Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Djomla » petak, 26. nov. 2010. u 15:36h

RS_cabrio piše:i.vrlo brzo posle nje,govedo u bmw hoce u jednosmernu ulicu
ahhahahahahahahahahahahahahah lol lol lol
RS_cabrio piše: .guska klempava ,posle je shvatila
Nije to nista kod mene riba u dzipu nije videla semafor krenula da prelazi preko raskrsnice kao da je trougao. Fora sto je semafor bio skinut na par dana jer je bio rdjav do zla boga i sam ost ose nije srusio i koristili smo znake. Medjutim idiot se navikao da nema semafora i krece da prelazi raskrsnicu ni ne gleda da li je semafor tamo ili ne> lol lol lol lol lol
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 26. nov. 2010. u 17:46h

Ah, pa ja kad se sa zenama zkacim u saobracju uvek uradim isto, narugam im se na fizicki izgled. to ih najvise boli,npr pokazes joj da ima nosinu veliku ili slicno. Polude a ne budes vulgaran :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 26. nov. 2010. u 20:35h

Mrzelo me ovo da postujem al ajde:

Makedonska, na sva 4 ,zuta traka
Slika

Parkiranje:
Slika

Stara prica o drzanju trake kada ima strelica.
Slika

Parkiranje na prelazu
Slika

Ne znam zasto ih prelazi toliko privlace:
Slika

Da, ovaj ispod je parkiran,nije greska,nema vozaca unutra:
Slika

Ovo uzasno smeta, jer kad izlazite iz sporedne ulice od ovakvih ne mozes da vidis nista dok ne izadje do pola ulice a obicno se zalete tu pa nastane problem:
Slika

Opet parkiranje :
Slika

Opet zebra, ne znam u cemu je fora:
Slika

Da, onaj crni je parkiran tamo,:
Slika

Ja ne bi ni ovoliko ostavljao auto da viri na ulici kao ovaj Nissan
Slika

Ovaj sto viri je tu parkiran, verovali ili ne:
Slika

Kao i ovaj jugo. ne znam kako se ne brine da ce ga pauk odneti jer non stop tu prolazi.
Slika

Traka neupotrebljiva zbog ovakvih :
Slika

Kao i ovakvih koji zauzmu celu traku da parkiraju :
Slika

Klasicno poprecivanje i onda ko dodje u zagrađena kola, trubi dok se ovaj ne pojavi, probudi sve redom.
Slika

Dakle,ovo je masovna pojava. ovi na red su svi parkirani u traci:
Slika

Ovi sa kabrioletima su posebna goveda i đubrad. lol
Slika

Za nepazljive, ovaj je parkirao na trotoaru iza reda za parking, dakle, nasao ulaz i vozio po trotoaru:
Slika

Ovo je mozda bilo ne znam,ali on mesecima parkira ovako
Slika

Ovi gremlini na motorcetu imaju jedno 9 ipo godina i vec preprecuju. Da ne komentarisem ovog intelektualca polubosonogog koji nonsalantno prelazi raskrsnicu
Slika

Evo parkiranja klasicnog (jer tu nije mesto) gde posle ne moze da prodje recimo zena sa detetom u kolicima,ili invalid.(u slucaju invalida zbog visokih ivicnjaka mora da se vraca celu ulicu i bude prinudjen da ide ulicom jer je trotoar blokiran.
Slika

Vozdovac. Raskrsnica gde idu slikani je zeznuta,tj kolone su obicno velike i to se vidi iz ugla vozaca. tako je bilo i ovde. Dakle,nema skorog mrdanja. Naravno,nikome,ama bas nikome ne pada na pamet da kad vec stoji,ostavi prostor za nas koji dolazimo da se ne pravi jos jedna nepotrebna kolona.
Slika

Šta reći a ne zaplakati:
Slika

no comment
Slika

Ovog mrzi da ceka pa krenuo preko trotoara (sta se desava kada naidje pesak na ovak uskom trotoaru?)
Slika

Ovoaj nije isao desno jer onda razumem da stane u zutu traku pred skretanje. Ali naravno da je isao pravo,tj nastavio da vozi zutom trakom
Slika

Stara scena zadrzavanja trake sa strelicom,ovog puta na NBG
Slika

Zagrađivanje
Slika

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » petak, 26. nov. 2010. u 21:13h

Sve situacije koje si uslikao u nasem okruzenju su na mestu, mada sa uslovnom strelicom se ne bih slozio. naime ta strelica je samo dopunski znak dozvoljenog kretanja samo u slucaju da je isto izvodljivo, medjutim cim se na semafor zaustavi vozilo koje se krece pravo tu svaka prica prestaje i ne treba se ljutiti na ljude koji pravilno tumace saobracajnu signalizaciju. Ukratko nije pocinjen prekrsaj i bahacenje kako to mnogi tumace, uostalom traka je namenjena za pravo i desno a sad sto neko ima uslov a ovaj ispred njega hoce pravo, izvinite...

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 26. nov. 2010. u 21:15h

Slika
Ne vidim sta je ovaj lose ucinio? ako je guzva u levoj traci a iz desne moze pravo zasto bi cekao 20 kola da krenu kad moze prvi da bude, mozda covek planirao da se parkira posle semafora...
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 26. nov. 2010. u 21:20h

Pricali smo o tome pre u ovoj temi.Veliki grad i saobracaj u njemu cirkulisu non stop i svaka akcija ima svoju reakciju. Jasno je da je legalno, ali zasto bi to neko radio kada mu je vec svejedno tj namerava da stoji. Zasto da blokira celu traku ?ja to nikada ne radim i ako se zeznam,odmah se sklanjam. U najvecme broju slucajeva to rade taksisti tj ljudi kojima je njihovo provenstvo najbitnije a za ostale me bas briga.nema jasnog razloga da blokiram traku i zezam druge ljude.

Da li bolje ilustrovao, evo slicne stvari: Ko poznaje BG recimo semafor malo pre KST-a kada se na bulevaru K. Aleksandra (bivsi bulevar revolucije) ide iz pravca grada. Fakticki isti semafor kao ovaj na slici iznad. Ja nisam prekrsio nijedan zakon ako vidim da mi je crveno svetlo i stanem,ali ako dovoljno razmiljam, kada pristajem na taj semafor, vidim da cu da stojim ,tj crveno mi je svetlo, naravno da stajem tako da onima koji poprecno dolaze i presecaju moju traku i ukljucuju se u neku sporednu ulicu,ostavim slobodan put. Nisam obavezan i duzan,ali je to stvar kulture i postovanja drugih ucesnika.Ne znam koliko sam dobro objasnio, ko poznaje raskrsnicu (a takvih ima dosta) zna o cemu je rec. Drugim recima, nije zakon taj samo koji me tera da se ponasam u saobracju tj moji potezi nisu rezultat pritiska ili pretnje i iz istog razloga pustam pesake i kada nisu zakoracili, ne vozim brzo,ne blokiram raskrsnice i slicno.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan petak, 26. nov. 2010. u 21:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 26. nov. 2010. u 21:23h

Ok... ne vidim razlog zasto se time opterecivati... ist takav saobracaj je i u NS - verovatno svugde...
Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 26. nov. 2010. u 22:16h

FiestaRS piše:
Slika
Ne vidim sta je ovaj lose ucinio? ako je guzva u levoj traci a iz desne moze pravo zasto bi cekao 20 kola da krenu kad moze prvi da bude, mozda covek planirao da se parkira posle semafora...
Pazi fiesta rs, ovd nema parkinga i zabranjeno je zaustavljanje, ovo je bul kralja aleksandra, ako se nevaram, tu sam ja molo vislje radio, pravo je zuta traka i stanica za bus, tako da ista vozila koja su sprecila prolazak desno, kojih ovde ceka jedno desetak cak- nekada, mora da se ukljuci u raskrsnici par metara u levu traku, za dzab dzabe to radi, mada sam ja taj prekrsaj, mislim nije prekrsaj nego bezobrazluk, redovno koristio kada zurim, znam sta je problem, kada se iza mene stvori kolona, ja stanem u levu traku ispred prvog u raskrznicu i cekam da mi zaablenduje kada se upali semofor da krenem vozilo iza, po meni ako neremetis druge, moralno je da napravis prekrsaj ali da neugrozavas druge ucesnike, recimo u nekim zemljama dozvoljeno je nocu proci kroz crveno ako stanes i nema nigde nikog,
po meni ova strelica napred trba da bude zute boje jer je nadalje stanica odmah posle raskrnice, ali ovaj ti je radio trake, jbg

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 26. nov. 2010. u 22:55h

Na konkretnom semaforu o kome pricate je odmah posle semafora sve do kraja bulevara traka bela, znaci ne mora da se prestrojavas u levu odmah posle semafora. Ne zelim da se ukljucujem u diskusiju nego eto cisto da ispravim thumbsuph
Fiesta!!

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 27. nov. 2010. u 00:03h

@darko

e sad jbg.. bitno je da strelica nije zuta... sto znaci da nisu napravili prekrsaj... a dal se nekom zuri ili ne to samo oni znaju thumbsuph
Slika

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 27. nov. 2010. u 00:27h

dule0911 piše:Na konkretnom semaforu o kome pricate je odmah posle semafora sve do kraja bulevara traka bela, znaci ne mora da se prestrojavas u levu odmah posle semafora. Ne zelim da se ukljucujem u diskusiju nego eto cisto da ispravim thumbsuph
moras, busss oznaka, posle semofora je stanica ako se nevaram, i zutom je oznacena, napred malo levo je ruzveltova, poznato mi je jer kada stanes prvi a ides napred, moras da ubrzavas pre komsije sa desne strane, da bi se prestroio u levu, jer u suprotnom ipak cekas da te neko pusti ili se rascisti guzva, obicno je bus u stanici.......
ako je to ta zadnja desno gde se moze, pre skretanja levo u ruzveltovu, tu autobusi idu iz krajnje desne u kranje levu, da znas kako sviraju kada stanes a ides pravo, svi u gomili, slucajno znam mrgreen .....

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 27. nov. 2010. u 02:45h

tako nekako, kao sto darko darko kaze. poenta je da onaj ko stane i zaustavi saobracaj ne dobije nista,a ebava ostale. Htedoh malopre slikam na istom semaforu taxistu koji to radi isto a, nema guzve u ostlaim trakama. Ne znam dali su nesto prepravljali sada zbog radova na bulevaru,ali odmah posle su visoki ivicnjaci, (nema parkiranja),i stanica 26 i 27.takodje tj zuta traka e sad ne znam precizno kad tacno pocinje, nisma precizno gledao.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 27. nov. 2010. u 03:01h

I opet cu reci, ako treba i slikacu za koji dan... Zute trake tu nema. Idem na etf 4 godine i tu sam skoro svaki dan... Kao i sa druge strane tj suprotne kolovozne trake, nema zute trake ni tu.
Ima autobuska stanica na 20m od raskrsnice, ali zbog nje to nije zuta traka (naravno ne treba da se zadrzavas na toj povrsini koja je oznacena za stanicu, ali ti niko ne brani da prodjes tuda).
Fiesta!!

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 27. nov. 2010. u 09:03h

znaci da treba da vozis koroz obelezenu autobusku stanicu, sta mislis kaka bi stao autobu na stanicu tu kada bi se kroz nju vozili stani kreni kada padne kisa, nikad, pa tamo nekada stane tri autobusa, dva se istovaraju a trci ceka, pa nemoze da se krece ni srednja traka a kamoli leva, takodje ceka pandur svako jutro bas tu negde od osam do 10, a posle se prebace na zlenu strelicu IZ ruzveltove, bas zbog takve voznje....
nema veze, nije prekrsaj, ali, totalno zagusi saobracaj, kada blokira autobus, onda nemogu oni koji idu napred iz desne da obicu autobus, nemogu ni ovi koji idu levo da rasterete rasrsnicu jer su blokirali ovi sto idu pravo i onda ludilo......

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 27. nov. 2010. u 19:51h

pa cinjenica je ako se iz desne moze ici napred ja ne vidim razlog zasto bi svi isli u levu
e jos nesto recimo ako ti budes peti auto u desnoj traci ti ces maksimalno cekati jednu promenu semafora da bi otisao desno...jer se ta traka brzo rascisti tako da tu ne treba dizati toliku frku
a za ostale primedbe svi su na mestu thumbsuph
a onom kralju koji se parkirao na pesacki skidam kapu cekicko
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 27. nov. 2010. u 21:12h

darko darko piše:znaci da treba da vozis koroz obelezenu autobusku stanicu, sta mislis kaka bi stao autobu na stanicu tu kada bi se kroz nju vozili stani kreni kada padne kisa, nikad, pa tamo nekada stane tri autobusa, dva se istovaraju a trci ceka, pa nemoze da se krece ni srednja traka a kamoli leva, takodje ceka pandur svako jutro bas tu negde od osam do 10, a posle se prebace na zlenu strelicu IZ ruzveltove, bas zbog takve voznje....
nema veze, nije prekrsaj, ali, totalno zagusi saobracaj, kada blokira autobus, onda nemogu oni koji idu napred iz desne da obicu autobus, nemogu ni ovi koji idu levo da rasterete rasrsnicu jer su blokirali ovi sto idu pravo i onda ludilo......
U tome se razlikuju vozaci i odatle toliko problema u saobracaju. Svak gleda svoje dupe,a postoje oni kojima ni pravila i zakon nista ne znace. Da svi vode racuna jedni o drugima tj solidarisu se u saobracaju sve bi izgledalo mnogo drugacije.

Ima tamo nesto zuto,dal je traka,dal je autobuska stanica (mada nema logike da je zuta traka ako posotji strelica za pravo),ali ne znam tacno jer tuda ne vozim tj ako mi nisu dovoljne dve trake u bulevaru za pravo,tj pitanje je zivota i smrti,stacu prvi na tramvajske sine i jurnuti,pre nego da zatvaram drugima prolaz. U ovom konkretnom slucaju ima jos jedna stvar i razlog vise protiv ovakvog ponasanja a to je da cim se otvori zeleno za pravo, ,otvara se i zeleno pesacima u ulicu prema kojoj je uslovna strelica. S'obzirom da je rec o bulevaru i enormnom protoku ljudi, to znaci da je propusna moc uzasno mala i jedva se poneki auto provuce do zatvaranja semafora. Dakle, pravi se kolona iza onih koji skrecu desno.A da ne staju i blokiraju skretanje ovi kojima je ok , sve vreme bi ljudi mogli neometano da skrecu desno bez pesaka jer je njima dotle crveno.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 28. nov. 2010. u 07:01h

jutros mi lik upao na gradiliste lol kombi VW je preleteo brdo peska visine 2metra i 10ak metara picio po sljunku i na kraju raspizdio u novi asfalt koji je od sljunka podignut oko pola metra... jbg covek nije video da fali parce bulevara hahahaha
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 28. nov. 2010. u 11:14h

Pa kojom je brzinom isao? ja lepo kazem za vozace vozila volkswagen :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 28. nov. 2010. u 12:51h

Možda je zamislio da igra NFS pa išao na prečicu i skok. lol lol lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 28. nov. 2010. u 13:16h

FiestaRS piše:jutros mi lik upao na gradiliste lol kombi VW je preleteo brdo peska visine 2metra i 10ak metara picio po sljunku i na kraju raspizdio u novi asfalt koji je od sljunka podignut oko pola metra... jbg covek nije video da fali parce bulevara hahahaha
pre neki dan je uleteo tip mislim u srpski vladara u neki butik sa pasato, ovnovi ....

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 28. nov. 2010. u 19:03h

@RS_cabrio
Nemam pojma kojom brzinom je isao... kad sam dosao do njega video sam da nema ni 1mm kocenja...

i da.. lik je ostavio kombi i pobegao lol
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 28. nov. 2010. u 20:25h

I šta je bilo s kombijem? mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 28. nov. 2010. u 20:44h

nemam pojma... stojao je dok ja nisam otisao kuci... mozda je lik i zaboravio gde ga je ostavio lol
Slika

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 1. dec. 2010. u 00:10h

ovako ja sam dobro prosao,predvece,ziv sam samo sam auto unistio ,neko je morao da plati pa bolje sto je on,nego ja....uleteo sam u lancani sudar,ko hoce nek vidi kakva je VI bila okacicu slike kad slikam da vidite sta je ostalo od nje...zastitila nas je alal joj pa cak kad je i ona prsla.... :-(
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 1. dec. 2010. u 00:39h

Jel meni promako post ili se to tek veceras desilo!?
Najbitnije je da si ti ziv i zdrav (nadam se i saputnici), sve ostalo ces lagano thumbsuph

Steta za auto, stvarno je bio lep thumbdown
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“