimu , zbog tezine , se hoce prehititi na zadnji kraj na dizalici..od naprijed , jel , nema niceg...
U medjuvremenu , nabavljena su oba selena za vozacev kotac, uredjeno je i preuredjeno puknuto rame , i auto kotac je opet u centru , s ispravnim spurom i nagibom :

Posto nam fali sarafa (Nemamo ogromnih onih zabica, za ucvrscivanje na skare karoserije, naverene su matice na haubu , te zatim prevareni rubovi haube...

Na kraju jednog radnog dana , auto je ovako izgledao :

a danas je izgledao ovako

odmah smo i krenuli sastavljati prednji kraj ,d a vidimo jel ce hauba uopce pasati....zacudo odlicno je pasala, ima malo jos posla ,ali to je jedan dan posla maks...

lampe su naravno zatvorene...
a kad su otvorene , ovako to izgleda :

Podnice izgledaju tragicno , ali eto , neno5 je rekao da ce napraviti ih , pa cemo da vidimo
, vjerujem da ce biti fantasticne!

evo i kodova motora

Za kraj , slike vjernih pomagaca , koji leze na spitki , koju moj stari inace nosi :|

Po vin broju i samoj opremi (Potpisi na opera prozorima , krom lajsne oko stakala , poluvinilni krov obrubljen krom lajsnom na krovu , te cartier satovima u unutrasnjosti ) ovaj lincoln je continental mark IV CARTIER EDITION.... Eh, sad kuzim kaj je deda pricao ,d a je netko uzeo plocu s natpisom cartier edition , njuskanjem po netu , plocica je bila napravljena u 22 karatnom zlatu :|. Kmeeeee....
U teoriji , taj lincoln bi morao izgledat ovako :
http://automotivemileposts.com/mark41976cartier.html
Za pocetak slike siceva i interijera..odlicnom su stanju , osim kaj ih je zub vremena...ZAPRLJAO...

Stari je zavario i pripremio zacelke , da se blatobrani mogu usarafiti (Scupao stare i zahrdjale i puknute vijke, i onda zavario oko tih rubova lim , ako je bilo strulo.... Cilj igre je : Sastavti karoseriju (Zato smo prvo isli blatobrane rpednje prevariti i sloziti , tako da se cijel akaroserija omoze ditji u zrak , jer kad dizemo samo kabimu , zbog tezine , se hoce prehititi na zadnji kraj na dizalici..od naprijed , jel , nema niceg...
U medjuvremenu , nabavljena su oba selena za vozacev kotac, uredjeno je i preuredjeno puknuto rame , i auto kotac je opet u centru , s ispravnim spurom i nagibom :

Posto nam fali sarafa (Nemamo ogromnih onih zabica, za ucvrscivanje na skare karoserije, naverene su matice na haubu , te zatim prevareni rubovi haube...

Na kraju jednog radnog dana , auto je ovako izgledao :

a danas je izgledao ovako

odmah smo i krenuli sastavljati prednji kraj ,d a vidimo jel ce hauba uopce pasati....zacudo odlicno je pasala, ima malo jos posla ,ali to je jedan dan posla maks...

lampe su naravno zatvorene...
a kad su otvorene , ovako to izgleda :

Podnice izgledaju tragicno , ali eto , neno5 je rekao da ce napraviti ih , pa cemo da vidimo

evo i kodova motora

Za kraj , slike vjernih pomagaca , koji leze na spitki , koju moj stari inace nosi :|

- Talladega_500
- Yankee
Ford je tih godina saradjivao sa mnogim modnim kucama tako da je bilo dosta specijalnih verzija Lincoln Continental Mark-Series, Ford Thunderbird i Mercury Cougar (svi su delili platformu).
Za Cartier Edition nisam cuo do sada.
Za Cartier Edition nisam cuo do sada.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
-
Amigaboy
evo jos dvije slike 
Peugeot 206 vs guma od lincolna

Stari pozira
kao sto primjecujete, karoserija je posve odvojiva od sasije....

Peugeot 206 vs guma od lincolna

Stari pozira
kao sto primjecujete, karoserija je posve odvojiva od sasije....

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa jel radis ti tamo nesto osim slikanja?? Sve jadan cale da odradi...
-
Amigaboy
i ja radim...al sve ovo sto radim (taunus, capri i lincoln ) se radi samo zato da moj stari bude zaposlen , tak da ne pada u lose raspolozenje nakon majcine smrti... nakon lincolna , vec lagano gubim ideju stra da se radi...
-
Amigaboy
evfo jos malo lincolna...
ovo sam nasao u rubnjaku :

ovo je nosac getribe...malo je struo :

Amortizeri su fini

Malo da se lovi perspektiva

ovo sam nasao u rubnjaku :

ovo je nosac getribe...malo je struo :

Amortizeri su fini

Malo da se lovi perspektiva

- Talladega_500
- Yankee
Svaka cast na uradjenom poslu.
Les polako pocinje da daje znake zivota.
Les polako pocinje da daje znake zivota.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9970
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
e alal ti ona stvar,skidam kapu 
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Amigaboy
Evo , radilo se opet... na capriu su sva stakla stavljena i lajsne , to jest, izvana je komplet gotov...ostaje _: bunker, motorni prostor i unutrasnjost , te felge....
Hauba se krenula zavrsiti , da to lakirer ne zahebe , dok ce raditi limariju..na ovoj se vidi cetvrtina haube zavrsena , ali rubovi nisu , pa malo kita visi na rubovima , to ce se skinuti (Brijem da ni ja ni stari nismo to skinuli sad kad smo haubu zavrsili:D , to treba jos sutra zbrusiti dolje)

Ovako izgleda hauba.... u filleru....

Stigle podnice ...

Agregati i nosaci oprani i uredjeni..nek mi netko kaze

kako se na pumpi volana skine remenica..naime ocito su se zdrobili lageri , jer ima jako puno luft,a i to je sralo po citavoj strani auta..a sad je prilika to sve rastaviti , izmenjati lagere i semering, da bude cisto i fino...

Hauba se krenula zavrsiti , da to lakirer ne zahebe , dok ce raditi limariju..na ovoj se vidi cetvrtina haube zavrsena , ali rubovi nisu , pa malo kita visi na rubovima , to ce se skinuti (Brijem da ni ja ni stari nismo to skinuli sad kad smo haubu zavrsili:D , to treba jos sutra zbrusiti dolje)

Ovako izgleda hauba.... u filleru....

Stigle podnice ...

Agregati i nosaci oprani i uredjeni..nek mi netko kaze

kako se na pumpi volana skine remenica..naime ocito su se zdrobili lageri , jer ima jako puno luft,a i to je sralo po citavoj strani auta..a sad je prilika to sve rastaviti , izmenjati lagere i semering, da bude cisto i fino...

- Gala
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 25. nov. 2010. u 11:32h
e nakon sto sam vidio sve ovo ubijedjen sam da nema auta koje se ne moze vratiti iz mrtvih gears
stvarno svaka cast i cekamo nove slike
!
stvarno svaka cast i cekamo nove slike
Na plin se kuva, na dizel se ore, na benzin se vozi!
- dusanfordmk3
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 17. nov. 2010. u 21:07h
brate, sta reci
cekamo slike
ostadoh bez daha
svaka cast ljudi
clap
cekamo slike
ostadoh bez daha
svaka cast ljudi
ford se ne kvari, on samo zahteva pažnju!!!
-
Amigaboy
evo , radio se malo i lincoln... ja i stari smo pokupili prehladu , i bilo je dost posla sa strane, al eto , radi se polako ...
Slozio se strunuti nosac getribe..

Podnice su pripasane :

pa povarene :

Firewall... prva ploca :

Zacelak rubnjaka :

Zadnji lim pripasan i pripikan... jos ima puuuuuno obrade :

Podnice prije :

Trenutno stanje :

ima jos varuckanja , ali ide kraju....
Slozio se strunuti nosac getribe..

Podnice su pripasane :

pa povarene :

Firewall... prva ploca :

Zacelak rubnjaka :

Zadnji lim pripasan i pripikan... jos ima puuuuuno obrade :

Podnice prije :

Trenutno stanje :

ima jos varuckanja , ali ide kraju....
- van
- VIP
- Poruka: 9055
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Svaka cas na entuzijaznu . Pozdravi starog i i reci mu da je intergalakticki kralj 
- slowmotion
- Ljubazni komsija
- Poruka: 825
- Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h
Slažem se! clapvan piše:Svaka cas na entuzijaznu . Pozdravi starog i i reci mu da je intergalakticki kralj
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford

- alan FORD
- Poruka: 367
- Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h
Respekt. Ovo ce biti auto za terapiju ocinjeg vida!
Tvoj cale je omasio profesiju,nije on limar nego vajar!!!
Tvoj cale je omasio profesiju,nije on limar nego vajar!!!
Only fools and horses
-
Amigaboy
ajmo ljudi , pitanje:
dal da odustanem od pokusaja da nabavim siroke lajsne koje je lincoln imao , i da napravim ovo :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lincoln- ... sQ5fTrucks
takodjer, jel bolje crna ovako , ili crvena perla?
Sad gledam ovog...ODLICAN JE.
dal da odustanem od pokusaja da nabavim siroke lajsne koje je lincoln imao , i da napravim ovo :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lincoln- ... sQ5fTrucks
takodjer, jel bolje crna ovako , ili crvena perla?
Sad gledam ovog...ODLICAN JE.
- alan FORD
Meni se mnogo svidja kako izgleda ovaj mrki,m a f i j a, teska perverzija!
Ne znam na koje si lajsne mislio,valjda ove po donjoj liniji auta?
Ne znam na koje si lajsne mislio,valjda ove po donjoj liniji auta?
Only fools and horses
-
Amigaboy
ma 1976 , ima siroke lajsne po sredini ....
ovako :

Lincoln se radio
isli smo skidati remenicu , pa je ona ispala zajedno s osovinom

Pa je ovako kuciste izgledalo :

nakon rastavljanja :

i evo dijelova na hrpici :

Znaci , puskica je totalno se pohabala i imala je 2mm lufta..zanimljivost, puskica je od celika... sad ce biti od bronce
Uredjen nosac servo pumpe od volana :

zadnji desni kraj zavrsen :

i zadnja rupa na desnom kraju :

i to je to....
jos pod , i jedna rupa s lijeve strane, i auto ide kod lakirera na zavrsno uredjivanje...
ovako :

Lincoln se radio
isli smo skidati remenicu , pa je ona ispala zajedno s osovinom

Pa je ovako kuciste izgledalo :

nakon rastavljanja :

i evo dijelova na hrpici :

Znaci , puskica je totalno se pohabala i imala je 2mm lufta..zanimljivost, puskica je od celika... sad ce biti od bronce
Uredjen nosac servo pumpe od volana :

zadnji desni kraj zavrsen :

i zadnja rupa na desnom kraju :

i to je to....
jos pod , i jedna rupa s lijeve strane, i auto ide kod lakirera na zavrsno uredjivanje...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9970
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
clap respect
ima se,moze se - nema se,mora se....
- alan FORD
Bolje bez lajsne opasnije izgleda. To je moje misljenje naravno.
Only fools and horses